Keresés

Részletes keresés

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.07 0 0 4683
Na, most egy másik gépről megy, firefoxxal! :) asdf
Tehát az első képen azt kell nézni, hogy legalább 1mp körül részt jelöljünk ki, ami más hangot nem nagyon tartalmaz.
A másodikon a piros rész nem érdekes, az mindig olyan magas, rosszul van mérve... yxcv
A harmadikon berajzoltam, hogy szerintem kb hol kell lennie a fej által keltett zajnak, mivel olyan hangmintám nem volt... A sárgánál lehet elnevezni, és elmenteni a jól belőtt szűrőt. qqwer
Előzmény: _AiRMAN_ (4663)
chgergo Creative Commons License 2005.03.07 0 0 4681

Én meg olyan színű hátteret álltok be, amilyet csak akarok, bebe.

Meg abba a sarokba teszem, amelyikbe akarom, bebe.

Meg ha akarom, másodpercenként, percenként vagy akármilyen időközönként jelenítem meg a feliratot, bebe.

Viccet félre téve, asztali cuccokkal tényleg kényelmesebb dolgozni, de akkor be kell érni azzal a néhány funkcióval, amit a készülék felkínál. PC-n meg szinte korlátlan lehetőség kínálkozik...

Előzmény: Törölt nick (4678)
ciri75 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 4679

Sziasztok!

Tavaly májustól idén február közepéig végigolvastam a fórumot. Az alábbi kérdéseim lennének?

A HC-14-t látom mindenki dicséri, de a HC-16, HC-18 ról nem sok vélemény hangzik el. Kérdésem merjem-e megvenni a dizájnosabb HC-17-t a Metróban 100 kFt-ért, vagy inkább maradjak a HC-14-nél? A gondom az, hogy míg a HC-14 ben 1/4 CCD van, addig a HC 17-ben csak 1/6-os. Vagy nem jól tudom? Fontosabb a nagyobb CCD mint a 17-ben lévő extrák? Amúgy nagyrészt szobában videóznék családi felvételeket.

Mivel sosem videóztam és tök béna vagyok hozzá, azt kiolvastam a szövegből, hogy szükségem van nagy látószögű előtétlencsére. Ez mire jó? Több fényt kap a kamera, vagy azonos zoom-nál nagyobb területet képes befogni, esetleg a kettő egyszerre, vagy teljesen más?

Mi az a polárszűrő. mire kell, ha lehet mezei nyelven?

chgergo Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4677

Ha nem elég az ulead automatikus jelenet eleji 5mp felirata, akkor:

scenalyzer letöltéshez

virtualdub vágáshoz

dvsubmaker timecode sub-ba másoláshoz

subtitle workshop sub ulead formátumba konvertáláshoz

ulead DVD workshop beillesztéshez, kódoláshoz, DVD íráshoz.

:)

Előzmény: TIB (4676)
TIB Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4676
Ki tud nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet a fevétel dátumát időpontját "feliratként" a dvd-re varázsolni DV-ről. Milyen program szükséges hozzá mik a lépések vagy merre találok ehhez leírást.
Köszi
Tib
zener Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4675
Szerintem az, amit a tartozékok közt "mindentbele tok"-ként írnak. Megérni csak annyiban éri meg, hogy így nem kell szállítási költséget fizetned. Én az NV-GS 120-hoz a legolcsóbb "csomagot" rendeltem, ami "ezüst színű Nomatica táska" néven fut. Akkora, hogy a kamera éppen hogy belefér. Akkor jó, ha nem akarsz magaddal tartozékokat cipelni. Egyébként vettem egy rendes táskát, amibe beleférnek a tartozékok is meg a kamera Nomatica tokostól.
Előzmény: chgergo (4674)
chgergo Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4674

Ilyen táskát kapott már valaki?

Valami univerzális vacak?

Mennyire tré, van értelme megrendelni?

Előzmény: zener (4673)
zener Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4673
táska+3 kazi+ tisztítókészlet
Előzmény: chgergo (4670)
Swari Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4672

"duonizált szörnyszülemény"

:)))

viccesen néz ki az a kamera, olyan, mint a nagyon régi Híradó főcímében az a 3-objektíves tv-kamera... :)))

Előzmény: chgergo (4671)
chgergo Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4671

Ne vegyél ilyet.

