Keresés

Részletes keresés

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5174
off
Jól beszélsz.
:)
on
Előzmény: borzimorzi (5146)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5173
"Texassal kapcsolatban 182?-ban Mexikó függetelné válása idején Texasnak 50,000 amerikai és csak 3,500 mexikói lakósa volt. Aztán jött az Alamo.
Majd Texasból független állam lett 1836, majd Unio tag 1845. "

A jövő ugyanezt a forgatókönyvet követi majd. Húsz év múlva Texasban 10M USA-amerikai és 30M mexikói amerikai polgárt találunk majd, Texas független állam lesz 2026, Mexikó tagállama 2035. Kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni hozzá.
A számoknak majd utánanézek.

"Ebben az Unio csap-atok egészen Mexiko City alá mentek. Ha az USA imperialista lett volna, akkor ma Mexico City is az USA-hoz tartozna.
Szerencsére nem."

A német csapatok is Párizsig meg Moszkváig mentek. Ha a náci Németország imperialista lett volna, akkor egész Franciaországot és fél Oroszországot Németországhoz csatolták volna.
Szerencsére nem.

Előzmény: Törölt nick (5128)
juanhu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5172
Kedves LordFinesse,

De nem vagyok szélsöséges, nem hazugságokat írtam.

Nana... Jo, nem hazugsagokat irtal, legyen tevedes, mert tudatlansagbol irtal rossz adatokat, elfogadom.
Ilyen peldaul az elhurcolt 100millio rabszolga amirol irtal ;-) [igazolni nem igazoltad Mr. Spock keresere]
Idezzek meg toled tevedeseket?

Az én szememben az amerikaiak és az pl. az arabok között nincs különbség. Un block, mindkét fél tudatlan, elvakult fanatikus és szélsöséges

Nos, melyik a konnyebb, egy amerikanak elnie egy arab orszagban megtartva az amerikai szokasokat, vagy arabnak elni amerikaban megtartva az arab szokasokat?
Egyebkent rengeteg kulonbseg van egy amerikai es egy arab kozott. Vagy egyaltalan nincs. Attol fugg milyen tavolsagrol szemleljuk. Messzirol nezve tok egyformak, tobbnyire van ket kezuk, ket labuk, stb. Ha jobban megismered oket, akkor bizony mar sok kulonbseget lehet talalni, de ugyanigy sok kulonbseg van egy magyar es egy nemet kozott is.

Azt kellenne már észrevenni, hogy azért mert bennem ilyen kép alakult ki az USAról, az nem elsösorban az én hibám.

Rendben, nem csak a te hibad. De a te hibad is. A te reszedet miert nem javitod?

Előzmény: LordFinesse (5169)
LordFinesse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5171
a történelem a hobbim.

Azonkívül korábban már írtam, hogy én nem utálom az USA-t annak ellnére, hogy sok mindent máskép látok, mint ahogyan azt az amerikaiak láttatni szeretnék.
New Yorkot tartom a világ egyik legobb helyének és oda mindig szívesen látogatok vissza, amikor tehetem.

Előzmény: Classic Girl (5170)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5170
tapasztalatom szerint ez nem egy provokativ topic. de akkor sem ertem ezt a nagy hatarvonal huzasokat. nem orszaghatartol fuggnek a dolgok, hanem az ott elo emberektol, akiket vagy a politika vagy a csalad, vagy a gazdasagi helyzete kialakitott. ez fugg az orszaghatartol igen, mert van beleszolasa az elet minosegenek a szemelyiseg fejlodesebe, de az orszaghatar nem olyan lenyeges. az emberek mindenhol rosszak es jok. itt is ott is amott is. de ha ennyire nem birod USA-t minek olvasgatsz allandoan rola. csak felidegesited magad vele. nem?
Előzmény: LordFinesse (5169)
LordFinesse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5169
Az biztos, hogy provokatív voltam, ez volt a célom. De nem vagyok szélsöséges, nem hazugságokat írtam. Az én szememben az amerikaiak és az pl. az arabok között nincs különbség. Un block, mindkét fél tudatlan, elvakult fanatikus és szélsöséges. Természetesen vannak kivételek is, nem is kevesen.

Azt kellenne már észrevenni, hogy azért mert bennem ilyen kép alakult ki az USAról, az nem elsösorban az én hibám.

Előzmény: Classic Girl (5165)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5168
most miert irtam ezt igy? nincs meg gyerek seholsem. :)
Előzmény: Classic Girl (5167)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5167
mi? nem ertem. amugy a gyerek apja amerikai es magyar allampolgar is. de miert ne menjek haza ha nem amerikai allampolgar? nem ertem a logikat.
Előzmény: rigojanos (5166)
rigojanos Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5166
Ha a gyerek apja nem amerikai allampolgar, akkor ne menj haza szulni...
Előzmény: Classic Girl (5163)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5165
biztos palocz nem olvas olyan sokat mint te, nem tud annyi tortelmi dolgot, meg pontos szamokat mint te, ezert szemelyeskedik inkabb. nem?

akkor is eleg durva volt amiket irtal, szoval ne vard hogy normalis reakciokat fogsz kivaltani.

