Keresés

Részletes keresés

laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 734

Nem rosz ötlet,ha majd a kocsi kész lesz az már egy nagyonjó dolog lesz,tényleg én is sokszor majd fel buktam a vezetékekbe,nem igazán volt hely az elektróda fogónak sem,úgy hogy ha jobban leszek és meglesz a kis Alfa 160 as az lesz az első meló hogy összedobok egy heg kocsit.(közbe tesztelem a gépet),kivi vagyok rá mennyivel lesz másabb hegeszteni vele mint trafóval.

Előzmény: Rahed Lee (733)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 733

Van egy takaró, amit mindig ráborítok, ha nem használom. Beborítja az egész hegesztőkocsit. Ha meg hosszabb ideig nem használom, akkor megy vissza a pajzs a dobozába.

Előzmény: laci19791202 (732)
laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 732

Persze,tökéletes ez igy,csak én mindig a pajcs vs szikrázás-al vagyok bajba hogy hova tehetem hova nem,mert ha kivűlről éri akkor a plexi b@szódik össze,ha a belseje meg na úgy vedd fel,persze ha kész lesz a kocsi és azon kap helyet már egy nagy előny mert nem kell féljek hogy hol esik rá valami vagy épp felrúgom vagy ilyesmi.

Előzmény: Rahed Lee (731)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 731

Én a pajzsot ráakasztom a palack szelepre. A sok kacatnak veszek majd egy méretes szortiment dobozt. Nekem ez már így is maga a kánaán, hogy csak bedugom a konnektorba, odahúzom ahová kell és már hegesztek is. Nem botladozom a kábelekben, annyit tekerek le, amennyi kell, kéznél van a hozaganyag, a flex stb.

Előzmény: laci19791202 (729)
Kis Kolléga Creative Commons License 2015.06.13 0 0 730

A legutolsó nagy projekt még a télen történt kis pótkocsit csináltam a traktor után.

Ehez hasonló munkákhoz kell a co hegesztő, pálcával rengetegek szívtam sok salak meg a köszörülés megfolyás anyag kiégetés és még sorolhatnám.

Azért látni nagyjábol hegesztési minőséget nem nagy szám de célnak megfelel.

Kicsit más: hegesztőkocsit koppintanám a régi trafónknak csinálok egy hegesztő kocsit és az inverterhez hasonló gyorstalakozós munkakábelezést

+ egy különálló helyet egy inverternek ami ha kell kivehető a helyéről.

laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 729

Én sem,de van ez igy mikor sajna igy végződik egy dolog,ennél nagyobb baj sose legyen és azt mondom,meg hát legközelebb csak jobban figyelsz hogy elkerüld az ilyen dolgokat!Amúgy tényleg nagyon pipec lett a kocsi!!

Majd én is össze rekok egyet de úgy gondoltam alulra teszek egy nagyobb fiókot (golyós fióksinnel),akkorát hogy pár doboz 5kg os elektróda beférjen,na és az se lenne gont ha a pajzsom is helyet kapna rajta mert soha nem talállom a helyét,főleg mikor mindenfelé szál a flex szikra.

Előzmény: Rahed Lee (728)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 1 728

Nem vagyok egy garasoskodó típus, de ezt valóban nagyon sajnáltam. Különösen annak fényében, hogy a trógli projekt teljes anyagköltsége nem érte el a gumilemez baki büntetési tételét. De ez már csak így marad. Tapasztalatom szerint, ha magammal kell kib@sznom, akkor leleményességem határtalan.

Előzmény: laci19791202 (726)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 1 727

Van még belőle, szívesen szabadulnék tőle :-)

Előzmény: maseratisti (725)
laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 726

Húú sajnálom hogy igy jártál,nekem biztos napok kellenének mire feldolgoznám ezt! :)

Jót nevettem azon ahogy  előadtad a végén,persze a történet annyira nem nevetséges! :(

Előzmény: Rahed Lee (718)
maseratisti Creative Commons License 2015.06.13 0 0 725

Majd méricskélek egyet holnap a kocsin, hátha neked annyi megmaradt, ami nekem kell. Megy a színe az ERGUS-hoz :-) Átveszem a felesleget :-)

Előzmény: Rahed Lee (722)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.13 0 0 724

na kiváncsi vagyok hogy fog sikerülni az alu hegesztés, én még nem hegesztettem soha bevontal alut.

