Keresés

Részletes keresés

Pötyi71 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 2338

Augusztusban voltunk a családommal. Kedvesek, közvetlenek voltak az emberek. Angolul nem nagyon beszélnek, viszont abban biztos lehetsz, hogy ők megtanítanak téged olaszul.

Egyébkén zseniálisan ektivitiznek is.

lelkem15 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 2337

Szia! :)

A várat azért kérdeztem, mert miután sötétedéskor kivilágítják, karácsonyi zene szól és fényjáték is nézhető a szökőkúttól.

Akkor szerencsém volt, mert én a kedvesebbeket fogtam ki a két ünnep között. :) Azt jobban "díjazzák", ha valaki olaszul érdeklődik. ;) Az angolt sokan megértik, de már többször tapasztaltam, hogy inkább nem AKARJÁK megérteni, válaszolni. (Egy milánói ismerősöm májusban járt Budapesten, és ő az itt élőket találta depressziósoknak. :))

Elfogult vagyok, úgyhogy én is imádom. :)

Előzmény: Ari-elle (2335)
ibenke Creative Commons License 2011.01.05 0 0 2336

Nyáron egy napra Milánóba utaznánk Svájcból.

Nem tudom hol van olyan parkolóhely, ahol a kocsit le lehet tenni és majd este mennénk érte, s onnan Matróval mennénk továb???

Még nem találtam olyan térképet, ahol ezek a helyek rajta lennének.

Como felől érkeznénk!

Köszi előre is!

Ari-elle Creative Commons License 2011.01.05 0 0 2335

Szia Lelkem! :)

A város maga gyönyörű! A vár az esti sétából kimaradt, de láttuk a reggeli sötétségben. :) A hangulat valószinű azért nem ugyanaz.

A milánói emberek lehet, hogy a téli depressziótól szenvedtek ottlétünkkor, mert eléggé hűvösek voltak, a barátságosan feltett kérdéseimre nem nagyon érkezett válasz :(

De összességében nagyon jó volt, továbbra is imádom aki/ami olasz! :)

Előzmény: lelkem15 (2334)
lelkem15 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 2334

Szia!

Hogy tetszett a karácsonyi Milano? Örülök, hogy meg voltatok elégedve a szállással. ;) Jártatok a Várnál este?

Mi a két ünnep között voltunk, és az különösen szimpatikus volt, hogy még január 2-án is kint voltak a karácsonyi árusok a Dóm és a Vár közötti részen.

Előzmény: Ari-elle (2333)
Ari-elle Creative Commons License 2011.01.04 0 0 2333

Szia!

Azt hiszem eléggé képben vagyok, karácsony előtt voltam Milánóban :)

Ha Wizzel mész, az, ha jól tudom, Bergamoba érkezik, onnan nem tudom a közlekedést be a városba, mert én LH-val repültem, a Malpensa-ra érkeztünk. De szerintem Bergamoból is van valamilyen vonat vagy busz.

A szállásunk a főpályaudvarnál volt, a Hotel Demo. Az ötletet innen kaptam, külön köszönet érte! :) A pályaudvar közelében van, de nem gáz a környék egyáltalán.

A szálloda egy nagyon helyes kis épület. A személyzet nagyon kedves és segítőkész, a szobák nem hatalmasak, de nagyon tiszták, a fürdőszoba ugyan kissé szűkös, de szerintem összességében 2-3 éjszakára nagyon megfelel az áráért. A reggelihez a croissant ott sütik helyben, nagyon csalogató az illata :) 

Metróval jól és könnyen lehet közlekedni.

Ha belefér az időtökbe, érdemes már itthonról jegyet foglalni félnapos városnézésre, ebben benne van a Scala, a Dóm, a Sforza kastély,és az Utolsó vacsora. Étterembe  a Farinellába "jártunk" kipróbáltuk az önkiszolgálós és a gyerekem szerint sznobos kiszolgálós részt is. Mind a kettőnek külön hangulata van és árban sem sokkal tér el egymástól a kettő. A penne alla carbonara és a gombás rizottó nagyon finom.

A SAn Siro stadion is megéri a hosszú sétát, és ha már beléptél a 14es kapun, akkor érdemes befizetni nem csak a múzeumi részére, hanem a tourra is.

Kérdezz, ha tudok, még válaszolok

És most megragadom az alkalmat, hogy az indulásunk előtti kérdezősködéseimre a jótanácsokat megköszönjem mindenkinek! :)

Ági

Előzmény: növendék76 (2332)
növendék76 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 2332

Sziasztok! Egy nagyon nagy segítséget szeretnék kérni. Úgy alakultak a dolgaim, hogy lehetőségem nyílt a jövő hét folyamán egy 2-3 napos utazásra. Milánót néztem ki, egyrészt nagyon szeretem Olaszországot, másrészt egy szerda-pénteket Wizz-el meg lehetne járni nagyon kedvező áron. Ha valaki képben van Milánóval kapcsolatban, reptér, városba való bejutás, szállás vagy akár saját konkrét élmény-vélemény...minden nagyon fontos lenne, minden infó nagyon nagy segítség. Előre is köszönöm a segítő válaszokat! Boldog Új Évet mindenkinek!

