E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
"Bizony, bizony mondom néktek,hogy az ki az én beszédemet, hallja,és hisz annak, a ki engem elbocsátott,örök élete van, és nem megy a kárhozatra, hanem átalment a halálból az életbe."
a sajat szemének igen, de egy harmadkezbeli kozlesnek, ami 2000 eves dolgot ir le ugy, hogy a lejegyzes az esemenyt 2-3-4-5szaz ev mulva koveti, annak nem.
a gyenge produkciot ugy ertsd, hogy egy lokalis esemeny, aminek a hire mondjuk 1500 ev alatt terjedt el a foldon, mig mondjuk a egy ozonviz, vagy hasonlo erint mindenki, es kicsit "latvanyosabb" es meggyozobb.
nyertél és igazad van. egy beszélgetés soran tette fel valaki ezeket a kérdéseket és én kontroll nelkul tovabbkerdeztem... maskor elobb kicsit olvasok es azutan kerdezek
Ne is vedd. Mert én nem vagyok kersztény-ellenes. Mindenki abban hisz, amiben akar. Én egyház-ellenes vagyok, ha már valamilyen "ellenes" dobozba szeretnél betenni. De még ez sem pontos, csak megközelítés.
"... azzal érvelsz, hogy "nem ismerheted a sötétséget, mert nem láttad még a világosságot""
Nem azt mondtam, hogy nem találkoztak a jóval édenben, hanem azt, hogy az engedetlenség után tapasztalták meg (tudták meg) a jó és a rossz közötti különbséget. De a példádhoz visszatérve: elhiheted, hogy akkor tudja csak (igazán) értékelni az ember a világosságot, ha megtapasztalja a sötétséget is...
"... tudta, milyen az ember..." (És a 2706-os hsz.-ra.)
Attól, hogy Isten ismer bennünket előre, meg nem veszi el tőlünk a választási szabadságunkat. A szabad választás lehetősége - amit Istentől kapott az ember - mindig magában hordozza azt a lehetőséget is, hogy valaki a "gonoszságot" válassza. Az ember akkor nem fogja a "gonoszságot" választani, ha meggyőződik róla, hogy az a rossz döntés. A meggyőződés két dologból fakadhat:
1. Hit (Erre volt lehetősége az első emberpárnak, hiszen hihettek volna Istennek...)
2. Tapasztalat (Erre van lehetőségünk nekünk, hiszen a saját szemünkkel látjuk, hogy a gonoszság választása nem a jó döntés. Bár a hit sincs előlünk elzárva...)