Keresés

Részletes keresés

almusz Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4647

Helló!Oksa remélem hogy majd leírod!

A program AE funkciók az én kamerám kiskönyvében pontosan le vannak írva hogy mit csinálnak!

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4646

vidis,

3éve van DVD íróm, soha nem volt semmi problémám, először VHS-C-t digiztem és írtam fel, aztán MiniDV-t. Megfelelő sebességű géppel, -ha nincs tele szeméttel-  és jó programokkal nem lehet semmi gond. Én a Premier pro-t használom capture-re és vágni, utána a MainConceptet Mpeg tömörítésre, majd Ulead Vorkshop authoringra, Néro-t írásra. Ez így soknak és bonyolultnak tűnik, pedig nem az, és minőségi lemezt lehet így készíteni. Egy rontott lemezem se volt. A végeredmény a DVD írótól is függ.

Az Mpeg tömörítéssel olyn minőségromlás nem lesz, amit TV-n észre lehetne venni.

Előzmény: vidis (4643)
mercatoris2 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4645
Vagy, egy apple mac mini, és a hozzá adott Imovie HD és iDVD program. Van egy olyan opciójuk, hogy one step dvd. Bedugod a kamerát, benyomod a gombot, a dvd-íróban már ugye ott figyel az üres lemez, és hajrá. Ennyi az egész.:-)
k2laci Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4644
A megoldás egyszerű, bár nem olcsó: Egy asztali DVD-iró meg egy DV-kábel könnyedén megoldja a problémádat .....
vidis Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4643

Hello !

Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan ember köztetek akinek sikerült minden hiba,szarakodás,hangelcsúszás stb nélkül a mini dv kamerájáról a gépre tenni az anyagot és onnan hibátlanul kiírni dvd-re?!

Mert még nem találkoztam ilyennel.Én szeretnék venni egy mini dv kamerát,de már elriasztott a sok szenvedés,ilyen vágószoftver-olyan cucc...

Nem annyi az egész,hogy mittomén Ulead-capture-vágokamitvágok-pörkölés dvd-re aztán kész nézem...Digitális,nem romlik..stb

Tudom,hogy 20 GB-ból 4,3-ra tömörítésnél romlik a minőség,de mennyire?

Akkor miért jó a mini dv formátum?Azért meg nem kell százezrekért megvenni a cuccost,hogy aztán kis kazettákon tároljam az anyagot...

Vagy..vegyek dvd-re karcoló sony-t mittomén 101-es már 160.000.-

30percet felveszek a 8 centis dvdm-re-kiveszem,berakom a lejáccóba aztán hajrá.Nem szerkesztgetek,nem vagdosok,de ha akarom akkor azt is megtehetem,hiszen mpeg2-ben is vesz fel,azzal meg azt csinálok amit akarok.

Merha minidv kamcsi egy normálisabb monnyuk Canon 750i 130.000.-

+dvd-író 18.000.-

+FW+tyukbél+mégegyvinyó

ez már 180.000.-

akkormost mi legyen?

Valaki aki úgy érzi,hogy ért hozzá,adjon tanácsot legyenszíves.

Megértéseteket köszönöm!

srgjwupka_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4642
VChris
En is nagyon kivancsi vagyok erre a program AE uzemmodra ugyhogy tamogatom az otletet,beszeljen errol egy kicsit aki ert hozza!
Koszi
Előzmény: VChris (4640)
srgjwupka_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4641
_AiRMAN_
koszi az infot
Előzmény: _AiRMAN_ (4619)
VChris Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4640

A portré üzemmódot még nem próbáltam. Hát igen, ez megint az a bizonyos Program AE üzemmódok téma, amit a múlt hét végén próbáltam feszegetni, de abszolút nem mozdult rá senki. Pedig tényleg jó lenne tudni, hogy az egyes AE üzemmódok pontosan mit befolyásolnak, mert akkor sokkal tudatosabban lehetne alkalmazni őket.