Előzmény: maseratisti (723)
maseratisti Creative Commons License 2015.06.13 0 0 723

Nem csúszkál a gép, nem karcol.... meg tetszik :-)

Egyébként amikor előbb leírtam az autószőnyeges hasonlatot, mindjárt belém is hasított a felfedezés, hogy kb annyi kell a kocsira mint egy szett autószőnyeg, és a pont a legbénább gumiszőnyeg az ami olyan mintás ami nekem tetszik, sőt, ha igaz még szürke is van belőle a TESCO-ban valami 3-5000 Ft/szett áron kapható ... de rohadt meleg van, meg tuti sokan vannak, így majd hétfőn reggel 7-kor munkába menet nézek szét a hatvaniban :-)

Egyébként holnap lesz alumínium elektródás hegesztés teszt, marha rövid, mert meleg van. Ma előkészítettem a munkadarabot. 4mm lemez. Csinálok egy hernyót, ha látok valami eredményt akkor egy sarok, meg egy tompa varratot is.

Előzmény: Törölt nick (721)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 722

Ha tudom előre, akkor inkább struccbőrrel kárpitozom le. Az se lett volna drágább. Vagy lett volna annyi eszem, hogy csak annyit veszek amennyi kell.

Előzmény: maseratisti (720)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.13 0 0 721

nem kötekedésből, de minek arra gumilap? 

Előzmény: maseratisti (720)
maseratisti Creative Commons License 2015.06.13 0 0 720

Nekem is lesz gumilap a polcokon, pont a múlt héten néztem át a helyi kínálatot. Hát jól felmentek az árak!

Nálunk a legolcsóbb sima 3 mm-es is 4900/m2-nél kezd, amit kinéztem, az 5mm-es és olyan apró kockás  a mintázata mint régen a trabant gumi szőnyegnek. :-) Na ennek 7800 métere.

A centi vastag hosszbordások - elektromosak vagy sem - itt is 10 körül vannak. 10 éve a garázs padlóját ilyennel borítottam le (kb 18m2) az akkor volt 12000 ... összesen.

Előzmény: Rahed Lee (718)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.13 0 0 719

itt vannak a képek róla.

Előzmény: Törölt nick (716)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 718

Annak az a neve, hogy "Kib@szás a köbön".

Nagy firifittyel bementem egy szaküzletbe, ahol többször vettem már gumilemezeket. Kiválasztottam ezt a bordázott gumilemezt, levágattam belőle egy métert (140 széles) gondolván, hogy jó lesz másra is. Mindig meg szoktam kérdezni az árát, de most valahogy elmaradt. A pénztárnál kerekedett ki a szemem, amikor mondta a néni, hogy 12.500 Ft lesz. Azt hittem, hogy rosszul hallok. Látták az arcomon a nagy rökönyt, ők is érezték, hogy talán kellett volna jelezni kérdés nélkül is, hogy ez 3x drágább mint a többi.

Azt hajtogatták, hogy ez azért ilyen drága, mert "elektromos". Hogy miben rejlik az elektromos képessége, arra azóta sem tudtam rájönni. Mert hogy elektromosan szigetel, azt még érteném, de szerintem ezzel a többi gumilemez is így van, nem hinném, hogy pusztán azért indokolt lenne a 3x-os szorzó.

Szóval jó ráfaragtam, most őrzöm, mint a szent koronát, kétszer is meggondolom, hogy levágjak-e belőle. De mellette szóljon, hogy tök jó anyag, jól néz ki és nagyon jól szabható, gyakorlatilag forgácsolható.

Előzmény: Pete-weld (717)
Pete-weld Creative Commons License 2015.06.13 0 0 717

A hegesztőkocsiban az a bordázott "fa vagy lap" annak mi a pontos neve? :)

Előzmény: Rahed Lee (715)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.13 0 0 716

Sziasztok. Ha valaki mma invertertert keres akkor az enyémet ajánlhatjátok de 25+posta  alatt semmiképpen nem adom. Kábelek járnak hozzá 3-3 méteresek. Alfaweld 130 as. Gari már lejárt. Patika állapot.képeket este teszek fel. 5 kg 2.5 ös elektróda lett vele elhegesztve

Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 715

Köszönöm az infót a rozsdamentes fúrással kapcsolatban. Én sima fekete fúróval fúrtam ki, plusz WD40 gazdagon. Nem véletlenül éreztem, hogy valami nincs rendben:-)

Pete-weld Creative Commons License 2015.06.13 0 0 714

Le a kalappal! Nagyon penge lett a hegesztő kocsi, gratula! :)

Spaniferes megoldás tényleg nem rossz! :)

Előzmény: Rahed Lee (701)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 713

A rozsdamentes jóval keményebb mint a "sima vas".