Úgy szar az ahogy van.

Fényképezőt fényképező gyártótól, videót videó gyártótól, egyiket se mikrosütő gyártótól!

Hidd el, saját magam próbáltam már ilyen samsung cuccokat, külön-külön sem sikerült nekik használható terméket csinálniuk. Már 29.990-ért jobb digit gépet, 90e-ért jobb kamerát kapsz, mint ez a duonizált szörnyszülemény...

Előzmény: krob11 (4667)
chgergo Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4670

"Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan ember köztetek akinek sikerült minden hiba,szarakodás,hangelcsúszás stb nélkül a mini dv kamerájáról a gépre tenni az anyagot és onnan hibátlanul kiírni dvd-re?!"

Valami nagy gáz lehet felétek, mert ez n+1 módon hibátlanul menni szokott.

Áttöltéshez Scenalyzer, vágáshoz VirtualDub, íráshoz Ulead DVD Workshop. El sem lehet szúrni.

Más, ez mi a francot jelent?

"Housse Fourre Tout + Cassettes DV60 (Pack de 3) + Kit de nettoyage"

Mit kapok, ha ilyen extrával rendelek a Nomaticától?

Előzmény: vidis (4643)
Márklár Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4669
Előzmény: krob11 (4667)
krob11 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4667

Sziasztok!

Segítsetek, hol lehet venni jelenleg Samsung Duo-cam gépet?

Számlával és garanciával kellene, ajándékba.

Előre is kösz mindenkinek!:-)

VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4666

Én a www.extremedigital.hu webshopjából rendeltem. Vigyázz, és ne engedj a csábításnak, Hama-t vegyél, ne Soligort. Vagy ha mégis a Soligor mellett döntesz, a ClickMount rendszerűt messze kerüld el! Tapasztalat, én kipróbáltam, és a szemetesben végezte. Következmény: az olcsóbb lett a drágább. A polárszűrőt forgatni kell, ezért a Soligor ClickMount használhatatlan. Nem tudod rendesen beállítani. De ha mégis sikerülne, a minősége akkor is elmarad a Hama-tól. Én a múlt héten rendeltem a Hama-t, és meg voltam döbbenve: ég és föld a Hama javára.

Ha jól emlékszem ezen a webshopon voltak széleslátószögű szűrők is, és jobb áron. Ha mégsem, akkor a www.fotomarket.hu oldalon biztos találsz azt is. Én úgy emlékszem, hogy van 12.000 Ft körüli áron is.

Ja, mind polárra, mind pedig széleslátószögre igaz, hogy előfordulhat, hogy nincs azzal a szűrőátmérővel, amivel neked kell, akkor kell még adaptergyűrű is. Nekem is ilyen megoldás van.

VChris

Előzmény: srgjwupka_ (4664)
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4665

Kép beszúrása:

Először a hozzászólásszerkesztő alatt kattints a Tallóz gombra, válaszd ki a fájlt. Ha ez megvan, akkor mellette van egy Feltölt gomb, arra kattints, ekkor feltölti a képet az Index szerverére. Ezután megjelenik a kép alul. Akkor kattints a beszúrás linkre, és beteszi a hozzászólásszerkesztőbe. Csak akkor fog a fórumon megjelenni, ha így csinálod!

Sok sikert!

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (4663)
srgjwupka_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4664

Jah,autoval...az mas :)

Kiskunhalas tenyleg szep kornyek.

Esetleg tudsz ajanlani egy helyet ahol talalok polart jo aron?Majd meg szeretnek egy nagylatoszoget venni hozza mert ezzel a 44mm-rel nem vagyok kibekulve.A sonyban 16eft a 0.6x-os.Mit gondoltok talalok ennel olcsobban?Nem tudjatok letezik ennel nagyobb is,marmint kissebb,ertitek..0.5-0.4  :)

A boltban nem tudtak megmondani..

