Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.05 0 0 5472

Szia sineger!

Először is személyesen még nem jártam Lisboaban (nagy hiba), de megpróbáltam utánanézni a neten, hogy tudsz eljutni Rossioról (Linha verde) a buszpályaudvarra és a következőt találtam: Rossiorol Cais do Sodré irányába mész egy megállót Baixa/Chiado állomásig, itt át tudsz szállni a kék vonalra (Linha azul). Itt Amadora Este irányába menj és szállj le a Jardim Zoologico állomáson (állatkert), majd onnan gyalog kb. 2 perc a busz p.u. (Terminal Rodoviario). 

A Lisboa-Lagos menetidő mint ahogy neomedia bejegyzéséből is és a busztársaság belinkelt honlapján is látható átlagosan 3 óra 45 perc és 4 óra között minimálisan változik. A Lagos - Cabo de Sao Vicente táv szűk 1 óra (ezt is láthatod, ha rákukkantasz neomedia bejegyzésére vagy a már belinkelt címre), kb. 11.25-re érsz majd oda és 15.05-ig ha jól számolom 3,5 óra áll rendelkezésedre. Tapasztalatom szerint a buszok pontosak, légy Te is az, ha nem szeretnél a foknál éjszakázni:)!

Lagosban ugyanarról a buszpályaudvarról indulnak a buszok a fokhoz, mint ahová befutsz Lisboaból. Mondjuk sajátos és vicces a buszpályaudvar, mert magyar agy számára valami megfejthetetlen okból a buszállások a fedett részen vannak, így kellemes hangárfílinged lesz az tuti. Érdemes lenne a kiszemelt szállásod címét ismerni, mert bár Lagos kisváros, azért gyalog nagyok tudnak lenni a távolságok. Ha megírod privátban, hol szándékozol aludni, szívesen segítek abban (ha tudok), hogy ez mennyire messze van a busz p.utól.

A naplemente (Faroban) 2011. május 1-jén 20.20, míg május 31-én 20.45 lesz.

Üdv,

P.

Előzmény: sineger (5471)
sineger Creative Commons License 2011.01.04 0 0 5471

Köszönöm mindenkinek a sok infót!

Pingvinbarát!

Megnéztem,vannak 1fős szobák Lagosban,30euróért az teljesen jó,saját fürdő,wc.

Lisszabonban a Rossio metróállomás mellett lesz a szállásom.

Innen hogy jutok el a buszpályaudvarra?

Ha tudod léci írd le a címét(ahonnan Lagosba megy a busz),az alapján a térképen megkeresem

Ha már így felajánlottad a segítségedet,a következő dolgok jutnak még az eszembe most:

Kb mennyi a menetidő

Lisboa-Lagos(busszal)

és

Lagos-Vincent-fok.

Vincent- foknál durván mennyi idő lesz érkezés-visszaindulás között?

Lagosból a fokhoz ugyanonnan indul busz ahova érkezem Lisboából?

Májusban kb mikor sötétedik?

Hát egyenlőre ennyi.

A beszámolóitok és Batus fotói alapján asszem jól döntöttem én is.

Minden jót Mindenkinek!

neomedia Creative Commons License 2011.01.04 0 0 5470

1 nap alatt:

ODA:
Lisboa - Faro: 01:00 - 04:50:  Rede Expressos
Faro - Lagos: 08:00 - 10:10:  EVA BUS vagy vonat 7.12 - 8.50
Lagos - Cabo S.Vicente: 10:30 - 11:25:  EVA BUS

VAGY

Lagos - Sagres: 09:15 - 10:20:  EVA BUS    
Lagos - Sagres: 10:30 - 11:15:  EVA BUS

VISSZA:
Cabo S.Vicente - Lagos: 15:05 - 16:05:  EVA BUS
Lagos - Lisboa : 18:15 - 22:00:  EVA BUS

nem mindennap es persze hulyeseg...

Előzmény: sineger (5467)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 5469

Szia sineger!

