Fiókáknál majdnem mindegy hol van, ha nagyon akarja simán elkapja, kivéve ha már picit tud repülni, a földön a macsek a nyerő. A nyilt terep akkor gáz a macskának, ha pl. középen van a kajálda/itató, mert a madarak hamarabb észreveszik.
de egy sérült/kicsi madárnak aki repképtelen szerintem mindegy mert esélytelen.
Én miért lennék dühös, te elmondod a véleményed én reagálok rá és örülök, hogy nem ilyen emberekkel lakok egy környéken. ennyi az, hogy ilyen a mentalitásod engem nem zavar úgy igazából.
De azt azért megmagyarázhatnád, ha nem lennének macskák, akkor a természetes szelekciót (ha már használtad ezt a kifejezést) ki végezné el a kertes övezetben, ahol a madaraknak ideális az életkörülményük sok lakóhely kaja tobzódás víz stb...
a vadmacsek szerintem meg őshonos volt addig amíg az ember nem gondolta úgy, hogy káros...
de a környezetvédelmi rendeleteket nem biztos, hogy a természet védelmében hozzák.... kicsit pénz szagú minden...
"Aha, de ha pl egy "most hülye példa lesz" egy Réti sas elkap egy darú-t v. kócsagot, akkor a vadász hivatalból kilövi a Sas-t?"
Nem, mert egyrészt a sas is védett, másrészt ő - a macskával ellentétben - természetes szelekciót végez, mert őshonos ragadozó. Ez az, amit nem bírsz megérteni, akárhogy erőlködsz is. De szerintem nem is erőlködsz. Csúnya tény, fujj, hagyjuk figyelmen kívül.
"A macskákra nem vonatkozik a törvény. Ha a macska kárt okoz, akkor a tulaj felel, de azért mert megevett a fáról egy madarat még nem fogják lecsukni."
Nem. Csak lelőni. Sajnos nem úgy működik, hogy minden kóbor állatnak kinyomozzák a gazdáját, és ejnyebejnyéznek. Ha így menne, már nem lenne vadállomány, se védett madár.
Aha, de ha pl egy "most hülye példa lesz" egy Réti sas elkap egy darú-t v. kócsagot, akkor a vadász hivatalból kilövi a Sas-t? az, hogy te nem bánthatod a madarat, az még nem azt jelenti, hogy a macsek nem bánthatja, mert ugyi szegény ezt hozta a génjeiben. Ennyi erővel a galambokat is lövöldözhetném, mert az nem védett...
A macskákra nem vonatkozik a törvény. Ha a macska kárt okoz, akkor a tulaj felel, de azért mert megevett a fáról egy madarat még nem fogják lecsukni.
De nem vitatkozok veled nem érdekel csinálj amit akarol. csak ne költözz mellénk.
Egyik sem vonatkoztatható rám akkor sem, ha macskát lövök. "Gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz" - én nagyon is indokoltan fogom bántalmazni. :-) A Slavia 630 légpuska pedig nem tiltott vadászati eszköz.
Olvass utána. Az indexen is "vót valamikor" egy ciksorozat erről, de eu-s oldalakon tuti van róla infó. meg van ingyenes jogsegély, + mivel itt nem polgári peres eset van, hanem bűncselekmény/szabálysértés/vétség > hivatalból el kell járniuk, te meg mint tanuként szerepelsz majd, a felperes meg az állam.
A Btk. a következő alcímmel és 266/B. §-sal egészül ki: "Állatkínzás 266/B. § (1) Aki a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik."
"de körbe fognak röhögni." hát amióta EUsok vagyunk ha Magyarországon nem kapsz jogsegélyt, küldesz egy levelet Brüsszel > magyarul csatolva a bíróság kiröhögését és ott ingyen !!! elbírálják. Az a baj, hogy senki nem jelent fel senkit, ha sorba mennének ezek a feljelentések, és a hírekbe is bekerülne mint elrettentő példa sokkal kevesebben csinálnák...
Ez remélem, így van, köszönöm az infot.
Mindenesetre legelőször a szép szóval próbálkozom.
panelkocka nem sértés, hanem kijelentés aki nem bírja a picike természetet (kert) az menjen vissza oda ahol a pici sincs. és hagyja békén azt aki ezt a picit is értékeli.
Látod, most elárultad magad. Aki itt az észt osztja, azok ti vagytok. Igen, sokan ember, aki kertes házba költözik, azt hiszi, hogy most aztán itt van a végtelen szabadság, azt csinál, amit akar. Hangosan düböröghet a zene, lófrálhat a macskája, csak az számít, amit ő akar. Én szeretek az embertársaimmal békében élni, de ez azzal jár, hogy mindenketten betartjuk a játékszabályokat.
Ha valaki veled szemben próbálná érvényesíteni az egyébként jogos követeléseit (tehát hogy a macskád ne jöjjön át hozzá), akkor rögtön nekiállnál szívózni. Remek. Nem szeretnék ítélkezni, nekem ez szimplán egoista gondolkodásnak tűnik. Továbbá ha valaki másképp gondolkodik, mint te, annak nem lehet igaza.
A "betonkockába való" dolog pedig igencsak sértés.
Ha lövöldözi a "rigóidat" akkor jelentsd fel. simán gerinces + megöli > csücs.
Én megtenném az tuti.
A kert nem természetes környezet az a mező ill. az erdő volt amíg az ember nem alakította át ott nem macska volt, hanem híúz,nyest,.....
ha minden madár túlélné a gyerek/fióka korát akkor túlszaporodnának, mert kaját mindig találnak meg vizet is, mert ahogy látom szereted a madarakat, tehát valszeg eteted ill itatod őket télen...
Vegyél te is kutyát v. menhely és nem lesz macska gond. bár a kutya kertész ... de hát semmi se tökéletes....
"de körbe fognak röhögni." hát amióta EUsok vagyunk ha Magyarországon nem kapsz jogsegélyt, küldesz egy levelet Brüsszel > magyarul csatolva a bíróság kiröhögését és ott ingyen !!! elbírálják. Az a baj, hogy senki nem jelent fel senkit, ha sorba mennének ezek a feljelentések, és a hírekbe is bekerülne mint elrettentő példa sokkal kevesebben csinálnák...