Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A német Video magazin tesztjében érdekesen szerepelnek a Panasonic tévék. A TH-42PV60 képminőségére 33 pontot adtak, a PV71 31-et érdemelt ki, a PX80 már csak 28-at kapott!!!
Árnyékolatlan hangszórót a tévéhez egy méternél közelebb tenni nem szabad! Egy alkalommal 24 komponens autóhangsugárzó szett volt szétszórva a nappalimban, tesztelésre vártak. Ez négyszer annyi mágnest jelent, amitől szegény tévém átellenes sarkai rendesen elszíneződtek, pedig egyik sem volt egy méternél közelebb hozzá. Kikapcsolás segített rajta.
A színes tévék őskora óta van demagnetizáló, és bekapcsoláskor aktivizálódik egy PTC nevű alkatrészen keresztül, ami csengőoszcillátorként viselkedik, úgy engedi a 220-t a lemágnesező tekercsre. Igényesebb készülékekekben és monitorokban ide beiktatnak még egy relét is, így manuálisan is lehet lemágnesezni.
Semmilyen mágneses anyagot, hangszórót, trafót nem tegyél túl közelre egy képcsőhöz. Olcsó pc-set meg főleg, mert azokban még annyi mágneses árnyékolás sincs, mint különben sok házimozi hangfalban. Ha elég távol van a hangfal, akkor tök mindegy, hogy mozgatod-e, ha pedig rászór a képcsőre, akkor meg egyébként is túl közel van. Persze, hogy mágneses hatásra elszíneződik, hiszen az eltérítés is mágnese elvű. Ha sokáig és erősen hat rá ez a szórás, akkor a maszk véglegesen el is deformálódhat.
Katódsugárcsöves tévé mellé akkor sem érdemes mágneses cuccot rakni ha nem mozgatod. Ha mozgatod, akkor áramot is indukálsz, (ami más problémákat okozhat), de a felmágneseződés álló mágnessel is megtörténik. A biztonságos távolság nyilván a mágnes erősségétől függ - egy PC hangszórót én legalább 20-30 centire tennék, egy rendeset meg legalább fél méterre.
Én úgy tudom a modern tv-kben már van lemágnesező funkcíó...a kikapcsolásnál autómatikusan lemágnesez...az LG - biztos azt a használati írta is...azt van olyanamit be kell állitani..bizonyos időközönként.
tudom, hogy ebben a topicban nem pont erről van szó, de közelebbit nem találtam, ami aktív is. biztos tudtok tanácsot adni. most vettem új tv-t, az előző mágneseződött, nem szeretném, ha az új is felmondja a szolgálatot. igaz, hogy nem szabad a tv közelébe hangfalat tenni? pc hangfalat sem? mi a közel? olyat is hallottam, hogy csak akkor van gond, ha a környezetében lévő hangfalakat mozgatjuk. hagyományos tv-ről van szó. köszi a válaszokat előre is. a mágneseződés hatására az előző elszíneződött.
Idáig egy natív 1000:1-es, 21"-os lcd monitoron néztem a dvd-ket. Nekem most elég, ha az lcd tv-nek legalább olyan lesz a feketéje mint annak. Na de ezek a néhol előforduló (a lenti modellekre) 700:1, 800:1-es értékek megrémisztenek.
Üdv! Próbálnék keresni valami nem gagyi (>= 1000:1) 26"-os LCD tv-t. (Max. 150e). Csak ennek lenne helye, +elég közelről nézném.
Ezeket találtam: Toshiba 26A3000P - Hol 'P'-vel, hol 'P' nélkül feltüntetve. (PAL?) Toshiba 26A3001 PG - Mi ez a 3001? A 'P' pedig kapott maga mellé egy 'G'-t. (PAL G/B???) Toshiba 26A3030 - Ok, ez a +DVB-T -s verzió, de a 26A3031 megint nem tiszta. És ami a legnagyobb bajom: Ugyanazt a típust látni lehet 700:1-es, 1200:1, 1400:1-es és végül 2000:1 -es kontrasztaránnyal is (ahány forgalmazó)... Ugyanezek az értékek variálva, dinamikus/natív...
Ezekről sehol egy normális infó, még a gyártó honlapján sem.
Vagy (még mindig toshiba): Az egyik oldalon: "1200:1 contrast ratio provides incredible images whether you're watching dark or bright scenes!" Ugyanitt, alatta 1 sorral: "500cd/m2 High Brightness & 600:1 High Contrast Ratio"...
A német toshiba lapon "1200:1" dinamikus. Mi? Ne már, amikor a többi, szutykabb 26"-os mind minimum 3000:1-es dinamikus, ráadásul jóval olcsóbb. Most akkor?
