Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Szerintem online maximum magyar cégtől vegyél. (a PixMania-t kerüld nagy ívben!) De ha tutira akarsz menni, akkor inkább odamégy a boltba, megnézed és elhozod. A szállítás mindig plusz rizikó. Zalaegerszeghez egyébként az osztrák boltok sincsenek túl messze, és ott olcsóbb minden. Geizhals.at
A jelenlegi műsorforrásokhoz szerintem elég egy HD-ready tévé, de arra számítok, hogy később egyre több HD-s műsor lesz a kábelen, és később talán még egy BD lejátszó is hazajöhet, ha már normális áron lesz. Viszont az zavar, hogy a FullHD-s panel kb. 40%-al többet fogyaszt - inkább erkölcsi, mint anyagi okokból.
A méret szempontjából 3 méteres távolságra inkább már a 50"-osat ajánlják nyugati fogyasztóknak. Itthon a tipikus a 42" - mindennapi tévézéshez legalábbis nem indokolt az 50" - és az ára kb. a 60%-a (nomeg a fogyasztása is). Lesz egyébként 46"-os is az új Panasonic szériában. Én asszem 42"-est fogok venni, a Panasonictól a TH-42PZ80-at, kb. 360 ezer lesz. (Vagy a TH-42PX80-as 260-ért.)
Ja még valami,eddig panasonic 72cm 100hz es tévét használtam nekem tökéletesen bevált ezért maradnék a márkánál.z egerszegi vagyok és nemtudom,hogy belevágjak e online vásárlásba az árak vonzóak csakhát sok rosszat hallottam ezekről a cégekről garancia csak náluk érvényes kintről behozott selejt áruk stb.EZ mennyire igaz?nem akarok visszajárni vidékről.tudnátok jó boltot ajánlani.köszi.3yk és bbéci a ti válaszaitok nagyon érdekelnek.
Sziasztok.3-4 hónapja olvasom a fórumot,sokat tanultam belőle,mostanában szeretnék tv-t venni,eddig lcd-t nézegettem sony w3000volt a nyerő,de az eddigi hozzászólásokat és élőben látva átpártoltam a plazma felé.Főleg tv adásra kellene sok sport,asszonynak meg sorozatok stb.kérdésem a következő a nappali 30m2 ha falon lesz akkor 3m ről nézném ha a tv állványon akkor2.5m ről.42 col elég vagy kell az 50es?Panasonic px80 vagy kell a pz85-ös?max400 at szánok rá.előreláthatólag 8-10 évre venném kérdés érdemes e full hd-t vennem ki tudom e használni.ez a nagy dillemmám.sok helyen olvasom hogy a hd adásokat nem 1080p ben fogják átadni én meg szinte csak tévézni haszálnám.szóval melyik.bocsi a hosszért a válaszokat előre is köszönöm hű olvasótok.
Hát igen, manapság a digitális világban sok mindennel lehet varázsolni a különféle problémák kezelésére (ami mellesleg lehet, hogy nem is létezne ilyen formában, ha nem digitális világban élnénk). Csak hogy egy egészen más jellegü példával éljek: elektronikus "diffizár". Első pillantásra ez is durva dolog (a fék megfogja a kipörgö kereket), mégis müködik.
Most nincs sok időm keresgélni, így kapásból egy Samsung PDP tesztben találtam leírást erről a dologról:
"In addition to the quoted 16-bit colour depth, the PS50Q97HDX seemed to employ a fair amount of low-level dithering to minimise posterisation. Up close this may be interpreted as digital noise, but sit back far enough and you won't even notice it. It's a case of trade-off between more dithering noise and more colour banding... if you asked me I'd probably prefer to put up with the former. "
A hasonlat nem a legjobb, hiszen az osztrák árakat hasonlítod a magyarhoz. Viszont a magyar PV80 ára 289.900,-, ezzel szemben 239.900,- a PV8.
Itt magyarföldön PX80-at a legolcsóbban 265k-ért láttam webshopban. Ez még nagyon szomorú, hogy a Panasonic South-East Europe Kft által itthon hivatalosan forgalmazott DBV-T tunertől megfosztott PV80-at 25 ezerrel drágábban adják, mint a normál európai modell PX80-at.
