"Sok cukor, so, teszta, tejtermek, a hus csak egy a sok kozul. Csak aki hust is eszik, az eleve kevesebbet torodik azzal, hogy mennyi mas hulyeseget eszik, es hogy milyen keveset eszik abbol, ami kellene neki."
errol hol a tanulmanyod? hol a bizonyitek? vagy csak csokott agyad gondolja igy?
"Ha esetleg tenyleg felhivtad akkor ezen en is rohogok."
ezt most vehetem ugy, hogy beismerted, hogy badarsagokat beszelsz, amiken csak rohogni lehet?
szep lassan felfortyanok. ide figyelj, de idiota elmebeteg, szerinted egy 180 centis, 40 kilos anorexiasnak honnan a picsabol van eronlete akarcsak napi 1 fekvotamaszhoz is? hat ember vagy te, hogy szandekosan jatszol betegekkel? jo trefanak tartod, te Gyoker Janos? meggyozodessel mondod, hogy az, ami a te szottyadt testednek jo (???) az egy ehhalal szelen alo embernek is megfelelo? te genetikai hulladek, te termeszetes szelekcio szegyene. hat nem vagy normalis, hogy ezt leirod abba a topicba es meg buszke is vagy ra...
osszetett a dolog? ehhez kepest te ferditve siman leirtad, hogy a huseves miatt van. most akkor megis tobb tenyezo egyuttese?
Sok cukor, so, teszta, tejtermek, a hus csak egy a sok kozul. Csak aki hust is eszik, az eleve kevesebbet torodik azzal, hogy mennyi mas hulyeseget eszik, es hogy milyen keveset eszik abbol, ami kellene neki.
es mondd mar meg mikor volt a lovak kora, mert meg a tortenesz apamat is felhivtam, de kirohogott... pedig en tanulni akarok.
Ha esetleg tenyleg felhivtad akkor ezen en is rohogok.
normálisnak tartod, hogy 34 évesen a székletedben kutatsz 5 cm-es fekete cérnaszálak után és szinte csak ez a témád? Van barátnőd? Miért akarsz 2 perc alatt 100 fekvőtámaszt csinálni, úgy hogy ráadásul nem is mész teljesen le meg fel?
Sőt az evészavarosban egyszer azt javasolta magyar zsivánnyal együtt, hogy néhány perc reggelente pár száz fekvőtámasz elvégzésére tökéletesen elegendő lenne.
Ez inspiracio volt, hogy ezt el lehet erni, sajat tapasztalatbol.
Ha neked nincs eronleted, meg nem is erdekel a dolog, akkor nyilvan nem tudsz mit kezdeni ezzel az informacioval.
nyuszika, most a helyesirasi hibaidat ugorva szolok neked, hogy te magad szurod ezen a szuron a dolgokat. tehat a gyerekek egy reszenek kis szazaleka, meg sok amerikai sportolo, majd felsorolsz kb. 8 darabot, meg hasonlo statisztikakkal jossz, amikor itt most arrol van szo, hogy a hibbant tyuk nyers novenymagokon es zoldsegeken el. es jossz az arcomba folyton a vegetarianizmusoddal. amugy a vega kolkok az utcankban hogy jonnek ide? egyrol konkretan tudok: a sajatom:)
Minek akarsz minden vitaba bevonni? Azt hiszed en vagyok a messias?
Foleg NEM az etkezes az oka. Permanensen korhazban elo, mozgaskeptelen gyerekeknel is igen nagy a csontritkulas aranya, pedig oket aztan igen tudomanyosan etetik altalaban es eselyuk sincsen, h maguk szerezzek be a cukrot pl. A sogornom gyerekkorhazban (is) radiologus es mostanaban fejeztek be az errol szolo tanulmanyt. Es nem is kulonosebben nagy etrendi valtozas mellett igen jelentos gyogytornat vezettek be ezeknek a gyerekeknek az eletebe.
Szvsz eletmodbetegseg, a taplalkozas csak egy resz.
Az egy magyar tanulmany volt, hogy mar az ovodasok es kisiskolasok egy kis reszenel is ami nem is olyan kicsi, 5-10%-os csontritkulas mutathato ki.