VChris

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4639
almusz: Örülök, hogy vki értékeli a billentyűzetem ilyen irányú koptatását....
Szerintem előbb próbáld meg a waveeditet, ha nem teccik, akkor soundforge... Ha megvan, akkor szerintem ismerkedj vele, aztán talán holnap leírom ide, hogy mit kell csinálni, azért ide, hátha más is használja vmikor, meg rakok talán képeket is...
Előzmény: almusz (4623)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4638
Zeki: A bőrhiba korrekció szerintem egy olyan dolog, amit a japánok vmiért nagyon szeretnek, a sonykon is van ilyesmi, portré üzemmód, viszont szerintem elég hányás lesz tőle a kép... olyan tompa, egyhangú, szóval vacak, nekünk nem kell....
Előzmény: Törölt nick (4633)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4637
Szerintem speciel a trv255 és a most még újonnan forgalmazott hi8-as, valami trv280, vagy ilyesmi, mivel kivülről is nagyon hasonló, ezért belülről is, ergo ugyanaz a ccd. Amúgy a d8-aknak, de amit láttam mDV-nek is nagyon magas a fényigénye. A régebbi 8 és hi8 tényleg más volt. Nekem egy ccd-trv425 van, 0.4lux a gyári minimum, olyan helyen, ahol dcr-trv250 már szinte tök sötétet mutat, ott ezzel még simán lehet látni! Meg utcán éjjel én magam sötétebben látok, mint visszanézve a kamera! Ha atz akarom, hogy átjöjjön rendesen, hogy sötét van, lejjebb kell vennem az exposure-t.... :))
Előzmény: k2laci (4627)
Márklár Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4636

Bocsika, én csak azt hittem, hogy komolyan gondoljátok a tesztet. :-(

Előzmény: stevie wonder (4618)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4631
Lánchíd
Előzmény: Törölt nick (4625)
Swari Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4630

szerintem igen... az lepett meg a mödlingi SCS/MM-ben, hogy sokkal kevesebb fajta kamerájuk volt, mint a WestEnd-beli MM-ben... azután rájöttem, hogy itt a kamerák jó része nem miniDV volt, hanem a korábbi rendszerek képviselői...

Előzmény: Törölt nick (4629)
k2laci Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4627
Az egyik műszaki áruházlánc most akciózza a SONY DCR-TRV255 camcordert 65 eft-ért. Szerintetek családi videózásra megfelelő, főleg beltéri felvételekre ?
VChris Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4626

Én akkor már inkább a Sony Sound Forge progiját ajánlanám ilyen célokra. Az igazi professzionális eszköz. Nem könnyű használni, de jó. Azért azt tudnod kell, hogy bármilyen jellegű zajszűrés, vagy nem kívánt hangok szűrése a hangból, az kompromisszumokkal jár.

VChris

Előzmény: almusz (4623)
almusz Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4623

Helló! Na végre valaki rendesen elmagyarázta ezt a dolgot!Köszi!

Figy egy e-mailt tudsz adni ha nem gond??Mert engem ez a Nero Wave Editor érdekelne!

Meg  lehet hogy vissza is viszem és kipróbálok másikat is!

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4622

Zeki,

Hol laksz? lehet, hogy szomszédok vagyunk :>)

Előzmény: Törölt nick (4621)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4619
Na látom sokan el vannak tévedve.....
A zaj amit lehet hallani, nem a kazetta, hanem fejmotor, pontosabban annak csapágya kelti!!! Ez elég komplex, főként áll egy magasabb komponensből, ami leginkább centrifugáéra hasonlít :))), és egy általában halkabb percegésből, amit a szalagon "átsuhanó" fejek (most a kis ferritmagokra gondolok) keltenek.
Digitális felvételnél sokkal gyorsabban forog a fej, mint analógnál. A digit kameráknak ez sztem egy nagy hátrányuk az analógokkal szemben. Ha megfigyelitek, sima8-nál, vhs-nél inkább csak a percegést lehet hallani, bár kameránál az is zavaró, de alacsonnyabb freki, mint digitnél.
Láttam már olyan mDV kamerát (Pana), ami néhány éves, de intenzíven használják, mert videós cégé, olyan hangja volt, hogy nem hittem el!!!! Tényleg sokáig nem értettem, mi a fenétől rezeg még az állvány is, mintha valami fúrógép vagy mi lett volna rajta!! Az biztos, hogy a hangot nem arról a kameráról keverték! :))))
Tehát a d8, DV, ...-nek szerintem komoly hibaforrása, hogy a fej egyszerűen csapágyas lesz. Pedig analógnál ált. sokkal előbb cserélik le más miatt a kamerát...