Egyébként tudtommal a Panasonic Magyarországnál hivatalosan még nem jelent meg sem a PV80, sem a PV8.
Hogyne gondolnám komolyan, mivel láttam közelről és távolról is a saját tévémen, hogy mit csinál, ha a fényeröt kb. 45-50% között mozgatom és egy full fekete területet nézek. És ez a viselkedés teljes mértékben csak a fényerö változtatásától függ! Elöször én sem tudtam megérteni / elhinni, amit Celtis írt, de tényleg így van.
45%-nál közelröl és távolról is homogén fekete. 50%-nál közelröl kis halvány pontok "villognak" (persze nem mindig ugyanott, hanem véletlenszerüen elosztva, mintegy "zajszerüen"), ez távolról nagyon-nagyon sötét szürkének néz ki, éppen hogy megkülönböztethetö a feketétöl. Természetesen ha a fekete terület a fényerö növelésével már elérné a fekete után következö és a panel/tv által ténylegesen megjeleníthetö szürkeárnyalatot, akkor az összes pont olyan színü lesz "rákevert" zaj nélkül. Hogy ez az árnyalati skála összes lépcsöjénél így van, vagy csak a fekete közvetlen közelében, ezt nem tudom, nem nézegettem.
Most már hogy tudom, hogy mi ez az egész, azaz hogy nem zaj, engem egyáltalán nem zavar, hiszen ott van a szép fekete, ott van a sok árnyalat - nem érdekel, hogy a tévé hogyan állítja elö, hiszen nem nézem 30cm-röl.
Én ezt annyira nem értem. Csak párezer forinttal adják olcsóbban, mint a teljes verziót - ha egyáltalán olcsóbb -, viszont a lebutított verziók mindig jópár hét késéssel jönnek ki. Ezzel elvesztik az "early adopter" típusú felhasználókat, akiknek egyébként a többség ad a véleményére, és mindazokat, akik interneten tájékozódnak. Ez az üzleti modell csak a "feljön a földműves vidékről és megveszi az első tévét" típusú vásárlókat feltételezve működik. Miért nem árulják a teljes verziókat is, aztán majd mindenki eldönti, hogy melyik kell neki? Netán kiderülne ha össze lehetne hasonlítani más országok áraival, hogy ithhon jóval nagyobb árréssel dolgoznak, mint pl. Ausztriában? Drága a magyar munkaerő, netán a bérleti díj?
Pl. itt van a Panasonic TH-42PX80E, ami az imént belinkelt tévének az eggyel magasabb verziója, plusz nincs is lebutítva. Ausztriában 920 Euro körül adják, ami 235 000 Ft szemben a magyar TH-42PV8P 239 000 forintjával.
A zaj már tényleg nem aggaszt, ez így már ok. Kicsit zavar ez a furcsa viselkedés a képélességgel kapcsolatban, de mivel a lejátszó setup menüje esetén a szokásos a viselkedés, nagyon remélem hogy ez a lejátszó, nem pedig a tv hibája.
köszönöm az eddigi válaszokat lcd tv ügyben. lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de érdekelne a véleményetek, hogy egy 32"os LCD tv a jobb (150ezer alatt, tehát nem egy csúcsmodell) , vagy egy 100Hz-es flat képcsöves tv? Mindenféle szempontból. Kb. fele fele arányban nézünk tv adást és dvd-t. Várom a véleményeket. Köszi
>Érdemes mostanság venni 1024*768-as felbontású TV-t?
Ha megteheted és biztosra akarsz menni, akkor nyilván vegyél full HD tévét, de azért azt is érdemes mérlegelni, hogy milyen méretü tévén általában milyen adást és milyen távolságról szeretnél nézni rajta. Ha jó ideig várhatóan DVD és/vagy HD jelet nézel, az nem szebb a full HD-n sem. A gyenge minöségü tv jel (PAL) szebb az 1024x768-on. A méretét tekintve ha pl 42-es tévét 3m-röl vagy messzebbröl nézel, nem fogsz látni különbséget, mivel a szemed nem képes külön-külön érzékelni a full HD kicsi képpontjait. A full HD plazmák fogyasztása jelen pillanatban magasabb, mint a HD Ready plazmáké.