Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Simán megvenném,mondanám is hogy vedd le a hirdetést de hogy jut el hozzám? (333 km). Légyszi ne add már oda senkinek,megpróbálok valakit intézni aki elhozná!Ha nincs rajta a súlya légyszives valahogy mérd már meg,meg a mérete kellene még.KÖSZI!
Na helo bocsi h. most tudok csak irni.
jofogason ird be a keresobe " kompresszor tartaly " szukitsd le a keresest vas megye szombathely telepulesre 5000 ert van fent egy szurke tartaly az az enyem ott megtalalod.
Akkor 830 körül forog a kompresszorod,de azon én kicsit ledöbbenek hogy egy 750w os moci eltekeri azt a komprit 800 as fordulaton,igaz én 1200-1300 al akarom megforgatni de én kapásból nem mertem rá venni 1,5 kw os motort,mondom az meghal,igy 2,2 kw os at vettem,de hogy neked eltekeri egy 750 es!
Ennek a komprinak a teljesitmény igénye 2,8 kw körül van 2000 es fordulaton,jó neked csak 800 at forog,igy talán elmegy!
Az a tartály engem lehet érdekelne,helyileg hol laksz?mennyit kérnél érte?Dobj egy mailt légyszives,nevemre kattintva megtalállod.
Egyépként ha már 2,2 kw os a motorod (nekem is),és vizzel is hűtöd a hengerfejet (illik),akkor foroghatna többet is az a kompri,bár ha elegendő neke az a levegő akkor nem szóltam.
Igen,erre gondoltam én is,sőt rá is kérdeztem egy két helyen hogy nem-e van nagyobb értékü gépek esetén gyors lejáratú hitelügyintézés,pl Alfa 185= 12x10.000ft=120.000ft,tehát még kamat mentességet sem várnék el!Persze sehol nincs erre lehetőség,sőtt arra sem hogy az áfát elengejék,bár az áfát úgy néz ki vissza birnám igényeltetni.
Min ehhez tegyük hozzávhogy tényleg minden sz@rra vn már szinte hitel,okos teló,smart tv stb,de azok csak szórakoztató elektronikák,holott arra nem gondol senki hogy gy hegesztővel valaki pénz keres vagy ha másnm pénzt spórol meg mert nem kell lakatost hivni ha épp egy előtetőt,keritést stb bármit csinál magának.Na ez van.
Megéri? Szerintem egy kompresszor soha nem lehet elég nagy teljesítményű...leginkább itthonra is csavarkompresszort tennék 5000L tartállyal, de nem lehet :( :)
Kicsit más téma de a kompresszoros témához én is becsatlakoznék :)
Most építem át a kompresszorunkat mert az elődje túlságosan nagy és nem tudtam kihasználni 160 literes tartályt eladom helyette egy 80 literes kisebb tartály lesz
Most milyen jól fog majd jönni a co gép hegeszthetek kedvemre gyorsan ahogy nekem tetszik
Kompresszor adatai 80 literes tartály, RÁBA Man 2 hengeres léghűtéses komp lefujószeleppel.
Névleges üzei nyomás 8bar Biztonsági leoldó szelep 10 baron old le, nyomáskapcsoló 6 baron be 8 baron ki, ésvégül az olaj és vízpára leválasztó szürő 1/4 es csatlakozással.
ráadásul egy hegesztőgéppel termelsz is legjobb esetben, de pl egy 100 centis tévét csak bámulnak jó persze azért van.de akkor is kombájn -t is adnak hitelre ,de egy hegesztőgépet meg nem. sokan megvennék részletre
Még mindig nem értem hogy miért nem rugalmasabbak a hegesztőboltok.értem ez alatt azt hogy miért nincs olyan lehetőség hogy részletre meg lehessen venni. Bezzeg minden mást szélére hosszára meg lehet ugy venni
Ja, az alfa 185 kombitól csak egy olcsóbb van ... a használt alfa 185 kombi :-) (viccen kívül,lehet hogy egy használt alfa, iweld kombit kéne vadászni)