Bizony én is olvastam a tanulmányt, illetve a tévében volt róla szó, de tudod miért???
Mert a mostani gyerekek nagyon keveset mozognak, (tv, számitógép, stb) és a sok mozgás elengedhetlen feltétele annak, hogy a kálcium beépüljön a csontokba! Nem a hús- nem hús viszonylatban készült ez a tanulmány, hanem a mozgásszegény és a sok mozgás viszonylatban.
Szia!
Szerintem a dolog osszetettebb. Foleg az etkezes az oka, a sok tevezes es keves mozgas csak plussz adalek ehhez.
A helytelen etkezes a tul sok savas hatasu etel, es keves lugos hatasu. Emiatt a ver kivonja a szukseges kalciumot a csontokbol, hogy fenntartsa a szervezet megfelelo ph hatasat.
A kerulendo etelek pl. a sok szensavas ital. Savas hatasu egyebkent a feher cukor, hus, feher liszt. Gyerekeknel nincs, de meg ide tartozik a kave, cigaretta, alkohol is.
Lugos hatasuak a friss zoldsegek, gyumolcsok, igy ennyibol egy vegetarianus gyerek elonyben van.
Felnott korban emiatt van annyi csontritkulasos beteg. Ez egyertelmuen a taplalkozassal osszefuggo betegseg.
Ha nem tudod a lenyegest a lenyegtelentol megkulonboztetni, az a te bajod.
A lovak kora a korites volt, ezzel csak szinesitettem a mondanivalomat.
mégis hogyan gondolod, hogy bárki komolyan vegyen?:))
Akinek van hozza szeme, az latja amit kell, akik meg ilyenekkel kukacoskodnak, azoknak ugyis mindegy.
Tisztaban vagyok vele, vagy annak akiknek hiaba magyaraz az ember. Nem is probalom oket meggyozni, csak azert irok be az ilyen topikokba, hogyha esetleg vki benez egy ilyenbe mert informaciot keres, akkor legyen alternativ informacio is, ami megmutatja a valosagot a "nem lattam meg nem neztem utana tehat nincs" kepzelodesekkel szemben.
Biztos azért, mert megnézték, hol van sok vega programozó...
Ekkora baromsagra sose gondoltam volna, hogy a programozokat meg a vegetarianusokat osszekapcsoljam.
Ebbol latszik egy ket embernek a logikaja.
Az ayurveda-t emlitettem ezelott, hogy azt egyetemeken tanuljak. Azt hogy az indiai oktatas eros, azert mondtam, hogy nehogy lenezze ezeket valaki. Az indiaiak kozott sokan vannak akik esznek hust. Mas azsiai orszagokban meg megtobben vannak, pakisztanok, koreaiak, kianiak, thaifoldiek, stb. Sokan kozuluk ha nem latnak hust ket napig akkor mar betegek lesznek, amugy meg hust hussal esznek.
Ennek ellenere, ezekben az orszagokban vannak olyan csaladok, akik vallasi okokbol nem esznek hust mar generaciok ota, pl. indiaban a brahman-ok, ahol még apoljak a hagyomanyokat, de legtobb helyen apoljak. Ok tojast sem esznek. Ilyen emberekkel szamtalannal talalkoztam, es sokkal jobban neztek/neznek ki, mint sok magyar, akik azt hiszik hogy hus nelkul fizikai munkat mar nem is lehet vegezni.
kosz
nekem az a bajom, h szeretem az izet es hianyzik ha nem eszem.
tudom mivel kell helyettesiteni.
eleg am csak egy allatszallito autot megnezni, h ne egyek hust egy darabig ...
borzalmas, h az ember mit muvel az allatokkal, csak azert, mert megteheti! pfujjjjj
sajna most nincs idom visszaolvasni, mennem kell, majd ejjel.
addig csak vitatkozzatok, nagyon jo!!!!
o maga azt mondta, hogy leallt a ciklusa es hajra ez mekkora kiralysag. a cikk azt mondta, hogy a menstruacionak nem lenne szabad megtortennie. szerinted megis hogyan lenne ovulacioja, ha nincs menstruacioja?