Pifta20 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2331

sziasztok
december 23.án délutáni orákban keresek utitársat hazánkba.Indulás Milánobol tervezett ut 10 ora sacper.tel:00393334596922

Ari-elle Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2330

Sziasztok!

Milánóban is van olyasmi karácsonyi vásár, mint Budapesten a Vörösmarty téren? Ha igen, merre?

lelkem15 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 2329

Kétszer utaztunk visszafele ezzel a géppel, és mindig busszal utazunk a pályaudvarról (pályaudvarra). A reptérre a hajnali 4 órási járattal szoktunk menni. Eddig nem volt még gond, 3/4 óra alatt kiért.

Milánóban vannak olcsóbb szállások is. Ajánlom a hostelworld.com oldalt.

Előzmény: Handariel (2328)
Handariel Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2328

Hu nagyon sokat segitettel, koszonom szepen.

Ha busz van megjobb, az a par euro mar nem erdekel, s ilyen koran megjobb:) ezek szerint a milano centrale kornyeken szallunk meg, nem szamit ha tobb agyas szoba, ugyis csak aludni akarunk, ertekeinket visszuk magunkkal, s ha a hasznalt gatyam valaki vinni akarja, hat hasznalja egeszseggel:) es vasarnap reggel a busszal szepen vissza megyunk a repterre. Azon gondolkodom hogy ebben a felallasban hagyjunk egy fel napot Bergamora, s csak pentek este menjunk le Milanoba szombatra, vagy inkabb erdemes a hetveget csak Milanora szanni?

de megegyszer nagyon koszi, nagy ko esett le a szivemrol a busztarsasag menetrendje miatt

Előzmény: KirályLászló (2326)
tavasz21 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2327

Engem érdekelt az óváros Bergamoban és azért aludtam a Ghiriben, meg mert kijöttek értem a reptérre éjjel és hazavittek, pénzért persze. Viszont ilyen rossz időben és ha Milanót akarod látni akkor én a bergamoi pályaudvar közelében szállnék meg, hogy ne kelljen annyit közlekedni. Van közel hotel és akkor könnyen eléred a repülőt is meg buszt vagy vonatot Milanoba.

Előzmény: Handariel (2325)
KirályLászló Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2326

Szia,

Milano sajnos ilyen draga:(

a meneetrend a trenitalia.it oldalon van, de nincs reggel koran. (A jovo evi menetrend meg meg nincs fenn)

A milanoi palyaudvartol szerintem nem erdemes vonattal menni, mert kb. annyi ido alatt ersz a repterre busszal, mint a vonattal Bergamoba (onnet meg busszal kell a repterre menni)

Busz raadasul koran reggel is van:)

Előzmény: Handariel (2325)
Handariel Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2325

Pontosan.

Mondjuk nekem nem gond, én elcsövelnék a pu. is, de na, párommal ezt nem akarom megtenni. Ha belegondolok, hogy a repülő oda-vissza egy személynek kb 9000 ft, akkor a 2 éjszaka 120 ért nekem sok.

Amugy aki volt mit tanacsol, inkabb keressek szállást bergamoban többért, ahogy néztem ott az árak 20 E per fő/éj körül mozognak, vagy merjek Milánoban szállást keresni olcsóbban? Csak ugye onnan vasárnap reggel vissza kel érjek Bergamo ba, onnan ki a reptérre, mert 7 50 kor repülünk. S az istennek nem találtam meg a tranitalia.it oldalon, a vonatmenetrendet, hogy lassam, kiéreke, ha pl reggel fél 5 körül indulnék vissza. Amúgy Milánoban a legolcsóbb szállást egy 10 ágyas shared roomban találtam a Hostel Californiaba, vagy a hostel central station ben.

Valami vélemény? köszi

Előzmény: tavasz21 (2324)
tavasz21 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2324

eléggé durva azért, hogy ennyit kérnek, mikor a fürdőszoba is kint van a folyosón és maga a szállás is elég messze van a pályaudvartól. Én voltam ott, ismerem.

Előzmény: Handariel (2322)
Handariel Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2323

Ugyanakkor valaki meg tudja mondani, hogy vasarnap a milanoi kozponi palyaudvarrol mikor indul leghamarabb vonat bergamoba, mert a repulo vissza 7, 50 kor van reggel...

koszonom

Előzmény: Handariel (2322)
Handariel Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2322

Sziasztok! januarban tervezek menni Milanoba parommal egy hetvegere, atolvastam a hozzaszolasokat, sokan ajanlottatok az I ghiri hostelt, irtam nekik, s 2 ejszakara 120 euroert lenne szallas, de nekem ez tul draga. nem tud vki hol lehet megszallni ennel olcsobban esetleg, semmi luxus, csak alvas s zuhany, ugyis egesz nap jarkalni akarunk...

elore is kosz

petit madeleine Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2321

Hannának csak részben van igaza (szerintem).

