Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4787

Van már valakinek gyakorlati tapasztalata a Panasonic NV-GS400-as videokamerával? A pixmánia webshopjában egész barátságos ára van. (377E Ft)

http://www.panasonic.hu/index.php?p=newproduct&id=492

Andreas Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4786
Hallottam egy olyat is félfüllel, hogy egy egy színre érzékeny CCD-t egyszerübb gyártani mint egy teljes látható tartományban müködőt. Nem lehetséges hogy emiatt nagyobb érzékenységüre tudják csinálni a három monokróm CCD-t?
Előzmény: VChris (4785)
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4785

Elvileg pedig a 3 CCD-s kamera fényigenye nagyobb kell, hogy legyen, mert 3 CCD-s kamera esetén ugyanaz a fény 3 felé van elosztva, és így ugyanazon fény esetén a 3 CCD-s kamera 1 CCD-jére harmadannyi fény esik, mint egy 1 CCD-s kamera 1 CCD-jére.

VChris

Előzmény: piramis1 (4784)
piramis1 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4784

CiluHS

Neked 3CCD-s kamerád van?Mert eddig ebben a fórumban azt olvastam, hogy a 3CCD-s kamera fényigényesebb és kevés fénynél elmosódottabb és kevésbé éles képet készít mint egy 1CCD-s kamera. Tehát az érdekelne, hogy gyakorlati tapasztalatból írod a véleményedet vagy csak valahol olvastad. Én jelenleg a SonyHC85-90 vásárlásán gondolkodom, de előtte 3CCD-s Pana volt tervbe.

Előzmény: CiluHS (4781)
Alfa Hold Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4782
Valahonnan rémlik, hogy fényképezni/filmezni fény nélkül
elég nehézkes.
Leht ezt csűrni csavarni, de sajna a fény az szükséges, de nem elégséges feltétel...
Előzmény: vidis (4779)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4781

Nem tudom, min nézted vissza a felvételt, ha sima TV-n, azon nam biztos, hogy kijönnek a képhibák. Vagy persze lehetett szembecsapós a világítás :-)

Nem a 0 luxos színes a megoldás, mert ott a színek már mindenfelé másznak el. (nálam az élethűség nagyon komoly szempont, a legkisebb színelcsúszást sem engedem meg magamnak)

Sötétben, az átlalad említett helyeken tökéletes megoldás a 3CCD-s kamera.Ez képes pl. a közvilágítás fényét, hangulatát 1:1-ben reprodukálni az összes színnel (magyarul azt látod a felvételen, amit kinn szabad szemmel) Ehhez nincs 0 lux, semmi az ég világon, egyszerűen a rendes technológia visszaadja a képet.

Előzmény: vidis (4779)
vidis Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4779

Cilu,ez igen...!

Köszi a kimerítő infót.Ebből azt szűrtem le én laikus,hogy jó felvételt nappal,vagy zárt helyen jó megvilágításnál tudok csak készíteni.

Tapasztalatok vannak é ezzel kapcsolatban?Pl. én templomban karácsonyi koncertet filmeztem JVC GR-DVL 200(220?) haverom gépével.A megvilágítás ahogy emléxem elég gyenge volt,de viszonylag élethű és nem szemcsés felvétel sikerült.

Kíváncsi lennék,hogy amelyik kamcsi 0 Lux-os színes éjszakai felvételt készít az milyen...

-pl szórakozóhelyen

-Tábotrűznél

-éjjel az utcán

stb.

CiluHS Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4778
A 11W-os kompakt fénycösves példából kimaradt, hogy a 100lux 1 méterre volt mérve.
Előzmény: CiluHS (4777)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4777

LUX TBÁLÁZAT

A lux táblázatod finoman szólva nem igaz.

A szabvány régen 300, most (EU) 500 luxot ír elő író/olvasó tevékenységhez.

