Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 2021.08.08 0 0 1304

Érdekes, hogy ez az ellenző topik sem eredményezett ellenségeket.

Bár Nemisanyócával terveztem először topiktalálkozni még a normálistopikból – mégis talán Kenyérszellemmel fogok előbb..

Gyűlölöm a feminizmus fölém rakódó elnyomását, nem fogadom el hogy az egyenlőség az női előjogokat jelent a törvénykezésben (meg a férfierő betiltását) – de szívesen írom ide ami történt körülöttem.

:-))

endrebá Creative Commons License 2021.08.07 0 0 1303

Ezek (a látszat ellenére azért) jó összképet adnak ám ki rólad.  :-)

Igor.. nem jössz ki te is topiktalálkozni velünk csütörtökön?  Süttetek krumlispogácsát édesanyámmal, meg viszek egy nagy flakon teát - aztán körbeüljük és megesszük mindet.

Hm?

Előzmény: Törölt nick (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.07 0 0 1302

Amúgy azonnal kézbesíti, a visszaigazoló sms-ek is mindjárt megjönnek az OTP-től, csak én vagyok az a nő, akinek azért van telefonja, hogy fel tudja hívni az anyját, máskülönben vagy le van merülve vagy nincs nálam vagy némán van. :)

Előzmény: endrebá (1301)
endrebá Creative Commons License 2021.08.07 0 0 1301

Írtam sms -t, kíváncsi vagyok hogy oda messzire tihozzátok mikorra kézbesíti a "villanyholló"..

Előzmény: Törölt nick (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1300

Oksa. :) De fenn van az emilem az adatlapomon is.

Előzmény: endrebá (1299)
endrebá Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1299

Legyen akkor a csütörtök.

Tedd meg kérlek hogy írsz egy mailt a nyemezaz -omra, mert ugyan tudom hogy írtunk már - de az itt nyilvános mailcímedre nem ad ki semmit a gmailos keresőm.

Előzmény: Törölt nick (1297)
endrebá Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1298

Meg a testvérhegy, a púpos tetejű tapolcai Szentgyörgy-hegy.

..meg a többi gyönyörűség..

Én anno ott voltam úttörőtáborban, és fogalmam se volt arról hogy a délipartról látható egyik legszebb látványt unom már másfeledik hete.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1296)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1297

Inkább a csütörtök akkor. :D

Előzmény: endrebá (1295)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1296

Most voltam Fonyódon (Fonyódliget)

Életem legjobb balatoni emléke:) Nagyon szép onnan a Badacsony.

Előzmény: endrebá (1295)
endrebá Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1295

..akkor kedden..

..de kedden max Fonyód.  ..akkor szerdán.. hm.. assenem.

Akkor csütörtökön a 205  -tel.. szóval 16 25 -kor érek föl, és vissza a 1868 , tehát 18 35 -kor.

Vagy vasárnap a nagyhalál : fölfelé a 18521  és vissza a 18510 ..  Bírod az éjszakát?  :-)))

Előzmény: Törölt nick (1293)
endrebá Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1294

Magyarul jelent meg, de mintha a gugli fordította volna.. talán török (vagy etióp) nyelvről magyarra.

Előzmény: Törölt nick (1291)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1293

Csak hétfőn érkezem. :)

Előzmény: endrebá (1292)
endrebá Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1292

Igen, ez az igény a "szép és pontos megfogalmazás" -ra.. ez nagyon ismerős nekem is.

Csak a felém irányuló szándékokat érzem sokszor rosszul.

..gyémánt.. hm.  Azért azt írtam, mert arról mindenkinek van valami sejtése hogy az a világ legszebb és legdrágább dolgai közé tartozik - és ha ahhoz hasonlítják, akkor büszke lehet.  És valahol valakik tényleg találtak már a föld felszínén gyémántot.. 

..nem volt rossz az a hasonlat, nnna.

Budára szoktam járni, Pestre talán háromszor vittem idén vonatot (a Keleti van Pesten).

Ha tudsz, holnap gyere ki Budára (a Délibe), 12 24 -re érek fel menetrend szerint ezzel :  " 1857 "

..fraaanszba, nem műxik a link.. akkor így :

" https://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/x/vt?v=5000&d=21.08.06&language=1&ed=610C15DC "

Előzmény: Törölt nick (1290)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1291

Az se biztos, hogy a gyémánt az ékköved. :) Nekem az Alexandrit: https://dress-hu.techinfus.com/kamni-i-mineraly/aleksandrit/ (Remélem, neked is magyarul jelenik meg!) És az Alexandritot tényleg az út mentén lehet szedni, nem kell követ törni hozzá egy mély bányában. Az enyémet is egy orosz csempésztől szereztük.

