Azt hiszem a meccs még nem ért véget. Szerintem az amcsi szurkolók, most figyelni fogják azokat akik a litván, olasz(?), argentín csapatokból az NBA-ben játszanak. És ha pl Scola a Spurs-ben csak "towel boy" lesz akkor az olimpiára, és a FIBA-ra nézve nem túl hízelgő következtetéseket fognak levonni.
Jó,nem így értettem...
Maga az eredmény az égés.3 vereség,ennyi az ezt megelőző olimpiákon összesen nem volt.A harmadik hely,pedig nem volt olyan gyenge a keret.
A küzdés,játék iránti alázat viszont elismerésreméltó.
Hát ahogy látom, előttem mindent leírtak az okokról, hogy mi ennek a teljesítmények a magyarázata, meg hogy végülis ez a csapat miért csak erre volt most képes.
Az én gondolataimat folyton az foglalkoztatja, hogy miért nem akarnak jönni az igazi sztárok az olimpiára.
Gondolkodjunk csak.
Amennyiben vagy olyan naiv, és elmész, mint pl Duncan (fáj a szívem, mikor talán kedvenc playeremre ezt a szót használom), szal elmész a sok kölyökkel, mint csapatkapitány, te valóban igyekszel önzőzés nélkül, alkalmazkodva játszani, ÉS MÉGIS lebőgtök, akkor a te neved is ott szerepel.
Gondoljunk viszont pl Shaq, Kobe, Garnett, Kidd nevére.
Ott nyaralnak a Maldív szigeteken. Ők nem voltak ott. Ők nem kaptak ki.
És volt bennük egy kis félelem is, hogy nem akartak elmenni, mert így biztonságos távolságból figyelik NBA-s kollégáikat, amint az egész világ szarrá szidja őket.
Senki sem tudja meg, mi lett volna, ha az igazi szupersztárok szerepelnek.
Lehet, hogy ugyanilyen égés, mert az All-Star csapatokat is pl egy jól összeszokott Pistons/Kings/Lakers agyonverné, 40 ponttal. Nem attól All-Star, hogy ők együtt legyőzhetetlenek, hanem egyenként a posztjukon nincs náluk jobb.
De akkor még nem beszéltünk olyan faktorokról, hogy kinek a stílusa melyik másik csapattárs játékát erősíti, segíti, satöbbi. Nem feltételezem, hogy Brown és Popovich csak nevek alapján választotta ki a Team USA-t (meg ne halljam mégegyszer a másik elnevezést), biztos igyekeztek játékstílusban nagyjából passzoló játékoskeretet összeválogatni, de hát azért mégis... ha a többi ország veszi a fáradtságot, hogy preszízskérdést csinál eből az Olimpiából, akkor az USA is megrázhatja magát egész nyugodtan, és vmi ösztönző módszerrel éljenek már, hogy jóvátegyék ezt a csorbát.
Kicsit valóban lehet valami abban, hogy nagyon fárasztó nyara van ezeknek a játékosoknak, és utána nehezebben bírják az NBA gyűrődéseit, de könyörgöm, ne szarják már le az olimpiát, 4 évben egyszer van, és ha odafigyelnek, nem hinném, hogy ezen múlik az aranygyűrű sorsa a rákövetkező évadban...
A világ legjobb kosarasai ettől az eredménytől függetlenül még odaát vannak...
Az NBA szívás. Mondják esetleg világszerte szurkolók. Akik természetesen mindeközben Iverson mezt hordanak, Air Jordan cipő van a lábukon, és a legújabb LeBron James ízesítésű Gatorade-t isszák.
Nyilván Stern-nek nem jön jól a rossz sajtó, és én igen kiváncsi vagyok mit fog lépni.
Sőt arra is kiváncsi vagyok a FIBA mit lép. Elmerül a kurva jó vagyok érzésben és semmit, vagy talán még Sternnel közösen is valamit. (ez lenne a legjobb csak nem sok esélyt látok rá)
Amúgy pedíg nem lennék meglepve ha Ginobili ezután kevesebb meccset játszana Argentínáért, Gasol spanyolországért. Mint ahogy Peja, vagy Divac is tette.
Egyszerűen képtelenség, hogy aki 100, vagy annál is több meccset lenyom az NBA-ben feláldozza a nyarát a nemzeti csapatért, és a következő évadot megússza sérülés nélkül. Meg kell nézni a korábbi csapatból Kidd, Jermaine O'Neal, Iverson, McGrady nem játszottak 60-nál több meccset az idén sérülés miatt.
Gondoljátok, hogy a Big Fella az ő súlyával, ha nem pihen nyáron, hanem itt meccsel a következő évadot végig tudja játszani?
A litvánok, olaszok illetve a nem NBA játékosok a csapatokból mennyi meccset játszanak egy évben bajnokságban? Talán 40-50-et.