Előzmény: LordFinesse (5162)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5164
huvelykujjam. nem tudom miert irtam m helyett l betut ketszer is.
Előzmény: Classic Girl (5163)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5163
ok 1:1
nekem az borzaszto hogy szules utan 1 nappal kidobnak a korhazbol. hat konyorgom akkor meg az ember mozogni sem tud. ez gaz. lehet hogy hazamegyek szulni.

otthon volt regen egy szemolcsom a nagyujjamon. bocsi ha undorito. le fagyasztottak. na ja. csak hogy az egesz nagyujjal majdnem rament. az asztalrol visszacsapott a fagyott levego, es az egesz nagyujjal lefagyott. vagyis a belso resze. nagyon durva volt. (szoval az orvosi ellatas mindehol szar. ha sokat fizetsz ha keveset.)

Előzmény: LordFinesse (5160)
LordFinesse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5162
palocz

szemelyemben támadsz, mert leírtam a véleményemet.
Nyitott vagyok, légyszíves gyözzél meg!!!

Amit az USA történelméröl írtam, azok nem a véleményem, hanem tények. Persze nem olyan tények, amivel az iskolában butítják az amerikaiakat. Nem az ujjamból szoptam öket, nem orosz, magyar vagy arab propaganda sajtóból vettem öket, hanme amerikai történészek, amerikában megjelent, amerikai történelemröl szóló angol nyelvü könyveiböl, amit bárki megvehet pl. az Amazontól, mint ahogyan én is onnan rendeltem azokat.

Töled viszont eddig csak feldúlt , személyes és durva hangú vádaskodásokat hallotunk, mert nem bírod elviselni, hogy vannak emberek a földön, akiknek nem tetszik az amerikai politikai, az amerikai arrogancia, az eröböl politizálás, a másokon való gátlástalan átgázolás.

Előzmény: Törölt nick (5158)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5161
LordFinesse,

Ezt meséld annak aki az Afganisztáni barlangokban él. Talán ott elhiszik.

Előzmény: LordFinesse (5159)
LordFinesse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5160
bocs! helyesen:
20 éve állampolgár, karambolozik
LordFinesse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5159
közvetlen ismerösöm, amerikai állampolgár vagy 20 éve New York-ban karambolozik.
Eszméletét veszti fején megsérül komolyan.
Az még csak hagyján, hogy a homlokán úgy varrják össze, hogy a ráncok el vannak csúszva, tudod, mint amikor a kabátgombot egy lyukkal arrébb gombolod be, de mivel nincs biztosítása, másnap 2 ápoló kitámogatta a kórház elötti parkba, leültették egy padra és viszontlátásra!!!
Előzmény: Classic Girl (5157)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5157
valamit meg a TB-rol. rendben vagy hogy itt tenyleg sokat kell fizetni..stb, de itt azert nem tesznek 15 evesen az elfekvobe potagyba (ez tapasztalat.)

magyarorszag jot? nekem csak a megszokas. hogy ott eltem 27 evig. meg hogy ott a csalad, meg az ismerosok, baratok.

munka szar volt, megelhetes nehez volt, es most is az, szuleimnek is, nekem is, (a kommunizmusban eleg jol alt a csalad, aztan mar nem)...stb. de ezek csak szubjektiv doldok..

juanhu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5155
Persze, mindenki biro valamiben, valahol :)
Előzmény: Törölt nick (5154)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5154
Mumu bíró?
Előzmény: juanhu (5153)
juanhu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5153
Csak akkor bocsájthatsz meg, ha téged is bántottak. Ha nem akkor nincs hozzá jogod.

Akkor a biro csak akkor itelheti el a vadlottat, ha tole lopott? ;-)

Ne iteld meg, hogy kit bantott a Hitlerjugendes. Banthatott akarkit, ha valaki magara veszi az embertarsai fajdalmat, ha valaki a franciakat szidja, azt magamra vehetem akkor is, ha nem vagyok francia. (Ertsd: embereket bant, es en is ember vagyok, igy engem is bant)

Előzmény: Törölt nick (5152)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5152
Off:
"...megbocsajtok minden Hitlerejugendesnek aki csak kesobb ismerte meg a szornyusegeket..."

Sorry.
Csak akkor bocsájthatsz meg, ha téged is bántottak. Ha nem akkor nincs hozzá jogod.
Megint sorry.

Előzmény: Mumu (5145)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5151
Gyerekek!

Minek sarkítjátok le a dolgokat a végletekig?

Aki ide ír, annak csak jelent valami jót Magyarország...