Előzmény: endrebá (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1290

Dehogy. Csak túl tudálékos vagyok a fórumra. Vagy ahogy dos-papi mondta: konkrétummániás. :) De eskü, nem szoktam trollkodni szándékosan, legfeljebb megint okoskodom ész nélkül. :)

Nekem persze egyértelmű a saját szándékom, de nem először értenek félre. Igyekszem egyre pontosabban fogalmazni, de -- mint az alábbi példa is mutatja -- nem mindig sikerül. :)

Jársz még Pestre? Mert most kivételesen én is megyek. :)

Előzmény: endrebá (1289)
endrebá Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1289

Naháát..   azt hittem hogy a logikámban előforduló hibákat akartad .. hm.. kardélre hányni.

(szóval kötözködni)

Ha vígasz a szándékod, akkor köszönöm szépen.  Akkor bocsex hogy kötözködésnek is tudtam értelmezni, én értettem rosszul.. 

Köszönöm a vígaszt, megyek tovább az utamon és rugdosom az útszéli kajicsokat.. hátha lesz még..

..miért ne lenne.

:-)))

Előzmény: Törölt nick (1288)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1288

Nem akartam lerombolni az illúzióidat, csak vigasztalni, hogy nem mindig a csiszolóval van a baj. :)

Előzmény: endrebá (1286)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1287

Igen. Szeretem a drágaköveket (elméleti szinten, nincs belőlük gyűjteményem), meg a fiam, aki most Franciaországban lakik, előzőleg Amszterdamban élt, és ott van egy látogatható "gyémántmúzeum", főleg onnan tudom ezeket. :)

Előzmény: Törölt nick (1285)
endrebá Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1286

Na ilyen pontosan én nem ismertem a  valódi gyémántok titkos életét..  se azt hogy mekkoráért mennyi pénzt adnak.

Elfogadom hogy gyémánt nem található az út szélén, nem kopott és fénytelen, és saját használatra sem alakít belőle egy gyémántcsiszoló se valami gyönyörűt.

..de azért jó hasonlat volt..

Előzmény: Törölt nick (1284)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1285

Arra nem gondoltál, hogy az ékszerész nem jó munkát végez, és a gyémántot összetöri?

Ebben a műfajban vannak szakbarbárok, sajnos!

Előzmény: Törölt nick (1284)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1284

De akkor a gyémánt nem jó hasonlat, mert azt egyszer csiszolják ki, és úgy marad a megsemmisüléséig vagy az idők végezetéig. Max. csak az igazán nagyoknál fordul elő, hogy átcsiszolják modernebb vagy megfelelőbb metszetre.

És ha rossz a csiszolás, akkor tényleg az értéke felét elveszíti. Nem találomra csiszolják, hanem az ásvány kristályrácsa mentén, és egy rossz csiszolással azt kockáztatják, hogy nem úgy szikrázik, mint amire predesztinálva lett volna, így nem adnak érte annyit.

Előzmény: endrebá (1282)
endrebá Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1283

Tényleg az.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1281)
endrebá Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1282

Nade a hétköznapok pont arról szólnak hogy a csiszolódás nem áll meg ha már az egymást zavaró részletek lekoptak a másikról.

A feltételezésed pont hogy inkább az én nagy lehetőségem.  Kicsi vagyok, csúnya és öreg.. ja és unalmas is.  Egy teljes értékű  ifjú nő szemével nézve.

De egy kopott szürke kavics szeme.. az már látott a valós világból sok nemszépet is. Sok olyant ami őt elszürkítette-megkoptatta.  Nna azokhoz képest már nem is vagyok olyan csúnya.  Ez azt jelenti hogy örül ha tetszik nekem. Még jobban örül ha még jobban tetszik.  Tehát csiszolható.

Az hogy az előző csiszoló formátlanná tette, az is csak lehetőség.. mert időm meg kedvem van. (tudod, ettől is vagyok én az ékszerész)

Az értéke felét elvesztette.. hm.. és ezt ki mondja?  Ki mondhatja? 

Szerintem csak ő, mert emlékszik.  Ha akar.

Előzmény: Törölt nick (1280)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1281

Nagyon szép költői kép:)

Előzmény: Törölt nick (1280)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.04 0 3 1280

Szép gondolat. :) De a gyémánt kemény, hogy visszatérjünk a metaforádhoz. Szerintem szebb, ahogy a két folyami kavics egymáshoz csiszolódik és mindkettőről elkopik, ami miatt nem illeszkednek.

Persze a csiszolásnak megvan a hátránya is. A pompeji kő útburkolaton a rajta haladó kerekek kis vájatokat ástak, szóval a milliomodjára arra járó kerekeknek már nem volt esélye új koncepciót kialakítani, csak végiggördülni a megszokott vájaton. Talán a te partnereidnél is az a baj, hogy előtte egy másik kerék már olyanra csiszolta, amilyenre, és ezen te nehezen tudsz változtatni. És ha alkalmatlan volt az előtted járó csiszoló, akkor hiába gyémánt, már az értéke felét elvesztette a megelőző hibás csiszolás miatt. :)

Előzmény: endrebá (1279)
endrebá Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1279

Még valami eszembe jutott a kérdésedről :

hogy az elszürkült átlagnőből úgy kezdődik a gyémánt kialakítása, hogy valaki aki aki neki is tetszik azt mondja hogy de hiszen te gyönyörű vagy.

