Tegnapelőtt kaptam a férjemtől egy gyönyörü fehér csillagvirágu, picit illlatos magnóliát. Nem birtam ki, hogy ne vegyek még egy ilyen rózsaszint is! Most boldog vagyok, megyek is ki hozzájuk! :)
Káliumszulfátra gondolsz? Ezzel kell a savanyuságot kedvelőket tápozni, + a Rhododendron táppal! Meg még ami nagyon fontos, kertészeti tőzegbe ültetni, és én vörösfenyő kéreggel beszórom a tetejét, igy neme szárad ki olyan könnnyen a föld, és szép is!
A kártyájára csak annyi volt írva, hogy Magnolia stellata és az OBIban vettem nyáron. A tieid virágoztak már? Nem értettem pontosan a Royal Starnak rétes illata van, vagy réteges a virága? Ha vannak fotóid szívesen látnánk őket!
Emlékeztek (vagy valaki magára ismer?), tavaly ilyentájt valaki megírta, hogy minden évben valami kémiai löttyel savanyítja a talajt egyes bokrai körül. Nem emlékszem melyik topic volt, és hogy ki írta, meg hogy pontosan mikor, szóval eléggé rosszul áll a szénám! :-) pedig eléggé savanyítanék odahaza! Valami "réz-akármicsodizmusra"emlékszem, de nem biztos...
Kinyílt nálunk is a stellata. Nem akartam megvenni mert fotó alapján nem annyira nyerte el a tetszésemet, de gyönyörű és mikor írtátok hogy van egy kis illata gondoltam megszagolom, hát az enyémnek nem kis illata van, erős fréziáéhoz hasonló illat. fantasztikus. AJánlom mindenkinek, és a szirmok szinte csillognak. Örülök hogy rábeszéltek annó.
A soulangiananak rengeteg fajtája van, mert keresztezték oda-vissza, hogy melyik az igazi? ki tudja, talán parducbogyo :) itt utána lehet nézni a fajtáknak: http://www.magnoliastore.com/
Tényleg? Akkor vegyek egy rózsaszint is? Mert a férjem hozott még 2 rózsaszin azáleát is, amiből szerintem 1 is elég. Beszéltem a kertésszel, mondta hogy vigyem csak vissza, kicseréli. Na, de mire? Most döntenem kell gyorsan, mert mindjárt megyek! :)
Tudjátok hogy ezeket a növényeket is savanyu földbe /kertészeti tőzeg/ kell ültetni? És ez nem u.a., mint az "A"-s virágföld! Tegnap tudtam meg a kertésztől!
Gyönyörüek ezek a virágok, bármilyen is a szinük, formájuk.
Tegnap én is kaptam a férjemtől egyet, kb 1 m magas, fehér csillagvirágu, és van egy kis illata. Ugy örülök neki! Még a rózsaszin is nagyon tetszik, de egy kertben 3 már tul sok lenne ugygondolom.
Én savanyú / rhodi vagy fenyőfélék / táppal szoktam, nagyjából havonta.
Vagy ha van hosszú hatóanyagú, akkor ilyenkor és valamikor nyáron is.
Az enyém, 4 éve van nálam, de már az első tavaszon virágzott. Nem volt nagy, amikor vettem, kb. 1-1,2 m-es talán, nem tudom milyen korú. Konténeres volt