Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Ezzel én sem értek egyet. Ha Mo. vásárolsz egy xy autót, és épp Németo.-ban vagy amikor tönkremegy (garanciális időn belül), Te mit szólnál ha visszakülsdenének Mo.-ra, mondván rontod az ő üzletüket???
Én is azon az állásponton vagyok, hogy le kellene mondani az extra profitról, máris nem lenne konkurencia a Pixmania, AVPlanet, stb. (én nem vásároltam még ilyen helyen)
A legutóbb vett (tacskó) DVD felvevőmhöz is "csak" Paneuropai garancialevelet kaptam, amiben viszont le van írva, hogy az EU-n belül az összes forgalmazó szervízhálózatába vihetem, nem csak oda, amelyik forgalmazza.
Ezzel kapcsolatosan megjegyezném, hogy az országban többezer kollégád abból próbál megélni, hogy drágán próbálják eladni a terméket, a másik párer pedig abból él meg, hogy ők olcsóbban.
A barátnőm lengyelországban megvett pc-jét cseheknél ingyen javitották, tehát nem vagyok biztos ezekben a garanciás dolgokban, amit irtál.
Szerintem ezeket a garanciális javitásokat, ők az anyacég felé amúgy is bejelentik, és még jól is járnak, mert látható, hogy szépen dolgoznak. A multinaak meg mindegy, hol javitják meg a termékét, a lényeg a vásárlók elégedettsége.
Tegnap néztem egy DVD-t, és amellett, hogy a képminöség nagyon szuper volt, egészen közelröl arra figyeltem fel, hogy vmi nagyon-nagyon halvány függöleges csíkszerüség mozog a képen balról jobbra. Tipikusan vmi zaj (interferencia?). Persze távolról nem látszott semmi, közelröl is csak akkor, amikor a DVD lejátszó statikus háttérképe látszott, amíg beolvasta a lemez tartalmát. Vajon egy jobb minöségü kábellel el lehet az ilyen zajt "tüntetni"?
Én azzal kapcsoltam össze, és kifogástalan volt a képminöség (annak ellenére, hogy a tv 1024x768 felbontásra képezte le a számítógép 1280x800-as képét).
Jó kis szónoklat volt, nagyon élveztük. Ez így egyáltalán nincs jól. Az elkerülte a figyelmedet, hogy ha Mo-on vásárolok vmit, akkor azt Ausztriában, Németországban, Spanyolországban (hogy csak azokat említsem, amikkel már volt nekem vagy közvetlen ismeröseimnek tapasztalata) minden további nélkül garanciában javítják (arról nem is beszélve, hogy sokkal udvariasaban)? Azt hittem az EU-ban vagyunk, de úgy néz ki még nem. Természetesen nem a ti munkátokat akarom elvenni, és szerintem ettöl nem is kell féljetek: külföldön is jól megvannak egymás mellett az olcsóbb sufnicégek és a nagyobb elektronikai áruházak. Valaki elevel nem megy ilyen céghez, még ha olcsóbb, akkor sem. Én sem megyek, csak ha nagy az árkülönbség. És - mint az én példám is mutatja - úgy látszik a nagyobb áruházak is képesek versenyképes árat kialakítani, ha kicsit hajlandóak lejjeb engedni az extra profitot (a tévémet az EW-ben vettem, ahol jelenleg ugyanannyiért árulják a Pana PV70-et, mint az Extreme Digitalnál)
ez akkor is így lesz, ha az összes faxkalap fogyasztóvédelmis nagyokos ott veri a nyálát, samsunggal ugyanez a helyzet, pioneer is szigorítani fog valamit, ha jól tudom
ez pedig azért van, mert hiába eu, gyári számból ki tudják deríteni, mi a helyzet, aztán cumi, mert a magyar panasonic nem fogja kifizetni a német, v. osztrák piacon megvett tv-t, és ez így van jól, védik a piacukat, nem náluk lett megvéve a holmi, ez kb. ugyanaz, hogy van egy városban két ugyanolyan elektro bigyó, 1. és 2., na most, ha én megveszek egy plazmát az 1. boltban, és bekakál, akkor hiába rinyálok a 2. boltban csak mert az tőlem 200m-re van, a másik meg 5 km-re, ugyanúgy az 1. boltba kell visszavinnem a plazmát
szerintem érthető a dolog, remélem sokáig marad így, mert a hazai kereskedelmet teszi tönkre a külföldről behozott, hazai forgalmazó megkerülésével árult holmi
remélem senki nem vette szívére, csak mivel(csak alkalmazottként!!!) érintve vagyok, nem mindegy nekem sem, meg több ezer kollégának az országban, hogy mi történik ebben az ügyben
félreértetted, hogy miről beszélek...nem hatósági árakról, hanem arról, hogy a px80 még szinte be sem jött az országba és már 15-20 ezer ft-tal a jav. fogy. ár alatt tolják bizonyos helyeken(gondolom, hogy nem a magyar panától szerzik be...)
A vga-n is kijön akár a legnagyobb felbontás is, ez nem a csatolófelülettől függ, hanem attól, mit állítasz be a notin, illetve mekkora felbontásra képes a tévé.
Tegnap kipróbáltam PC-vel az új tv-t. Nem nagyon akartam eröltetni az állóképet, csak az érdekelt, hogy milyen felbontású jelet tud fogadni a tv és milyen lesz a kép minösége: a notebook-om 1280x800-as jelét (ami valahol a 16:9 és 14:9 között van) minden probléma nélkül megjelenítette, elsö pillantásra arányosan. Azt nem nagyon próbálgattam, hogy vhol levág-e belöle vagy esetleg mégis szét van húzva kicsit. Örülök, hogy végül is a PC bemenetes verzió mellett döntöttam. A kép minösége nagyon jó volt. Majd az elsö 200 óra után kicsit többet próbálkozom - persze továbbra sem szándékozom monitornak használni a plazma-tévét.
Sziasztok ! Milyen kábellel lehet összekötni egy LCD tv-t laptoppal, hogy minél jobb minőségű /esetleg digitális/ jelet továbbítson ? A laptopon VGA van és USB... Köszi, üdv
Az biztos, hogy egy szedánba nem fér be, sem széltében, sem hosszában. Mármint csomagolva. Ne is próbálkozzatok vele. Nekem a Seat Altea-ban a hátsó ülések szintbe le voltak döntve az anyósülés pedig teljesen elöre tolva, úgy fért be hosszában. Mivel állítva szabad csak szállítani, ezért az ötödik ajtó nyílásának a magassága és az autó belmagasság is lényeges. Le kellett szedjük a doboz felsö részét és akkor is csak megdöntve tudtuk bedugni hátulról (pedig az Altea elég magas). Amikor már benn volt, akkor rendesen állt. Valaki beült mellé hátra, és fogta nehogy megboruljon, mivel ugye csak alulról volt dobozban hungarocellen, a felsö része szabadon volt. Szerintem még normál kombiba is reménytelen betenni, nem elég magas hozzá. Ezek után pl. 50-es tévével nem is próbálkoznék, azt házhoz szállíttatnám.