Keresés

Részletes keresés

bnorci71 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35265

ja, feltalálta a kondenzációs vegyes/faelgázosító kazánt....

aha a Fröling meg Hargassnerék meg hülyék az egészhez

"Elméletileg nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között. Gyakorlatilag meg...."

Előzmény: vasudvard (35258)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35264

'Bonyolultul gondolkoztok, nincs ebben semmi új, ez a fizika törvénye, gyakorlati alkalmazás közben!'

Szerintem ez meg egy nagy lózung, nulla konkrétummal :-)

Hogy oldottad meg a réslapátos motor kenését és hűtését?

Előzmény: motor48 (35263)
motor48 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35263

Bonyolultul gondolkoztok, nincs ebben semmi új, ez a fizika törvénye, gyakorlati alkalmazás közben!

Kis kémia: Ha nősek vagytok, a fehérítőt az asszony úgy használja, áztatja benne a ruhát, illetve ma már az automatába önti!, kicentrifugálja, majd kiteríti, a fehérítő már a holdon van, illetve egy hangyányi gyenge marad a ruhában. Kiteríti, és a fehérítő igazán most dolgozik, érezni a szagát.

Szintén medence, kimosva, kiszárítva, hipó-klorid beöntve. elkezd gázosodni, mikor a fű színesedik,

kijött a baromi maró gáz, a medencében coli baktérium tuti, hogy nem marad, és a vízen sem érzed!

Elektromos van köztetek?

Előzmény: jano5691 (35259)
vasudvard Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35262

Nem értem, ha kinyitod a szekundert, és annak a hideg levegője távozik a kéménybe, akkor a meleg CO2 hova távozik? Kérnék egy rajzot, hogy tudjam a kazánomat tuningolni.

Előzmény: motor48 (35260)
motor48 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35261

Nem kell a vízbe akadályokat tenni, a hővel variálni, a puffer szénnél felesleges, szabályozható, és stabil, én nem akarlak átverni, higgyétek el, a gyártás előtt mindent jól átgondoltam és engem is meglepett, hogy így sikerült, de ez van! Igy utólag persze már érthető!

Jó pár ilyen atrakcióm volt, 6000m3 tartály fenekén, leürítő tolózár szivét cserélni! A kollégák előre felajánlották, hogy hülye vagyok! Aztán mégis rábeszéltem Őket.

Leírom sorba: A leeresztő cső 200mm, 1km hosszan. A tolózár zárva, a teteje leszerelhető, az orsó van eltörve. Ha így zárva van, mert semmi se nyomja lefelé, a tető nyugodtan levehető. A csere darab, tetővel

fogja az egyik kolléga, zárt állásban, Megemeltem a törött darabot, a víz ömlött a lefolyó csőbe majd mivel a kifolyás a csőből lassúbb mint a befolyás, a víz valahol zár, így mögötte vákum jön létre, a kijövő víz nyomása, 7méter tehát 0-a, míg a vákum sokkal erősebb. azt a pár tized nyomást a vákum úgy nyelte,mint kacsa a nokedlit. Kivettem a rosszat, a kolléga, ideadta az újat, a döbbenettől meg se bírt szólalni, beleraktam az újat, egyetlen vízcsepp nem jött ki! Úgy gondolom érthető, fizika az egész!

motor48 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35260

Igen ez egy bonyolult probléma, a víz 80-90°C, viszont a huzat, a szekunder levegő nem feltétlenül megy a lánghoz, van amit a 20-24°C visz kifelé, ez nem melegszik fel másodpercek alatt, főleg ha figyelembe veszed, hogy a terelő nem tömített, csak úgy lazán be van akasztva. Ha mutattam a kétkedőknek, mert azért volt ilyen is, ha a felső ajtón nyitottam picit, látványosan hűtötte a vizet, ha alul nyitottam, mint a gáztűzhely lángját, amikor tartalékról, nagy lángra teszed, persze ilyenkor nyilván melegedett a cső, de hogy sugárzott volna a melegtől, olyan nem kellett, hogy legyen! A két, éjjel nappal, kormoló szomszédomat izgatta, a dolog leginkább,  hogy ellenőrizzék, nem csalok, a legváratlanabb időkben látogattak meg! Irigyeltek, ez az igazság! De a melóhelyemről is tettek, gyors viziteket! Nekik 600-as csőben 300-as, 5-6mm-es falvastagság volt a kazán, ment az összes hajszárítótól kezdve ami égett, egy szobában, vészelték át a telet, szóval az a  "baromság"! Egyébként örülök hogy kételkedtek, ez viszi előre a világot!! Én mindig így voltam!!!