Aszondják a dakoták: Nemá, hogy a nyúl vigye a puskát
Nem lettek elsők, voltak rossz meccseik, /sőt jó nem is nagyon volt. :)))/ de azért nem volt égés, mert ilyen hozzáállással, ilyen tisztességes kűzdéssel (mindíg meg tudták emberelni magukat egy egy rossz teljesítmény után), ilyen önfegyelemmel (nem anyázták a bírókat, vagy egymást, vagy az edzőt) azt hiszem nem jó szó az égés. Ahogy igyekeztek még akkor is amikor látták, hogy nem megy a játék, azt csak példaként lehet az ilyen esetekben elkedvetlenedő játékosok elé állítani. Tisztességgel a legjobb sportolókhoz méltó hozzáállással kűzdöttek, egyszerűen csak elmaradt a teljesítmény. Az okairól beszéltünk is, és a belinkelt cikk is arról szól.
Azért a bronz érem azért nem a teljesítmények legalja.
Lebukni a dopping teszten az égés. Összevissza hazudozni a sajtóban az égés. Folyton a kameráknak pózolva érmeket átadni, de a sportolókért semmit sem tenni az égés.
Igaza van,ez biztos,őt nagyon sajnáltam.
Ami viszont tény,hogy ekkorát még soha nem égett a USA team...És ez nem lehet csak a szabályok miatt.Én azzal se nagyon értek egyet,hogy túl kevés volt a közös a felkészülés,hisz volt itt azért közös európai túra,meg előtte edzőtábor.És ennek a csapatnak is nyernie kellett volna.Elég lett volna hozzá a spanyolok elleni játék.
De azért grat az argetínoknak,végülis örültam Manu olimpiai bajnoki címének.
Az NBA1.hu-n is van egy rövid értékelés amit érdemes elolvasni. Viszont had kopizzam ide Duncan véleményét a bíráskodásról:
A szókimondó Duncan
2004. 08. 29. 13:39:59
95%, hogy többet nem lépek pályára nemzetközi mérkőzésen.” – mondta Tim Duncan, aki egész pályafutása alatt kétszer pontozódott ki az NBA-ben, de az olimpia alatt folyamatosan fault-problémái voltak. „Ócska FIBA.” – foglalta össze tömören véleményét a Spurs sztárja a nemzetközi kosárlabda szövetségről és a bíráskodásról.
Azt, hogy "mit fújt" természetesen bemutatja hogy hányas és hogy ütés vagy lökés, vagy tudomisén. Csak azt nem tudom hogy azt hogyan lehetett olyan indokkal befújni. (no biztos értitek hogyan gondolom)
Ez az olimpia szar volt, a TV közvetítés szar volt. (Nagyokosok a döntőt már nyomták, de nem volt szerencséjük, mert arra egyáltalán nem voltam kíváncsi, viszont a bronzmeccset megint sehol nem találtam.)
Ennyi érzelem után egy kis elemzés.
ARG-USA . Jogosan nyertek az argentínok a fiúk hihetetlenül szarul játszottak.
Hogy lehet az hogy egy ilyen tudású csapatot sima kiskunlacházi zónával, meg még egyszerűbb elzárásokkal, így zavarba lehet hozni? Eleinte egyszerűen nem találtam magyarázatot. Ilyen nincs mondom, erre egy utűánpótlás edző is fel tudja készíteni a csapatát és ki tudja védeni, ők meg nekiállnak egy az egyezni, bemegy öt ember közé, amikor nem tud már mit csinálni a labdával odadobja Duncan lábázoz, akire ekkor már legalább hárman ráugornak A végén vagy lesz valami szar dobás vagy még az se.
Azt sikerült kiokoskodnom:
- A zóna (bár nba-ben is létezik) ezen a módon teljesen szokatlan, hiszen ott a védő 3 másodperc szabály miatt nem ácsoroghat (legtöbbször mind az öt) védő a festékben. Tehát ha gyengén megy a csapatnak a jól egy az egyező ember pár sikeres egyéni akcióval felrázhatja őket mert azért tőbb helye van a befejezésre. Itt ez teljesen reménytelen vállalkozás volt, és mivel nulla nemzetközi tapasztalata volt a játékosoknak (talán edzői utasítás ellenére is) csak próbálkoztak.
- Duncan ugyan nem akármilyen centert tud játszani, de egyszerűen utána nem volt más nagy ember. Ilyen hogy hármas posztos játszik centert nem szabadna lenni. Ezt ügyesen kihasználták az ellenfelek, akiknek a nagy emberei, és a távoli dobói nyerték meg azt amit megnyertek.
- Mivel nem volt összeszokott a csapat, egyszerű elzárásokkal sokszor sikerült szétzilálni, a védelmet és üres emberhez nyomni aki viszont jó százalékkal bedobta.
- A kevés felhozó edzés (ami az előbbinek is okozója lehetett) a dobóformára is hatással volt, még a középtávoliak sem nagyon mentek be nemhogy a hármasok. Ráadásul a közeli hármasvonalat kíméletlenül illett volna kihasználni. A végére azért volt már a csapatból 1-2 akinek úgy ahogy bementek a dobásai, de soha nem volt öt akinek mindnek ment volna.
