Keresés

Részletes keresés

pannaszofi Creative Commons License 2012.06.08 0 0 4932

Mindenki, aki Franciaországban él, vagy szándékozik élni! Tanácsok, hasznos tudnivalók, állások, lehetőségek, egyszóval minden, ami francia!

Ez a topic neve! Tehát igazából nem értem a meglepődésedet? 

Mindattól függetlenül nekünk is megvan az okunk miért megyünk el innen minél hamarabb. Pontosan ennek az országnak az úgymond élhetetlensége vezetett idáig! Másrészről nálunk 3 gyerekkel nem mindegy hogy apuka 2000 km-re vagy 30 km-re van tőlünk. Persze, haza is jöhetne bejelentve minimálbérre(vendéglátós a férjem)én is maradhatnék főállású anya havi 24.000 ft.-ért de ebből sohasem lesz semmink. A férjemnek kint stabil állása van, előrelépési lehetősége én pedig nagyon kitartó vagyok, tehát azt gondolom ez a helyes döntés.  Magyarország mostani helyzetében a gyerekeimnek nagyobb lehetősége lesz Franciaországban mint itt.

De hát nagyon sokan vagytok így ezzel, hogy kint éltek. Kinek munka, kinek család és egyebek....Nehézség mindenhol van csak az a nem mindegy hogy ezeket meg tudod e oldani vagy a lehetetlen kategóriában van. Hát itt most annyi plussz keletkezett a kiadásomban hogy bármilyen vicces is, jobban megéri kint élnünk! Most amikor kint voltam igyekeztem mindent reálisan felmérni. Elmentem üzletekbe, számoltam, figyeltem. Semmivel sem kerül többe az életem ha kint vagyunk mint itthon. Tavaly decemberhez képest ennyivel fizetek mindenért többet  az üzletekben, szolgáltatásért és sorolhatnám. Persze a lakás drágább, de a rezsi olcsóbb, így a végeredmény itt is egál. A többi meg majd megmutatkozik gyakorlatban.

Hát röviden ennyi!

Az biztos amit sajnálni fogok az egy-két barát, a lányaim ovija, a doktornénink de megírtam a papírt és a maradni oldalon nem sok sor volt!

További kellemes napot mindenkinek! 

Előzmény: Rufella (4930)
BZOTYO Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4931

Szia Rufella!

Mi lenne?  Nincs már ott ránk szügség. A vérünket kiszívták, a bőrünket lenyúzták ( mondjuk a vesém még megvan :-) )

De ha gondolod menj haza az Ó hazába , hogy javuljon az átlag.

Szép estét!

Előzmény: Rufella (4930)
Rufella Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4930

Eszméletlen! Ez a topik màr csak arrol szòl, h ki akarnak jönni az emberek Fr.o-ba. Özönlenek kifelé ! :(((

Tavaj a kivàndorlòk szàma (ha csak dolgozni jönnének, az rendben lenne...) kiugroan magas volt, nemcsak ide, hanem àltalàban.

http://tenytar.blog.hu/

Mi lesz ennek a vége ? Mi lesz veled Magyaroszàg ?  :(((

v.amari Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4929

Sziasztok! Kiadó szobát, studiot keresek Párizsban, vagy Lyonban július elejétől, közepétől… szálloda/vendéglátás területen keresek állást, jelenleg itthonról próbálok pályázni, de hatékonyabb lenne, helyben…részleteket mailben tudjuk egyeztetni, köszönöm a segítséget!

xxxike Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4928

Esetleg tudnád nekem küldeni az ügyintéződ nevét meg telefonszámát. Persze privátba. Az e-mail címem : korik.kriszta@gmail.com. Én szabolcsi vagyok és egy kisvárosban élek. Nem nagyon volt még itt ilyenre példa, hogy valaki költözik ráadásul gyerekkel. Az én ügyintézőm is valami iratokból nézte, hogy mi kell és honnan. Viszont ahhoz ragaszkodott, hogy mi szerezzük be...

Előzmény: pannaszofi (4927)
pannaszofi Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4927

Szia,

mi is véglegesen megyünk!

A gyámügyön mikor bent voltunk a csaj a jogszabálytárból nézte ki az információt, mert nem tudta fejből mi ilyenkor az eljárás!

