Így van! Ha ezentúl minden versenyén utolsó lesz az se érdekel. Azt a tavalyi katartikus élményt nem lehet elvenni.
Amúgy talán most nem kellett volna közel 6km-ig az élen lennie, lehet az a kis erő jó lett volna végén. Persze ő tudja. Meg szokásával ellentétben most frissített is, ráadásul az utolsó kör előtt.
Az időket sztem nem kell hasonlítgatni, az az úszás egy tóban volt, ez meg egy hullámzó vizü kikötőben. A végén a feltámadó szél még rátett egy lapáttal...
Éva most elfáradt és így a 9. hely sikerült. A frissítés után szépen visszajött, de ez úgy látszik sok energiát emésztett fel nála és nem maradt erő a finishre.
Olasz Anna viszont szépen zárkózott fel fokozatosan és a végén bejött az 5. helyre. A 4. hely is benne lehetett volna, ha a brazil degenerált módon nem áll meg a célban és akadályozza ezzel Anna benyúlását.
1. Poliana Okimoto Cintra (brazil) 1 óra 58:19.2 2. Ana Marcela Cunha (brazil) 0.3 másodperc hátrány 3. Angela Alexandra Maurer (német) 1.0 mp h. 4. Kalliopi Arauzu (görög) 2.1 mp h. 5. Olasz Anna (magyar) 3.2 mp h. 6. Ophelie Asport (francia) 4.0 mp h. ...9. Risztov Éva (magyar) 4.2 mp h.
Már elkezdték a közvetítést az m1-en, adják élőben, a híradó szünettel. Mondjuk egyből "alakítottak" egy "szépet"... Amikor pont Évát mutatták be a rajtnál, akkor kapcsoltak el reklámra...
Az úszás már vasárnap elkezdődik (több magyar érdekeltséggel) és este lesz négy döntő is.
Szerintem a jólbevált recept, előremegy, ott nem rugdossák össze, nem csípik agyon, aztán vagy hazaér, mint Londonban vagy nem. Remélem közvetítik. Első reális érem ma jöhet, aztán jövő héten kezdődnek hétfőtől az úszóversenyek egy héten át. Mellette persze most vasárnap óta női, férfi vizilabda.
Ezt én folyamatosan nézem egész évben - kb. 1-1,5 hét késéssel frissítik - de a lényeg a "derby napja" ahol sokszor teljesen mást láthatunk. Egy alap infónak jó.
Éva délben rajtol, nagyon kíváncsi leszek a taktikájára. Gyanítom most sem akarja összeveretni illetve összerugdaltatni magát.
Shanghajban Kiss Gergő hozott két bronzot, 800 és 1500 gyorson, 200 mell Gyurta arany, 200 vegyes Cseh bronz, lányoknál senki.
Dani 200-on megcsinálhatja a triplát Roma, Shanghaj, Barcelona, Roma óta lekaszált mindent 200 mellen.
EB, VB, Olimpia.
Cseh Laci 200 vegyesre odateszi magát, mellette azthiszem pillangót vállal be, nem lesz könnyű.
Hosszú, Verrasztó, Jakabos esetleg érmek, nehéz, amerikaiak jönnek, ausztrálok stb.
10 km nehéz Évának, ott a szerencse is közrejátszik, szél, stb. helyezkedések, ha megint bevállalja az egyedüli vezetést hazaérhet, meglátjuk a taktikáját. Vesztenivalója nincsen. Olimpiai bajnok.
Hosszú mellette házasodni készül edzőjével, a fene tudja milyen formában lesz.
Éva az egyik esélyes ebben a számban, remélem az edzőtábori problémái ellenére sikerül neki a verseny és érmes lesz. Nem sok éremesélyt látok ezen a vb-n, mindegyikre szükség lesz.
Kb. 4-5 érmet várok úszásban. Kik hozhatják?
A lányoknál Risztov, Hosszú és talán Jakabos. Utóbbi nagyon eltűnt mostanában, remélem meglepire készül ;-)
A fiúknál Gyurta, Cseh, talán Biczó és esetleg Kiss Gergő.
Valoszinű igen ez lehetett az egyik ok, a másik pedig, hogy 400 neki már sok, 200 az meg pont elég, és 200-on egyre jobb eredményeket hoz és titkon abban reménykedik, hogy Lochteékat 200-on könnyebben elkapja, mint 400-on, ahol esélye sincsen már, meg ő is öregszik.
Takarékosabb program Lacitól, meglátjuk ki tud-e hozni így többet magából a kevesebb számban. A 3 számának a döntői 2 naponta lesznek (július 30., augusztus 1. és augusztus 3.) így nem lesz torlódás, az előfutamokkal és az elődöntőkkel sem.
A barcelonai úszó-világbajnokságra készülő olimpiai bajnok, Risztov Éva otthagyta a hódmezővásárhelyi edzőtábort, mert nem érezte jól magát abban a közegben, írja a Blikk.
"Éva fogta magát, otthagyta az uszodát, és hazament Debrecenbe. Azóta nem is tért vissza, ott készül a világbajnokságra" - nyilatkozta Széles Sándor mesteredző, aki a Blikknek hozzátette: "Nem éreztem semmi előjelét annak, hogy néhány héttel a barcelonai világbajnokság előtt ilyen fordulat következik kapcsolatunkban."
A lap Risztovot nem érte utol, de a balatonfűzfői edzőtáborban tartózkodó Kiss László szövetségi kapitány sem tudott részletes magyarázattal szolgálni.
"Nem voltam ott a hódmezővásárhelyi uszodában, nem tudom, hogy mi volt az események kiváltó oka" - mondta a kapitány. "Évával telefonon beszéltem, csak annyit mondott, hogy nem érzi jól magát abban a közegben, jobb lenne számára, ha visszatérhetne Debrecenbe. Majd a világbajnokság után kiderül, hogy jól tettük-e, amikor méltányoltuk a kérését. Remélem, jól döntöttünk."