Én a helyedben busszal mennék, mert egyrészt több járat van egy nap, mint vonat (www.cp.pt), másrészt a vonattal Lisboából csak Albufeiráig tudsz eljutni (menetidő Lisboaból 2,5  ill. kicsit több mint 3 óra attól függ, milyen típusú vonattal mész). Szóval jól láttad, nincs közvetlen vonat Lisboa és Lagos között. Albufeirában bajlódhatsz az átszállással, ami az időveszteség mellett még ráadásul többe is kerül (innen még min. 1 óra Lagos + 10-12 Euro a menettérti jegy ára). Időben nem jössz ki jobban, a költségekről nem is beszélve (a drágább vonatjegy, ahogy néztem oda-vissza 55 Euro).

Májusban még állítólag nem szokott annyi turista lenni, de én a helyedben azért min. körülnéznék előre ezen a téren is. Pl. itt (http://www.hostelbookers.com/hostels/portugal/lagos/) A hosteleknél figyelj arra, hogy legtöbb esetben 2 vagy több személyesek a szobák és a /éj árak per főre vonatkoznak! Személy szerint mi is ketten voltunk a feleségemmel, csak ezért nem ajánlom azt a szállást Neked. (Azt nem tudom, hogy ők pl. tudnak e vmilyen méltányosságot gyakorolni 1 fő és 1 éjszaka esetén vagy simán ki kell fizesd a szoba díját).

Ahogy Batus lentebb írta azért (nagy) fürdőzésre ne számíts, frissítően hideg a víz még utószezonban is, nemhogy májusban:) No és még valami - mi tavaly október 1-én voltunk Cabo de Sao Vicenten és szikrázó napsütésben 3 óra alatt nagyon durván leégtünk (pedig nem is vagyunk hókák), naptejet vigyél magaddal, mert ha a szél miatt nem is lesz meleged, a nap nagyon le tud kapni.

Annyi még, hogy számíts arra, hogy a foknál a világítótornyon és a kiszolgáló épületen (múzeum + kávézó) kívül nincs még egy lakóház sem és egyéb más látni és tennivaló. Nekem határeset volt így az a durván 3,5 óra, amíg a busz visszaindult. Jobb lett volna, ha be tudunk jutni a legközelebbi kisvárosba Sagresbe (nagyon szép partszakasza lehet) és ott is el tudtunk volna tölteni min. 1 órát, de a tömegközlekedés miatt erről lecsúsztunk. Javasoltam szebbik felemnek, hogy kéreckedjünk be a számtalan turista kocsijába, de nem díjazta az ötletet, úgyhogy jegeltük a dolgot. No mára ennyi, ha esetleg még tudok segíteni vmiben, nyugodtan kérdezz, megpróbálok rá válaszolni.

Üdv,

P.

Előzmény: sineger (5467)
-Batus- Creative Commons License 2011.01.03 0 0 5468

ok, gondoltam rá kérdezek, csak biztos akartam lenni. Egyébként tavaly én is pont májusban voltam Lisszabonban és Algarve-ban (is), ha néhányat visszalapozol tettem fel képeket. Tömeg még nem volt, kényelmi szempontok miatt én foglaltam szállást, a víz még hideg volt, de az angolokkal és a németekkel együtt akkor is megfürödtem a tengerben :)

Előzmény: sineger (5466)
sineger Creative Commons License 2011.01.03 0 0 5467

Pingvinbarát!

Kösz a sok infót,most már csak azt nem tudom hogy busz legyen,vagy vonat?

Ha jól láttam a belinkelt oldalon,akkor a  vonat esetén át kell vhol szállni,gondolom a busz az közvetlen.

Szerinted Lagosba foglaljak előre szállást,vagy májusban még nincs annyi turista hogy ez indokolt lenne?

Előzmény: Törölt nick (5464)
sineger Creative Commons License 2011.01.03 0 0 5466

nem keverem,de azért kösz!

Előzmény: -Batus- (5465)
-Batus- Creative Commons License 2011.01.03 0 0 5465

Bátortalanul kérdezném meg nem véletlenül a Cabo da Roca-ra gondoltál, amely Lisszabon mellett van?

