Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2715
hihi, inkább egyiket sem :P :)))
Előzmény: kozakz (2714)
kozakz Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2714
akkor lehet kérni a messze a felhőkkelt a következő koncertre :) a sledge hammert lecserelhetitek :)
Előzmény: Törölt nick (2712)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2713

Szép történet :o)

Én is beállítottam már a felvevőmet holnap délutánra :o)

Én is szeretettel kívánok nagyon boldog Új Évet minden, ide bekukkantó zenésznek - elsősorban persze a SOLARIS és a MUSICAL WITCHCRAFT tagjainak - és a topik minden látogatójának!

Előzmény: Törölt nick (2712)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2712
Hát, kedves cirrocumulus, KÖSZÖNÖM a jó hírt, minden ismerősömet ráállítottam felvevőkkel! :) EDDIG még nem figyeltem az East topikot, de ezexerint nagyon rá kellene állnom... (2000-ben a Yesterdays-szel Varga Janó előtt nyomtuk a Messze a felhőkkel-t - akkor épp HBB-ben játszott... szaladt is előre a kulisszák mögül :)))

Boldog Progresszív Új Évet Kívánok minden kedves idelátogatónak!

Soundchaser
Előzmény: cirrocumulus (2711)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.29 0 0 2711

Egy kicsit OFF, de hátha valakit itt is érdekel és nem követi az East topikot: merrin ott már tegnapelőtt hírül adta, hogy Újév napján, vagyis hétfőn délután az m2 leadja az EAST együttes 1994. szeptember 20-án, a Budapest Sportcsarnokban megrendezett koncertjéből készült 1996-os koncertfilmjét.

Tehát: január 1. (hétfő), m2 16.50-18.05: EAST - Két arc

ON

cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.25 0 0 2710

A ma esti, Attilával készített interjú jóval személyesebb hangvételű és hosszabb volt a múlt hetinél. A riport elején most is a lemez indító száma, a 128-as zsoltár feldolgozása, a végén pedig a 375-ös ref. ének feldolgozása hangzott el, a riport közben pedig két saját szerzeményt, a La Mer-t és a Ma liberté-t is hallhattuk.

A műsor 2 hétig még visszahallgatható a Petőfi Rádió hangtárából a 20 órai linkre kattintva. (Az interjú 20.05-kor kezdődött és 20.30-ig tartott.)

Előzmény: cirrocumulus (2701)
lokomotivum Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2709
Én viszont azt mondom, hogy remekül belesimul a Wircsaft zenébe, és ahol kell ott dallamvezető szerepet tölt be. Az biztos, hogy ezen a lemezen jól kihallható a hegedű, de nekem elnyerte a tetszésemet.
Előzmény: localhost (2705)
Misfit Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2708

Én azt nagyon-nagyon imádom benne!!:)) gyönyörű a hegedű dinamikai íve...:)

Play again-play again...:)

Előzmény: localhost (2705)
lokomotivum Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2707

Áldott, békés ünnepeket kívánok Mindannyiunknak, Kedvenceinknek! Kívánom hogy békesség szálljon a lelkünkre, töltsön el minket örömmel karácsony misztériuma, és mindig valami újat felfedezve a Solaris-muzsikában hallgassuk sokáig és örömmel ezt a csodálatos zenét!

És ilyenkor Karácsony táján hallgassuk Czigi szép Karácsonyi albumát!

Csgaba Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2706

Köszönetet mondok a SOLARIS-nak  és a Musical Witchcraft-nak az ez évi

felejthetetlen koncertekért!!!!

Az Zenekarok tagjainak,és minden rajongónak Békés Karácsonyt,és sikeres,

lemezekben,koncertekben gazdag Új évet kívánok!

Gaba

localhost Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2705
Én a hegedű hangjával viaskodom... birkózom. Néhol nagyon tolakodónak, 'nemodavalónak' érzem, vagy csak meg kell még szoknom ? Hát akkor PLAY AGAIN! :)
Előzmény: Misfit (2691)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.22 0 0 2704

Újabb interjú!

December 25-én este a Petőfi rádió Könnyűzenei Magazin c. műsorának (19:00 - 21:00) második felében, tehát a 20 órakor kezdődő részben, Attilával hallhatunk majd egy beszélgetést.

* * *

Egyúttal

Mindenkinek Szép és békés Karácsonyt,

és jó lemezekben, jó koncertekben gazdag Új Esztendőt kívánok!

Előzmény: cirrocumulus (2697)
tillA Creative Commons License 2006.12.20 0 0 2703
Hát legalább... :)
Előzmény: localhost (2702)
localhost Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2702
Vagy Asztrahányban ?
Előzmény: tillA (2694)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2701

Hát, nem volt hosszú a riport, most lett vége.

Zenei illusztrációként először a 128. zsoltár feldolgozása, majd az interjú végén a La Mer hangzott fel.