Előzmény: szatti (35257)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35259

Vagy a megmaradt 2-es vaslemezből készitett egy utó-hőszivattyút :-)

vasudvard Creative Commons License 2017.03.16 -1 0 35258

Ezt a problémát meg lehet oldani úgy, hogy a kazán hőcserélő része több szekcióra van osztva, azaz külön víz körön vannak, és a legutolsó szekció, ahol már a hidegebb füstgáz van, oda a puffer aljából  kell a vizet odavezetni, így akár 30°c is lehet a füst hőfoka. Végül is nem rossz ötlet.

Előzmény: szatti (35257)
szatti Creative Commons License 2017.03.16 0 0 35257

Ez a 30-as szám nálam is kiverte a biztit. Ezen nem tudok túllépni.

Vajon hány fokos lehet a víz amit ez a "füstgáz" melegít?

Vagy ha a kazán vize ( ami ugye legalább 60 fokos kell legyen ) hogy nem melegíti vissza azt a 30 fokos füstöt?

Ezek csak költői kérdések....

Előzmény: kardos ricsi (35246)
motor48 Creative Commons License 2017.03.16 -1 0 35256

A FÓRUM lényege, hogy segítsen mindenki, mindenkin! Ez nem egyszerű, sok szakma sok apró részletéből áll össze, egy picike dolog. A kérdések arra utalnak, még sokáig nem oldódik meg minden, mindenkinek. Lényegében úgy gondolom, a fórumot a kérdezők segítik, a tényszerűnek tűnő, vagy valós problémákkal. A kérdésekre, sokféle válasz adható, a válaszokat 'fogyasztó' lehetőséget kap arra, hogy válasszon, ha nem

tud választani, kérdezzen tovább, mert senki sem adhat, tények nélkül 100%-os választ!

Mindenki örül, ha segítséget kap, de sokkal nagyobb öröm mindenkinek, ha jó választ ad, és visszajelzést kap arról, hogy a problémája megoldódott!

Két tábor van, a gyártók és a fogyasztók, az árak és a pénztárcák, csak egy közös, mindenki a számára legjobbat szeretné, akár drágábban, akár olcsóbban!

A lényeg, hogy senki ne veszítsen, vagy fázzon!

Előzmény: GLaczy (35255)
GLaczy Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35255

Én cáfolok mindenkit! Nekem itt nagyon sokan nagyon sokat segítenek, amit nem győzök köszönni! :)

KÖSZÖNÖM!

Előzmény: joevagyok68 (35226)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35254

Mind az elektromos, mind a kombinált hatásfok jobb annál:

http://www.regale.hu/hu/mikroturbinak.html

https://www.capstoneturbine.com/products/c30

Előzmény: motor48 (35244)
motor48 Creative Commons License 2017.03.15 -1 0 35253

ELLENSZÉLBEN LEHET, JÓL VITORLÁZNI! (nem értitek nem baj, pedig igaz!)

Havas-tanya          "Nem a termés koronái, hanem annak gyümölcsei vagyunk"

Fűtsünk fával ésszerűen! 1.-rész,  Lenkei Péter, levegő munkacsoport, MÉH e-hírlevél.

Minden BETŰJE igaz, ebben hiszek!

A végén összefoglalja a lényeget, 7 sorban, könnyen elolvasható, érthető (még nekem is!)

Ami hiányzik, mint minden elméleti dologból, a gyakorlati megvalósítás, ami természetesen a szövegből kiérthető, 1oo%-ig. Ha valaki kazánt akar csinálni, maga elé teheti az írást, mint szakembernek, csak a

megfelelő alkatrészeket kell összerakni!

Nem idegesíteni akarlak benneteket, de foglalkoztatott, az égőtér működése, a csöves hőcserélő és a kémény használata. Ha az égés rossz, kialakul, a sok szennyeződés, romlik a hatásfok, ezt jó magyar szokás szerint, mert nem fűt rendesen, megemelik a teljesítményt, illetve olyan állapotot teremtenek, hogy még több éghető anyag megy, a füstjáratokba, növelve a lerakodást, tovább emelve, az eltömődés lehetőségét és, a fűtés csökkenését! Ilyenkor áll elő az a helyzet, amikor a kevesebb, több! Ha vissza vesz,

a tisztább égés, háromszor hatékonyabb, csökken a fogyasztás, aztán, hogy -10°C-ban ez elég-e, az már

legyen a tulaj gondja.