Vagy tényleg a lenn délen lévő Cabo de São Vicente-re?

Előzmény: sineger (5463)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.03 0 0 5464

Hello sineger!

Mi tavaly ősszel voltunk Algarveban, Lagosban, ahonnan napi kirándulást tettünk a Cabo-hoz. Tömegközlekedés csak busszal lehetséges, vonat nincs a fokhoz (t.i. Lagos a portugál vasúthálózat dél-nyugati végpontja). Lisboa és Lagos között van napi 8-10 járat (http://www.rede-expressos.pt/default.aspx), de a relatíve hosszú menetidő (kb.3,5 óra) miatt még a legkorábbi lisszaboni busszal sem fogod elérni az egyetlen! buszjáratot Lagosból. Ez ugyanis 10.30 kor indul a fokhoz, aztán 15.05 kor vissza Lagosba (http://www.eva-bus.com/novo/). Tehát a buszos utat pl. egy délutáni lisszaboni indulással, egy lagosi éjszakázással, majd másnapi kirándulással és késő esti, éjszakai Lisszabonba való visszaérkezéssel tudod összehozni. Elég strapás a 2.nap, de messze nem kivitelezhetetlen, igaz így kevesebb időd lesz a fővárosra. Lagos kisváros, 1 félnapos sétával bejárható, reggel pedig még le tudsz nézni a híresen szép sziklás partra is. Ha belevágsz szerintem nem bánod meg (mi majd egy hétig nem tudtunk ráunni).

A költségekről a belinkelt oldalakon tájékozódhatsz - kb. 42-45 Euróból megúszod az utazást oda és vissza. Erre még rájön az éjszakázás költsége (youth hostel vagy magánszállás 15 Eurotol indul).

Az egyéb megközelíthetőségi opciókról (turista taxi, autóbérlés, csatlakozás másokhoz) remélem a többiek tudnak majd írni infokat, de árban azok biztosan jóval meghaladják majd a buszos út költségeit.

Előzmény: sineger (5463)
sineger Creative Commons License 2011.01.01 0 0 5463

üdv Mindenkinek!

Május közepén megyek 1 hétre Lisszabonba,és mindenképpen szeretnék eljutni a Capo de Sao Vincentéhez.

Kérdésem, hogy busszal(vagy vonattal)hogyan közelíthető meg,illetve van-e jobb megoldás az odautazáshoz?(esetleg szerveznek oda túrákat?)

Az se lenne rossz ha volna valaki aki autóval elvinne,vagy csatlakozhatnék valakikhez.

Az utikönyvben olvastam hogy vannak turistataxik is,de lövésem nincs hogy ez mit jelent?!

köszönöm előre!

Ízirájder Creative Commons License 2010.12.04 0 0 5462
Előzmény: oAk2 (5461)
oAk2 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 5461

A Corában portugál hetek vannak. Lehet venni borokat és egyéb portugál termékeket elfogadható áron.

w.n.rumfoord Creative Commons License 2010.10.31 0 0 5460
Bocsánat, fejenként volt ennyi.
tavasz21 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 5459
ez a szállás tényleg jól néz ki, hol foglaltátok ezt ennyiért? Mert ez olcsó nagyon.
Előzmény: w.n.rumfoord (5458)
w.n.rumfoord Creative Commons License 2010.10.23 0 0 5458

Köszönöm a választ, bár akkor már Lisszabonban voltunk. Nagyon jó időnk volt, sehol nem fáztunk, póló-szoknya elég volt, este egy kardigán. Az ország nagyon szép, Lisszabonban laktunk, ha valaki jobban szeret abszolut a maga ura lenni tudom javasolni a Tagus Mirror-t, ez egy lakás a Sta Apolloniától nem messze, több busz az utca sarkán áll meg 2 percre a szállástól, a 28-as busz végigmegy a parton, kivisz a belem toronyig is.  Teljesen fölszerelt kétszobás penthouse lakás pazar kilátással a folyóra, 35 Euró/nap tokkal-vonóval két főre. mellette Terezáéknál finom házias ételeket ehettünk szolid áron.