Akinek van fénymérője, ellenőrizheti, de íme a valóshoz jóval közelebbi LUX táblázat (LUX - megvilágítás, a fényáramból: lux=lumen/m2)

Csillagos éjjel 0.0003
Holdfény: 0.1-0.15
Felhős ég: 1000
Derült ég, árnyékban 2000-10000
Napsütés: 20000-100000

Mesterséges világítás:

Utcai világítás: 5-20 lux
Beltérben átalában: 50-1000lux

minimálisan előírt megvilágítások beltérben szabvány szerint:

Közlekedőkön, folyosókon: 100lux
Forgalmas ilyen helyeken: 200lux
Tárgyaló, sok ablakos iroda: 300lux
általános iroda, tanterem: 500lux (ez régen 300 volt)
Rajzterem: 750 lux
Ínyenceknek (pl. finom, aprólékos munka): 1000lux

Anyagvizsgálat (pl. textilipar): akár 10000lux.

(Az előírt megvilágítás munkasíkra vonatkozik minden esetben.)

És hogy köze legyen a kamerákhoz:

Standard 3CCD-s kamera kb. 30-50 luxnál ad még dinamikusan, jól használható képet 50-es záridőnél, az általánosnak mondható 18dB-s erősítéssel.

Standard 1CCD-s kameráknak széjjel kell világítani a terepet a "zajmentes" képhez, a kamera minden tudását beleadva 150-200 lux környékén kezd élvezhetővé válni a kép. (Leszámítva ugye a felbontását, ami az 1CCD miatt annyi-amennyi a színszűrő miatt. pl. a most általános 800kpixeles CCD-nél olyan 387 effektív képsor a legnagyobb jóindulattal is, így majdnem hiába a DV formátum, ha a CCD még az SVHS szintjét sem éri el...)

És végül gyakorlati példa:

gyenge fényvisszaverésű környezetben egy 3 éves, 1db 11W-os igazi kompakt fénycsőtől (2000Ft-os Osram) oldalirányban a megvilágítás: 100lux

Matt fehér fényvisszaverésű környezetben csupasz, 1db 18W-os normál, hagyományos fénycsőtől 185cm-re 100lux a megvilágítás pontosan alatta, középen.

Emberi szemmel megvilágítást mérni csak nagyon referencia környezetben lehet. Függetlenül nem, mivel a szem a külső fény 1 milliárdszoros értékű megváltozásához is alkalmazkodik, ráadásul automata fehéregyensúly beállítással is rendelkezünk, és ez is becsapós, mert az ember fényérzékenysége erősen színfüggő (frekvenciafüggő). Aki akar fényt mérni, a Conrad-ban viszonylag olcsón lehet kapni fénymérőket.

Előzmény: vaandor1 (4733)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4776
A Digital8 és a DV dettó ugyanaz, csak más az adathordozó mérete, de az adat ugyanaz. Nyilván a miniDV kazetta elterjedtebb, de mivel magnót ebben az országban képtelenség bármelyikhez szerezni, így majdnem tök mindegy...
Előzmény: vidis (4764)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4775
Koszi, igy mar ertem.  :)
Előzmény: Törölt nick (4774)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4773
Koszi!
Előzmény: dacia-2 (4769)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4772

Igen, emlekeztem, hogy valaki azt vett.

Jol emlekszem, hogy ennek alulrol kell a kazettat behelyezni?

Kontroll monitornak meg ott a 32"-os Samsung es a Matrox G450 kimenete.  :)

Mar ha hasznalhato arra. Mert meg csak DVD filmeket  neztem igy.

"Adnak hozzá egy 0.6x előtétet, ezzel kb. 32mm (kisfilmre vontatkoztatott) -es gyújtótávú optikának megfelelő a képe, ami szobabelsőben jól jöhet"

Ezt nem ertem, kicsit reszletezned?

Előzmény: dacia-2 (4760)
chgergo Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4771

Hi toilet!

Nem szeretnék nagy lelki törést okozni, de 1 adott kamerára, kiflire, sörre, nőre azt mondani, hogy megfelel, nincs vele semmi gond, az nem olyan árnyalt kép, mint ha kipróbálsz 10-et, és rangsort állítasz föl közöttük.

Az a nagy helyzet, hogy aki kipróbált már a samu mellett más kamerát is (azonos árút persze), az már nem volt annyira elájulva tőle. Sok apró különbség van a Sony-Pana-Canon-JVC kamerák között, a Samsungok viszont egy lépéssel hátrébb vannak. Ez az én személyes tapasztalatom is az EW-s kameratesztem óta. 

