Keresés

Részletes keresés

jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1344

mire gondolsz?

milyen dolgok miatt?

Előzmény: quad quad quad (1336)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1343

érdemes lenne végezni egy kísérlet, hogy egy erdős részt kijelölünk (vagy az erdőgazdaság vagy vki) ahol nem pickáljuk a kvadosat, hanem hagyjuk, hogy tekeregjen. Majd egy év múlva megnézzük, hogy egyáltalán milyen hatása van a rendszeres kvadozásnak az erdőre... aztán lehetne gondolkodni

nyilván, mint minden mást, a kvadozást is lehet normálisan csinálni. Ha a kvadosok elérnék, hogy ők cikinek tartsák azt a kvadost aki a gyerekkel sétálókat lökdösi lefelé az erdőben a sétaútról, akkor az nagy lépés lenne. (alítom, hogy ettől nem is vagyunk ám messze)

Az biztos, hogy pl. Szalajka körzetében nem normális dolog ilyet csinálni, több szempontból sem. Gyakorlatilag az aki ott kvadol, a saját háza előtti járdára is szarhatna, az elviekben nincs különbség.

Meg mégegy baj van, hogy séróból ellenségeskedéssel indul az erről való vita, pedig némi igaza mindkét félnek van. (szerintem az egyiknek több, de ez nem lényeges)

Végig kéne gondolni, hogy mit akar egy kvados, ezt valami (törvényi, emberi) korlátok közé terelni és megoldást keresni - na ezen a ponton jöhetnének azok akik hatóságilag vagy tulajdonilag rendelkeznek olyan területek felett, amelyek a kvadosok szerint jó helyek.

Bizonyos területekről simán ki lehet tiltani bármit (tiltani ugye könnyű, az ellenőrzés a nehéz - erre lenne jó a rendszám) mert a termvéd. ter. fontosabb, mint a kvadozás. Viszont nyilván lehet találni olyan trületeket ahol - erre alkalmas körülmények között - nincs értelme a tiltásnak, itt viszont hagy kvadozzon aki akar.

mindezt érdemes lenne megelőzni azzal, hogy tisztázzuk a kvad jogállását, egyedi azonósítóval való ellátásának szükségességét, módját.

igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1342
amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten. nem kell szenteskedni.
Előzmény: affamato (1340)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1341
na jólvan , engem fáraszt ez az értetlenség. szerinted mégis hogy értsek egy tíz felkiáltójellel odabiggyesztett mondatot azok után hogy sokszor előjött már az az érv is, hogy a kvad erősebb, mint az ember ? :/
ezért KÉRDEZTEM RÁ konkrétan, hogy ezt mégis hogy érti. még jó hogy az említett nikk lelépett.
Előzmény: quad quad quad (1339)
affamato Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1340
ez is mellébeszélés volt csak.... válasz vége.

Mindenkinek:

MINDENKI olvassa át mégegyszer amit ír, javítson ha kell, de úgy írja le a mondanivalóját hogy azzal ne sértsen meg másokat!(akinek nem inge...)

Ugye menni fog?
Előzmény: igen7 (1337)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1339

De a szabályok betartatása nem a min dolgunk!!!!!!! "

Miért szerinted a mi dolgunk a szabályok betartatása!

Arra talán ott vannak a megfelelő hatóságok!

Ez mitől minősül buzditásnak te?

És még csodálkozol,hogy le mezőgazdasági eszközöztelek?

Előzmény: igen7 (1338)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1338
"De a szabályok betartatása nem a min dolgunk!!!!!!! "
Előzmény: quad quad quad (1336)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1337
a normális vitához a következők NEM szükségeltetnek:

- mellébeszélés
- másik szavainak kiforgatása

ellenben szükségeltetik a következő:

- visszaolvasás,
- a másik álláspontjának megértése (vagy legalábbis ennek kísérlete).

aki ezekre nem képes, azzal én sem vagyok jófej. bocsika.
Előzmény: affamato (1332)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1336

Na akkor a gyengébbek kedvéért:

Jazso: ja - és ha van rendszámom, akkor is legalább 10 olyan dolgot magam is fel tudok sorolni, amiért bármelyik rendőr le is szedheti ha igazoltad...
És itt térünk vissza az alaphoz:
A RENDŐR igazoltatsson (mert ez lenne a dolga!!) és vegye le a rendszámot és büntessen meg - ne Igen7 mondja meg, hogy mi a helyed... :-)
Érted?
A szabályok mindenkire vonatkoznak - igy a quadosokra is... De a szabályok betartatása nem a min dolgunk!!!!!!! Háborogjunk azon, hogy olyan hatóság van magyaroroszágon, akik hagyják, hogy lábbal tiporják a szalajkát!!! Ezen háborogjunk - és ne a quadosokat szidjuk, akik között nagyon sok szabályt szerető ember is lehet... Egy-két ember állatságáért ne az egészet itéljük el! Itékjük el azokat, akik azt teszik és azokat, akik ezt hagyják! :-) Uff.

Erre azt válaszoltad,hogy szabályszegésre buzdit!

Ezt akkor hogy értetted?

Előzmény: igen7 (1331)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1335
"Mert aki az alföldi erdőkben sétál, az másodrendű 'gyalogtúrás'."

nem másodrendű, de ezek általában nem védett területek.

"Az ottani helyzet megoldása (engedélyezett/tiltott utak) UGYANAKKORA jelentőségű mint a hegyekben."

a hegyekben ez a fentiek miatt rendészeti probléma, ezekben az esetekben viszont nem az, hanem inkább a földtulajdonossal kell egyezkedni.
Előzmény: kutya. (1333)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1334
na hát ezért mondom, hogy én (meg azok akik nem kvadoznak) nem tudom megmondani hogy szerintem mit hogy csináljatok.

valószínűleg hatékonyabb rendőrség + erdészet + esetleg polgárőrség fellépés esetén ki lehetne zavarni ezeket a randalírozó majmokat az erdőből, csakhát ugye jelenleg az ország éppen a teljes morális szétesés felé halad, ezért eléggé nehéz szabálybetartásra szorítani azokat akik nem akarják. :(
Előzmény: kutya. (1329)
kutya. Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1333

Akkor mégiscsak visszakanyarodom a régi témához a nem "hegyvidéki erdőkben" -aminek ugye állítólag 99% a védett- akarunk túrázni, ez Neketek nem gond. Mert aki az alföldi erdőkben sétál, az másodrendű 'gyalogtúrás'.

Az ottani helyzet megoldása (engedélyezett/tiltott utak) UGYANAKKORA jelentőségű mint a hegyekben.

Nem társadalmilag : csak személyesen annak az egy embernek, akit épp ott zavar...

És ott nincs túrista-térkép.

Előzmény: igen7 (1328)
affamato Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1332
Egyesek fórumnetikettről beszélnek, majd ugyanez az illető jelzőket rak embertársaira, csak mert nem ért velük egyet, sajnálom az ilyen "elvakult" embert, de ez Őt magát minősíti!

Nem lehetne normális hangnemben, értelmes párbeszédet folytatni, anélkül hogy embertársunkat megsértenénk?
Akinek ez nem megy ne irjon inkább semmit, de tüzet szítani egyik részről sem kell

A vita arról folyik hogy lehet erdőben motorozni vagy nem, mostmár bele van keverve hogy védett területen lehet-e, védett terület nem csak erdő lehet....és Védett területen nem lehet!
Nem védett területen áthajtani lehet, de számítani kell arra, hogy ott gyalogosok is lehetnek....

Nem könnyü megértetni sok emberrel hogy mit szabad, mit nem, ám nem szabad elfelejteni azt hogy Kutya ezt a topikot azzal a céllal hozta létre, hogy megtudja "értelmes" emberek, quadosok/nem quadosok véleményét.
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1331
akkor olvass vissza lécci és próbáld meg értelmezni mit írtam.
Előzmény: quad quad quad (1330)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1330

Igent  vérigsértettem azzal,hogy egy ekével hoztam össze ezért elnézést kérek tőle!

Csak még mindig bennem van egy emlék a drótos dologból!

Előzmény: kutya. (1324)
kutya. Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1329

nem hiszem hogy sok újat mondtam. - SEMMI újat nem mondtál. Ez mind megvan, és mint látod: nem működik.