Előzmény: cirrocumulus (2698)
lokomotivum Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2700
Ja, mert csak most kapcsolódtam be
Előzmény: lokomotivum (2699)
lokomotivum Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2699
most fussak le a cd-ért, vagy jól tudom, hogy ez a La mer
Előzmény: cirrocumulus (2698)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2698

Most kezdődött a beszélgetés Naszádi Gáborral.

Előzmény: cirrocumulus (2697)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2697

Sziasztok!

Attila szólt, hogy most este 19.20-kor a Petőfi rádió VILÁGZENE c. műsorában MUSICAL WITCHCRAFT interjút is hallhatunk majd, most Naszádi Gáborral.

Misfit Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2696
Látjátok, én ezért költöztem ide...:))))
Előzmény: lokomotivum (2695)
lokomotivum Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2695

"Egyszerűen nem értem, ezek a koncertek miért ott vannak mindig, ahol Ti laktok, és miért nem ott, ahol én?! :)"

Na meg pláne, ahol én!!!

Gondolom folytathatnánk... :O)))

Legyen vigasz a vigasztalanságban, hogy legalább a cd megvan!

Előzmény: tillA (2694)
tillA Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2694
Egyszerűen nem értem, ezek a koncertek miért ott vannak mindig, ahol Ti laktok, és miért nem ott, ahol én?! :)
Előzmény: cirrocumulus (2692)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2693

Clavicula, drága!

Kaphatnánk még képeket? :o)

Előzmény: clavicula (2688)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2692

2006. december 15. - Szilágyi Dezső téri Református Templom

Böszörményi Gergő bevezetője után első számként az új lemezen is elsőként szereplő

128. zsoltár (feld.) hangzott fel, de utána már teljesen kötetlen volt a sorrend.

Annál is inkább, mert szerencsénkre bőven kaptunk ízelítőt a korábbi lemezekről is :o)

Ezt a zsoltárt a 338-as református ének feldolgozása követte.

Utána a Soundtrack, a lemez címét is részben adó saját kompozíció következett.

Majd a 373-as ref. ének feldolgozását hallhattuk, Edina csodaszép hegedűbetétjével!

Aztán a Boleriáda hangzott fel az első lemezről. Egyik nagy kedvencem onnan, éppen ezért sajnáltam, hogy egy picit „hátul” éreztem a fuvolát ebben a számban az erőteljes akusztikus gitárjátékhoz képest. Egy kicsit több „kakaóval” a fuvolán még jobb lett volna, de így is végigborzongtam az egészet!

A 302-es ref. énekkel egy régi gregorián dallam feldolgozása következett. Ez is hihetetlen jó erőteljes megszólalásban hangzott el. (A fuvolát kicsit itt is halknak találtam.)

Ezután a 257-es ref. ének feldolgozását hallhattuk Attila elsöprő fuvolázásával!

Majd pedig Naszádi Gábortól megtudhattuk, hogy ezeket a feldolgozásokat ő „követte el”.

És hogy majdnem mindegyik feldolgozás szonáta formát követ, vagyis a szám elején eljátsszák a Református Énekeskönyv-beli témát, aztán ettől elszakadva, de annak a harmóniavilágában maradva egy improvizatívabb rész következik és a végén visszatérnek az eredeti témára.

Ismét egy korábbi számot, a Kőbe zárt világokat hallhattuk a 2. lemezről. Csodaszép volt most is! Edina és Attila szívhez szóló duettje mindig teljesen elvarázsol ebben a számban!

A 68. zsoltár (a hugenották éneke) feldolgozása következett.

Ezután újra egy saját kompozíció, a La Mer hangzott el, eszméletlenül jó dinamikus megszólalással és nagyon frappáns, hirtelen befejezéssel! Attila meg is jegyezte, hogy ez a „La Mer” már nem az a „La Mer”…, amit a korábbi koncerteken hallhattunk, a stúdióban kicsit kedvet kaptak hozzá, hogy átöltöztessék ezt a számot :o)

Hát…, valóban, a lemezen már a megváltozott formájában hangzik el, de én nagyon sajnálom, hogy ott még nem ilyen dinamikus változatot játszottak fel. A lemezen hallható La Mer „csak” egy szép zene (a clavicula által is említett „lájtos” vonulatba tartozik), ezen a koncerten viszont eszméletlen JÓ is volt, nemcsak szép! Kár, hogy EZ a koncertváltozat nem kerülhetett a lemezre :o(, persze, ez fából vaskarika lenne, hiszen ez volt a lemezbemutató koncert :o)

Majd a 2. lemez, az UTÓPIA címadó dala hangzott el, közepén Kornis Feri nagyszerű bongó-szólójával.

Ismét az új lemez egyik számát, az Utazás az Andokbant hallhattuk.

Következett a lemez egy másik újabb száma, a Ma liberté, Edina ízes tangóharmonika játékával.

Ezután jött a Tündérmese a Loire mentén, elvarázsoló, elringató csodaszép dallamaival.

Újból feldolgozás következett, a 9. zsoltáré.

Majd ismét saját számot hallhattunk: Levitáció – Edina gyönyörű énekével.

És következett a XV. századi vándorok az 1. lemezről.

