Minden mas elolvassa az ezzel irt audio-t, tehat az iro jo, de az olvasomat nem szivesen dobnam ki (panasonic hifi cucc tuner, erosito, stb).
Mar mindent kiprobaltam:
- lecsereltettem garanciaban
- kiprobaltam ugyanabban a kornyezetben egy regebbi irot (gep, kabel, szoftver ugyanaz), es a regebb iroval (GCC-4120B-vel) irt lemezt el tudom olvasni. Sajnos iyen regi irot mar nem lehet kapni, pedig a sebessegrol is szivesen lemondanek, csak mukodjon vegre.
Nero 5.5.9-cel irok.
Kerdes, van-e valamilyen beallitas, ami esetleg segithet, vagy mas szoftver?
Elég fura dolgokat produkál. A sztereó-módban grabbelt (rippelt?) MP3-ak élvezhetetlenül pattognak-akadnak, kivéve, ha 192 kbps/44100 MHz-ben nyomatom ki a zenét (bár akkor is egy picit, mintha karcos bakelitet hallgatnék). Joint-Stereoban semmi bajuk.
Kérdésem:
Tud valaki hozzászólni az autós MP3-témához?
Előfordulhat a jelenség, vagy vigyem vissza a cuccot, hogy garanciálisan cseréljék ki?
Joint-Stereóban romlik a minőség a sztereóhoz képest?
Ha végigvitted volna a letöltést, akkor az alábbiakat olvashattad volna:
< F/W 1.0H -> 1.0K >
ˇ
It supporeted to read Ultra Speed CD-RW disk. (Not supported to write.)
ˇ
It supported to read/write 12x High Speed CD-RW media made by NANYA and LEAD DATA.
éppenséggel helye van, úgy a cd-n, mint a hangkártyán. csinálni, tul.képpen nem olyan nehéz, de mégsem fér a fejembe, hogy ilyen kábel nincs a piacon.
érdekes módon a cd-rom-ot forgalmazó cégek, mikor rájuk kérdez az ügyfél, csak állnak és bámulnak mint egy szamár az új kapu előtt.
pedig nekik lenne kötelességük, ha nem másért, hát az ügyfél iránti tisztelet miatt, hogy beszerezzék vagy legyártassák ezt a kis semmiséget.
Lenne egy gyors kérdésem: vettem egy TEAC 548 CD-írót, persze OEM, semmit az égadta világon nem adtak hozzá. Az író már bent van a gépben, olvasni olvas, írást még nem próbáltam (szoftver hiányában, melyet nem volt kéznél). Kell valami driver (win 98 második kiadás van a gépen), vagy anélkül is megy az írás? A CD-író szoftverek tartalmazzák a legújabb drivereket? Bocs, ha lamer a kérdés, de úgy megszaladt itt a technológia, hogy biztos ami tuti inkább rákérdeznék itt.
Ugyan még sosem volt a kezemben ilyen digitális cucc, csak az elméletéről van ismeretem, leírom, hátha valakit érdekel:
1. Ha mp3-at vagy hasonló hangtömörítvényt játszol le, akkor az adatként van a CD-n, ergo a drive audio vagy dig.audio kimenetének a lejátszáshoz semmi köze, az a hangkártyád D/A átalakítójában válik analóg hanggá.
2. Ha audio CD-t játszol le a driveban, akkor a drive leolvassa a CD-ről a hangadatokat, és egy belső D/A konverterrel analóg jellé alakítja, ez jelenik meg a drive audio kimenetén. A dig.audio kimeneten elvileg a D/A konverzió előtti, a hangot digitális formában tartalmazó jelek jelennek meg.
3. Az előző ponttal kissé ellentétesen, w2k-nál már meg lehet adni a drive tulajdonságainál, hogy "digitális lejátszás"-sal szeretnél audio CD-t hallgatni. Ez annyit jelent, hogy ilyenkor lejátszás során a vindóz grab-el folyamatosan, és a leszedett digitális infót nyomja a hangkártyába, mintha egy wav-ot játszana le.
4. A dig.audio kimenet jelét felhasználni az audio kimenet helyett természetesen van értelme, ha megfelelő eszközeink vannak. Pl. egyes hangkártyákban lévő DSP-k belül digitális jeleken számolják az effekteket (elég, ha csak a hangszínszabályzásra gondolsz), tehát hagyományos összekötésnél az anyag először átalakul a CD-ről leolvasott digitális jelekből analóggá a drive D/A-jában, aztán visszaalakul a hangkártyán digitálissá egy A/D segítségével, majd a hangkártya kimenetén megint átalakul analóggá egy újabb D/A-n keresztül. Ez 3 átalakítás, de - mint tudjuk - minden átalakítás ront a minőségen. Dig.audio kimenet felhasználásával az első kettő kihagyható, nyilván minőségjavulást eredményez.
