Keresés

Részletes keresés

GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1241

Fiókáknál majdnem mindegy hol van, ha nagyon akarja simán elkapja, kivéve ha már picit tud repülni, a földön a macsek a nyerő. A nyilt terep akkor gáz a macskának, ha pl. középen van a kajálda/itató, mert a madarak hamarabb észreveszik.

de egy sérült/kicsi madárnak aki repképtelen szerintem  mindegy mert esélytelen.

Előzmény: Törölt nick (1237)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1239

Én sem vendég vagyok az erdőkben, ahová tizenöt éve járok.

dehogynem az ember az vendég mindenhol , csak kicsit visszaél vele, no haszon csak kár.....

Előzmény: Törölt nick (1236)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1238

Én miért lennék dühös, te elmondod a véleményed én reagálok rá és örülök, hogy nem ilyen emberekkel lakok egy környéken. ennyi az, hogy ilyen a mentalitásod engem nem zavar úgy igazából.

De azt azért megmagyarázhatnád, ha nem lennének macskák, akkor a természetes szelekciót (ha már használtad ezt a kifejezést) ki végezné el a kertes övezetben, ahol a madaraknak ideális az életkörülményük sok lakóhely kaja tobzódás víz stb...

a vadmacsek szerintem meg őshonos volt addig amíg az ember nem gondolta úgy, hogy káros...

de a környezetvédelmi rendeleteket nem biztos, hogy a természet védelmében hozzák.... kicsit pénz szagú minden...

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1237
Illetve frászt. A macskának kisebb esélye van nyílt terepen felnőtt madarat fogni, de fiókát fogni nagyobb az esélye ugyanitt. Na.
Előzmény: Törölt nick (1236)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1236
"Én nem vendég vagyok a kertemben."

Én sem vendég vagyok az erdőkben, ahová tizenöt éve járok.

Pont azt magyaráztam, hogy a macskának van nagyobb esélye nyílt terepen.
Előzmény: Törölt nick (1232)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1235
Jó, akkor majd nem tudja senki. :-)
Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1234
"Aha, de ha pl egy "most hülye példa lesz" egy Réti sas elkap egy darú-t v. kócsagot, akkor a vadász hivatalból kilövi a Sas-t?"

Nem, mert egyrészt a sas is védett, másrészt ő - a macskával ellentétben - természetes szelekciót végez, mert őshonos ragadozó. Ez az, amit nem bírsz megérteni, akárhogy erőlködsz is. De szerintem nem is erőlködsz. Csúnya tény, fujj, hagyjuk figyelmen kívül.

"A macskákra nem vonatkozik a törvény. Ha a macska kárt okoz, akkor a tulaj felel, de azért mert megevett a fáról egy madarat még nem fogják lecsukni."

Nem. Csak lelőni. Sajnos nem úgy működik, hogy minden kóbor állatnak kinyomozzák a gazdáját, és ejnyebejnyéznek. Ha így menne, már nem lenne vadállomány, se védett madár.
Előzmény: GuMiSZu (1229)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1231
Miért mondasz ilyen csúnyákat? Tudom, hogy gyűlölsz, de az antiszocialitásodat visszafoghatnád. Ez nem megoldás, ettől a düh még bent marad.
Előzmény: GuMiSZu (1230)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1230

Ezt majd mondhatod a 120kg-os köztörvényesnek is amikor a tarkódat lehelgeti...

Előzmény: Törölt nick (1228)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1229

Aha, de ha pl egy "most hülye példa lesz" egy  Réti sas elkap egy darú-t v. kócsagot, akkor a vadász hivatalból kilövi a Sas-t? az, hogy te nem bánthatod a madarat, az még nem azt jelenti, hogy a macsek nem bánthatja, mert ugyi szegény ezt hozta a génjeiben. Ennyi erővel a galambokat is lövöldözhetném, mert az nem védett...

A macskákra nem vonatkozik a törvény. Ha a macska kárt okoz, akkor a tulaj felel, de azért mert megevett a fáról egy madarat még nem fogják lecsukni.

De nem vitatkozok veled nem érdekel csinálj amit akarol. csak ne költözz mellénk.

Előzmény: Törölt nick (1225)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1228
Egyik sem vonatkoztatható rám akkor sem, ha macskát lövök. "Gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz" - én nagyon is indokoltan fogom bántalmazni. :-) A Slavia 630 légpuska pedig nem tiltott vadászati eszköz.
Előzmény: GuMiSZu (1221)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1227
"Nekem nem részidőtöltés a kert."

Ezt a felsőbbrendűsködést sürgősen felejtsd el, nagyon nem áll jól.

A macskának mindegy, milyen a terület, a madarat mindenhol megfogja. Pont nyílt terepen van a legkevesebb esélye.
Előzmény: Törölt nick (1224)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1226

Olvass utána. Az indexen is "vót valamikor" egy ciksorozat erről, de eu-s oldalakon tuti van róla infó. meg van ingyenes jogsegély, + mivel itt nem polgári peres eset van, hanem bűncselekmény/szabálysértés/vétség > hivatalból el kell járniuk, te meg mint tanuként szerepelsz majd, a felperes meg az állam.

Tehát nagyot nem bux rajta.

Előzmény: Törölt nick (1219)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1225
Igen, a kertben. A védett madár a kertben is védett madár.
Előzmény: GuMiSZu (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1223
Nem tudom, mennyiben vonatkozik ez rám, de panellakó létemre járok erdőn-mezőn, természetben annyit, mint te.
Előzmény: Törölt nick (1194)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1222

"Röhejes, hogy éppen te akarsz a természettel takarózni, akinek drágább a macskák jóléte, mint a természet egyensúlya."