Az égés egy kis térben zajlik, ez meghatározza, az elégethető anyag mennyiségét. (hasonló a helyzet, mint, a motornál, turbóval megnövelik a levegő mennyiségét, de azt szerényen elhallgatják, ehhez az üzemanyag is dukál!) Valószínű, lefelé még lehet szabályozni, vagy emelni kell a levegő befújást, esetleg segít, ha a kazán égése nem érte el a felső határt.

Samott-ról, tűzálló betonról sem bőbeszédűek, a cikkek. (fotóvegyszer előállítását sem kell, a fényképésznek ismerni, az ő dolga, hogy használni tudja!) A fagáz égéséhez magas hő kell és ha, a gáz, a víztér, fém részével érintkezik, lehűl és nem ég el. Ez történik a hőcserélőben és a kéményben. Ide már csak a CO2 mehetne, meg a gőz. A hőcserélő dolga levenni a hőt, a vízből is és a távozó gázokból is és ehhez

nagy felület kell. Természetesen némi gőz, ebben a pillanatban távozik, de végül mind kipárolog lassan,

ami a kéményben már nem okoz kárt!

Lehet-e másképp elégetni a gázt? Meg kell növelni a tűzteret, sok forró oxigént kell bejuttatni, hogy mire a plafont eléri, közben égjen el. Így már nincs szennyező anyag, csak CO2 és ez nem tapad le, a forró

felületen, ami kevés anyag mégis ottmarad, az le fog égni, azon a hőfokon! Nagyon kevés tüzelő kell, a magas hő miatt! Régen a kályhára, egy plusz dobot tettek, ez vörösen izzott, a kályhacső helyett, sokkal

jobb volt a hatásfok!!! Milyen kazán, ahol, a cső sugároz?

bnorci71 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35252

na ez ütött mint Klicsko

:))))))

motor48 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35251

A visszajelzésekből próbálok következtetni arra, hogy a beüzemelt kazánok hogyan teljesítenek, ezek elvi dolgok, így írtam, de arra nem kell válaszolni, ha nem tudtok!!!!!!

Még nem soktól hallottam, ahol  a szuper takarékos kazánok, be lettek üzemelve, micsoda siker?

Nekem, a csend, már jó válasz! Nem kell ezerszer leírni, hogy takarítják! Egészségükre, ha ez a divat!!!

motor48 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35250

Akkor 29

joevagyok68 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35249

Pedig biztos annyi az !

Sőőt nyáron csak azért gyujt be, hogy a füstcsőre szerelt "hőcserélőve" előhűtse a kinti kánikulai 36 fokos levegőt..

mitvisz1 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35248

Végül nem kaptam választ a kérdésemre. Akkor ez azt jelenti hogy jelenleg nincs működő példány (családi házat ellátó méretben) ezekből az eszközökből ?

Előzmény: motor48 (35232)
jano5691 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 35247

Próbáljuk mosni az aranyszemcséket, de még nem csillog semmi ... :-)

Talán ez: https://www.youtube.com/watch?v=5H20E34wlE8

Előzmény: bnorci71 (35242)
kardos ricsi Creative Commons License 2017.03.15 0 1 35246

'elképesztő kazánszerűségben', jó ha 30°C körül volt

Mérd meg akkor is amikor ég bent a tűz:)

Előzmény: motor48 (35244)
motor48 Creative Commons License 2017.03.15 -1 0 35245

Elolvastam a Wagnersolár honlapját, és megnéztem a Bosch kazán bemutatóját! Most akkor, mi van? A leírás jó, a kazán?

motor48 Creative Commons License 2017.03.15 -1 0 35244

Paksnál néztem, a turbina valahol 20% körül van, ha több lenne, talán még a tömítetlen rotor-motor is menne. Viszont egyszerű, van víz és energia!

A 130°C "füsthő", bár kiváló egyesek szerint, nekem az 'elképesztő kazánszerűségben', jó ha 30°C körül volt, míg egyesek, a füstcső sugárzásától féltik a puffer szigetelését! Ez a  hő nem hiányzik a kazánból?

