Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ha palackvásárláskor a Debrecenit választod próbáld meg a corgont, most úgy látom van nála kis palack is. Mikor én vettem tőle a 20kg-os co palackomat akkor csak nagy corgon palackja volt azért nem vettem meg.
Én úgy tudom, hogy ekkora nyomás alatt lévő palackot nem szállíthatnak. De másoktól is hallottam, hogy ha be van csomagolva és nem az szerepel a feladóvevényen, hogy "Gázpalack" akkor elhozzák.
Én a jó magyar postával elhozattam a pb palackot is,nem kell tudni nekik mi van benne,na meg egyszer autó gáztartályt futárral,elvileg a co-t el kellene hozni nekik.
Én is azt hittem hogy bőségesen elég lesz, aztán van amikor éppen hogy elég. De meglehet mindent csinálni vele, csak vannak helyzetek amikor közelebb kell húzni a gépet(pl emiatt ki kell másznom az aknából,vagy van hogy lekellet másznom a létráról hogy közelebb húzzam a gépet, és pont az a plusz 1méter hiányzott.) Nem kell azt mondani nekik hogy szétszedted, de persze csak ezért ne szedd szét. Itt a fórumon szerintem már mindenki belekukkantott kíváncsiságból a gépébe és csinált egy két fotót. Meg ha poros helyen használod nem árt kifújni néha, és a fokozatkapcsolóra nájlonzsacsit húzni hogy ne porosodjon.Itt sokan egy Debreceni eladótól vettünk palackot ő talán 3000ft ért szokta eljuttatni.
Szénsav palackot már miért ne? Nem ADR köteles.. én is futártól kaptam. Igaz csak 5kg (teljes 16kg körül). Nézett is, hogy ilyen kis hosszúkás dobozban ilyen nehéz dolog. Mondtam neki, hogy nehéz a szóda... :)
Igen, tavaly vettem idáig tökéletes. A pisztoly nyaka fix nem forgatható, hanem a markolat végén van egy gömbcsukló és ott csuklik jobbra és balra. Személyesen vettem és 7000ft volt, a 4m lett volna 8000ft, a forgatható fejű 4m-es pedig ha jól emlékszem 9000ft.
Nem szedhetem szét mert akkor ugrik a garancia azt mondja a hölgy a telefonba.
Az a típus amit irtál egyébként legkisebb. nekem elég a 3 méteres mert a mühelybe helyhiány van meg én amugy se szoktam tornázni a munkakábelel se pálcásnál se co-nál. Bőségesen elég a 3 méteres nekem. És valami rettenet kezes a kicsike.
Jut eszembe a huzalt palackot netről rendelem és szerintetek pestről lehozza nekem a futár a töltött co palackot ? Nem vagyok benne olyan biztos hogy azt lehet csak úgy szállítani.
Szia, nekem is 3méterest ajánlottak azt is vettem meg, de a 4méteres sokkal jobb lett volna. Sokat számít az az egy méter, az előtolómotorja meg lazán elbírja a 4méterest. A belsejéről nem csináltál még fotót?
Ma megvettem a géphez a munkakábelt Binzel típusu ezt ajánlották 3 méteres nagyon kezes pisztoly. palack és a huzal hiányzik. Huzalra érdeklődtem a kozma szerszámboltba ahol 770 ft/kg áron mérik a 0.8-as drótot szerintetek vehetek belőle ?
Jó kis hobbi ez is. 2 fajta embernek való, az egyiknek akinek nem számít a pénz, mert szinte mindent be lehet azért szerezni, meg a másik fajtának akinek nem sürgős semmi, és szeret ezzel szórakozni, mert sok utánjárással helyettesíthető, vagy újra gyártható, gyártatható minden. Én a második csoportba tartozok. Szeretek bütykölni vele.
Köszi.Ha ugyan az akkor maradok a ken-weld nél, tavaly 7500ért vettem idén meg 8000ért a 15kg-ost, itthonra az én munkáimhoz nekem megfelel. ( Remélem a fórum megbírja . Mennyire nehéz az alkatrészeket beszerezni a maseratihoz, be lehet valami más olasz típusokkal helyettesíteni? Új vagy utángyártott, esetleg bontott alkatrész lehet itthon szerezni hozzájuk?)
csak Debrecenen belül ingyenes. nekem hugom ott lakik és oda rendeltem, mert hugom jön haza hétvégén és elhozza. még nem tudom a különbséget .de majd megírom ha odakerül a sor
Szerintem kb ugyanaz a kategória, nagy különbség nem lehet. Ha viszont igazán jót szeretnél, de nem is akarsz csillagászati összegeket költeni akkor az ESAb 12.50-se jó választás, ami asc bevonatos, kb 11.000 Ft a 15 kg. (a 12.63 az még jobb de ott van egy nagy ugrás árban)
Az... ráadásul úgy beraktuk a garázs végébe a két kocsit, hogy a hátsó faltól 10 cm, 2 oldalt szintén 10-10, a kocsik közt meg talán 20 cm lehet ... ja és súlyosbító körülmény hogy az egyik bakon van mert kivettem alóla a futóművet :-)
http://www.civishegesztohaz.hu/?t=437 csak nekem nem megy rá a 15 kilós a kis alfára, külső dobtartót meg még nem csináltam, de szerintem egyenlőre nem is fogok.