Előzmény: toilet (4763)
szaboM Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4770

BOCS!!!

canon xl-1 profi cserélhető objektives  dv camera 12óra üzemidővel 1év canon hungariás  garancia nagytáska nagyaksi 2700mAh

16x átfogásu objektiv Képstabilizátor

http://www.pbase.com/colorf/image/40640963/original

620.000.- egységért eladó (ha kell szamlát is adok rola)

(ujkori bolti ára 1millio felett van)

szilart@hotmail.com

dacia-2 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4769

Pisti és DV-In:

Még valami a DV-In mellett: ha vhs-re is ki kell írni a megvágott anyagot, akkor egyszerűbb, és akár szebb az eredmény, mintha a vga-kártya tv-out kimenetét használod, és biztosan nem lesz körülötte fekete keret sem.

Illetve kontroll monitornak se csak a kamera lcd-jét használhatod, hanem a rá kötött TV-t vagy videomonitort is. Nekem pl. van egy 14"-os thomson CGA monitorom, van rajta kompozit és RGB bemenet is, ezért most harmadik újjászületése valószínűleg ez lesz, mint kontroll monitor. Lehet vagy 20 éves, de nagyon kafa cucc... Bontóban hasonlót 2-3 ezer forintért kapsz, és ezt egy videomagnóval kombinálva akár TV nézésre is használhatod.

_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4768
A D8 a felvételi minőséget tekintve semmivel nem rosszabb, mint a mDV, mert az is a szabványos DV videót kell rögzítse a kazira, csak a szélesebb szalag miatt több benne a "tartalék". Meg a nagyobb mechanika talán nagyobb időtállőságot jelent, bár esetleg valamivel nagyobb fogyasztást is. És nem csak a kamera olcsóbb, hanem a kazi is, ha azt nézed, hogy bármilyen, olcsó sima 8-as szalaggal is elmegy, nem látszik semmi különbség. Meg jóval több is fér(het) egy kazettára, mint a minidv-nél. És ha valaki 8-ról tér át erre, és mondjuk van 10 kazettája, akkor mindjárt spórolt vagy 10 ezret a mDV-hez képest.
vidis Creative Commons License 2005.03.10 0 0 4767

Hello!

Én Canon párti voltam mindig-még vagyok is talán,fényképezőben is legjobbnak tartom.A Canon kamcsi teszten is  azt olvastam,hogy magasabb kategóriában is megállja a helyét képminőségben,használhatóságban.

Olvastam itt a fórumon ami meglepett,hogy hibás gépekkel is találkoztak páran épp a 750i-k közül.A 100 ropi ezért a gépért marha jó ár...netes rendelés esetén is magasabb összeget kérnek.

Előzmény: dacia-2 (4760)
Márklár Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4766

"Mini dv-t is lehet kapni ennyiért,akkor miért választja valaki a D8 technológiát?"

Úgy látom, hogy főleg az ára miatt esik a választás, a D8-ra. Egyes típusokat, már

70-75.000ft-ért lehet kapni.

Márklár Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4765

Ha nem akarod megszívni, fogod a kamerádat, elmész egy olyan boltba, ahol kapható  az optika, és kipróbálod. Garantáltan nem nyúlsz mellé!

