Jaj bocsi nem hívtalak utánna.Sikerült de érdekesen,mert az akksi oldalival szívtam ki kelett venni,de még így is nehezen fértem hozzá..40pers volt a két égő cseréje
István üdvözlünk az Expisek táborában. Mint olvashatod, jó döntés volt :-)))
Na most akkor elmondom miért nincs az Expibe elektromos fényszóróállitó, amig minden szarban meg van. Minden szarban ugyanis nem azért van, hogy ha rosszul van állitva a fényszóród akkor azzal korrigáld, egyébként általában csak lefelé tudod állitani, mert az azért van benne, hogy ha leterheled a hátulját és leül, akkor alapból a jól beállitott beverne a szembejövőnek, ha letekered értelem szerűen jó helyre fog világitani. DE ugye az Expiben van hátul szintszabályzás, ezért az autó mindig jól áll, nem ül le a segge (hacsak nem rossz a szintszabályzó :-))). Tehát nem kell bele állitható fényszóró. (legalábbis szerintem. De logikus nem?)
Ültem benne egyszer, miután fejre lett borítva és kiszakadt a motor, meg letépte a kamion a hátulját, azért egész jól összerakták! Még a légzsákokat is visszatömködték és kiszilózták a nyílását!
Üdv a benzinár-emelkedést és a luxusistennyila-adót halmozottan megszopók táborában!
A kocsidnak semmi baja :D
Én is megvettem volna még akár a meglevő mellé is asszonynak, ha nem fosna ekkora kocsit vezetni, meg benzinkutam lenne!
Merrefelé fogjuk látni az utakon a szép zsír új kocsidat?
az en asszonyom ma' midnen kanyar elott csunyan nez ram a kanyar utan meg meg csunyabban :-) de lassan raveszem hogy o is kirpobalja milyen mikor direkt csuszik a gep...
Gyerekek, az én autóm egy tizenéves szar sokatevő, lomha rozsdahalmaz. De amikor az ónosesős, jeges, havas utcán a többi új, céges, műanyag szart állvahagyva killincsel előre crosszozol a sikító asszonnyal az összes többi pasi engem irigyel. Már ezért megérte:-) Megyek vissza mégegy körre:-)
Végülis pofonegyszerű és jól látható, hozzáférhető helyen lehet álítani a pilácsot, hogy a hülye is észrevegye. De mindig vannak még hülyébbek :D
Kis takarófül a lámpán felnyit, kb. 4 mm átmérőjű hatszöglap alakú pöcök a lámpatest tetején megkeres (azért ekkora, hogy sehol se kapj hozzá szerszámot), befele tekerintve emel, kifele tekerintve süllyeszt.
Amúgy marhára nem értem, hogy szakadék fiat puntókon meg mostmár minden szaros kocsin van erre kapcsoló a műszerfalon, egy bőrüléses benzinkiller 4x4 fotelben meg állandóan tekergetni kell egy köcsög csavart. Röhej.
Egyetlen tagadhatatlan előnye, hogy a csavarral "fokozatmentesen" tudod állítgatni a lámpádat.
Egyébként persze miért ne tudna? Ez is csak vasból van. Ha a laprugó tud ilyet miért pont a torziós ne tudna.
A két kis csavarhoz lehet, hogy könnyebb úgy hozzáférni, hogy kiveszed az indexet, azt úgy tudod, hogy felül van rajta két csavar (csillagcsavarhúzós) azokat kicsavarod, és ki tudod előre húzni.
Urak, jol ertem, gallytoro mostantatol tilos a jarganyon? Vagy csak muszakin szopas? A foliazas is? Isten bizony seggere verek az Expinek es veszek egy katonai H1 hardtop-ot. Utalom Magyarorszagot!
Bő egy hónapja járt le a műszaki a gépen. Elballagtam ( talán itt is írtam erről ) a legközelebbi szerelőhöz ahol vizsgasor is van, meglátta a gépet, beesett rögtön a pad alá, hogy ez így biztosan nem megy át. Szintén vasak, B oszloptól fólia. Azt mondta, hogy le kell szerelni, utánna saját felelősségre azt csinálok amit akarok.