- Bár egyetértek, hogy jobb csapat is mehetett volna, és azok valószinűbb hogy aranyérmesek, de szerintem ha kicsit előbb kezdik a csapatmunkát, (mondjuk két héttel) és kicsit több mindenre gyúrnak rá akkor még így is a centerhiánnyal is nyerhettek volna, mert egyénileg sokkal de sokkal atlétikusabbak.
Jogos volt hoyg a litvánokat megszivatták a végén.
Valakivel korábban beszélgettem és odavolt a litvánoktól, mondtam neki, hogy el fognak fáradni a végére. Csupa vékonydongájú gyerek nem létezik, hoyg iram mellet végig tartsák azt a magas dobószázalékot. A Spanyoloknak meg az volt a balszerencséje, hogy túl korán kapták az USA-t ráadásul azon a napon nem játszottak szarul mint az argentínok ellenin.
No mindegy túl vagyunk rajta és kész.
Végül a bírókról. Szarok voltak és kész.
Lehet hogy nba meccsen is anyázok egyszer kétszer mert nem értek egyet azzal amit fúj. /bár ilyenkor is általában nekik van igazuk mert én csak szurkolok. :)))/
DE OLYAN, HOGY NEM TUDOM MIT FÚJTAK, OLYAN SOHA NINCS. Mindíg tudom mit fújtak. ITT A MECCSEK HÁROMNEGYED RÉSZÉBEN NEM TUDTAM MIT FÚJT A BÍRÓ.
minden ilyen leégés után jön az igéret, hogy köv világversenyre már tényleg az igazi csapattal áll ki a Team USA, a sztárok is szép sorjában bejelentkeznek, hogy, hohooo, én is ott akarok lenni, de a nyár közelettével, ahogy látják, hogy milyen akciós most a repülőjegy a maldív szigetvilághoz, rájönnek, hogy inkább nyaralnának 1-et, és mégis, ha egy szupersztár lemondja, ugyan mi gond lehet belőle...
Én még emlékszem, hogy Shaq meg T-Mac meg Kobe is megigérte, hogy jönnek az opimpiára, aztán mi lett belőle
Most őszintén, van akit ez meglepett? Ebben a csapatban ketten voltak ott a legjobbak közül + a mai nemzetközi kosárlabda elit ellen egy 3 hete összeállt össze nem szokott csapatnak nem lehetett esélye. Ezt már az előző vb is megmutatta. Az amerikaiak nem tanultak a múltkori hibájukból...
No ez az az igazi pöcs bíráskodás amiről már beszéltem. Teljesen érthetetlen dolgokat fújtak. Időnként fogalmam nem volt ki jön merre jön megadták nem adták.
Prakkerokat sztíleket befújtak, befújták ha indulás után szorította kifelé. De érdekes, hogy a labdát felvezetőt a saját térfelén lehetet ütni vágni. Akkor ott miért nem kislányos a szabály? Voltak fordított ítéletek mindkét csapat hátrányára. /tévedéskiegyensúlyozás. :(((((((((( Ettől én nem fogom jobbnak ítélni a bírót, ha egy hülyeség után szándékosan rosszat fúj az ellenkező irányba is./
Azért a fijuk megmutatták ki a király a kocsmában. Különösen amikor letámadással próbálkoztak a spanyolok. :))))))))))))
Gyorsabbak erősebbek nagyobbat ugranak. És mivel az NBA szintű játék azért nem ment nekik, hajlandók voltak türelmesen visszabutulni az európai szintre ezért győztek. (viszont az NBA-ben szeretem amikor kicsit "európaiasabb" csapatjáték folyik az ottani egyéni tudásszintekkel mint pl a Kings a jó pillanataiban)
Természetesen mikor az egy vagy két számmal kisebb emberek fogták Gasolt (Odom Boozer) akkor ő is csinált pár szép dolgot.
Iverson tetszett nagyon.
Az a helyzet, hogy ezzel a közepes játékkal is bármikor bárkit....
Európának meg kéne tanulnia, hogy azért javul, mert van egy csomó játékos aki a legjobbak közt, az ottani legjobbak közé fejlődött. De csak azért mert időben elhúzott innen. A hüly bürokraták szellemi onanizációja az, hogy milyen kurva jól fejlődünk.
Igen persze hogy közelíti európa is az amerikai szintet. De pont ő miattuk nem fogja utolérni soha, ha nem változtatnak megfelelően. És ez vonatkozik a szabályokra, de leginkább a szábályok értelmezésére a bíráskodásra. Kéne közelíteni a bíráskodás szinvonalát is.
/bocsi természetesen csak mondom a magamét ne érezze senki úgy hogy bele akarom dumálni a frankót. Nagyfiúk vagyunk mindenki el tudja dönteni milyen játékot szeret./