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5150
Féligazság az féligazság marad. Akár Závodszky írta akár Husszein.
Jó van öcsi, csak meg ne bukj.
Előzmény: Hussain (5127)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5149
nagyon elveztem olvasni a hetvege termeket. sokat tanultam belole.

amit hozzatennek hogy a feketek helyzete itt, nem hiaba volt a par nappal ezelott vetitett vigjatekban, vagy videon lattam? mar nem emlekszem hogy a fekete srac mindent megtehetett. dohanyzott a repteren..stb, mert nem mertek neki szolni az emberek, nehogy fajgyulolonek titulaljak. szoval itt a feketek szerintem mar mindent megtehetnek. kezdve avval hogy azert a legtobb ember fel tolul. angliaban tobbszor voltam megfenyegetve feketek altal, ha nem adok penzt megolnek, de ha valaki rossz szot szol rajuk arra mar erzekenykednek. amugy nekem nincs bajom veluk, de azert nem nezek rajuk ha latok egyet es nem ismerem.

udv,
class..

pestiutca12 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5148
Tibor,
Ez nagyon durva volt!
Tényleg szivedböl irtad, hogy ez neked Magyar Ország ?
Csak ennyi????
Akkor mik azok a gyerekkori kedves emlékek, régi izek, stb. amikröl olyan gyakran irsz?

Valahol nem mondasz igazat, - sajnálom, hogy te is erre az ostoba, értelmetlen, és hazug nivora sülyedtél, mint többen mások is itt.

Előzmény: Tibor Arato (5140)
Mumu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5147
A tolerantalan tolerancia tolerans eloadasa..
Előzmény: borzimorzi (5146)
borzimorzi Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5146
Off

Kedves A0!
Szvsz Szervét, Isten nyugosztalja, Genfet mint helyszínt még egész jól tolerálta. Ő maga viszont túl toleráns volt ahhoz, hogy tolerálják tőle azt az apróságot, hogy nem volt képes tolerálni a tolerancia teljes hiányát... Van ilyen. Még szerencse, hogy a virtuális máglya talán valamivel kellemesebb lehet, nem?

Csót:
b

Előzmény: Abszolút Nulla (5044)
Mumu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5145
En is kovettelek mar ket eve,a vallasi topicbol es tudod vitatkoztam Veled de meglepett az a mod ahogy uj ismereteket probalsz szerezni.Mindenkinek tanusitom hogy Hussain ifju ember es egy nagy utat tett meg ket ev alatt.O az egyeduli mozlim vitatkozoi aki olyan fogalmakkat hasznal mint mi.
Elhiszem hogy kozbe valtozott a velemenye (ha olvas akkor igy kell hogy legyen) mint ahogy negbocsajtok minden Hitlerejugendesnek aki csak kesobb ismerte meg a szornyusegeket =ismerek ketott egy nagy nemet(de hitlerista) filozofus ket most kb 60 eves fiat akik kesobb az 50-es evekben (talan a 60-as evek elejen) izraeli kibucokban mentek onkentesen dolgozni(egyik ifju allattenyesto mernok masik allatorvos volt/van) es mint ahogy en is ugyanabban a korban fanatikus ifjukommunista voltam (sirtam a hoher Sztalin halalhiren..).Adjuk meg mindenkinek a javitas jogat,azt hiszem sokan hasznaltak az ide irok kozul is ,ha nem kellett annal szerencsesebbek voltak..
Persze nehez lenne hogy most mar teljesen atdoktrinalodjon valaki aki tobbet ismer az izlamrol mint mi,es elfogadja azt amit en is allitok hogy igenis vallasi haboru lett a mostani es ezt a most szohoz juto fanatikus de potencias mozlemek tetek azza,akik a vilagot arra a ket ellenseges resszre osztottak amelyet a mozlimek tanitasa megenged sot egyes textjeivel direkt provokal.
Hussain ittlete segit bennunket (ha megmarad targyilagosnak) ahhoz hogy a masik oldal mentalitasat is megismerjuk,a nem fanatikus de hithu mozlimoket.
Előzmény: Hussain (5137)
Mumu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5144
Csak egy dolgot felejtetel el meg hozzatenni :
"az az orzsag ahonnan en jottem es amely nep nyelven anyam tanitott beszelni"..
Előzmény: Törölt nick (5120)
Mumu Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5143
kedves gabor,mar nem sok ellentetes allitas van koztunk.Annyi meg hogy valoszinuleg nem mindent ertettel meg (az en magyarsagomal nem is csodalkozom rajta ) abbol amit irta:a gond az kozos minden amerikaival,nem engedni a veglegesiteset a jogok megnyirasanak.
A masik utolso reszben pedig csak annyi hogy nem vagyok olyan naiv hogy azt kerjem hogy a torvenyeket es kompetenciat a legyozottel targyaljak meg,olyan nemlesz a jovoben sem,csak a szovetsegesekel.Ez sem tortent meg.nem mintha lett volna ellene kiffogas de az imperativ modusz ahogy kinyilatkoztak bizony ugy latszott hogy ezeknek a velemenye nem nagyon fontos.Mi ,a kis orszagok polgarai nagyon erzelkenyek vagyunk erre is talan sokal nagyobb fontosagot adunk neki mint amenyi kellene.Ami N3eked termeszetes mert ott elsz oda erzel,hogy a Te mentalitasodal egyetemes azeljaras az nekunk nem az.Persze akkor ha tenyleg szovetsegesnek tartanak mi ket es nem cvalami fegyverhordo szolganak..
Előzmény: Mr Spock (5133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!