Már ezt is átrágtuk - én nem bírságolok egy másik autóst, hiába ítélnek el engem is az együgyű gyalogosok miatta.

Tételesen:

1, van ilyen. épp most kezdeményezzük közvetlen környezetünkben, kimondottan környezettudatos csapat összeszedését.

2, Szintén - lásd bulldog.

2a, én mint kereskedő, pénzzel is támogatom pont ezt - hamarosan átadás lesz.

2b, így épül a pálya

3, kiszűrtük. Ők így nem velünk csapatnak. Titeket idegesítenek ellenben...

Tehát MINDENT megtettünk, és a problémán mit sem változtatott ez. Ez nem oroszlán-falka, ahonnan ha kitaszítunk valakit, az éhen hal.

Előzmény: igen7 (1325)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1328
így nem. ezek a térképek nem ingyenesek :-)
de a túristatérképek jelölik ezeket.
Előzmény: kutya. (1326)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1327

tudom hogy a tv védelmét élvezik.

tudok 1 fészkelő saspáról és arra nem is megyünkk. de erre fel is hívták a figyelmünket azz illetékesek.

Előzmény: waxxablaze (1321)
kutya. Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1326
Csak egy kósza ötlet : valaki be tud linkelni egy megyei térképet (országosat nem is merek mondani...) hogy mely NEM MŰUTAS részek járhatóak/nem járhatóak járművekkel ? Kezdésnek ennyi.
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1325
valóban unalmas. inkább arról kéne beszélgetnetek, hogy milyen komolyan vehető megoldási javaslatai vannak a kvadosoknak. ebbe én nyilván nem fogok beleszólni, mivel nem vagyok kvados.

viszont lenne pár ötletem:

1) egyesületek és országos egyesület alapítása (ha nincs).
2) egyesületi keretek között lépjetek fel azért, hogy javuljanak a lehetőségeitek:
2a) létesüljenek pénzért (vagy klubtagoknak ingyen) látogatható pályák
2b) valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe egy adott terület tulajdonosa megengedje a területe egy részének ilyen célú használatát
3) az önszerveződéssel szűrjétek ki magatok közül a szabályokat be nem tartókat

stb.

nem hiszem hogy sok újat mondtam.
Előzmény: kutya. (1324)
kutya. Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1324

Örömmel látom hogy "nem unja" senki. Más kérdés, hogy a 'tilos' , 'tenni kéne valamit' 'jó lenne ha' visszatért már ezerszer. Unalmas.

Azért merem bírálni ezt, mert én már tettem le az asztalra pár kézzelfogható dolgot ennek megoldására. Aztán amint valóban lett volna értelme, valaki lesz@rta magasról hogy nehogy haladjon is.

Quad quad : szerintem igen7-et összekeverted 'eke' -vel, innen a hiba.

Kamukáze : Te Dunaújvárosi vagy ???

igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1323
én nem fogok belemenni, érthető magyar mondatokban fogalmaztam, ha te ezt nem úgy értelmezted ahogy le volt oda írva, az a te bajod.
Előzmény: quad quad quad (1322)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1322

Most akkor belemegyünk abba,hogy ki hogy értelmezi a dolgokat?

Előzmény: igen7 (1320)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1321
..és védett növényfajokról? védett állatfajokról?

azokról tudsz? mert az is tv-i védelmet élvet, a zavarás is tilos. (pl. fészkelő ragadozó).

de a növények sem kedvelik a kitaposást.
Előzmény: jazso (1317)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1320
goto mea culpa topik, ugyanis sehol nem buzdítottam drótkifeszítésre. magyarul jössz egy bocsánatkéréssel.
Előzmény: quad quad quad (1319)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1319

Világosits már fel,hogy milyen szabályszegésre buzditásról beszélsz!

És az aki drótokat huzogatna ki az ne biráljon másokat!

Előzmény: igen7 (1316)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1318
hurrá
Előzmény: jazso (1317)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1317
hát a környékünkön nem nagyon tudok védett területről
Előzmény: igen7 (1315)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1316
tehát szabályszegésre buzdítasz?
Előzmény: takiz (1304)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1315
elég kevés ilyen hely van azt ugye tudod...;)
Előzmény: jazso (1305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!