Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

geri 74 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2158
Jaj bocsi nem hívtalak utánna.Sikerült de érdekesen,mert az akksi oldalival szívtam
ki kelett venni,de még így is nehezen fértem hozzá..40pers volt a két égő cseréje
Előzmény: Boarder001 (2157)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2157
Próbáld meg, zümmög, mint a fene :-)))

Az Voyimban is van elektromos iránytű, ami jó, de nem ezért irom. Az amik valamiért marhán imádják....
Előzmény: murkel (2156)
murkel Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2156

Az enyimbe nem tudom van-é szintszabályozó, majd beültetem a családot a csomagtartóba és lesz ami lesz :D

De van benne extra zsír digitális iránytű, ami néha működik, meg jóféle külső hőmérő, ami teljesen rossz. Csak hogy ne legyen teljes az öröm :D

Előzmény: Boarder001 (2155)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2155
István üdvözlünk az Expisek táborában. Mint olvashatod, jó döntés volt :-)))

Na most akkor elmondom miért nincs az Expibe elektromos fényszóróállitó, amig minden szarban meg van. Minden szarban ugyanis nem azért van, hogy ha rosszul van állitva a fényszóród akkor azzal korrigáld, egyébként általában csak lefelé tudod állitani, mert az azért van benne, hogy ha leterheled a hátulját és leül, akkor alapból a jól beállitott beverne a szembejövőnek, ha letekered értelem szerűen jó helyre fog világitani.
DE ugye az Expiben van hátul szintszabályzás, ezért az autó mindig jól áll, nem ül le a segge (hacsak nem rossz a szintszabályzó :-))). Tehát nem kell bele állitható fényszóró. (legalábbis szerintem. De logikus nem?)

Geri, sikerült kicserélni az égőt?
Előzmény: murkel (2154)
murkel Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2154

Szia!

Ültem benne egyszer, miután fejre lett borítva és kiszakadt a motor, meg letépte a kamion a hátulját, azért egész jól összerakták! Még a légzsákokat is visszatömködték és kiszilózták a nyílását!

Üdv a benzinár-emelkedést és a luxusistennyila-adót halmozottan megszopók táborában!

A kocsidnak semmi baja :D

Én is megvettem volna még akár a meglevő mellé is asszonynak, ha nem fosna ekkora kocsit vezetni, meg benzinkutam lenne!

Merrefelé fogjuk látni az utakon a szép zsír új kocsidat?

Előzmény: tamasistvan (2152)
murkel Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2153

Csúszkálni én is imádok vele, Vácon van egy aszfaltozott kb. 50x50-es placc a Duna-parton, na ott marha jókat lehet vele őrültködni.

Keresztbe fordulva csúszni, meg egy helyben pörögni, kirakni a seggét aztán kövér benzingőzös gázfröccs, tiszta vidámpark :D

A hegyre fel mindenki szenved a letaposott hóban, ez meg maga alá gyűri az egészet, élmény a gép!

Jó téligumival biztonságot ad, az tuti.

tamasistvan Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2152
sziasztok

mátol én is exploreres vagyok..

én vettem meg a zöldet amit hirdettek,hogy uj a váltó benne..

korrekt volt az elado és az auto is az:)

nagyon tetszik igy reggel óta:)
murkel Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2151

Hello!

Bocs ha felkavart a téma :D

Eddig se volt jó a pilács, de ősszel hosszabbak voltak a napok, ritkán jártam sötétben.

Aztán október végétől december közepéig nem volt nálam a kocsi, mert szerelődött.

Most meg már ugye setét van hamar, esik az eső, hó, trutyi-lötyi van és nem tetszett, hogy az orromig se látok.

Előzmény: 4.0V6 (2150)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2150

Eddig miért nem volt itt senkinek baja ezzel ?

Miért is kell állítgatni, amikor megvetted jól világított ? Folyamatosan romlik ?

Előzmény: murkel (2146)
geri 74 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2149
Az enyém meg már nem nagyon ül be mellém....
csak a gyerekek,de azok állandóan -:))))))
Előzmény: cmena (2148)
cmena Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2148
nagy kiralysag az teny...

az en asszonyom ma' midnen kanyar elott csunyan nez ram a kanyar utan meg meg csunyabban :-)
de lassan raveszem hogy o is kirpobalja milyen mikor direkt csuszik a gep...
Előzmény: GrG (2147)
GrG Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2147

Gyerekek, az én autóm egy tizenéves szar sokatevő, lomha rozsdahalmaz. De amikor az ónosesős, jeges, havas utcán a többi új, céges, műanyag szart állvahagyva killincsel előre crosszozol a sikító asszonnyal az összes többi pasi engem irigyel. Már ezért megérte:-) Megyek vissza mégegy körre:-)

murkel Creative Commons License 2010.01.08 0 0 2146

Köszi a tippeket!