???? hol van a természet egyensúlya? a kertben? ne röhögtess.....

:)

Előzmény: Törölt nick (1220)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1221

A Btk. a következő alcímmel és 266/B. §-sal egészül ki:
"Állatkínzás
266/B. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik."

Előzmény: Törölt nick (1217)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1220
Röhejes, hogy éppen te akarsz a természettel takarózni, akinek drágább a macskák jóléte, mint a természet egyensúlya.
Előzmény: GuMiSZu (1192)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1219
"de körbe fognak röhögni." hát amióta EUsok vagyunk ha Magyarországon nem kapsz jogsegélyt, küldesz egy levelet Brüsszel > magyarul csatolva a bíróság kiröhögését és ott ingyen !!! elbírálják. Az a baj, hogy senki nem jelent fel senkit, ha sorba mennének ezek a feljelentések, és a hírekbe is bekerülne mint elrettentő példa sokkal kevesebben csinálnák...

Ez remélem, így van, köszönöm az infot.

Mindenesetre legelőször a szép szóval próbálkozom.
Előzmény: GuMiSZu (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1218
"Hol tapasztaltad másként? A társasházban?"

Apám kertjében, és összes kertesházas ismerőseim kertjében.

"Erdészek, hivatásos vadászok. Ők is az embert tartják a legnagyobb kártevőnek."

Én is. De erről felesleges beszélni, mert embert nem irthatunk.
Előzmény: Törölt nick (1191)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1217
Bűncselekmény?
Előzmény: GuMiSZu (1199)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1216

ok

panelkocka nem sértés, hanem kijelentés aki nem bírja a picike természetet (kert) az menjen vissza oda ahol a pici sincs. és hagyja békén azt aki ezt a picit is értékeli.

Előzmény: Törölt nick (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1215
A nyári etetéssel vigyázni kell, költési időszakban nem ajánlják az etetést.
Előzmény: guccica (1208)
guccica Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1214

Úristen! Hát nem érted meg? Egy kinti életformához szokott macskát olyan bennt tartani mint egy vadmadarat!

Na jó..asszem én befejeztem...

Örülök hogy a lakóhelyem környékén igazi állatbarátok élnek, sokféle állattal, növénnyel hatalmas egyetértésben és BÉKESSÉGBEN

Előzmény: Törölt nick (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1212
Látod, most elárultad magad.
Aki itt az észt osztja, azok ti vagytok.
Igen, sokan ember, aki kertes házba költözik, azt hiszi, hogy most aztán itt van a végtelen szabadság, azt csinál, amit akar. Hangosan düböröghet a zene, lófrálhat a macskája, csak az számít, amit ő akar. Én szeretek az embertársaimmal békében élni, de ez azzal jár, hogy mindenketten betartjuk a játékszabályokat.

Ha valaki veled szemben próbálná érvényesíteni az egyébként jogos követeléseit (tehát hogy a macskád ne jöjjön át hozzá), akkor rögtön nekiállnál szívózni. Remek. Nem szeretnék ítélkezni, nekem ez szimplán egoista gondolkodásnak tűnik. Továbbá ha valaki másképp gondolkodik, mint te, annak nem lehet igaza.

A "betonkockába való" dolog pedig igencsak sértés.
Előzmény: GuMiSZu (1192)
guccica Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1211

Háát igazából nálunk is van alma, meggy amit mi nem nagyon eszünk. De emelett az etetőben is van mindig mag.

Jóhogy etetem őket.. Kell a "TV" a cicáimnak is meg nekem is.... :-)))

Előzmény: Törölt nick (1210)
guccica Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1209
Bocsi, vagyis igazad van Azt akartam írni. :-))))))
Előzmény: guccica (1208)
guccica Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1208

Hmm...nem tudom igazad van e.

Spec mi és az összes szomszédunk etet madarat. Nem csak télen !!!!

Előzmény: Törölt nick (1204)
guccica Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1207

Nálunk meg még egy se. Pedig nekem 2 cicám van és a szomszédoknak is kb. ugyanennyi.

Ellenben a madárkáink jól összerondították a növényeimet a kakszijukkal.

De eszembe sem jutott ellenük védekezni. Mert szeretem őket is és a növény is él ettől még. Sőt messziről díszít is. :-)

Előzmény: Törölt nick (1203)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1206

Ha lövöldözi a "rigóidat" akkor jelentsd fel. simán gerinces + megöli > csücs.

Én megtenném az tuti.

A kert nem természetes környezet az a mező ill. az erdő volt amíg az ember nem alakította át ott nem macska volt, hanem híúz,nyest,.....

ha minden madár túlélné a gyerek/fióka korát akkor túlszaporodnának, mert kaját mindig találnak meg vizet is, mert ahogy látom szereted a madarakat, tehát valszeg eteted ill itatod őket télen...

Vegyél te is kutyát v. menhely és nem lesz macska gond. bár a kutya kertész ... de hát semmi se tökéletes....

"de körbe fognak röhögni." hát amióta EUsok vagyunk ha Magyarországon nem kapsz jogsegélyt, küldesz egy levelet Brüsszel > magyarul csatolva a bíróság kiröhögését és ott ingyen !!! elbírálják. Az a baj, hogy senki nem jelent fel senkit, ha sorba mennének ezek a feljelentések, és a hírekbe is bekerülne mint elrettentő példa sokkal kevesebben csinálnák...

Előzmény: Törölt nick (1197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!