Én azt gondolom, ha ez a papír a magyar gyámügynek kell akkor igen is ő foglalkozzon ezzel, ne Te keresgesd Franciaországban a hivatalt! Ráadásul mit mondasz kint? Ki akarom hozni a gyerekemet Franciaországba, kérem csináljanak környezettanulmányt? Szerintem értetlenül fognak Rád nézni! Viszont ha a magyar gyámügy megkeresi őket hivatalosan az ellen nem lehet kifogása senkinek. Ráadásul a magyaroknak kell a papír, tehát akkor a kinti szerv felkérése az ő dolguk! És különben igazad van! Fogalmuk sincs róla mit miért csinálnak!

Nektek is sok sikert és ügyintézést!

Előzmény: xxxike (4926)
xxxike Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4926

Szia!

Köszönöm a segítségedet! Érdekes amit írtál, mert nekem a Gyámügy teljesen más eljárást magyaráz. Szerintük nekünk kell megkeresni a Franciaországi gyámügyet. Gondolom nem akarnak pénzt meg időt tölteni a papírozással... Nekünk is van bírósági elhelyezés, viszont mi véglegesen készülünk külföldre. Igazából kicsit olyan érzésem van, hogy fogalmuk sincs róla mit és hogyan kell csinálniuk...

Sok szerencsét Nektek :)

Előzmény: pannaszofi (4925)
pannaszofi Creative Commons License 2012.06.07 0 0 4925

Szia,

hát mi ennek utánajártunk már!

Elméletileg a gyámügy szerint a következő az eljárás!

Kiviheted a gyereket, majd felhívod a magyar illetékes gyámügyet és bejelented hogy külföldre vitted a gyereket. Ők hivatalból megkeresik a francia hatóságot és a franciák elmennek hozzátok csinálni egy környezet tanulmányt amit elküldenek a magyaroknak. Ha mindent rendben találnak, akkor megadják az engedélyt arra, hogy  a saját gyerekedet külföldre vidd! Intézhető így és akkor nem kell megvárni a hosszadalmas magyar-francia ügyintézési időt! Nagyon fontos! Mielőtt elmentek mindenképpen írjatok apukával beleeggyező nyilatkozatot. Ha bemész az itthoni gyámügyhöz megmondják milyen kell. Székesfehérvári gyámügy szerint(van egy fiam akinek más az apukája, ezért tudom)nem szükséges közjegyzői papír, viszont nálunk hivatalos bírósági elhelyezési határozat van!

Különben tök vicces szerintem, hogy a saját gyerekeid unióba való mozgásához gyámügyi engedély kell! Én ezen ki vagyok akadva! Gondolom ez is mint sok más törvény ezer éves már, amit magyar szokás szerint elfelejtettek modernizálni a kornak megfelelően!

Különben üdv Mindenkinek!

Ha minden jól megy a jövő hét végén indulunk a gyerekekkel ki. Találtunk lakást, összepakoltunk. 

Előzmény: xxxike (4921)
tessloff Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4924
Raadasul, ha szerencsed van valami agyonszulfitozott rose az alapja amitol garantaltan 2 napig faj a fejed :- D
Előzmény: GrG (4919)
xxxike Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4923

Kedves Budai 01! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 

Előzmény: Törölt nick (4922)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4922

A barátod, aki Franciaországban tartozkodik, elmegy a Préfecture-re, ha nagyobb városról van szó, ha nem, akkor a Mairie-re, és ott mindenről kap majd felvilágosítást: mit, hogyan és miért.

Előzmény: xxxike (4921)
xxxike Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4921

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Hátha van valaki, aki már volt hasonló helyzetben. Szeptemberben szeretnénk kiköltözni kisfiammal a barátomhoz Franciországba. A kisfiam nálam van elhelyezve és az apja is hozzájárul, hogy kivigyem. Viszont a helyi Gyámügy kér tőlem Környezettanulmányt a barátomról és egy befogadó nyilatkozatot is. Viszont nem tudjuk ezeket melyik hivatalnál kellene beszerezni. Tud valaki nekem tanácsot adni? Segítségeteket előre is köszönöm! Kriszta

GrG Creative Commons License 2012.06.05 0 0 4920

Aki lakást keres. Megjelentek a lakáshirdetéseknél is a scammelők. A lényege, hogy van eg lakás a kb pofátlanul olcsó kategóriában, és a megtekintés előtt azt kéri a tulaj, hogy a szándékod komolyságátá megmutatandó küldj egy havi pénzt egy számlára. Aztán, ha nem tetszik akkor visszakapod, ha tetszik akkor beszámolja.

