Mindegy. Van ott mindenféle. :) Nekem egy koreai ramenes (húsleves spéci tésztával) a kedvencem, de más éttermek is vannak.
A covid-19 gyorstesztek 40%-a pozitív eredményt ad, úgy hogy valójában nem beteg a tesztalany., de a teszt miatt mégis hordozónak lesz beírva. Ami elég bosszantó következményekkel fog járni.
Topiktalin?! Mikor jutok én topiktalira? Hamarosan kijárási tilalom lesz itt is, el kezdték leszűrni a gyorsteszttel az Altesheimokat a városunkban. Az ad 40% hamis pozitív eredményt, az esetszámok elszállnak, lesz papíron egy csomó "tünetmentes fertőzöttünk", és lehúzhatjuk a redőnyt, a lakásból se mehetek ki, nemhogy utazgassak. :)
Nincs neked kedvezményes vonatbérleted? :) Gyere el Brémába, elmegyek érted, és topiktalálkozunk valamelyik jó kis kajáldában.
El sem hiszitek mit vacsoráztam : cukros tejbe áztatott kenyeret . Nagyanyám kedvence volt , én meg fogalmam nincs mikor ettem utoljára ... talán gyerekkoromban ? Bizisten jól esett .
Kaptak a férjemék mochilisztet, találtak valami ázsiai boltot a szomszéd városban és bevásároltak mindent. :) Sőt, kész mochi is volt, pisztáciafagyival töltve. De azért vettek lisztet, nehogy már ne kelljen feszegetnem a főzőtudományom határait. :_D
A múltkor is isteni teriyaki csirkét sütöttem, bepucoltuk sitty-sutty. Egy baj volt csak vele: eredetileg szezámmagos csirkét akartam sütni...
Egyébként az se nagy titok, a Kotányi puncs fűszerkeveréken, amit írtak, úgy készül: Bármilyen bor+fűszer+cukor+narancshéj felforralva, bele tea, amit a mikróban készítek üvegkancsóban, aztán bele narancslé (szigorúan nem százszázalékos, mert az keserűvé teszi, 50%-os bőven jó és lehet almalé is, ha nincs narancs), picit még rámelegítek azzal is, ha kell, hogy tényleg forró legyen, és aztán, amikor lezártam, mehet bele az égetett szesz (konyak vagy rum). Semminek nem kell drágának lenni benne, jó, azért ne kannás bor legyen, de bármelyik tekerős nyakú vagy műanyagdugós megteszi, nem kell direkt egri bikavért pazarolni bele. :)
Dehogy, ahhoz én lusta vagyok. Simán bögrében megmikrózom. :) De amikor puncsot főzök karácsonyra vagy téli vendégségbe, azt igen, felteszem a gázra, mert nagy mennyiség.
Nem szeretem a ködöt egyébként sem. De autóban ülve félelmetes is. Egyszer Szlovákiában autóztunk sűrű ködben, sötétben. A barátaink autójával voltunk. A barátunk vezetett, közben a letekert ablakon próbálta követni a sávját. A másik oldalon a volt párom lógott ki, és próbálta figyelni a jobboldalt, nehogy árokban kössünk ki. Azért csak próbálták, mert a kocsi orrát sem lehetett látni. És persze mentünk vagy 10-zel. Szerencsére csak néha jött szembe 1-1 kóbor autó, és hátulról sem kopogtatott be látogató.