Ha lenne olyan amit én szívesen belelátnék de neki nem gyönyörű, akkor arról szól..

Előzmény: Törölt nick (1277)
endrebá Creative Commons License 2021.08.02 0 0 1278

A halál valóságáról neked van több tapasztalatod.  Én csak úgy gondolom hogy így néznék ki  egy motorosbaleseti halál után..

Dehogynem lehet - de hidd csak el hogy amit nem szívesen képzel magáról a kavics, azt én nem is akarom kialakítani belőle.

Szóval a brillcsiszolás nem elsősorban az én kívánságműsorom.

A barátkozás témájában örülök hogy egyetértünk.

Előzmény: Törölt nick (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.02 0 1 1277

Csak egybe válaszolok mindre, itt kezdve. :)

Csak a balesetes halottak nyúzottak, a simák szépek és távolian idegenek az arcukat megtöltő élet nélkül.

Nem lehet, hogy te pusztán külső alapján olyan dolgokat képzelsz bele egy-egy nőbe, amik eredetileg nincsnek benne? És amikor megpróbálod kicsiszolni belőle, nem azt találod, amit kerestél.

Mint a Primadonnában: https://www.youtube.com/watch?v=WgfjiEjqxIg

A férfi-nő barátságban egyetértünk. Ha férfi és nő a barátságban, akkor az egyiknek -- tapasztalataim szerint -- mindig van vonzódása a másik felé. De mégis lehet szerintem barátság két ember között, akik közül az egyik történetesen férfi a másik meg nő. Vagy ha a nemiséget kiveszed belőle más módon, pl. két házaspár között, akik nyilván nem ismerősökkel akarják a partnereiket megcsalni. Bár én a barátságot is megkérdőjelezem, szerintem a legtöbb barátságról utólag kiderül, hogy időszakos érdekszövetség volt csak, amiben kölcsönösen osztottunk meg intimebb információkat magunkról, még talán őszintén barátságnak is hittük, de aztán az idő és a közös érdek megszűnte után eltávolodnak a barátok. Nekem sok ilyen van egyetemről pl. Akkor kellett a jegyzetem, az egyetem után viszont nem voltam többé "hasznos". :) Talán a közös érdeklődés, pl. hobbi az, ami tartós barátságokat tud létrehozni. De úgy látom, hogy a kiköltözésemmel is némiképp kiírtak a barátaim az életükből. Persze nyilván más személyesen megnyílni és más messengeren írni a régi barátnak.

Előzmény: endrebá (1273)
endrebá Creative Commons License 2021.08.02 0 0 1276

Beszélgettünk itt már a "miért nincs barátság férfi és nő között - vagy ha van akkor az miért nem az" témájáról?

Pár napja telefonon beszélgetve jutottam el a téma következő lépcsőfokára - bár eddíg is úgy éreztem hogy jól átlátom a kérdéskört..

Azt már tudtam lassan tíz éve, hogy a barátság az kíváncsiság a másik emberre.  Azt is kisaccoltam hogy a szerelem az ugyanez a kíváncsiság, csak kiterjed a szexualitásra is.

(arról hogy az emberek mitől lesznek férfiak és nők, Karinthy Frigyes meghatározását vallom)

Ezek szerint eddíg nekem egyértelmű volt, hogy a férfi és nő közötti szexuális ábrándozásoktól mentes barátság nincs, mert aki a másik ember társaságától férfivá változik, annak központi része a szexualitás.

Okos nővel telefonáltam, hamar mondta a saját igazát.. hogy a nők részéről a szexmentesség az alap - és el kellett ismerjem hogy nő és férfi között (a nőtől a férfi irányában) tényleg lehetnek csak baráti érzelmek.

A kérdőjeleim arról szólnak hogy szexualitástól mentesen lehet-e az ember nő, vagy úgy nemiség nélküli a nemiszerv-tulajdonos.  Mert azt tudom hogy szexualitástól mentesen az ember nem férfi..

endrebá Creative Commons License 2021.08.01 0 0 1275

Amúgy szép ez a kavics, nekem is van ilyen - de ezt nem lehet tükröző felületűre csiszolni, csak koptatni-koptatni..

Aztán mikor észreveszem hogy fogyatkozik, akkor el kell dönteni hogy elég-e nekem a sík felület, vagy verje vissza a fényeket, vagy csillogva szikrázzon is a rá vetődő fényben.

Az első feleségemnek saját fénye volt a legszebb időszakunkban, olyan drága volt.

Csak a sugárzó anyagok nemcsak fényt sugároznak magukból - ezért nincs rádiumos óramutató..  és ezért van a sugárzóan szépekkel olyan lényegi baj.

Előzmény: Törölt nick (1270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!