Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
A törléseket indokoltuk, ld. lentebb. A modust is rugalmasan kezeltük. Ha valaki azt folyamatosan és provokatív módon figyelmen kívül hagyja, akkor törlünk.
Mégegyszer: a moderációt a moderâciós topikban kell méltatni (MM 8. d). Ez módussértés volt.
Továbbá: "A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében az Etikai szabályzatba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló a "válasz erre" funkciót használta azok megtételekor). Fentiekből következően azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sértik az Etikai szabályzatot, nem célszerű magában az adott rovatban reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülnek."
Még magyarabbul: olyanra válaszolt, amelyet töröltek. Ezt pedig nem volt hajlandó megérteni. Senki nem üldözte el. Hozott egy döntést.
Kérném Wágner Úr bevonását a Tumormarker nick hozzászólásai törlésével illetve a nickje kitiltásával kapcsolatban.
Adott ugyanis egy topik "A rákról kicsit másképp" amiben a hozzászólásai se nem OFF topikok se nem sértenek semmiféle szabályzatot. A topikot egy másik nickkel együtt pontosan azért nyitottuk, hogy egy olyan topik is legyen ahol szabadon lehet olyan témákról beszélgetni, amik máshol sokszor tabunak számítanak (pl. alternatív gyógymódok).
Ma azt vettem észre, hogy VALAKI kitörölt két hozzászólást belőle.
Ezt kikérem magamnak! Tiltsatok le tök mindegy, de ami itt folyik az undorító!
Mindenkit elüldöztök erről a fórumról. Nem veszitek észre????
Lehet, hogy nem kötelező megindokolni a törlés okát, de ILLENE!!!!! És nem kéne a rákos topikokat piszkálni... főleg nem azt aminek az az értelme, hogy minden olyan téma oda menjen ami nem fér a hagyományos keretek közé!!!!! (és főleg nem azt ami többek között az én topikom is!)
Komolyan. most teljesen kiakasztottatok....
Mi folyik itt??????
(Ui: ezt a hozzászólást e-mailben Wágner Úrnak is elküldöm, hogy nyoma legyen!)
Nincs flame. Feltettem egy kérdést, mely pontosan ide való! A topik címe "Megkérdeztük az SOS moderátort". A flame abból kerekedett, hogy nem válaszoltál a feltett kérdésre, és nem indokoltad meg a törlést! Ha megindokolod, és valóban ütötte a szabályzatot, én leszek az első, aki elnézést fog kérni. De önkényuralommal nem tudok mit kezdeni.
Főleg azért, mert annak semmi köze sem volt a hozzázólás törléséhez.
Akkor megtudhatnám végre, mi volt az oka? Erre egy egyetlen, igazán egyszerű kérdésre várom a választ már 3 napja.
Nem olvastad el figyelmesen a szabályzatot. "Amennyiben azt szükségesnek vélik, a moderátorok a tartalmi beavatkozásokról a Közlemények rovatban tájékoztatják a felhasználókat." Nem praktikus a betegségedre hivatkozni. Főleg azért, mert annak semmi köze sem volt a hozzázólás törléséhez. Ez volt az utolsó csúsztatásod. A moderátori topikok nem a flame helye.
nem viszed kissé túlzásba a moderátor-aktivitásodat?
Én is ezt kérdezem. Úgy érzem, a moderáció itt nem objektív. Ha az lenne, a moderátornak kérdésre konkrétan meg kellene jelölnie, miért lett törölve egy hsz. Amennyiben ez nincs megindokolva -márpedig esetemben nem volt, és másoknál sem lett megindokolva ahogy látom-, az felveti a személyes, szubjektív véleményen alapuló, és nem az objektív, szabályzat szerinti moderáció gyakorlását.
Az is érdekes, hogy Deibler úr mennyire "védi" a segítséget kereső pedofilokat, miközben nekem, rákos betegként nincs jogom segítséget kérni és az orvostudomány kezeléseit megkérdőjelezni, mert ezért kizárással fenyeget. Hát minimum furcsának nevezhető etikai hozzáállás van emögött azt hiszem...
Ismét nem válaszoltál konkrétan. Amit már értek, hiszen nem sértettem szabályzatot, és ezt te is tudod.
Én olvastam a MM-t és a szabályzatot is. De nem találtam benne semmit, amibe a kérdéses hsz.-em ütközött.
Bár ha te orvos vagy, vagy legalábbis közöd van az egészségügyhöz, akkor az már magyarázatot ad a moderációra, mely a hsz.-em eltávolítását okozta. :-O
Mondom, hogy nem téged ismerlek, hanem a betegségedet, ami meg elég tipikus. Emiatt nem kéne paráznod, de ahogy a betegségedet ismerem, előbb utóbb úgyis találsz magadnak valakit vagy kreálsz magadnak valamit ami miatt parázhatsz. Pl. provokálod a modit, vagy "nem mondok le a harcról" címen addig idegesítesz másokat, amíg valaki jól be nem szól neked, nem a téma miatt, hanem mert nem szállsz le róla, hiszen harcolsz... miközben ő úgy gondolja, hogy őt ez nem érinti.
Ezért mondom, hogy uralkodj magadon, ha nem teszed később rosszabb lesz. Mindenesetre a te választásod mit teszel magaddal, a következményeket ismertettem.
