Már több mint kilencven hozzászólás van a tv2nél, bár nem tudom olvassák-e...valamint semmilyen mail lehetőséget nem találtam hozzájuk, ha vki megtalálja küldjön már megy mailt nekik...
Nem, dehogy. A sorozat a SciFi Channel kétestés minisorozataként indult, ezért ilyen hosszú az első két rész. De DVD-n pl. ez egyben van, azaz potom 3órás. Ez olyan nézett volt, hogy a SciFi Channel úgy döntött, "normál" sorozatot csinál belőle, és rendelt egy 13részes első szezont. Ezek a "megszokott" 42 percesek. A második szezon (és a jövendő harmadik) már 20 részes lesz.
Emberek, ugye ez a bevezető duplarész volt egyben...? Másfél óra, eddig egy másodpercet sem láttam a filmből, mármint a mai "premierig", így a szinkronhoz nem tudok hozzászólni, a történetnek is van még fejlődnivalója, pláne a karaktereknek. Nekem tetszett, az űrhajók hangja megszokott, ha egyes filmekben hallhatóak a szereplő gondolatai, a vákuumban repdeső szerkezeteknek miért ne lehetne zaja...? Na remélem jó lesz ez, legalábbis jobb, mint a Star Trek Enterprise első évad, mert nekem az volt egy kiábrándító sorozat...
Na jó. Összességében nem volt olyan rossz szerintem a szereposztás. Egypár fordítási hiba zavart (a "Csillagközi", meg a "Miniszterelnök asszony" pl.), amit puszta odanemfigyelésből vagy trehányságból származott. De, és ez egy nagy DE, ha valaki nem ismeri a sorozatot eredeti nyelven (és ugye, az internetes letöltők nem ilyenek), szerintem az még igenis élvezheti és megszeretheti a Galacticát. Remélem, minél többen lesznek.
Mellesleg ha valaki egy pilot első fele után már rögtön gagyizik (vagyis anélkül, hogy ismerne legalább egy teljes történetet), annak a legjobb szinkron sem lenne elég... Szerintem.
ne hülyéskedj az már valamiféle odafigyelés, urambocsá' profizmus lett volna. De hát még a hírszerkesztéshez is kutyákat alkalmaznak akkor mit várunk...
szerintem semmit..már kifizették a pénzt érte...ahelyett, hogy elöbb körbenéztek volna fórumokon (mert biztos kaptak volna segítséget a rajongoktól) hogy voltaképp miről is szól ez a BSG..hogy Tigh egy alkoholista ami nem igazán köszönt vissza a szinkronból....
Az utóbbi évek egyik legkiválóbb sorozata ez. Az epizódok nem önálló buta sztorik, zseniálisak trükkök, jól kitaláltak karakterei. Valóban jó termék. Egy igazi mestermű, olyan emberek munkája, akik maximalista módon alkottak, nagyot. Ezért van kultusza, még kicsiny országunkban is, rengeteg rajongóval! Pont ezért úgy vélem a csatorna marginális üzleti hibát követett el, amikor nem vette komolyan a sorozatban rejlő lehetőségeket. Persze, lehet csak úgy vélik, a magyar piac buta ehhez a műsorhoz. Véleményem szerint ostobaság volt a dialógusokat lebutítani. De a cím "lefordítása" egyszerűen érthetetlen. A hajó neve az, hogy Galactica. Ezt eltorzítani "Csillagközinek" egyszerű emberi butaság. Őszintén gondolom, hogy egy a „Lost” (bocs) vagy egy „Desperate Housewifes” bevezető kampány és egy jó szinkron stúdió, komoly anyagi sikereket jelenthetett volna. De már mindegy…
itt nem szimplán úgy lesz viszály ahogy az az általános sci-fikben van...másrészt most jövök rá mennyire fontos volt adama beszéde, tk ez adja a vázát a a későbbi cselekményekhez...
jah a robot ember viszály is kicsit lerágott már 2006-ban(2003) persze 1978-ban még jobbára újdonság volt úgyhogy mivel sok áttörő dolgot nem tudnak kitalálni kénytelenek elcsenni kliséket másoktól persze egy ilyen félig remake-nél nehéz eldönteni hogy ki kitől szerezte az öntleteit
mert az 1978-ban készült első BSG-nél már így volt és ezen nem is akartak változtatni az alkotók.
nem egy könnyen emészthető scifi lesz annyit elárulhatok..és lesznek benne fordulatok is. Csak ez eredeti nyelven azokkal az akcentusokkal teljesen másképp hat a film mint így.
korábban nem ismertem ezt a sorozatot de egész jónak tűnt még így szinkronosan is,bár a csillagközi kimondásakor mindig felállt a szőr a hátamon. nem tudom hogy a galactica mért volt ennyire idegen szó (lehet nem ismerik a hasonló nevű újságot a fordítok??) ennyi erővel galaxis csatacsillagnak is fordíthatták volna kb annak is annyi értelme van
amúgy nem értem miért nem lehet feliratosan is műsort sugározni még olcsóbb is megcsinálni és talán a magyarok idegennyelv ismerete is javulna
persze olvasni kell hozzá ami meg igényel egy kis agytevékenységet
a piros villódzás tényleg gagyi volt KIT-nél még elment de ma már a kerekpár hatsó világításom is tudja ezt produkálni
Egydimenziós papírdíszlet ez a világ és ugyanilyen karakterek mozognak benne.
LOL. Ultra- mega- gigalol.
Mondd már, ó bölcsek bölcse, neked milyen az a "színvonalas sci-fi", ha ez nem az?
---
Csak azért az irónia, mert - bár sem fizikus, sem űrhajós nem vagyok -, laikus szemmel én nem igazán láttam a fizikai valóságtól eltérő viselkedést ebben az "egydimenziós papírdíszlet világban", nekem az egyik legalaposabban átgondolt és megtervezett sci-finek tűnik (ahol a hangsúly kiemelten a "sci", azaz science részen van)... De világosíts fel kérlek, hol van az olcsóság...
nagyon rossz nyomon jársz..majd jó pár rész elteltével te magad is rájössz (feltéve ha nézed még)miért van akkora sikere ennek a sorozatnak..és nem véletlen bánja itt az egyik olvtárs, hogy a képi megjelenítést elbaszták ezzel..mert a csatajeleneteket szándékosan kézi kamerákkal vették fel illetve magán az űrhajóün lévő rengeteg jelenetet..számomra meg a SW 1-2-3 és a matrix a mélypontja a filmezésnek..nem arra vagyok kiváncsi, hogy egy filmnél melyik a jobb számítógép programozó és hinti szét a figuráit, hanem az olyanok ahol szinészi alakitások vannak, ahol karakterek vannak..
SW 4-5-6 pl egész más volt Lucastól..
az újak csak arra valók, hogy multiplázákban popcornt egyenek alatta az emberek meg colát szürcsöljenek és dőljön a lé..
Mondjuk ez is igaz. De én hülye még mindig reménykedek. Az is tetszett, h Roslinból hirtelen Miniszterelnők asszony lett! De azért a végén Adama "véletlenül" Galacticát mondott. Csak azt nem értem, h minek vették meg ezt a sorozatot, ha aztán igy elcseszik!?