Előzmény: VChris (4660)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4663
áááh.. feladom! :)

Akkor kép nélkül...
Szóval még az maradt le, hogy egy kb 1-2 másodperces szakaszt kell kijelölni a hangból, lehetőleg olyat, ahol csak a zaj van. Esetleg lehet csinálni direkt erre a célra egy rövid felvételt, mert a jól beállított szűrőt elmenthetjük!
A noise analysis-nál kell a csillapítőás erősségét is meghatározni, de ezt először ne bántsuk.
Egyébként nem muszály az egész hangot kijelölni, csak azokat a részeket, ahol szükségesnek tartjuk, viszont csak egyenként lehet alkalmazni rájuk a csillapítást.
Tehát végülis az a lényeg, hogy először egy megfelelő résznél beállítjuk a szűrőt, majd ezután jelöljük ki azt, ahol használni akarjuk, és akkor választjuk ki a reduction-t. Vagy ha már elmentettük előzőleg, akkor csak betöltjük, és kész. Meg az is fontos még, hogy a lehető legkisebb százalékot állítsuk be, amivel még megfelelőnek ítéljük, mert tényleg elnyomhat más hangokat, meg érdekes dolgokat is csinálhat, ha nagyon erősre tesszük....
Előzmény: _AiRMAN_ (4661)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4662
Arohadt... nem rakta be....[image1]
Előzmény: _AiRMAN_ (4661)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4661
Na itt a WaveEdit mini HOWTO, remélem sikerül berakni a képeket...
A hangot először ért.szerűen ki kell szedni a videóból, pl. VirtualDub--file--save wav...
[image1]
Majd válasszuk az Enhancements--Noise analysis-t. Azért kell kijelölni egy hosszabb részt, mert azt vizsgálja meg, és bene kell lenni néhányszor periodikusan a zaj hullámformájának.
[image2]
Ezután okézzuk le, jelöljük ki az egész hangot, majd Enhancements--Noise reduction:
[image3]
Ha újra kiválasztjuk az analysist, akkor megint a csendesebb részt jelöljük ki!
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4660

Hm..de jo egyeseknek,csak kisetalnak a varos hataraba es tessek maris havas fenyvesek veszik korul :)

Autóval mentem :-))

Egyébként nem egy komoly fenyveserdő ez, csak egy kis terület, de nagyon szép, az a kb. 200-300 méteres rész olyan, hogy ha csak a filmet látnád, még azt is ráfoghatnám, hogy síelni voltam a hegyekben, és ott készült. :-)

Azt lehet tudni hogy merre laksz?

Kiskunhalason lakok

Szivesen vennek tapasztalatokat,otleteket,hasznos es kevesbe hasznos infokat.

Polárszűrőd van? Ha természetfotóztál, akkor biztos, hogy használtál, videókamerához is nagyon jó.

Egy ilyen 18 perces nyersanyagbol mennyi marad?

Sokmindentől függ. Ha nagyon jók lettek a felvételek, akkor nincs szívem sokat kivágni. Ilyenkor akár 10-15 perc is lehet az anyag. Ugyanakkor arra is kell vigyázni, hogy unalmas se legyen, ha esetleg valakinek megmutatom. Általában egy ilyen egy helyszínen készült természetfilmnél törekszem arra, hogy 7-8 perces legyen, de néha nem sikerül :-)

Bár ami eddig hosszú lett, annak megmutatásakor még senki nem mondta, hogy unatkozott volna :-)) Vagy csak nem merte :-D

VChris

Előzmény: srgjwupka_ (4659)
srgjwupka_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4659
_AIRMAN_

Koszi hogy megosztod a tapasztalataidat.Nekem is sonyim van igy hasznosak az infok.Szamomra is uj hogy a naplemente kikapcsolja a keperositest...Sajnos meg csak par hete van meg a kameram es sok idom meg nem volt ugy melyebben tesztelni,de igerem majd en is megosztom a tapasztalatokat :)

VChris

Hm..de jo egyeseknek,csak kisetalnak a varos hataraba es tessek maris havas fenyvesek veszik korul :) Azt lehet tudni hogy merre laksz?