A taxi 7.50-ért vitt be a reptérről.

Pénteken megnéztük Lisszabont, szombaton kivonatoztunk cascaisba, majd onnan busszal Cabo da Roca, onnan Sintra, visszafelé Estroil, vonattal haza.

Vasárnap már volt autónk, a folyó mentén mentünk fölfelé, Santarémben és Tomarban álltunk meg, Tomar gyönyörű város. Épp gesztenye-dió fesztivál volt.

Egy kis horgászást is beiktattunk a Tejo-n.

Hétfőn Portóba mentünk, lenyűgöző. A túlparton álltunk meg, onnan pazar a látvány, és átsétáltunk a nemtudommilyen hídon. Innen végigkocsikáztunk a Duoro-völgyön Peso da Reguáig, és visszatértünk Lisszabonba. A Duoro völgy csodálatos, meg sem kisérlem leírni, látni kell. 

Kedden Faroba mentünk, rokonlátogattunk, majd kikocsiztunk a Szent Vince fokhoz, ami szintén leírhatatlan, visszafelé a part mentén csordogáltunk, megnéztük a híres lagosi sziklákat és haza.

Szerdán Alantejo-t próbáltuk meg felfedezni, Évora előtt megnéztük a megalitparkot, ami szintén negy élmény már csak azért is, mert paratölgy- és olajligeteken keresztül lehet sétálni, a távolban felderengő Évorával a háttérben pompás. Évora szintén szép város, de a parkolás több mint bajos, úgyhogy csak autóból csodáltuk, inkább a vidékre összpontosítottunk, S. Sebastiaoban a falu kisvendéglőjében olyan borjúsültet kaptunk, körettel, salátával, borral, parféval 23-ért, hogy mind a 10 ujjunkat megnyaltuk. Hazafelé Setubalt szintén csak autóból szemléltük, a mellette levő O betűs településnél mentünk le a partra, csodaszép. A Costa da Caparicát nem sikerült becserkészni mert baleset volt, a leágazásig állt a sor, nekünk meg másnap indult vissza a gépünk és halál fáradtak voltunk, inkább hazamentünk és megittunk két üveg matheus habzóbort.

Mindent összevetve nagyon szimpatikus ország, szorgalmas és kedves emberekkel. Segítséget lehet nyugodtan kérni, meglehetősen jól beszélnek angolul, és szívesen segítenek. Az árak teljesen rendben vannak, de a kiszolgálás, a tisztaság, a kedvesség magasan a hazai szint fölött van.

Előzmény: AstroMAN (5455)
jet set Creative Commons License 2010.10.21 0 0 5457
1. Busz. Buszon, trafikban.
2. Feltöltőkártya van, azt töltesz rá, amit akarsz. Tölthetsz rá vonaljegyet, napijegyet.
3. Gyakorlatilag ezen az áron 3*-os szállodák tömkelegét találod bármelyik szállásfoglaló oldalon.
Előzmény: Sarah Z. Let (5456)
Sarah Z. Let Creative Commons License 2010.10.21 0 0 5456
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy-két alapkérdésben, ami már a Madridi utazásomat is nagyban megkönnyítette, ám most Lisszabonba készülök, bár tudom, hogy Lisszabon nem ugyanaz, mint Madrid.

1. Melyik a legegyszerűbb/legkönnyebb/legolcsóbb utazási mód bejutni a reptérről a belvárosba. Ehhez hol lehet jegyet váltani?

2. Szükséges-e travel card-ot váltani 4-5 nap ott tartózkodás esetén, vagy elég egy 10-es gyűjtő vagy más kártya, ahogy Madridban, mivel gyakorlatilag az egész várost be lehet könnyedén járni.