Végülis pofonegyszerű és jól látható, hozzáférhető helyen lehet álítani a pilácsot, hogy a hülye is észrevegye. De mindig vannak még hülyébbek :D

Kis takarófül a lámpán felnyit, kb. 4 mm átmérőjű hatszöglap alakú pöcök a lámpatest tetején megkeres (azért ekkora, hogy sehol se kapj hozzá szerszámot), befele tekerintve emel, kifele tekerintve süllyeszt. 

Amúgy marhára nem értem, hogy szakadék fiat puntókon meg mostmár minden szaros kocsin van erre kapcsoló a műszerfalon, egy bőrüléses benzinkiller 4x4 fotelben meg állandóan tekergetni kell egy köcsög csavart. Röhej.

Egyetlen tagadhatatlan előnye, hogy a csavarral "fokozatmentesen" tudod állítgatni a lámpádat.

Boarder001 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2145
Bocs :-))

Egyébként persze miért ne tudna? Ez is csak vasból van. Ha a laprugó tud ilyet miért pont a torziós ne tudna.

A két kis csavarhoz lehet, hogy könnyebb úgy hozzáférni, hogy kiveszed az indexet, azt úgy tudod, hogy felül van rajta két csavar (csillagcsavarhúzós) azokat kicsavarod, és ki tudod előre húzni.
Előzmény: murkel (2143)
cmena Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2144
http://www.explorerforum.com/forums/showthread.php?t=22878

http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_adjust_the_headlights_on_a_1996_Ford_Explorer

a lampa hatso belso felen van ket csavar azokkal nehez hozzajukferni
C
Előzmény: murkel (2143)
murkel Creative Commons License 2010.01.05 0 0 2143

Akkor megtévesztően fogalmaztam.

Nincs baja semmiféle rugónak, a lámpa van bénán beállítva, és szeretném beállítani, hogy jobban lássak a sötétben. Na.

Lefele néz a kocsi, mert a kis kurva szemei lefele állnak. A lámpái.

Találtam valami vélhetően állító tekerentyűt, majd holnap megtekergetem, nincs nálam most szerszám csak a cerkám.

Addig is ha valaki ebben expert,...

Előzmény: Boarder001 (2141)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.05 0 0 2142
Tud az első torziós olyat ?
Előzmény: Boarder001 (2141)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.05 0 0 2141
Ha lóg az autód akkor szvsz inkább a rugó felé nézegess! Lehet, hogy elfáradt, esedékes a cseréje.
Előzmény: murkel (2140)
murkel Creative Commons License 2010.01.05 0 0 2140

Sziasztok!

Nagyon lefele világít a fényszóróm, lefele néz a kocsi, kb. 20 métert világít meg az útból.

Nem tudja valaki, hol lehet állítani a dőlésszöget? Fényképes útmutatóval dobjon már meg...

Valami csavart/csavarokat kell huzigálni, de nem sokat találtam róla, vakon meg nem akarok turkálni.

4.0V6 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 2138

Lekopogom, de eddig még nem volt ...

Ilyen stabpálcákkal meg aztán főleg nem.

Előzmény: Törölt nick (2137)
cmena Creative Commons License 2010.01.04 0 0 2136
itt van par erdekes info az expi jol helytall csak a dummy szakad szet benne :-)
nem szabad vele gyorsan menni akkor johet barmi megved...

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=51

Előzmény: 4.0V6 (2135)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 2135

Most nem keresem ki, de van olyan is, hogy az explorer oldalról kap egy oszlopot.

Helytáll betyárosan, nem úgy mint a merci.

Előzmény: Törölt nick (2133)
Belabatyo Creative Commons License 2010.01.03 0 0 2134
Urak, jol ertem, gallytoro mostantatol tilos a jarganyon? Vagy csak muszakin szopas? A foliazas is? Isten bizony seggere verek az Expinek es veszek egy katonai H1 hardtop-ot.
Utalom Magyarorszagot!
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 2132

Azt azért nem hittem volna, hogy az E merciben is ekkora pusztítást végez.

http://www.youtube.com/watch?v=_rE9qKJ3lnQ

Viszont itt látszik, hogy a mérnökök miért is kapják a fizetésüket.

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

4.0V6 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 2131

Bő egy hónapja járt le a műszaki a gépen. Elballagtam ( talán itt is írtam erről ) a legközelebbi szerelőhöz ahol vizsgasor is van, meglátta a gépet, beesett rögtön a pad alá, hogy ez így biztosan nem megy át. Szintén vasak, B oszloptól fólia. Azt mondta, hogy le kell szerelni, utánna saját felelősségre azt csinálok amit akarok.

Ez így nem gyere be. Elmentem a NKH-hoz azt mondták, hogy csak olyan vas megy át aminek E minősítése van, de rögtön hozzá is tette, hogy vasra ilyet soha nem adnak ki. A Karkus féle vasait TÜV minősítettek voltak műbizonylattal, ugyanaz az NKH Karkustól 1.5 Milliót gombolt le az engedélyekért ezért.

