olyat én még nem hallottam h japán doppingolt volna, az szerintem erősen az elveikbe ütközi annyira kötelességtudó egy nemzet.
Nem gugliztam utána, de finoman fogalmazva is erősen kételkedem ebben. A japánok között ugyanúgy rengeteg a csaló. Ott az a borzasztó szégyen, ha kiderül, olyankor jön a szepuku. Illetve mostanság már sima öngyilkosság. És sokszor az sem.
Az tuti. Azt olvastam h Kitajima vissza fog vonulni, legalábbis ilyesmit nyilatkozott. Bár 30 éves... az ő ideje már lejárt... Elmegy Kitajima és jön helyette másik... mondjuk tömegek űzik, van honnan válogatni.
Igen épp ez az amit soha nem értek.... a nagy versenyek előtt és után mindig világranglista vezető időket úsznak szinte.... aztán a nagyversenyekre elrontják a felkészülést. Olyan mintha soha nem sikerülne formába hozni a versenyzőiket.
Viszont tudjuk h a japánok úszásban nagyon erősek, így nem egészen csoda ez a idő.... PL: Műkorcsolyában van egy japán 17 éves fiú aki egy év alatt 228-ról 251-re javította az egyéni legjobbját és a felnőttek között a márciusi VB-n bronzérmes lett, olyanokat előzött meg akik 6-7 évvel idősebbek és rutinosabbak... Szóval, én japánéknál nem lepődök meg semmit... meg olyat én még nem hallottam h japán doppingolt volna, az szerintem erősen az elveikbe ütközi annyira kötelességtudó egy nemzet.
hát azért már eleve egy kurva jó időből javult hirtelen egy másodpercet.
De a japók akkor nagyon elkúrtak valamit a felkészüléssel. Tavasszal is, meg ősszel is jobbat úsznak, mint Dani, de amikor számított is valamit, augusztus 1-én, akkor nem sikerült.
Célja a 2.06-os idő... ha jól értelmezem azt mondja h edzőt váltott és ez bevált neki... Kíváncsi leszek, ha kijut jövőre a VB-re akkor meglátjuk mire képes... de most a hivatalos világcsúcs már nem Danié hanem az övé. http://www.thehindubusinessline.com/news/sports/article3900733.ece
Szövetségi edző: „Kitadzsima óta nem láttam hozzá hasonló tehetséget. Félelmetes állóképessége van, és az olimpián bármi összejöhet neki" – mondta róla a japán szövetségi edző, Hirai Norimasza.
nem javult... ő a válogató előtt is már megverte Kitajimáékat, gondolom a válogatóra nem igazán sikerült formába jönnie vagy ideges volt.... Ez a fiú junior VB bajnok meg minden és tényleg képes erre mert már tavasszal 2.08-as eleji ideje volt.
"sem a felvétel nem volt tökéletes (örökké váltogatták a kameraállásokat, így nem egyszerű látni)"
Szerintem elég jól kivehető (főleg a beugrásnál, de az 50-es, 150-es forulónál is), hogy csak egyet delfineznek a víz alatt Gyurtáék, csak nem tudtam, hogy ez legális (már)...
Azért nem zárják ki, mert elvileg nem nagyon látszik a víz felől (bár azért szerintem egy kicsit csak lehet látni...), állítólag amikor volt egy vb pár éve, ahol "kísérleti jelleggel" víz alatti kamerákat alkalmaztak (és ezt előre meg is mondták a versenyzőknek, azzal, hogy aki csal, azt kizárják), akkor mindenki szigorúan csak egyet használt, de az olimpián megint nem használtak víz alatti kamerákat. (A tévétársaságok használtak, de ez olyan, mint a fociban a gólbíró, meg a kamerahasználat, több millió tévénéző látja, amit a bíró nem...)
Három delfin lábtempó? Akkor miért nem zárják ki? Én az atlantai olimpián láttam előszöt, hogy delfin lábtempót tesznek a víz alatt, de akkor még egyszerre a vízalatti kartempóval, de most már mintha a kartempó előtt tennék meg a víz alatt azt a delfinezést, de ezek szerint legálisan...(?)
Azt hiszem, 2005 táján engedélyeztek egy delfin lábtempót, lényegében legalizálva egy addig is létező gyakorlatot, amit Kitadzsima honosított meg. Azóta, hogy egy delfin lábtempó legális lett, azóta sokan kb. hármat csinálnak.
Mondjuk én a felvételen visszanézve úgy láttam, hogy pl. Gyurta Dani csak egyet csinált, de sem expert nem vagyok, sem a felvétel nem volt tökéletes (örökké váltogatták a kameraállásokat, így nem egyszerű látni), úgyhogy azért erre nem mernék mérget venni.
Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszásban!!! Ő szerezte a 8. aranyat Magyarországnak!!! Gratulálunk!!! Aki ismeri Éva múltját tudja, hogy ez milyen óriási eredmény. Számunkra nagyon kedves ez az arany, mert tudjuk, hogy Éva a padlóról kelt fel anno és most olimpiai bajnok!!!