Előzmény: toilet (4763)
vidis Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4764
A sony még fejleszti a D8-as kamerákat?Nem is tudtam.Ennek még ekkora piaca lehet a mini dv-k mellett?
A TRV285 95000.-froncsiért van pl a Metróban.
Mini dv-t is lehet kapni ennyiért,akkor miért választja valaki a D8 technológiát?
Jobb a Sony képe ennyivel?Hmm...
toilet Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4763
Hali!
Én Samsung 105-ös tulaj vagyok,de még nem fedeztem fel turmixgép vagy hajszárító funkciót a kamera üzemmódon kívül....:)))))))
Jó kis masina ez,egyenlőre megteszi.Kérdésem:Azt hiszem,optiform-nál láttam fél-halszem optikát,viszonylag baráti áron.Használ valaki ilyet?Mennyire hozza a halszem-effektust?Esetleg egy erősen vignettáló nagylátóra hasonlít inkább?Fókuszálást nem lassítja?
Kellene valami ilyesmi cucc nagyon,de nincs tapasztalatom.
Kösz a segítséget!
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4762
Ja, télleg, hallottam már, csak nem nézem ki belőlük, hogy van nekik kamerához is.... :) De meg lehet próbálni. De gondolom, te nem a lemásolásra értetted, hogy az volt 2k. Mert az nem is lenne drága. Viszont én többre kóstálom az én távomat, úgyhogy az alábbi úriembernek javaslom a boltban való szaglászást....
Előzmény: chgergo (4749)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4761
Bocs, ez ccd-trv, vagy dcr-trv? Mert ha utóbbi, akkor nem ugrik be, de elég régi analóg típus, ha előbbi, akkor meg D8, annak szerintem kell lennie.
Ja, most jut eszembe, hogy szerintem azért írnak a site-ok mindenfélét, mert nem nézed, hogy infravörös távot írnak-e! Mert lehet, hogy az nincs benne, mert régi, de van benne LANC aljazat!!!! Az meg madzagos távot tud fogadni. Szóval úgy nézd meg most, hogy oda irják-e, hogy IR remote, vagy ilyesmi!
Előzmény: k2laci (4755)
dacia-2 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4760

Pisti:

Én 750i-t vettem, és nagyon korrekt kis gép. pár hozzászólással korábban vki itt írta, hogy a DV-in arra is jó, hogy pl. kontroll monitornak használod a vegas vagy másik videoszerkesztőben. Adnak hozzá egy 0.6x előtétet, ezzel kb. 32mm (kisfilmre vontatkoztatott) -es gyújtótávú optikának megfelelő a képe, ami szobabelsőben jól jöhet.

Szerintem a 750i jó vétel, most 100-140 között lehet hozzájutni. Én spec 3 hete 100 bruttóért vettem a szegedi euronicsban.

Előzmény: _Pisti (4758)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4758

Hasznalttol egy picit tartok, mert nem ismert az eloelete.

Nekem nincsenek kulonosebb elvarasaim, viszonylag sokat jarunk kirandulni a termeszetbe, van ket kutyank, meg termeszetesen a szokasos hazi videok.  :)

Canon 750i-n gondolkoztam.

Nem tudom, a DV-in mennyire letszukseglet, lehet-e azon kivul hasznalni valamire, hogy visszairom a felvelt kazettara.

Digit fenykepezom meg van egy Olympus 740, nekem az tokeletesen megfelel.

Előzmény: chgergo (4752)
chgergo Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4757

A HC40 még simán low-end, csak nem a leggagyibb. Az ára meg 150e.

Lehet, hogy amit beollóztál 35e-ért simán jobb képet ad. :)

Előzmény: Törölt nick (4753)
_Pisti Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4756
Arra mar rajottem.  :)
Előzmény: _AiRMAN_ (4746)
k2laci Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4755
Hát, COMMANDER menüpont nincs benne, de több site-on hirdetik remote control-lal, csak tudnám hogy csinálják......
Előzmény: _AiRMAN_ (4745)
chgergo Creative Commons License 2005.03.09 0 0 4752

100-150 között?

Valami 1-2 éves használtat, ami új áron 2-300e volt. :)

Újonnan ebben az árfekvésben csak low-end kamerát találsz.

Esetleg valami kifutó modell, akciósan jó vétel lehet.

A Sony-k általában nagyon jó, megbízható kamerák, de 20-30%-al drágábbak a hasonló tudású és képminőségű társaiknál.

Technikai paraméterei alapján én a Canon MVX-200 -ra lennék kíváncsi ebben az árfekvésben, de csodát attól sem várnék.

Ha nincsenek nagy igényeid, beéred a kicsit jobb minőséggel mint egy VHS felvétel, akkor inkább a szolgáltatások alapján dönts. Mi az amire szükséged van, mit tudsz nélkülözni.

Két dolgot felejts el, a Samsungot, és a fénykép funkciót. Egyiknek sincs köze a videokamerához. :)

Előzmény: _Pisti (4744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!