azt kell apolni is. kulonben elveszik. de most orulnek ha anyamek ezt csinaltak volna. ha hulyeseg ha nem. most nem lenne meg elottem az a rengeteg papirmunka, meg ideoda utazgatas...stb.
Én vagy hazamennék, vagy elkezdenék levelezgetni az INS-sel a hosszabbításról.
Nekem J-1-es vízumom van, amihez D/S (duration of status) bejegyzéses I-94 (fehér papír) dukál.
A gyerekeim I-94-ét rosszul csinálta meg a határőr, ezért pl. megérdeklődtem a "kiugrunk Kanadába" verziót is. Nem feltétlenül nyerő, mert nem feltétlenül cserélődik magától az I-94-ed. Persze vonattal, vagy repülővel utazva jobbak a sanszaid, hogy ez megtörténik. No meg a mi esetünkben a vízum típusa garantálja a visszaengedést is. Neked túristavízumod van, remélhetően olyan, ami többszöri belépésre jogosít (ez nem feltétlenül igaz, de látszik rajta).
Szóval, Kanada elvben elég, a gyakorlatban nem biztos.
Ha nem akarsz hazarepülni pár napra (én régebben Oroszországban mindíg ezt a verziót csináltam tartózkodási engedélyhosszabbítás céljával, mert végül is nem olyan szar otthon lenni sem :-) ), akkor a legstabilabb a levelezgetős verzió. Ha nem kapod meg a hosszabbítást (nem valószínű, hogy elutasítanak), akkor is elég sokáig tart, amíg levelezgetsz és addig legálisan vagy itt.
Ezt vagy itt, vagy az Utazás topiccsoport USA vízum topicjában nemrég elemezgették.
Az én srácaim (3 éves és 8 hónapos) "leveleznek".
schgy
ismerem mar a hivatalokat. itt is otthon is, mindig mindenki mast mond, aztan nem akarok kakiban maradni ha peldaul nem engednek vissza, mert a hatarornek szorit a bugyija. szoval szerintem az lesz (nem mintha barkit is erdekelne) atmegyunk, aztan majd meglatjuk mi lesz. vagy maradok meg, vagy hazamegyek es visszajovok (illetve megyunk, es jovunk).
Hat? Azert valamennyire biztos felkeltene az erdeklodesuket. Ha mas nem, eszrevennek a kiskaput. Habar szerintem mar ok is gondoltak hasonlora, es mar kesz az ellenszer.
Nem hiszem, hogy a nyomodba erednének vagy nyilvántartásba vennének azért, mert felteszel egy kérdést... biztos van vmilyen telefonos tudakozó, hívd azt. Be se kell mutatkozni:)
Gondolom, attól is függ, hol mész át meg mennyi időre. Ha Niagara Fallsnál ficcensz át egy pár órára, az biztos nem működik. Talán érdeklődj a hatóságoknál, majd ők megmondják.
Meghogy a vilagegyetem vegtelen? Az emberi hulyeseg, az a vegtelen. Ki az a(z) ..... akinek ilyen az eszebe jut? Vagy ezert jarja a mondas: Lelemenyes nep a magyar? Te jo eg!
legyetek szivesek, mondja mar meg valaki nekem normalisan a valaszt arra, hogy ha atmegyek Kanadaba a visszajovetelkor lepecsetelik a turistavizumomat hogy ujra maradhassak 6 honapig? mert a turistavizumom 6 honapig ervenyes folyamatos itt tartozkodasra, de 10 evig jo, csak 6 honap multaval le kell lepnem. szoval nem eleg csak atruccanni Kanadaba hogy ujabb 6 honapig maradhassak? el kell hagynom egesz eszakamerikat?
ja ha itt szuletik amerikai lesz. ha otthon akkor bizonyitani kell apasagi tesztel. ott szuletik ahol eppen leszunk. nekem mindegy. az apa amerikai szoval mindegy hol szuletik.
ismerosom kijott ide szulni, igy a gyerek amerikai allampolgar, es azt akarja, hogy majd ha 18 eves lesz a gyerek, vagyis 21, akkor a gyerekre hivatkozva kapja meg a kivandorlast. kicsit elore gondolkodik, de megadta maganak a lehetoseget kijonni. ha mas nincs.
opsz... Nem tartottam be a Forumok egyik alapszabalyat: Mindig olvasd el, ne csak az elozo, hanem az elozo elozo, valamint az elozo elozo elozo hozzaszolast is. Elnezest. ui: jol remlett! :)
Hello mindenki! Ha jol tudom, az ujszulott azt az allampolgarsagot kapja meg automatikusan, amely orszagban megszuletett. A szulok hovatartozasatol fuggetlenul. Nekem ez remlik.
Most épp szerintem sem "okoskodsz", éppen azt írtam, hogy a probléma azért megoldható, nem csak olyan módon (bár kétségkívül ez a legegyszerűbb), hogy itt szülessen a gyerek.
schgy
Nem akarok okoskodni, de sógornöm magyar, férje német, egy évet töltöttek kinnt, történetesen a gyereküknek, aki pont ott született van amerikai útlevele.
Unokatestvérem több mint tíz éve illegálisan él, szintén illegális feleségével kinnt, és mind a két gyereküknek van amerikai útlevele, amivel félévente haza is küldik öket a nagyihoz.
Minden országot barbár hordák alapítottak, csakhogy a legtöbb mai ország nem tekinti magát jogfolytonosnak a sok száz évvel ezelőtti elődjével. Az USA-ban viszont ma is ugyanaz az alkotmány van érvényben, aminek alapján az indiánok kiirtását megengedhetőnek tartották, és a hódító háborúkat gyakorlatilag megengedhetőnek tartják mind a mai napig.
Amúgy a sok handabandázásra felesleges érdemben reagálni. A legundorítóbb hazugságodat mindenesetre hadd emeljem ki:
„Amerika felszabaditotta Europát a náci barbarizmus alol... a tizedes adolfot elintézte Amerika. ”
Megelőztél :-))).
De azért hozzátenném, hogy "automatikusan". Ha a szülei itt maradnak (feltéve, hogy legálisan teszik), akkor előbb utóbb csak megoldanák ezt a "részproblémát" is. :-)
schgy
Ha sem te, sem a papa nem amerikai állampolgár, akkor a gyerek sem lesz az, ami nem jó, ha véletlenül itt akarnátok maradni.
Egyébként tökéletesen mindegy a ti reális esetetekben, no meg amúgy is, mert a föld lakói között pl. többen vannak az USA szempontjából nem állampolgárok.
Nálunk meg lehet, hogy a három gyerekem (már persze, ha "időben elkészül" a harmadik) háromféle állampolgár lesz, pedig ugyanazok a szülők.
Mindenesetre muris az egész.
schgy