Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az oké hogy korrekt a gép és az is hogy nem sokat használtad,de (nehogy megharagudj), ha te erre 30 ra emelsz akkor én azt mondom hogy nekem bőven megér 4000ft ot hogy a fiókom alján ott lapul a 2 év gari!Én értelek,de ugye te is!Egyépként a bekapcs ideje amitől inkább visszahúzódok!
szia, nem vettem észre a kérdésed bocsi. a gép az 100 ampert tud folyamatosan, kikapcsolás nélkül. most kb 1 éves, de 5 kg elektródát nem hegesztettem el vele, mert co val szoktam 90 % ban hegeszteni
Köszi, bár még ez nagyon nyers, fércmű. Majd ha meglesz a dob borítás, a huzal átvezetés, mindenféle szir, szarnak akasztó, és a festés, akkor esetleg kijelenthető hogy elmegy. Aztán használat közben majd kiderül mit gondoltam rosszul, és a következő majd tényleg jó lesz :-)
Köszi válaszod,deeeeeee ez mennyire fedi ám a valóságot?Ugye nagyon nem mindegy hány fokon mérték ezt be!Azért kérdeztem ati77-et hogy ő már tudna valamit mondani erről talán aminek az alapja gyakorlatra épül fel nem egy megadott számra.Lehet ez az adat megálja a helyét 20 fokban de pl nyáron a garázsomba 32 fokba nem,érted mire akarok kijukadni!Épp ezért húzok a 160 as felé,szerintem nem adom az alább.
Értem köszi. Holnap megmondom a gyereknek hogy 28kp. Ha kell kell ha nem akkor annyi. 5Kg elektródát sem hegeszteuem el vele mert amikor nagyobb melóm volt akkor a régebbi co val hegesztettem
Lehet, hogy így van ennél is, de a kétpólusú pisztolycsatiból még nem következik feltétlenül, hogy HF. Liftesnél is működik a pisztolygomb. A jelenlegi gépemet vezérli a pisztolygomb lift üzemmódban is. Legalább is a gépkönyv szerint, mert soha nem használtam a liftes üzemmódot. Pacemaker-em nincs nem áll le a szívem a nagyfrekitől sem :-)
Vannak ilyen "fapados" (4-5 éve még ebben az árkategóriában ez is álomszámban ment, talán a GYS-nek volt régen hasonló 120 körül) HF awik. HF/lift nem kapcsolható, gáz utánáramlás fixen van beállítva, lefutás meg nincs. 2T/4T nincs. Volt a tanfolyamon valami no name HOLLY márkájú awi inverter, az volt ilyen - csak kijelző nélkül - abban pld csak 2T volt meg HF.
Ha megnézed ott van a csatik közt a 2 pólusú pisztolykapcsoló, nem mondom hogy ideális egy ilyen, de legalább elindulni könnyebb vele mint a liftessel.
Megvettem a 3M 9925-ös légzésvédő hegesztőmaszkot. Volt aki jelezte, hogy ő is venne. Ahol vásároltam ott még van dögivel. Darabja 2.580 Ft volt.
Ez speciálisan hegesztésre kifejlesztett aktív szenes, szelepes cucc, ózon és minden káros hegesztés közben felszabaduló gáz, fémgőzök ellen. Nem tudom, hogy mikor kell cserélni, én kettőt vettem. Azt mondták a boltban, hogy küldenek postával akárhová, akármennyit. Nem kell webáruházalni.
Akit érdekel, annak priviben elküldöm az elérhetőségét az üzletnek, nyilvánosan nem rakom ki mert megbúbol a moderátor :-)
Ja és még valami. Olyan sem nagyon létezik, hogy csak nagyfrekvenciás ívgyújtás van a gépen. Ennek kikapcsolhatónak kell lennie, mert a fokozott elektromágneses tér miatt, pl. érzékeny elektronikai készülék közelében nem szabad HF-et használni, mert kinyírhatja ugyanúgy mint a közelbe lecsapó villám.
Nekem ez a HF gyújtás több, mint gyanús. Először is ebben az árkategóriában nem jellemző, másrészről a nagyfrekis gyújtású gépek kezelőpaneljén több információ van. Ott már kellene lenni gáz elő- utánfolyás, áramfelfutás, lefutás, 2T/4T vezérlés stb. állításnak. Ha csak egy gomb és kijelző van, akkor a gombon nincs skálázás, mert minden funkciót ezzel lehet állítani. Benyomásra programot vált, ilyenkor lenni kellene egy LED-es grafikonos folyamatábrának, hogy tudja a felhasználó, hogy mit is állít éppen.
Köszi válaszod,teljesen igazad van,figyelmen kivül hagytam a BLM 1600-as gépét,az már valamire valóbb viszont nem adnak hozzá Awi kábelt és ez akkor még csak egy liftes gép,akkor már tényleg ott van amit linkeltél alfa és az már nagyfrekis gyujtású!!
Mivel 30-40 még hozzá a palack reduktor igy ez felejtős számomra most.
Igazából a vékonyabb lemezek miatt akartam elhúzni egy kicsit az Awi felé de ez igy már 100 körül lenne,annyiból meg megvan pl a alfa mig/mma 185 öse is igaz palack nélkül.
Kösz válaszod,marad egyenlőre akkor a alfa 160-as.
Régi ügyfeleim, haveri viszonyban vagyunk, nem fogadtak el semmit a szinterezésért. De ha valami olyant vittem, ami nem saját részre készült, akkor 4-5 ezret szoktam fizetni egy kb. ekkora darabért.
Na ezeknél kb 3-4000-el drágább csak a 160-as BLM!!! Az 1600TM.
Csak az a gond, ha elkezded számolni hogy kell egy még egy szelepes awi kábel (a legolcsóbb is 15) már lassan 60 körül tartunk. 65-ért meg 160-as HF-es awit ad az alfaweld. Tehát ha felmerül az awi, akkor legalább egy ilyen gép, aztán kalkuláld még be az argon palackot (30.000) reduktort (7-12.000) Ez még csak nagyon a minimum.