Ez így nem gyere be. Elmentem a NKH-hoz azt mondták, hogy csak olyan vas megy át aminek E minősítése van, de rögtön hozzá is tette, hogy vasra ilyet soha nem adnak ki. A Karkus féle vasait TÜV minősítettek voltak műbizonylattal, ugyanaz az NKH Karkustól 1.5 Milliót gombolt le az engedélyekért ezért.
Körbenéztem kicsit. Rögtön került is pesttől északra egy nagy mára hazánkban is márkakereskedői hálózattal rendelkező egyik egységében kontakt, ahol szépen beálltam a sorba 30 perc alatt végetünk, a vizsgával, zöldkártyával ( akkor még senki nem tudta biztosan, hogy meg fog szűnni, és a hétralevő eg yhónapban is kellet járni vele ) semmit nem bolygattak, minden úgy volt jó ahogy volt, semmit nem kértek, fotózták a kocsit. Ja és olcsóbb volt mint a közeli szervizben.
Ennyit a banánköztársaságbeli vizsga élményeimről.
Csak azért értetlenkedek én is,mert az ünnepek közt vittem le az expimet műszakira a változások miatt egy ismerősöhöz zt-s vizsgára.Kiderült,hogy a kötelezően bekamerázott vizsgasor,csak fényképeket készít majd az autóról,amit eddig is fényképezőgéppel megcsináltak.28.án voltam,még úgy mentem,hogy zölkártyát is csináltatok,de előtte másfél órával kapták az emailt,hogy eldobhatom a kártyát,mert csak a legközelebbi műszakin fog kelleni.(2év múlva).Beszélgettünk a gázos vizsgáról,azt mondta,hogy csak kpm.Ezért is óvatoskodom a gáztól egy kicsit.Nincs műszakilag semmi olyan gondja a kocsinak,amiért tartanom kellene a műszakitól,de galytörő,fóliázás,nagyobb kerék kizáró ok.Egyébként a galytörőmről gyári tüv és akkori kpm engedélyes(2001-es)műbizonylat van,rendszámra szóló,de állítólag kitörölhetem vele.Novembertől tilos mindeféle fém galyörő.Szerettem volna bele xenon szettet,1-étől Veszprém és vasmegyében (csak ott vannak közlekedési ismerőseim)azonnali kpm vizsgára rendelik az autót,miután letépik a rendszámot.
erről sajnos lemondtam.Csak azért írtam la ha valaki gondolkodik ilyenbe ne fektessen bele feleslegesen.Aki gázos autót haszál attól kérdezem,hogy csag gázról használja ilyenkor is?Azt írta egy oldal,hogy ha valaki munkába járáshoz használja rövid távon,2-3km,akkor az autómatika benzinről indít és be sem kapcsolja a gázt.Ez tényleg így van?Kapcsolgatni kell ilyenkor a gáz és a benzin üzem között.mekkora tartály fér el a pótkeré helyén?(csomagtartó kizárva)Csak egy gázos targoncát használok,de tudom,hogy ilyenkor a reduktor lefagy.Nem igazán van tapasztalatom ezen a téren.esetleg hivatalos olcsó beszerelő műhely is érdekel.
A műszakin ezek simán úgysem mennek át. Első gallytörő, lámpák, fellépő, akármi.
Az a 10 év feletti évente műszaki még nem biztos.
Van egy ismerösőm ismerőse aki hallott olyanról, aki költségtérítést vesz fel egy nagy kocsira ( 3000 ccm felett 14L a norma ) miközben a kisebbel jár főleg. Na Őt pont nem érdekli ezért a gáz. A nagyot hobbiból tartja,( meg a fentiek miatt ) annyit nem jár vele, hogy megérjen vele mókolni.
Én nem félek a gáztól, csak ajánlani tudom mindenkinek, jó hír, hogy feketén is be lehet tenni, akkor nem kell extra vizsga + egyéb beüzemelési költségek. Úgy megáll 200 alatt bőven. Sőt van használt cucc is, úgyis mindíg csak a reduktort kell abajgatni, és nem az a drága része.
Ma tankoltam E85-öt 219.9 ugyanott a 95 304.9. Más kutakkal összehasonlítva lehet 100 Ft különbség is.