En termeszetfotozassal foglalkozom igy adott hogy termeszetfilmezesre szeretnem hasznalni a kamerat.Szivesen vennek tapasztalatokat,otleteket,hasznos es kevesbe hasznos infokat.Egy ilyen 18 perces nyersanyagbol mennyi marad?

Koszi

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4658
Örülök, h tetszett...
Ez természetesen most csak a sony AE-re vonatkozik, és lehet, hogy valamit változtatnak valamelyiken az idők során. Ja, és tényleg a naplemente, és csak is az kapcsolja ki az elektronikus erősítést, így olyan kamerával is fel lehet venni tökéletes, szemcséződés nélküli fekete képet, amin egyébként nincs manuális blende.
Előzmény: VChris (4657)
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4657

Kösz az infókat, ilyesmire gondoltam én anno :-)

A naplemente üzemmód kikapcsolja a képerősítést? Ezt jó tudni.

A Beach & Ski-ről meg én írtam le a tapasztalataimat lentebb.

Összeáll ez szépen, ha megosztjuk a tapasztalatokat.

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (4656)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4656
Na megprószálok valami gyakorlati dolgokat írni az AE-ről, mert a könyvben tényleg elég jól le van írva, de mégse annyira jó... na, teccikééteni? :)))
Én keveset szoktam használni, viszont mostanában egy ccd-trv15e-t használok, amin nincs kézi zoom és blende, emiatt néha kell a tájfotó, ami szerintem tényleg csak annyi, hogy közelre nem fókuszál. Illetve emiatt kell még a spotlight és a naplemente, ami csak a fénymérést befolyásolja, ha feketét akarok felvenni, akkor jó az utóbbi, mert kikapcsolja a képerősítést, amitől zajos lenne. A portrét is néha bekapcsolom, de később mindig me is bánom, mikor szinesben nézem vissza... :) A sportot nem szeretem, mert nem tetszik, hogy a gyorsan mozgó dolgok többször látszanak ugyanazon a képen. A beach-el meg még nem nagyon van tapasztalatom.
Előzmény: srgjwupka_ (4642)
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4655

Nem lenne rossz ötlet, és akkor oda pl. feltehetnénk az itt elhangzott leggyakoribb kérdésekre a válaszokat (FAQ), mint pl. USB-n lehet e képet áttölteni, stb... és akkor Zeki sem kapna mindig idegbajt az ilyen kérdésekre, csak beírná a linket és => FAQ :-)))

Csak ha videókat is el akarunk rajta helyezni, akkor ez erősen tárhely kérdése, ami nagyobb tárhelyeknél gondolom pénzes ügy, nem is kevés. Engem tényleg érdekelnének mások filmjei, és sajátjaimat is szívesen megosztanám másokkal, ami nem családi, hanem pl. természetfilmjeimet. Megbeszélnénk, hogy egységesen hogyan kódolnánk DivX-be, hogy még a minőség is jó legyen, meg azért egy normális ADSL kapcsolattal belátható időn belül fel/le is lehessen tölteni. Én biztos szánnék egy-két órát mások által készített filmek megtekintésére. Már nem emlékszem pontosan ki is volt az, aki saját bringás filmeket linkelt be egyszer, azt letöltöttem, megnéztem és nagyon tetszett. Volt benne egy-két olyan vágási ötlet, amiről pl. szívesen konzultálnék a szerzővel.

VChris

Előzmény: blueboy (4654)
blueboy Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4654

Csináljunk egy www.digitcamklub.hu vagy www.camcorderclub.hu oldalt?? :))

Előzmény: VChris (4652)
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4653

Én is pont ugyanezt a combo-t használom: Premiere Pro - capture, edit, encode (MainConcept); Ulead DVD Workshop - authoring; Nero - DVD burning.

A folyamat tényleg nem bonyolult, igaz én sokat pepecselek a vágással, de azért, mert szeretem és élvezem. Ha nem akarsz vágni, akkor ezt a lépcsőt ki is lehet hagyni. De egyébként az Ulead DVD Workshop önmagában is megteszi, mert abban is van capture, már próbáltam, az is korrekt, és lehet vele DVD-t is írni. Tehát az tul.képpen egy all-in-one szoft.