az semmi, de nem egy okos embert hallottam, h a zsir mennyivel egeszsegesebb, mint az olaj ... es pl a margarin az kifejezetten karos a vaj sokkal kevesbe.
a disznozsir az nem karos!!! nem art, csak nem kell ketpofara .... (de igy van ez mindennel)
szerintem pl a micro az sokkal tobbet art, mint egy jo marhasult ...
a fagyasztott etel se "normalis" (termeszetesen en is sokat fagyasztok).
a konzervekrol, kesz kajakrol ne is beszeljunk, mert az egy horror.
Minden embernek a földön biztosítani kell az életbenmaradás lehetőségét a legemberségesebb módon. A legelemibb élelmet mindenki alanyi jogon meg kell, hogy kapja azért, hogy végre a vezetők ne csak uralkodjanak, hanem szolgáljanak, amire felesküdtek. Ezért az ember legtisztább táplálékait teljesen ingyenesen szét kell osztani azok között, aki ezt igénylik. Nagy körültekintéssel kell eljárni azért, hogy ezt a szép hagyományt nehogy a cinizmus és a pénzhajhászás martalékává tegyük. Ezek az ételek, pedig a legegészségesebbek is egyúttal: Gyümölcsök, zöldségfélék, diófélék, tengeri algák, csírázó magvak. A gabonák közül a tönkölybúza, barnarizs, köles, cikória. Ezek az emberi lény alapvető ételei.
Én igénylem a legtisztább táplálékokat ingyen! Hol lehet nálad jelentkezni?
Minden lény a földön nyerset eszik. Vajon mi a fene van az emberrel, hogy ő inkább megbetegszik, de nem áll már be a sorba.
Ez azért nem ilyen egyszerű. Remélem nem gondolod, hogy a homo sapiens, az ember nem más mint egy főemlős a gerincesek osztályában. A fejlődés során az ember attól lett ember, mert megtanulta az eszközhazsnálatot, és felfedezte a tüzet. Többek közt. Aztán felfedezte egy tűzbe esett húsdarabról, hogy sokkal ízletesebb mint nyersen. Meg később fölfedezte a kereket... stb.
Nem akarok olyan vitákba belebonyolódni, hogy az emberiség a végső pusztulás felé tart-e. Ha igen, akkor mint az emberisé része én is vele pusztulok.
Viszomt ha jobban tanulmányozod - nem a karibi és a hindu, a kínai és egyéb teljesen más éghajlaton élők - táplálkozását, hanem a hazait, illetve szűkebben véve az európait, akkor más belátásra jutsz.
Vegyük pl. a mindössze 100 évvel ezelőtti állapotot, amikor nemhogy konzervgyártás, mélyhűtés, de jégszekrény sem nagyon volt. Hogyan táplálkoztak akkor az emberek? Tavasszal és nyáron az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket ették és természetesen a friss tejet, tejfölt, túrót, vajat, vasár és ünnepnapokon húst, főleg baromfit. A káső őszi és téli hónapokban pedig egyrészt azt amit házilag tudtak tartósítani, lekvárokat, befőtteket, sóban eltett zöldségeket, elvermelt krumlit, hagymát, fokhagymát. És minden télen volt a disznóölés, hogy a megfelelő energiához szükséges fehérje meglegyen. És a disznóból nyert zsiradéknak kellett kitartani a következő disznóölésig.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy azok a parasztok, akik régen kézzel. kaszával arattak, akik egész nap kapáltak a földeken, azok hogyan bírták volna ki a pusztán nyers zöldségekből álló étrendet éhenhalás nélkül????
Igen, azóta az élet bizonyos szempontból megkönnyebbedett, kevesebb fizikai munkát kell végezni, a többség inkább amiatt betegszik meg, mert nem mozog eleget. Viszont az étrendünk is átalakult, ma már nem főz senki zsírral, kevesebb cukrot fogyasztunk st.
Szóval jobban tennéd, ha inkább a saját néped étkezési szokásainak elemezgetésével foglalkoznál, mint mindenféle világmegváltókéval.