Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Mpeg-ben tomoritik a jeleket egy csomo tevecsatornan atvitelnel, kabel vagy muholdrol jovo jel eseten, sajnos sokszor nagyon is lathatoan. En nem kapcsoltam be, homalyositja a kepet.
A kep beallitasahoz szivesen vennek tippeket, ehhez nem ertek.
Tegnap megvettem a Pana 42PV70-et. Kalandos volt a hazaszállítás, de végül is befért állítva is a kocsiba - nehezen. Otthon jó pár órába beletellett, amíg sikerült bekapcsolni - a tartókonzolt szereltem, ami nálunk a falfütés/elektromos kábelek miatt nem teljesen triviális. Végül is eljutottuk a bekapcsolásig.
TV adás teljesen OK, DVD (scart/RGB) szuper, HD jelet egyelöre nem tudok ráadni. 4m-röl egy szép nagy tv, amin már végre tudjuk élvezni a tévézést. Természetesen nem "igazi" házimozi méret, de mindent figyelembe véve szerintem teljesen jó lett.
További tapasztalatok majd még jönnek. Egyelöre bejáratás van "film" üzemmódban kizárólag teljes képernyön. Egyébként otthon félhomályban még a "normál" is túl harsánynak tünt. Gondolom ha napközben besüt a nap, akkor lehet jó. A dinamikus gyári beállítása okádék - gondolom a boltokra / kiállítótermekre van "optimalizálva".
Kérdés: mire jó az mpeg zajszürés? Gondolom csak akkor kell bekapcsolni, ha a DVD-röl nem gyári filmet, hanem mpeg-et nézek, vagy máskor is kellhet?
Egyébként a scart is át tud vinni progresszív jelet, vagy az csak a komponens csatlakozó kiváltsága (ez csak elméleti kérdés, mivel a lejátszóm nem tud progresszív jelet csinálni). Érdemes a DVD-tv kapcsolatra valami vastagabb/drágább/aranyozott kábelt venni a Tesco gazdaságos Hama helyett?
Közben én is úgy döntöttem, hogy a pc-bemeneteset (70) választom: egyrészt nincs kedvem vacakolni és bizonytalan végeredményért beáldozni ezt a lehetőséget, másrészt más is szól a 70 mellett: ha a jövőben esetleg több csatira lenne szükségem, az elosztókat (HDMI) is meg kell venni, azért ha első körben nem is látom, azért csak jobb egy kicsit a kontrasztaránya illetve a Panasonic weblapja szerint a 7-ben nem ugyanaz a képfeldolgozó elektronika van.
Falitartót csakis a tévé gyártójának kínálatából választanék. A DVD-játszót korábban Scart-tal kötöttem a tévéhez, komponenst a vetítőhöz használtam. A Scart kényelme kompenzálja a képminőség minimális hátrányát a komponenssel szemben.
Ha ezt a régebbi notebookot akarod a tévéhez kötni mindenképpen olyat vegyél amin van PC bemenet egyébként csak kínlódni fogsz. Van egyszerű VGA to kompozit vagy s-videó átalakító, de az nem tudja a tényleges felbontást átvinni, ezért szerintem nem sok értelme van.
Falitartó: ha falitartót veszek a 42-es tévéhez, mire kell figyelni? Különösebb elvárásom nincs vele szemben, illetve ami lenne (elforgathatóság), azt nem tudjuk/akarjuk megfizetni. Tehát egy egyszerü falitartónál mire kell figyelni? Lehet valami gond, ha egyszerüen megveszem a legolcsóbbat?
Kábelek: milyen Scart-kábelt érdemes venni a DVD-tv összekapcsoláshoz (a DVD-n nincs komponens kimenet, csak RGB és kompozit), úgy értem mire kell figyelni?
Sajnos egy egyszerübb/régebbi notebook, nincs rajta tv kimenet. A számomra fontos lenne, hogy jó minöségü legyen a kép az átalakítás után. Találtam mindenféle adaptereket neten, de számomra nem egyértelmü, hogy milyen feltételek mellett képesek egyáltalán müködni és milyen minöségü képet produkálnak. Egyesek panaszkodnak, hogy nem müködik vagy remeg és életlen a kép, mások meg el vannak ájulva, hogy milyen szép a kép.
A HWSW.hu fórumán van egy topic VGA->Scart (RGB) összekötésrõl. De biztos hogy VGA kimenet van azon a kártyán? A mai cuccokon inkább 2 DVI-I szokott lenni, az meg a HDMI-vel általában összeköthetõ.
Ez azt jelenti, hogy fogadja a jelet, de nem egesz szamu szorzoval jatsza le, pont ugy, mintha a BD lejatszo tolna mondjuk 60Hz-el. Persze eltekinthetsz tole:)
24p playback (2:3) yes. Ez a 2:3 kicsit megzavarja az embert, de ha akarom - és miért ne akarnám - eltekintek tőle és úgy értelmezem, hogy le tudja játszani a 24 kép/mp-es filmeket. Ami egyébként nyilvánvaló!
Tegnap beszélgettem az EW-ben egy eladóval. Náluk napi kb. 12 órában mennek a tévék folyamatosan. Egyszer DVD, egyszer HD, egyszer PAL adás. A kiállított tévék jó pár hónapot szoktak ott lenni, és egyiken sem láttak soha beégést.
Egy német oldalon olvastam egyszer egy leírást a Panasonic plazmák "bejáratásáról", amit a forgalmazó "adott ki". Már nem emlékszem a pontos számokra, de talán az elsö 500-1000 üzemórában teljes képernyös üzemmódban ajánlott járatni és inkább alacsonyabb kontraszttal. Utána szinte mindent lehet csinálni vele - mondjuk azért ésszel, tehát a PC állóképet azért nem illik 24 órán át rajta hagyni.
Nem tudjátok, hogy a PC VGA kimenetét lehet-e vmi adapterrel jó minöségben a tv akármelyik (kompozit, RGB, komponens, HDMI) bemenetéhez kapcsolni? A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy ez lenne az egyik döntö érv (a pc csatlakozó), ami a PV7 ellen és a PV70 mellett szól.
Marpedig az usa verziokban nincs nativ egesz szorzos megjelenites(az egy dolog, hogy fogadja ezt a jelet), csak a 800-as szeriatol. EU verzioban valszeg lesz, ujabb feldolgozo rendszer lesz bennuk.
Ajánlom a Google keresőt, írd be: Panasonic TH-46PZ800! A méretre vonatkozó számokat 42-50-58-ra változtathatod, mindenképpen elég sok találat közül válogathatsz.
Mi az hogy nincs benne a 24P? :o Most néztem meg előbb a tulajdonságát, benne van. Valahogy elnéztél... A 800-as egyelőre papíron sincs meg vagyis túl sokat vártunk tőle, maradjunk inkább a kétszámjegynél (80-nál és 85-nél).