Akkor a kedves újságíró véletlenül sem találta el a kerületrészt, ugyanis most látom, hogy a címlapon Angyalföldet írt, a czikkben pedig Újlipótot...
Jaj, de jó, láttam a Zautódat!! :))) Legközelebb állj oda mellé, hogy Téged is lássalak... ;)))
(most gyün a sajnálat)
Szeeeegééény tomajer!
A múltkor a kéjbordád, most meg az alaplapod döglik be... Ezt is boncolásra ajánlod a Tomajer család aprajának??
Na ja. Aki lakóparkot igényel, az marad. Aki nem... (mert szerintem sokan vannak, akik hidegrázást kapnak ezektől) Nos, azok vidékre mennek?
Mondjuk én azt hiszem, hogy egy idő után lelohad ez a nagy lakópark-építési láz, mint ahogy már plázából sem épül évente 4-5. Adok neki mondjuk 5-6 évet. Vagy túl optimista vagyok? Lehet...
Nem mondom, kell az új lakás, de talán a százéves házakat is helyre kellene valakinek hozni, lásd pl. New York-palota...
Pár éven belül Budapest egy giganagy lakópark lesz, az alagsorban diszkontnak hívott drága üzletekkel (Westend, Mammutok, Duna Pacal), középen semmire sem jó kiskerttel (Margitsziget), és csomó összeférhetetlen emberrel, akik a lakógyűléseken max addig jutnak a problémamegoldásban, hogy a körfolyosón folyton áll a fesztivál Szkulhanekéknál (lásd még: Nemzeti Színház).
Kicsit "leült" a kerület, pedig tudtommal nincs mindenki szabin...
Olvasom a Metró újságban nemrég, hogy "Luxuslakópark Angyalföldön", mondom, miafene, csak nem? Beleolvasok a cikkbe, erre kiderül, hogy a Margitszigettel szemben, a Duna-parton épül, ami pedig kicsit odébb esik Angyalfődtől, nem?
Szijja, én is gondolkodtam, hogy áttérek az ápolási dijra a kislányommal kapcsolatban, de ezek után, amiket itt leirtál, kizárt. Nálam szerencsére még az a helyzet áll fent, hogy még 6 évig jár a gyes tartósan beteg gyermek után. Hogy mi lesz hal elmúlik (?) tiz éves, nem tudom még. :-(
1. Szijja tomajer!
2. Hunvótá'?
3. Lécces válaszolni egy igen-nel vagy egy nem-mel, hogy a Te járgányodat láttam-é, mert megveszek a káncsiságtól! :)) (rencámot meg egyebeket mailben írtam)
Ibolyka, erre nem tudok mit mondani... Az használna, ha a törvény szövegével próbálnád meg bizonyítani az igazad? A T. szociális osztály vezetőjének az orrába rázni a törvényt, lásson már!
Drukkolok Nektek.
Vitám az Önkormányzat Szociális osztályával.
Téma: 2 éven felüli súlyos fogyatékos személy ápolásáért alanyi jogon járó (93/III. tv. 40 §) ápolási díj igénylése.
Évek óta kapom, gond nélkül. Át(vissza)költöztem ebbe a kerületbe.
Tavaly: a kötelezően adandó 19.000 Ft helyett 9000-t adtak. 4 havi levelezésembe tellett mire a nekem JÁRÓ összeget, visszamenőleg (is) megadták. A fő problémát a jogértelmezésük okozta. Nekem kellett elmagyaráznom a törvényeket, ki az, aki súlyos fogyatékos (középsúlyos értelmi = súlyos fogyatékos).
Idén a környezettanulmány miatt akadt gondunk.
Több szülőtársammal együtt elegünk lett a zaklatásokból.
A lényeg:
Ezt az ápolási díjat azért kapjuk, mert súlyos fogyatékos hozzátartozónkkal otthon vagyunk.
A nap 24 órájában, az év 365 napján vigyázunk immár több tíz évek óta gyermekeinkre. A legalapvetőbb, hogy ezek a "gyerekek" önállóan nem képesek élni. Figyelni kell öltözésükre (van, akiket öltöztetni kell), figyelnünk kell étkezésükre (van, akit etetni kell, turmixolni kell), figyelnünk kell tisztálkodásukra. Van, akit mosdatni, fürdetni kell, pelenkázni kell. Figyelnünk kell egészségükre, orvoshoz, kezelésekre, fejlesztésekre visszük őket.
És állandóan mellettük vagyunk.
Ezzel az államnak rengeteg pénzt takarítunk meg (hisz nem kell intézményt, felügyelő, takarító, stb. személyzetet foglalkoztatni), nem pénzért nem csak kényszerből tesszük, de tesszük. Ilyen körülmények között dolgozni nem tudunk, a mi MUNKÁNK gyermekeink felügyelete, ápolása.
Ezért nekünk ma (már csak) a nyugdíj minimum és SOK ZAKLATÁS jár.
Mitől vagyunk mi más jogú polgárok? Elvégzett munkáért - aktív korúak - miért kapnak nyugdíj minimumot? Miért nem minimál bért?
Minden polgárnak jár az ártatlanság vélelme.
Miért kellene minket állandóan, rajtaütés szerűen otthonainkban ellenőrízni? Szekrényeinkbe, hűtőinkbe benézni?
Miért kell nekünk otthonainkban igazolni, hogy az ápolt gyermek ott lakik?
Mindenki a lakcím kártyájával igazolja "hol lakását". Mi miért nem?
A XIII. ker-i önkormányzat a törvényt nem ismeri.
Mert a törvény nem írja elő az alanyi jogú ápolási díj ellenőrzését.
Egyenlőre - mert a megalázó környezettanulmányhoz nem járultam hozzá, írásban tiltakoztam - már 2 hónapja nem kapom meg azt, ami JÁR.
(Biztató, hogy vannak kerületek, ahol tudják: ALANYI JOGON JÁR.
Ibolyka
Az igazi nagy szemétség az, hogy bár hivatalos munkanap van, de a környező céges menzákon körülnézve a szokásos forgalom tizede sincsen, minden irodában csak lézengenek az emberek, egyedül mi újságírók dolgozunk, szolgáljuk a népet, a társadalmat, a szabad világot, állandó küzdelemben a transzparens és visszaélés mentes gazdaságért... ésakkó' ez a hála!!!
Hát, ez nálam is így van...nem tudom, hogy hanyadika van, milyen nap és hanyadik hét. Pedig mindig naprakész információim vannak. Mondhatnám egy két lábon járó naptár szoktam lenni.
A névnapok még nem mennek teljesen pontosan az év 365 napjára, de már edzem magam....;-)))))