Körbenéztem kicsit. Rögtön került is pesttől északra egy nagy mára hazánkban is márkakereskedői hálózattal rendelkező egyik egységében kontakt, ahol szépen beálltam a sorba 30 perc alatt végetünk, a vizsgával, zöldkártyával ( akkor még senki nem tudta biztosan, hogy meg fog szűnni, és a hétralevő eg yhónapban is kellet járni vele ) semmit nem bolygattak, minden úgy volt jó ahogy volt, semmit nem kértek, fotózták a kocsit. Ja és olcsóbb volt mint a közeli szervizben.

Ennyit a banánköztársaságbeli vizsga élményeimről.

Xenon szettről némi infó :

http://www.nkh.hu/content/view/12057/5326/

A gáz valóban benzinről indúl hidegen, de autómata kapcsolgatja.

Előzmény: burgman384 (2130)
burgman384 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 2130

Csak azért értetlenkedek én is,mert az ünnepek közt vittem le az expimet műszakira a változások miatt egy ismerősöhöz zt-s vizsgára.Kiderült,hogy a kötelezően bekamerázott vizsgasor,csak fényképeket készít majd az autóról,amit eddig is fényképezőgéppel megcsináltak.28.án voltam,még úgy mentem,hogy zölkártyát is csináltatok,de előtte másfél órával kapták az emailt,hogy eldobhatom a kártyát,mert csak a legközelebbi műszakin fog kelleni.(2év múlva).Beszélgettünk a gázos vizsgáról,azt mondta,hogy csak kpm.Ezért is óvatoskodom a gáztól egy kicsit.Nincs műszakilag semmi olyan gondja a kocsinak,amiért tartanom kellene a műszakitól,de galytörő,fóliázás,nagyobb kerék kizáró ok.Egyébként a galytörőmről gyári tüv és akkori kpm engedélyes(2001-es)műbizonylat van,rendszámra szóló,de állítólag kitörölhetem vele.Novembertől tilos mindeféle fém galyörő.Szerettem volna bele xenon szettet,1-étől Veszprém és vasmegyében (csak ott vannak közlekedési ismerőseim)azonnali kpm vizsgára rendelik az autót,miután letépik a rendszámot.

erről sajnos lemondtam.Csak azért írtam la ha valaki gondolkodik ilyenbe ne fektessen bele feleslegesen.Aki gázos autót haszál attól kérdezem,hogy csag gázról használja ilyenkor is?Azt írta egy oldal,hogy ha valaki munkába járáshoz használja rövid távon,2-3km,akkor az autómatika benzinről indít és be sem kapcsolja a gázt.Ez tényleg így van?Kapcsolgatni kell ilyenkor a gáz és a benzin üzem között.mekkora tartály fér el a pótkeré helyén?(csomagtartó kizárva)Csak egy gázos targoncát használok,de tudom,hogy ilyenkor a reduktor lefagy.Nem igazán van tapasztalatom ezen a téren.esetleg hivatalos olcsó beszerelő műhely is érdekel.

További szép napot.

Üdv:Zsolt

Előzmény: 4.0V6 (2129)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 2129

A műszakin ezek simán úgysem mennek át. Első gallytörő, lámpák, fellépő, akármi.

Az a 10 év feletti évente műszaki még nem biztos.

Van egy ismerösőm ismerőse aki hallott olyanról, aki költségtérítést vesz fel egy nagy kocsira ( 3000 ccm felett 14L a norma ) miközben a kisebbel jár főleg. Na Őt pont nem érdekli ezért a gáz. A nagyot hobbiból tartja,( meg a fentiek miatt ) annyit nem jár vele, hogy megérjen vele mókolni.

Előzmény: Törölt nick (2128)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2127

Én nem félek a gáztól, csak ajánlani tudom mindenkinek, jó hír, hogy feketén is be lehet tenni, akkor nem kell extra vizsga + egyéb beüzemelési költségek. Úgy megáll 200 alatt bőven. Sőt van használt cucc is, úgyis mindíg csak a reduktort kell abajgatni, és nem az a drága része.

Ma tankoltam E85-öt 219.9 ugyanott a 95 304.9. Más kutakkal összehasonlítva lehet 100 Ft különbség is.

Előzmény: Törölt nick (2125)
cmena Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2126
meg tudom erositeni nekem tavaly ota gazos az expi...
qrva jo huzas volt :-) potkerktartallyal nincs ennel jobb...
Előzmény: Törölt nick (2125)
cmena Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2124
ezt erdemes pl elolvasni:

http://etanol.blog.hu/2009/09/02/toyota_avensis_atalakitas_nelkul_e85_tel

van meg sok jo info...
szerintem Mo-on az E85-ot qrvara kene "tamogatni"

Előzmény: 4.0V6 (2123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!