3. Tud-e valaki ajánlani olcsó, de korrekt Hostal-t, 2 szobás ággyal, saját zuhanyzóval, 20-25Eu/fő/éj, lehetőleg a belvárosban. Mivel Madridban ezen áron nagyon korrekteket találtunk, így reménykedem, Lisszabonban is található.

segítségetek előre is köszönöm
AstroMAN Creative Commons License 2010.10.14 0 0 5455
az óceán nem befolyásolja a hőérzetet, de ha lemész a partra, ott pár fokkal hűvösebb van, ami érezhető különbség. Ha érzékeny vagy rá, a páratartalom 5-15%-kal több, mint normál esetben nálunk.
Kellemes időtöltést! ha van kérdésed, írj bátran!
Előzmény: w.n.rumfoord (5454)
w.n.rumfoord Creative Commons License 2010.10.12 0 0 5454
Sziasztok! Csütörtökön megyünk Portugáliába egy hétre, ha valaki tudna segíteni abban, hogy mostanában milyen ruházatot szerencsé vinni, nagyon hálás lennék. Azt láttam, hogy minden nap 20 fok fölött lesz a hőmérséklet, de nem tudom az óceán közelésge miatt a hőérzet milyen. Előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5453
Igen: VIE-LIS!
Előzmény: AstroMAN (5448)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5452
Például Bécsből oda-vissza?
Előzmény: Törölt nick (5451)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 5451
Üdv mindenkinek. Akciók, kedvezmények, októberi utak? Obrigado.
oAk2 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 5450
Köszönöm, ahogy nézem 22 euro a legolcsóbb, azt hiszem, kimarad, de a stadiont azért valszeg megnézzük.
Előzmény: Jozsef (5443)
oAk2 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 5449
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan jutok el tömegközlekedéssel Portóból Viana do Casteloba? Arra már rájöttem, hogy az A. V. Minho busztársaságnak van busza, de hol van ennek a busznak a megállója Portóban? Esetleg egyéb mód?
AstroMAN Creative Commons License 2010.09.30 0 0 5448
Persze, azt én is sejtem , hogy nem lesz BUD-LIS, de azért titkon reménykedem, hogy egy VIE-LIS vagy hasonló felmerül :)

Ez a 8eur reális, nekem aug. végén volt Pastéis-től Aeroporto-ra 10.5€.
Előzmény: zahnstein (5446)
wekerlei Creative Commons License 2010.09.30 0 0 5447

Azért a Budapest - Lisszabon nem olyan viszonylat, mint pld. Fankfurt - New York!

Egy gép akkor kezd pénzt keresni, ha átlagban legalább 80%-osan ki van használva. Az alatt csak ráfizet a társaság. 

Előzmény: AstroMAN (5445)
zahnstein Creative Commons License 2010.09.30 0 0 5446
A BUD-LIS útvonal baromi hosszú, annyi idő alatt simán meg tud tenni a gép pl egy római meg egy pisai kört. Talán az éjszakai ferihegyi parkolás helyett lehetne, a nyári időszakban.
A TP-nak meg van átszálló utasa FNC-ból, Brazíliából, de a téli menetrendben így sem bír el önálló járatokat, ezért járnak LIS-PRG-BUD-LIS és LIS-BUD-PRG-LIS útvonalon.

A Ryanair sem Budapestre fog közlekedni majd, de átszállva CRL, BGY, HHN átszállással működhet.

Egyébként megvolt az eddigi legolcsóbb lisszaboni reptéri taxis fuvarom, a marqués pombal mellől, €8-ért.
Előzmény: AstroMAN (5445)
AstroMAN Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5445
Na az király lesz! Egyébként eddig sem értettem, hogy a Budapest-Lisszabon vonalon a TAP-nak miért nincs versenytársa?! pl Bp-i bázissal rendelkező wizzair simán nyújthatna alternatívát, a TAP-al szemben. Hátha a Ryanair-éknél számolnak ezzel....jó volna.
Előzmény: zahnstein (5444)
zahnstein Creative Commons License 2010.09.28 0 0 5444
Jozsef Creative Commons License 2010.09.27 0 0 5443
Itt megnézheted: http://www.slbenfica.pt/lojaservicos/eventos.asp
Sőt online is meg is veheted.
Az Estadio da Luz befogadóképessége 65 ezer, 100%, hogy Braga ellen nem fog megtelni.
Előzmény: oAk2 (5440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!