A gyártó weboldalát is végigjártam, de egyszerűen nem találni semmi konkrétumot.
Ugyanez a JVC-nél. JVC LT-26A80 / LT-26A80 ZU (ZU??) - Valahol 1200:1 natív kontrasztot említ, máshol 700:1-et...
Hitachi L26A01A. - 10000:1-es dinamikus, nem érdekel, mennyi a natív? Sehol sem találni. A gyártó európai honlapja : 404-es hiba
A többi monitor amit találtam kapásból szar 800:1-es vagy dinamikus 4000, 5000 stb. (LG). Fa*za 26"-os Sony-t nem igazán találtam.
üdv! és a 32"-os kategóriában a Sony D3000-ről mit mondasz, ugye sok 100Hz-es, és pláne fullHD nincs ebben a méretben, és nekem felesleges is (43nm, nézési táv 2,5m kb.). ezt meg lehet venni 245e-ért, rem lesz még egy kis esés, mert ráadásul kifutó is, és az "átmeneti" időben jó lenne (később naobb lakás, több HD adás -> vmi szép nagy OLED), meg túl sokat nem akarok költeni, és szart sem akarok venni (120e-s LG, stb.)
Jólvan. De akkor sem értem, miért nem készültek fel a MPEG4 alapú DVB digitálisra sem? Vagy ennyire lemaradott a Pana? Észrevettem és bosszantó ez a SDHC memókártyának támogatás miatt, pl. csak képeket tud fogadni és a Pana által QMOV-HD filmfelvételeket nem játssza le, tudom hogy az nem a megoldás de a legújabb Pana merevlemezes DVD felvelőknek sincs ilyen supportjai, szar ügy. Hiszen tavaly év végén akkor felmerült a DVD-re való archíválási problémám. Bizony nem volt könnyű konvertálni PC-n a 30 fps-ről 25fps-re való szaggatás miatt (a'la olyan mint a 24p support!), legközelebb NTSC formátumban fogok így archíválni. Rémes, mekkora újabb gondok vannak! :)
Ertem, szoval egy csatornankent 12 bitet feldolgozo elektronikat kotnek egy olyan panelre, ahol te a szemeddel latod a szurket eloallito villogo pontokat. Valamint megallitasz egy felvetelt, huzogatod a fenyerot, hogy lassad a savosodast, amit a panel korlatai okoznak, s nem az mpeg tomorites. Csak igy tovabozz nyugodtan..
Jó kérdés, ezt senki nem értette! Kérdezgették a Panásokat, akik csak vonogatták a vállukat. Talán csak béta verzió volt, de azzal nem kellene kiállni a sajtó képviselői elé. Egy szó, mint száz, a Sony tévék q...va jók, csak a kontrasztjukat kellene növelni, ami a technológia miatt elég nehéz ügy. Esetleg a Samsung féle LED háttérvilágítás lehet a megoldás.
előfizettem egy egerszegi szolgáltatónál tv internetre.tudnak digitálisan sugározni csak éppen a set-top-boxon nincs hdmi kimenet szeinted???akkor csak analogon adják az adást nem?
beszéltem a digic@m-shop os eladóval,soproniak nincs messze,osztrák beszerzés,sony,pana,jvc márkakereskedés,szervíz,nagyon segítőkészek.jótállás 2év európai,itthon is javítják.a pz85 kb április végén jön.ha nagy változás nem lesz megnézem élőben és megveszem náluk.mindenkinek köszi,még írok ha eszembejut valami.
Az olimpiát full HD-ban fogják közvetíteni, nem is használnak majd más kamerákat Pekingben, csak 1920x1080 felbontásúakat. Remélhetőleg a lakóhelyeden is elérhető lesz butítatlanul!
A Sony D széria szolgáltatásban és képminőségben sehol sincs a W-hez, pláne az X-hez képest.
A Panasonic Europe szokásos év eleji sajtókonferenciáján demonstrációs célból, Sonyt tettek a saját tévéjük mellé, amit az ottlévők többsége, a kontraszt kivételével, jobbnak látott. Ez engem kissé eltántorít a Panától, bár az árelőny még náluk van, mert a Sonyk horror drágák.
A DVB-T tunerrel még várjunk egy pár hónapot! Amíg nem dől el, mit döntenek az okosok a hazai sugárzásról, kár olyan tévét vásárolni, amivel megveszel egy felesleges szolgáltatást is.
Bocs, PY80-t akartam írni, hogy ez mikor kapható lesz blabla...
Tehát nem ugyanaz a PZ85U és PY80 között? A PY80-ban DVB-T tuner? Ha nincs, akkor csak vadászok majd PZ85U-t néhány hónap múlva, ha neadjisten kapható lesz. :o