VChris

Előzmény: Törölt nick (4646)
VChris Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4652

srgjwupka:

Mailt megkaptam (mindkettőt). Nekem egyébként a 7-es van meg.

Program AE: ma reggel kimentem a város határba, és csodálatos felvételeket készítettem a fenyőerdőben. Minden feltétel adott volt: szépen behavazott fenyők és táj, sütött a nap, kék volt az égbolt. Az új polárszűrővel dolgoztam, az is nagyon szépen teljesített. A program AE módok közül a Beach & Ski üzemmódot használtam, és ez tényleg pont az ilyen körülményekre van kitalálva. Nagyon szépek a színek, a hó sem lesz túlexponált, és a fák, bokrok is szépen látszanak, nem alulexponáltak. Felvettem 18 perc nyersanyagot. Egyenlőre még csak TV-n néztem vissza, ott nagyon meggyőző. Nagyon elégedett vagyok ezzel a kis HC14-gyel. Azt hiszem a belépő szintű kamerák közül sikerült a legjobbat választanom.

Még nem olvastam be az anyagot sz.gépbe, de ha lesz rá időm (ez még jópár hét), akkor ezt is meg fogom tenni, és ebből egy nagyon klassz kis filmet fogok csinálni. Már csak valami nagyon tuti zene kell, ami téli havas tájhoz illik. Ötlete esetleg valakinek?

Az lenne még jó, ha lenne valami olyan oldal, ahova saját filmjeinket (már aki szokott vágni) esetleg DivX-be tömörítve fel lehetne tenni, hogy megoszthassuk egymással a kreatíváinkat. Vagy elvetélt ötlet lenne?

VChris

Előzmény: srgjwupka_ (4642)
Márklár Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4651

Lehet, nem volt egyértelmű amit írtam,  semmit nem szeretnék túl komplikálni.

Csak arra gondoltam, hogy egy kvázi "menetrendet" kellene készíteni. Ott lesz az

a sok ember, és akkor nekiállni megbeszélni, na most akkor mit csináljunk? Mire

zöldágra vergődtök, egy csomó idő elmegy, és hát köztudott, hogy ebből van a

legkevesebb. Ha tudjátok mit akartok, Zeki is jobban fel tud készűlni, és gördülékenyebben fog menni minden.

Na, pont erre gondoltam! Zeki, blueboy, VChris, hozzászólásai.

Előzmény: stevie wonder (4648)
stevie wonder Creative Commons License 2005.03.06 0 0 4648

Bocsika, én csak azt hittem, hogy komolyan gondoljátok a tesztet. :-(

Marklar,

eletem soran eleg sok hifis es autohifis teszten vettem reszt, hogy mast ne mondjak, Magyarorszag negy nemzetkozi minositessel rendelkezo autohifi versenybiraja kozul az egyik en lennek (hangminoseg! nem hangnyomas).

A mi gyakorlatunkban a "tudomanyos" tesztek mindig megbuknak, mert az a hangrendszer, ami remekul szerepel az ilyen-olyan objektiv mereseken, az gyakran nem szerepel jol a meghallgatason.

Amikor en magam tesztelek, bizony nem csinalok nagy faxnit belole: beteszem azt a harom-negy egyaltalan nem kulonleges lemezt, amit aznap ugyis hallgatnek, belehallgatok mindket keszuleken, es maris eleg jol kepben vagyok.

Ezert a kameratesztnel is ezt gondolom helyes es ertelmes eljarasnak. Probaljuk ki a kamerat eletszeru helyzetben. Kulonosen, ha figyelembe vesszuk, hogy mar eleg sok keszulekrol van szo, es szerintem Zeki nincs arra berendezkedve, hogy reggeltol-estig tucatnyian megszalljuk az apartmanjat...

Ezen kivul nem tudomanyos ertekezest kivanunk kesziteni az egyes, 2005 elejen eppen elerheto kamerak kepminosegevel kapcsolatban, csupan nagyjabol beloni, mire kepesek a kamerak egymashoz kepest.

Szerintem.

De ha valaki mast mond, en biztos nem fogok ellenkezni.

Előzmény: Márklár (4636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!