Másik, hogy hogy lehet szűrni. Akinek van Neroja, az próbálhatja a WaveEditort, noise filter, most 1előre nem taglalom részletesebben. Másik, hogy javallot külső mikrofont használni, az a biztos, és akkor már eleve nincs benne a hiba a hangban, meg más előnye is van a külső mikinek. Plusz a hozzáértők szétszedhetik a cuccot, és kipárnázhatják a mikit, már ha van rá hely.
A samsungos illetőnek meg üzenem, hogy próbáljon meg egy másik ugyanolyat is, és ha az nem annyira zajos, akkor joga van kicseréltetni 3 napon túl is, ha meg igen, akkor joga van szidni a samsungot! :))
stevie wonder Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4618

Szerintem nem kell ennyire tulbuzogni a kerdest :-)

Mindenki fogja a sajat kamerajat, fut egy kort a haz korul, aztan megorokiti Zekiek konyhajat, utana visszanezzuk a kepeket es szubjektiv eszreveteleinkre tamaszkodunk :-)

Előzmény: Márklár (4610)
chgergo Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4617

lalilalilali:

Sajna nincs magyar leirasom GS140-hoz.

A makro mod nekem a joystick benyomasakor elougro menuvel ment, asszem a folgele irannyal. Ilyenkor kidobta a zoomot maximumra, es kozeli targyakra fokuszalt.

srqjwupka:

depo.hu-n keresgelj.

Előzmény: Törölt nick (4604)
srgjwupka_ Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4616
HC-19 made in japan.
A sony premium kazirol tudtok mondani vmit?
Multkor kint voltam vele kamerazni egy olyan helyen ahol kb.2 km-es kozelsegben nem volt sem auto sem ember,szoval elegge csend volt.Itthon visszaneztem a sony tvmen es nem hallottam semmi kazetta vagy motor zugast.Viszont a szuleim jvc tvjen hallani egy kis motor+kazi hangot :)
otlet?Mint mar emlitettem 5-os csomagban vettem a kazit 3250-ert.
A masik,meg mindig nem vettem firewire kartyat.A 14e-rol sikerult lebeszelnetek,viszont ilyen 3-4ezreset sehol nem talalok.Ez milyen marka?
Esetleg otlet h merre talalok ilyet?
koszi
agyurma Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4615
JVC GR-200 is Made in Germany.
Előzmény: stevie wonder (4603)
Márklár Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4614

Nem azért kell a szalag, mert az SD kártya drága, hanem azért, mert a szalagra sokkal jobb minőségben vesz fel, mozgó képet.

Előzmény: TIHEMER (4611)
Márklár Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4612

Mozgó képekhez ajánlott a 10MB/sec. Már lehet kapni 20MB/sec-s kártyát is, de ezt

abba a kamerába, luxusnak tartom.

Előzmény: TIHEMER (4607)
TIHEMER Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4611

Arra gondoltam azért kell a szallag is mert az SD kari igencsak drága lenne. 

De azért kösz a hozzászólást. 

Előzmény: Törölt nick (4608)
Márklár Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4610

A kamera teszthez, néhány gondolat:

Szerintem, még a teszt előtt, meg kellene beszélni, hogy milyen szempontok alapján

hasonlítjuk össze, a gépeket. Kellene-e készíteni, (venni?) egy teszt ábrát, vagy valami más ötlet? Egyszóval, tippeket, ötleteket várok a témában.

Márklár Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4609

És akkor Pana SV-AV100-nak hívnák. :-)

Előzmény: Törölt nick (4608)
TIHEMER Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4607

Sziasztok!

Most szeretnék venni egy Panasonic NV-GS15 kamerát. /117e. Ft./ Szeretném kérdezni, hogy az SD kártyára mozgó képet olyan minőségben veszi mint a kazettára? Érdemes-e /lehet-ei/ venni bele nagyobb kapacitású 10 MB/sec SD kártyát rövid mozgó képek készítéséhez?

Köszi a segítséget előre is.

Üdv:Tihemer

LuigiT Creative Commons License 2005.03.05 0 0 4605
Nekem hasonló problémám volt, csak Premiere Pro kontra Studio 9. A Premier Pro alatt a capture funkció azt mondta, hogy a rákötött HC 30-ast nem tudja aktiválni, és próbáljam resetelni. Ugyanakkor a Stúdió 9 alatt ment gyönyörűen. A Studio uninstall nem oldotta meg a problémát. Nekem az egész gépet kellett újra installálnom! Valószínűleg a progik valahol összevesznek a kamera hozzáférési jogán.
Előzmény: ramihu (4595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!