A 200-as ref. ének feldolgozása volt a következő darab.

Ezután egy kis improvizáció keretében Attila bemutatta a zenekart:

basszusgitár – Király Lóránt,

kongó/bonga – Kornis Ferenc.

dob – Őry Tamás,

akusztikus gitár – Naszádi Gábor,

hegedű, tangóharmonika, ének – Szirtes Edina,

fuvola – Kollár Attila.

Majd a közönség soraiban helyet foglaló és az új lemezen is közreműködő régebbi MW-tagokat is szeretettel köszöntötte Attila: Pócs Tamást és Vámos Zsoltot.

E befejező zene után vastaps és néhány padból lábdobogás hangzott fel a siker jeleként.

Ráadásként egy tréfás feldolgozás következett: a 395-ös ref. ének feldolgozása.

* * *

A koncert alatt eszembe jutott a Civil Rádiós interjú azon része, amikor Naszádi Gábor arról beszélt, hogy „lesz erősítés, de nem torzított gitár lesz és más, esetleg erőszakos hangzású hangszer” Hát…: Naszádi Gábor belecsapott a húrokba rendesen, néha még „zúzott” is egy kicsit… :o)

Meglepődtem az egész koncertnek ezen az erőteljes megszólalásán: nem számítottam rá, hogy éppen egy templomban fogjuk majd olyan intenzitással és dinamikával hallani a zenéket, amit már régóta hiányoltunk többen is a Musical Witchcraft koncertekről. Hihetetlen lendület volt mindenkinek a játékában! És nagyon szép zengése volt ennek a helynek, ez különösen a gitár esetében volt feltűnő.

Egyetlen hibája volt ennek a helyszínnek: hogy a zenészeket – Attila és Kornis Feri kivételével – szinte nem lehetett látni, hiszen ők ültek, és már a legelső pad is kitakarta őket a hátrébb ülők elől :o(

Fantasztikus volt ez az este, csodálatos karácsonyi ajándékként éltem át ezt a koncertet!

MÉG, MÉG, ilyen koncerteket kérünk még!

Hogy azok is jöhessenek újból MW koncertekre, akik ezt a hangzást hiányolva már nem jöttek el az utóbbi években…
Előzmény: cirrocumulus (2687)
Misfit Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2691
Szerintem ez a legjobb MW lemez.
EeToN Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2690
Hali!

> (Eeton, a "XV. ..." közben eszembe jutottál :o), nagyon örültél volna, ha újra élőben hallhattad volna ezt, sőt az egész koncert tetszett volna Neked szerintem...)
- Kellett nekem analízis zh-val múlatnom az időmet akkor... ;) Valóban jól hangzik, amit írtatok a koncertről, remélem, majd az a koncert is hasonlóan dinamikus lesz, amin jelen leszek. :)

EeToN
clavicula Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2689

Szóval. Az új lemez egy végig hallgatás után túl "lájtos" cimkét kapott és kikerült a lejátszóból még másfél hete....  Én jobbn szeretem az erőteljesebb, ledületesebb, durvább zenéket ( úgy kell nekem!), talán a rohanó világ, talán a feszített munka miatt nem voltam ráhangolódva a kellemes dallamos muzsikára. A koncerten is gondolkodtam, hogy egy könnyed koncert az én túlpörgetett lelkemnek mennyire lenne nyomasztó...

De elmentem!!!

Leírhatatlan élményben volt részem, szenzációs zenét engedhettem a füleimbe.... Tegnap visszakerült a MW III. a cd meghajtóba...

Egyáltalán nem volt lájtos a koncert, engem csak a hideg zavart kissé, aki nem jött el, annak meg részvétem....

clavicula Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2688

Attila szenzációs fuvolajátéka mindig rabul ejt....

Mit is hallgatok most???    :-)))))

cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2687
Hát, aki nem jött el a tegnapi koncertre - mert attól tartott, hogy a sok zsoltárfeldolgozás miatt csak egy "lájtosabb" megszólalású koncertben lesz részünk -, az sajnálhatja, hogy kihagyta ezt az estét!!! Nem tudom, mikor lesz legközelebb részünk újra egy ilyen erőteljes hatású koncertben! És nemcsak a hangerő miatt mondom ezt [ami talán egy kicsit még sok is volt - ez minden volt, csak nem unplugged koncert... ;o)], hanem a játék dinamikája, lendülete miatt is.

És az új számok mellett jónéhány szám elhangzott a korábbi lemezekről is! Volt pl. Boleriáda és XV. századi vándorok, meg Kőbe zárt világok is, meg más számok is!

(Eeton, a "XV. ..." közben eszembe jutottál :o), nagyon örültél volna, ha újra élőben hallhattad volna ezt, sőt az egész koncert tetszett volna Neked szerintem...)

Röviden most ennyit a tegnap estéről, részletek majd később :o)

Előzmény: cirrocumulus (2686)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.12.15 0 0 2686
Már csak másfél óra és kezdődik a lemezbemutató koncert!!!
Előzmény: cirrocumulus (2672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!