Fekete fúróval elég nehézkes kifúrni(HSS-R)szinte majdnem lehetetlen:)

Minimum HSS-G fúrószár kell(fényes szinű köszörültnek is mondják).

A legjobb a Kobaltos amit a fórumtárs említett:)

Előzmény: Rahed Lee (711)
laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 712

Egy párszor én is megszivtam rozsdamentes anyag fúrásakor,az anyag önmagába nem kemény de fúrás közbe felkeményedik,jobb fajta fúróval frissen köszörülve ( az átlagos 120 fok helyett 135 fok legyen) és hütéssel/kenéssel próbáld legközelebb,vagy ami még jobb a kobaltos fúró!

Előzmény: Rahed Lee (711)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 711

Ez a spanifer szívatott meg legjobban az egész projektben. Az volt a törekvés, hogy azokon a helyeken, ahol súrlódik, dörzsölődik, ott rozsdamentes anyagból legyen. Első körben legyártottam a heveder csatlakozókat rozsdamentes acélból. Hegesztve, menetfúrva, szálra csiszolva. Gyönyörű lett, de amikor össze akartam rakni, akkor derült ki, hogy a furatok nem pontosan merőlegesek. A csavar furatok, menetek nem passzoltak. Azt hittem elvisz az ideg. De megérdemeltem, mert az oszlopos fúrógépem már nem egyszer megszívatott. Hiába öntvény a fúróasztal, ha nagyon nyomom neki, képes egy kicsit elhajolni. Nem egy ipari kategóriás gép. Nagyon nehezen tudtam kifúrni a rozsdamentes alkatrészeket. Nem tudom miért, ennyire kemény a saválló, vagy szarok voltak a fúróim, de rendesen toltam neki. Jól megszívtam megint. Második körben már óvatosabb voltam. Ami fekete, az sima szénacél, ebbe hegesztettem egy 8-as rozsdamentes pálcát, ezen van a heveder és ahol a vázzal érintkezik, ott rozsdamentes csőben megy át csavar. Így nem kopik, nem rozsdásodik sehol.

Előzmény: maseratisti (710)
maseratisti Creative Commons License 2015.06.13 0 0 710

Na ez tényleg nagyon szuper lett! Rendkívül ötletes a spanifer rögzítés is :-) Szép munka, gratulálok.

laci19791202 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 709

Értelek,gondoltam hogy tolóasztal lesz belőle csak nem mertem kijelenteni,ėn néha nem tudom eldönteni mikor kimgyek a mühelybe/garázsba hogy most ez egy kezdő lakatos vagy asztalos műhely,ilyen vegyes,ez is az is egy kicsit.Ezzel a fűrészes tolókocsis dologgal meg bogarat ültettél a fülembe!:)  Nálam nem igazán van helyhiány,háll istennek,5x8 méteren elférek,sok minden (gépek) vannak még tervben csak hát nem megy minden egyszerre.

Előzmény: Rahed Lee (707)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.13 0 0 708

Meg a krónikus helyhiány a garázsban. A Makitát még el tudom pakolni, de az egyengető olyan nehéz lett, hogy csak kerekes állványon lehetne mozgatni, tárolni. Az meg megint csak az alapterületet fogyasztja.

Előzmény: laci19791202 (706)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.12 0 0 707

A gyalugépeimet (Makita vastagoló és a félkész egyengetőt) éppen most próbálom eladni, hogy vegyek egy kombináltat. Annyira nincs időm, hogy félek idén sem készül el.

Amit a fűrészgép oldalán látsz, az egy felhajtható tolóasztal (lesz, ha valamikor elkészül ez is :-). A két acélcsövön van három lineáris CNC csapágy, erre kerül maga a tolóasztal, így precíziós keresztvágásra, gérvágásra is alkalmas lesz az asztali gép.

Előzmény: laci19791202 (705)
laci19791202 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 706

Naa,most nézem a másik fórumon hogy eladó mind a két gép!Miért akarod eladni mind a kettőt?

laci19791202 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 705

Nagyon igényes munka,szép lett,gratula.Mostmár jöhet a gyalugép!A háttérbe azon a fűrészen hogy is van az oldala?Föl lehet hajtani és .....?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!