Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
"Carabus - futrinka. Ebbe a nembe is csupa nagytermetű futóbogár tartozik. Szárnyfedőik hosszú tojásdadok, középen többnyire összenőttek, hártyásszárnyaik pedig részben vagy teljesen csökevényesek, ezért röpképtelenek. Általában éjszaka mozognak, a lárva és az imágó egyaránt rovarokkal, férgekkel, csigákkal stb. táplálkozik. Évente csupán egy nemzedékük van, és az imágók is csak egy évig élnek."
ez az! Ez van nálunk is. tegnap előtt éjjel 2, tegnap 1...marha jó, mivel egyszerűen irtózom a bogaraktól, annyira félek tőlük..:( így csukott ablaknál alvás...:(
Sziasztok! Megtudja valaki mondani, mi az a bogár, ami nyáron, főleg ilyen július tájban, éjszaka egyfolytában berepül a lakásba? Gondolom a fényre jön. Fekete, kb 1.5-2 cm hosszú, nagyon gyorsan fut, azt hiszem repülni is tud, de inkább futni szokott.
Sziasztok! Segítsen valaki mert pókszázlábúk költöztek be a házunkba és már nem férünk meg egymás mellett. Odáig fajult a helyzet, hogy én költöztem ki a szobámból, nem pedig ők. Már egy hete nem alszom. Naponta min. 3-4 darab előkerül valahonnan. Méretük változó, 1-7 cm-ig. Valaki komolyan segítsen hogyan lehet véglegesen megszabadulni ezektől a rovaroktól. Előre is köszi!!
Hehe, nagyon jó ez a kép. :-)) Ha valaha tanítani fogok, majd ilyeneket mutatok a diákjaimnak, hogy tessék felismerni. :-]
Én a napokban egy szintén éjjeli lepkén röhögtem jót, be is tettem pár képet, rögtön megkeresem. Szemérmetes gyapjúláb a neve fordítása (amúgy bükkfaszövő vagy hamvas szövő, Dasychira pudibunda), névadói gondosságát jelzi, hogy a nevébe nem merték beletenni a "lepke" szót.
az ismerősömet megcsípte több különböző helyen (váll, deréktáj, láb) vmi bogár... fenyővel dolgozott, és fenyőtoboz atkára gyanakodnak... Tud vki erről vmit, és hogy a van-e valami következménye? Neten nem találtam semmit/csak rossz helyen kerestem. Most kb 3 cm piros foltok vannak a testén, de csak ahol megcsípte, és kidudorodik. Viszket neki, és fájdítja a hátát is... :( köszi előre a választ!