Bármilyen baromságnak hangzik, itt vannak akik bedőlnek és persze a pénznek annyi, mert az utalás egy középafrikai országba megy, ahol köszönik jól élnek belőle. Szóval figyeljen oda az akit érint.

GrG Creative Commons License 2012.06.05 0 0 4919

Nem tudom, hogy jött létre, Blois mellett egy kisbotlban találtuk és nagyon bejött. Szerintem pont az a pia, ami ha izlik rettenetesen be tudsz tőle állni, mert semmi alkohol íz, semmi karcosság.

Jól lehűtve simán meginnál belőle egy üveggel ültödben.

Előzmény: tessloff (4915)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4918

bizony, ha rosé az tavel, hidegen, otthon meg a budai fehérborok, johetnek tanulni

Előzmény: tessloff (4915)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4917

1-et értunk

Előzmény: Nicsinyo (4916)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4916

Előzmény: Budai Irsai Olivér (4914)
tessloff Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4915
Valakinek kiserletezgeto kedve volt, vagy mar annyi "Kir"-t ontott le a torkan, hogy mar az se tudta mi a kulonbseg a feherbor illetve a rosé illetve a grapefruit es a feketeribizli kozott ;-). Szmely szerint es se vagyok hive a boros kokteloknak. Max egy jeghideg rose froccs nyaron mar ha ezt koktelnak lehet hivni.
Előzmény: GrG (4913)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4914

làttam màr, de nem volt hozzà merszem, na de jun.4 a borzalom napja

Előzmény: GrG (4913)
GrG Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4913
Hamár bor. Most futottam bele egy olyanba, hogy Rose Pamplemousse (ha jól írom). Rose grapefruitsziruppal. Úgy néz ki mint egy sima rose, de az ize az sokkal inkabb grapefruit. Aperitifnek adták és annak tök jö.
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4912

koszi

Előzmény: tessloff (4911)
tessloff Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4911

Probalkozz a Nicolas-nal. Eddig akarhany uzletukben jartam mindig lattam ugy 15-20€-ert .

Előzmény: Budai Irsai Olivér (4908)
Rufella Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4910

:))) Nagyon jò!  20 éves koromban még én is colàval ittam a vörös bort. Szégyen !!!

"Sàrga lé" ? Van aki a ròzsaszin levet szereti...legalàbbis itt Franciàban. Hahaha !

Előzmény: Budai Irsai Olivér (4909)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4909

Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4908

Sziasztok, hol lehet fr-ban tokaji borokat venni? kossz a segitséget

kristian0308 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 4907

igen eddig svájcba de 1 hét mulva franciaország

Előzmény: MmeErrant (4872)
tessloff Creative Commons License 2012.05.31 0 0 4906
Ha magyar allampolgar vagy nem kell semmifele munkavallalasi engedely. Nyiss egy bankszamlat, ehhez vagy a nevedre szolo kozuzemi szamla kell, vagy egy befogadasi nyilatkozat a szallasadodtol. A banknal lehet, hogy fizetesi cetliket is kernek, targyalj a bankkal, hogy elso lepeskent eleg-e nemi kp, aztan majd utalod a jovobeli fizetesedet. Szukseged lesz egy tarsadalombiztositasi szamra, ezt a munkaltatod intezi elvileg. Addig pedig valami europai betegbiztosiasi kartyat kerj otthon.
Előzmény: BEE0603 (4905)
BEE0603 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 4905

Sziasztok 

Én a jövő héten indulok - egyenlőre még csak 1 hétre -Párizsba.Ez amolyan felmérés féleség, de szeptembertől komolyan gondolkodom abban , hogy végleg Franciaországba költözöm.A nyelvet beszélem, a lakhatásom megvan.  Az lenne a kérdésem , hogy ha hivatalosan szeretnék kinnt dolgozni  mit kell tennem hol kell elkezdenem a papirok pl :munkavállalási , tartozkodási engedély megszerzése. Mi lenne az  első lépés ahoz hogy kinnt tudjak élni, dolgozni.

Előre is köszönöm a segítséget Üdv : Beatrix

Shebelle Creative Commons License 2012.05.30 0 0 4889

bocsánat az én hibám :(

szép estét mindenkinek

köszi

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.30 0 0 4886

Plus tôt : màsik Topic.....

Sorry a nyelvbotlàsért !!!!

Billy

Előzmény: Törölt nick (4885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!