Nem, nem ismerem őt, a betegséged természetét ismerem. Uralkodj magadon és próbálj a realitások talaján állva gondolkodni és nem beleugrani a félelembe. Ennek első lépése az lenne, ha nem provokolnád a modit, aki világosan megmondta, hogy olyan nicket válassz, ami nem utal az előzőre. Erre te bár nickben olyat választottál, de az első 3 hozzászólásodból kiderült, hogy ki vagy, ami a módusz szerint nem szerencsés, elvileg a modinak ezt a nicket is törölnie kellene. Szóval ne provokáld, mert csak a parás rohamod fog felerősödni, ha esetleg a dolgát végzi és így is töröl. Ami neked árt.
Továbbá jó lenne, ha a kezelőd is értesülne valamilyen módon ezekről, hatékonyabban lenne képes segíteni neked.
Deibler úrnak köze nincs az említett fórumhoz vagy illetőkhöz, esetleg te parázol tőle. Ha másokhoz fordulsz egy idő után ugyanígy fogsz ettől parázni, így jobb lenne ha most megnyugodnál.
Az ismertetett választás egyszerű:
Világosan megmondták, hogy civilek ne avatkozzanak be
Kérdés: civil vagy?
Amennyiben igen: ne avatkozz bele. Az index fórumnak köze nincs ilyen honlapokhoz se, így a küzdésed leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki a sivatagban küzd az eső ellen.
Amennyiben nem: nyilván ismersz más módszereket is a civil lakosság cseszegetése nélkül is.
Szóval csigavér és nyugalom és ha lehet ne lovalld magad ebbe bele, mert csak a parás rohamodat táplálod vele, amivel kizárólag magadnak ártasz.
El kellene döntened, hogy mit szeretnél, ezt eddig nem tetted meg. Amit forszírozol, az a rendőrség feladata. Nyomatékosan felhívták a figyelmet, hogy a civilek ebbe a munkába ne avatkozzanak bele. Választanod kell, hogy vagy az oldaladat akarod reklámozni (ezt nem fogom engedni), vagy segítséget szeretnél kapni a saját problémáidra. A kettő kizárja egymást.
Mint írtam, ez az egyetlen topik foglalkozik pedofílivál:-) A többi topik repül ha megtaláljuk. Szoktam ellenőrizni. A törölt topik újraindításáért viszont tiltás jár.
Ide írok. Az SOS Fórumcsoportban - mint a neve is mutatja - olyan emberek járnak, akik valamilyen problémájukra szeretnének segítséget kapni.
Az Index fórumaiban egyetlen pedofíliával foglalkozó topik van, annak a helye az SOS Egészségügyi fórumok Pszichiátria. Itt nem a pedofilok cselekedeteivel foglalkoznak. A konkrét történések a hatóságokra tartoznak. A topik a segítséget kérő/kereső pedofil hajlamú embereknek van fenntartva.
Az általad létrehozott topikokat töröltük a fentiek miatt. Ha tehát a saját problémáidra keresel megoldást, azt a kérdéses topikban megteheted. A terméketlen, a problémák megoldását előre nem vivő pedofil ellenes megnyilvánulásokat azonban törölni fogom, a rendszeresen ott pocskondiázó nickeket pedig kitilitom onnan. Az a topik nem arra van.
Ha a nickedet módosítattni szeretnéd (abban a topikban nem a legszerencsésebb), akkor arról is lehet szó.
Ha valamit kitöröltek, akkor nem célszerű írni róla,
Na de gyerekek. Ha nem tudom miért lett törölve, akkor azt se tudhatom, mi az amiről a továbbiakban nem szabad írni!!??? Elég sok témát feszegettem benne.
Semmi olyat nem írtam abban a hozzászólásban, amit szabályzatba ütközőnek érzek. Most sem kaptam rá magyarázatot, hogy miért lett törölve, ebből arra következtetek, hogy nem volt szabályzatba ütköző oka. Természetesen elfogadom a törlést, ha a hozzászólás tartalmazott olyasmit, ami szabályzatba ütközik. De ha erre nincs magyarázat, akkor furcsának találom. Úgy tudom, itt lehet érdeklődni a törléseket illetően. Ha van magyarázata a törlésnek, akkor várnám! Csak az objektivitás kedvéért.
Általánosan tettem fel kérdéseket az orvostudományt illetően, és azt tudtommal nem tiltja a törvény. Jelzem, egy alternatív gyógyászt konkrétan lenáciztak a másik topikban, és az a hsz azóta is ott virít. Az enyém meg ki lett szedve, sőt, már kitiltással is fenyegettek, holott soha nem írtam még csak ehhez hasonlót sem.
De ha itt tilos az orvostudományra rosszat mondani, akkor sorry, kitiltás nélkül is lelépek, mert ez esetben szelektív mérce van itt.
MM 8. d., illetve "Fentiekből következően azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sértik az Etikai szabályzatot, nem célszerű magában az adott rovatban reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülnek." Ha valamit kitöröltek, akkor nem célszerű írni róla, mert a végén MM 8. g. 4. bekezdés lesz. Nem érdemes a tiltást kockáztatni.
d.) A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon kívűli szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások
Ő az? Ebből egyelőre nem találom mit sérthetett. Moderátorokról, moderálásról, szerkesztőkről nem volt benne szó.
Így talán ezzel lehetett valami baj: A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon kívűli szerkesztéssel
Ez viszont sajnos nem világos teljesen, hogy mit jelent, vagy mit értetek alatta. Jószándékkal kérdezem, mert szeretném a szabályzatnak megfelelően átszerkeszteni...Sok olyan kérdést tettem fel benne, mely számomra fontos, és nem éreztem azt, hogy bárhol sértettem volna konkrét személyt.