Milánóban nincsen látványosság-dömping.

De! 3-4 napot is el lehet ott tölteni ha érdeklődő vagy, ha pedig a müvészeteket is szereted még ennél is többet. Izlés kérdése.  Pl: Santa Maria delle Grazie, Palazzo Reale (Royal Palace), Palazzo di Brera, Sforza Castle és még több képtár és templom akit érdekel, Museo della Scienza a tudományokra fogékonyaknak, foci kedvelőknek San Siro, vásárlóknak Monte Napoleone, Vittorio Emanuele, Buenos Aires, sok park, ha jó idő van, kellemes séták a belvárosban... stb, stb

Én egy hetet is el tudok képzelni Milánóban 1-2 kirándulással. Az első látásra talán uncsinak tűnik, de alaposabban megismerve nem az.

Előzmény: hanna85 (2319)
KirályLászló Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2320

Vasárnap még màr nem volt felállványozva!

kb. 1 ève kèsz van:)

Előzmény: inter83 (2314)
hanna85 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2319

Sziasztok!

Leírom Milanoban szerzett tapasztalataimat, hátha segít valakinek!

Először is, nem kell sok időt hagyni rá. Maximum 1-2 nap. Aki ezt a várost választja úticélul, az számítson arra, hogy konkrétan a városra nem kell 2 napnál több. Vásárlásra csodálatos, lenyűgöző, és még folytathatnám, viszont látnivaló nem sok van.

Ugye ott a Dóm a térrel együtt, A Vittorio Emanuele, Scala ( ami nekem nagy csalódás volt, legalábbis építészetileg), a vár, a diadalív. és nagyjából ennyi.

Viszont!!! Érdemes utazgatni! pl Cómo 1 órányi vonatútra van, lélegzetelállítóan szép hely!! Lehet ott hajókázni a tavon, sétálni a városban, ajánlom mindenkinek.

Ugyanígy a Garda-tó, Laggo Maggiore szintén közel vannak.

Szóval érdemes elutazgatni, szinte minden nap másik városba!

Torinot meg Genovát még nem is említettem.

Ari-elle Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2318

Köszönöm a gyors választ! Azt hiszem a vonat lesz a választás, ha az emeletes közlekedik, mint Rómában, a vonatőrült gyerek imádott vele közlekedni :)

Előzmény: inter83 (2317)
inter83 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2317

http://www.malpensashuttle.it/

vagy Malpensa expressz ( http://www.malpensaexpress.it/ ) Cadorna-ra onnan M2 Centrale (de ez lehet kicsivel hosszabb)

Előzmény: Ari-elle (2316)
Ari-elle Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2316

Sziasztok!

A Malpensaról a központi pályaudvarhoz mivel a legésszerűbb utazni?

Köszönöm, Ági

MóniGM Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2315

Szia!

Szuper! Köszönöm a gyors választ! :)

Előzmény: inter83 (2314)
inter83 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2314

Szia,

Vasárnap még nem volt felállványozva!

Ciao

Gyuszi

Előzmény: MóniGM (2313)
MóniGM Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2313

Sziasztok!

Kint lakók segítségét szeretném kérni, vagy azokét, akik mostanában jöttek haza Milánóból.

Tervbe vettem, hogy megnézem a várost. Viszont csaltam egy picit, és megnéztem a bing.com Maps programjában a dómot.

És sajnos azt láttam, hogy a Dóm fő homlokzata teljesen fel van állványozva. Talán felújítás miatt.

A neten nem találtam erről semmit.

Ezért itt szeretném megkérdezni, hogy vajon friss lehet-e az a műholdas felvétel, és jelenleg tényleg felújítás alatt van a milánói Dóm főbejárata, vagy sem?

Köszönöm a választ!

Ari-elle Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2312

A félnapos városnézésre lefoglaltam a jegyeinket, itt: http://www.isango.com/ itt találtam a legjobb árat.

Ari-elle Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2311

Lelkem köszönöm, én is nagyon bízom benne, hogy nem épp a tiszteletünkre lesz fagyás. ;)

Azt hiszem megtaláltam a félnapos túrát: http://www.matmbus.com/servizi/citytour.cfm

lelkem15 Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2310

A félnapos buszos városnézés engem is érdekelne, mert idén utaznak olyan ismerőseim, aki most először jutnak el Milánóba, így nekik ez nagyon jól jönne.

Ari-elle: szerintem csak az időjárás befolyásolhatja. Eddig mindig fel tudtunk menni, kivéve tavaly decemberben (karácsony előtt), amikor Milánóban is épphogy volt 1-2 fok, a dóm tetejére pedig, jegesedés miatt, nem lehetett felmenni. Nagy bánatunkra. Remélem, idén kegyes lesz az időjárás.

Előzmény: Ácsi Milán (2305)
KirályLászló Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2309

Hát ez király!

A nev kotelez:)))

Előzmény: Ari-elle (2308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!