Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Csatlakozom Robihoz, már csak azért is mert ilyen régi vasakat nem minden nap lát az átlagember, és én személy szerint aki ismerem ezeknek a vonatoknak az üzembiztosságát külön dicséretre méltónak tarom a lelkesedésedet és kitartásodat, ami egy ilyen kiállításon szükséges ezekhez a régi vonatokhoz. Mondom ezt úgy mint aki vállalkozott már ilyesmire. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb modellvasutas asztalokat láttam a Temofeszten de régi vasból azért kevés van maradjunk ennyiben...
Köszönöm! Azt megértem, hogy a rendezök döntenek, hogy kit mivel engednek be, de attól nem annyira félnék. Van-e a részvételnek bármilyen anyagi vonzata? Adnak-e valamilyen támogatást a helyen meg az áramon kivül? Gondolok itt pl. olyan egyszerü dolgokra, mint akár egy-két kézikocsi, amivel a dobozokat lehet a Füstin belül szállítani? Milyen a biztonság, mit csináltok éjszakára, hiszen nektek is komoly érték az anyagotok? Üdv!
Jelentkezni a Temofeszt oldalán lehet,(nekünk van elég erős segítségünk,hogy ott lehessünk,de másnál nem tudom miképp működne).
A szervezők meg eldöntik a kiállításra felajánlott téma mehet vagy nem mehet.
Mivel nem túl üzembiztos így legalább két hónapot a kiállítás előtt szánni kellene rá,mert egyébként rendkívül sok figyelmet igényel.
Vasárnapra némi utómunkával sikerült stabilizálni a dolgokat,de korántsem hátradőlős változatra.
Pakolni az előtte és utána lévő rendezvények függvényében lehet,az idei strapásabb volt mint tavaly,főleg a segítők krónikus hiányából adódóan(szerencsére azért voltak).
Semmiképpen sem egy fős a dolog 2-3fő amivel jó és élvezhető.
Nem foglalkozom PV-vel ezért kérdezném a topikot használóktól az alábbi képeken látható soha nem futott, eredeti festésű, a tetőn látható kis festékhibákkal bíró Előre kocsi értékét. Gondolom pár ezer forintról lehet szó, de valami pontosabb összeget szeretnék tudni.
Miközben a felsorolt fejlesztéseken dolgozol :), s maradna még egy kis szabadidöd, akkor azt szeretném megkérdezni, arra szeretnélek kérni, hogy tudnál-e valamikor egy kis összefoglalót írni a Temofesztes tapasztalataidról. Elsösorban olyan szemszögböl gondolom, hogy ha valaki hozzátok hasonlóan szeretne rajta kiállítani, akkor mire számítson, mivel számoljon, mire mennyi idö jut, stb ? Elöre is köszönettel! Üdv!
Egyetértek, én sem próbálnám átalakítani. Kicsit lepukkant, de pont emiatt van benne az a játékvasutas hangulat. Látszik, hogy már jó régen valaki a saját szórakozására bütykölte. Az iparvágány remek ötlet, ott őgy sem makulátlan vonatokat vár el az ember.
Köszönöm szépen a képet! Akármilyen állapotban is van jelenleg, nekem tetszik. Szerintem aki annak idején építette az igen jó érzékkel kapott el egy játékvasutas hangulatot. Az egy másik dolog, hogy ki mennyire ügyes "pléhsuszter" és hogyan néz ki a végeredmény. Szerintem egy ügyeskezü kolléga csodákat tudna ebböl az alapból varázsolni. Üdv!
Szia tudomásom szerint ,kb 100 ezer körül érhet az Orosz szetted .Ha eredeti a fényezése és hiánytalan és működik a mozdony ,ha eladó lesz írj nekem mert érdekelhet üdv.
Természetesen ott voltál,de ezt a világon mindenki tudja,hiszen nélküled nem rendeznek ekkora eseményt :) Egyébként külön köszönöm a fáradozást és a segítséget amit az egészért tettél és teszel Pista barátom.
A képen egy korabeli átalakítású Előre motor van. Annak idején szerelte rá valaki a Pannóniában használt szelén egyenirányítót, hogy egyenárammal távolról lehessen irányt váltani vele. Egy korrekt tartót is készített hozzá, ami a szelént rögzíti. Így került hozzám, csak sokkal lepukkantabb állapotban. Rendbehoztam, de a korai átalakítást meg akartam őrizni, nem cseréltem le a mechanikus irányváltóra. Az Előre házba is belefér szépen. Hátha kedvet kap valaki a barkácsoláshoz. Lehetne persze korszerű diódákat is tenni bele, de az mégsem az igazi.
Köszönjük a fáradozást, jó volt megint látni a szép nagy PV asztalt. Az új állomás nagyon jól passzol a képbe! A hibaelhárítás része ennek a hobbinak, így nem hiszem, hogy a látogatók közül ez bárkit is zavart volna.
A másik nagy előnye egy ilyen eseménynek, hogy ez lehetőséget ad nekünk, hogy hasonló érdeklődésű, hobbijú emberekkel találkozzon. Ebben nekem is volt részem pénteken, de ahogy látom, a hétvégén is hasonló volt a helyzet. Ezt külön köszönjük, mivel itt a ti asztalotok volt a találkahely :-)!