Én is azt hittem, 2017, már a XXI. század, de amikor a fizikus(?) azt mondta, az 5x72°, nem biztos hogy kör,

egy picit elbizonytalanodtam!

Előzmény: Törölt nick (35241)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35243

Ha szivattyú szállítói kapacitást nézünk, akkor a 25-60 után mi a következő ami 6/4 csatlakozású?

bnorci71 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35242

azért jól elvan itt a társaság x nélkül úgy ellátom :)

rajtam kívül én csak pörgetem a hozzászólásokat, na nem mondom a rajzoknál azért győzött a kíváncsiság aztán rájöttem nem vesztettem semmit

Előzmény: joevagyok68 (35226)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35241

A szabályozás nálam most úgy működik:

kazán kilépő hőfok > 55C és füsthőfok > 130C esetén a puffert tölti a szivattyú;

kazán kilépő hőfok > 47C esetén a lakáskörre dolgozik;

kazán kilépő hőfok < 47C esetén a szivattyú áll, az útbiztosító motoros golyósszelep a lakáskörre áll.

Az irányváltó alkalmazásával kizárt a puffer visszakeringése a kazán felé.

Van VTC, legszívesebben kiváltanám egy motoros szabályzószeleppel.

Árban nem sokkal több és mindig az az állapot valósul meg késlekedés nélkül, amire  a szabályozás optimalizálva van.

2017-et írunk.

/Állítólag a turbina a legjobb hatásfokú forgógép..../

Előzmény: motor48 (35240)
motor48 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35240

Az agrár fórumban találkoztam ha jól értettem ilyesmivel! Azt mondtam a puffer töltése a fontos, mert ott a

kazán hőjét kell lekötnie. Ugye különböző bekötések vannak, amik nem tartoznak a fűtéshez (bojler) és más hőcserélők, a fűtés csatlakozó meg vékony, vagy nem felső, meg alsó kivezetés, ugye nem hülyék, a sok felesleges, másképp megoldható dologért, jó árat lehet kérni.Az első a meleg víz legyen a pufi tetején, aztán vagy bele, vagy a fűtésre mehet, amit aztán a keringető szív, a fűtőrendszerbe, majd a pufi aljába, vagy keverve egy kis forróval, vissza a rendszerbe. A visszatérő víz még egyet kerülhet a padlóban is! 

Aztán a mai kazánok 100-300°C kiballag, miközben a nap energiáért küzd mindenki. Ám legyen!

A víz, pontosan tudja mit kell csinálnia, kár akadályozni!!!!

Előzmény: Törölt nick (35238)
motor48 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35239

A lengőnyelvesnek van, legalább egy, feltámasztási pontja, ha még rugó is van benne, az egy másik pont, ami gyengíti, márpedig rugó nélkül, ami a gumigolyónál, a felhajtó erő, ami a vízre támaszkodik. A golyó elmozdulási iránya is fontos lehet, ezeket a problémákat lehet feltárni, mert a felhajtó erő sem lehet nagy.

ezért lebegő szelep, amit persze más tényezők is befolyásolnak.

A bíró szelep is lehet, jó megoldás!

Jó, hogy felvetettem a problémát, már elindult valami, hajrá!

Előzmény: Törölt nick (35236)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35238

Lehet maximalista vagyok, de ha egyszer én azt mondom, hogy a kazántöltő szivattyú a pufferre dolgozzon, akkor azt tegye, de iziben, ha a kikeringetés a feladata a lakás körre, akkor meg oda.

Előzmény: joevagyok68 (35235)
motor48 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35237

Na látod okos dolgokat is ismersz, csak eddig tagadtad, vagy a szerénységed nem engedte, hogy másoknak felhívd erre a figyelmét! Ugye, hogy nem kell, feltalálónak lenni!

Előzmény: joevagyok68 (35235)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 0 35236

http://fizipedia.bme.hu/images/2/29/Tablazatok.pdf

Arra gondolok, a viszonylag kis sűrűség különbség miatt lassan reagálja le az úszó a tápvíz sűrűség változását.

Egy golyós szelep, vagy akár a lengőnyelves gyorsabb lehet, a zárás pontossága javítja a hatásfokot.

Előzmény: motor48 (35234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!