5. Jelentős minőségjavító tényező lehet továbbá a dig.audio kimenet használatakor, hogy az olcsó CD driveokba "gagyi" D/A-kat építenek (mondjuk 12 bitest, pedig a CD-n 16 biten van az info tárolva), mondván, egy számítógépes drive úgysem audiofil környezetben használatos. Ilyenkor a drive audio kimenetén egy nagyon kommersz minőséget lehet tapasztalni, míg ha a dig.audio kimenetét használod a drivenak, nem vész el az eredeti hanginformációból semmi.
Nagyjából ennyi, javítsatok, ha valamit rosszul írtam.
Nah totál semmittudóként beleszólok én is az analóg CD-kábelhez: Hát ha nincs, akkor csinálni kell egyet!! Amúgy meg az audiós kábel másik fele hova csatlakozna?
Ezzel a kábellel én is így jártam. Ha tudja valaki, hol lehet beszerezni, ossza már meg (csak mert az SB Live!-on is van egy ilyen csatlakozó és gondolom, ha így kötöm össze őket, csak jobb lesz a hang...)
az mp3 mindenkepp digitalisan jatsza le mivel adatkent az ide kabelen jut az alaplapra meg mittom en hova, aztan a hangkartyara.
ha cd-t akarsz digitalisan akkor azt is tudja adatkent, pl a media playerben(7.0tol asszem) beallithato h digitalisan jatsza le.
A CD-ROM meghajtók hátulján van két csatlakozó a hang lejátszására: 1 digitál, és 1 analóg.
Általában mindenki az analógot használja.
Én gondoltam bekötöm a digitált, de még egyetlen üzletet sem találtam, ahol ilyen kábelt árulnának. Pedig egyszerűbb mint a másik, mert csak két eres. azt ugyan nem tudom, hogy mezei audio CD-t lehetne-e digitál módban jáccani, de pld mp3 esetében - állítólag - jobb minőséget produkálna...
Köszönöm, hogy szóltál. Tényleg elfelejtettem kikapcsolni azt az értesítést, és sajnos másoktól is kaptam ilyen visszajelzést, és nem tudtam mire vélni.
Most müxik :-)
...mivel az emíledről a következő autoreply-t kapom: "Helló!
2003. március 4-ig nem vagyok elérhető."
Kicsit már elmúlt ez a dátum, nemde ??! :o)
Nem kéne felszabadítanod esetleg...???
Vagy küldjél egy valid címet a privátomra...
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. Másoktól is ezt hallottam, és végülis úgy döntöttem, hogy megveszem azt az ócsó magyar CD-író szoftvert. 2000 HUF az ára, annyit megér.
Az XP-m valóban nem hófehérke, egyelőre, mert most a zadót kellet befizetnem, de hamarosan veszek egy szűz xp-t. (hátha addig valami frissítése is kijön.)
Sziasztok! Segítség kellene cd írással kapcsolatban. A probléma: egy 2 cd-s játékot akartam megírni (2 bin fájl), a cd2-öt sikerült megírni Neroval, de a cd1-et nem akarja megírni. A fájl biztos jó, mert már feltelepítettem a gépre. Az írás el is indul, sőt meg is írja, aztán a cd-n végül nincs semmi. Tud valaki segíteni, mi lehet a probléma?
Ha teljesen tutira akarsz menni, akkor a következőket kell tenned:
1. Ha nincs fenn az SP1 az XP-n, akkor sürgősen tedd fel. Valszeg már itt megoldódik a problemmád. Ha netán /bár nem feltételezem.../ nem százas az XP szeriálod, akkor privmélben kérdd el tőlem az önálló XP-s cd-író pacsokat; ezeket úgy is lehet telepíteni, ha nem hófehér az opszisz...
2. Elfelejted a beépített Roxio-csodát, és használatba veszed pölö a Nero-t /vagy más tisztességes proggit/. A Nero-hoz természetesen vagy magyarítás is, ha igényled.
3. Ha nem a legfrissebb a firmvered, akkor frissítsd.
Nagyon sok embernek volt ilyen problémája már egyébként...
Vettem egy Lite-On 10x-esen is író CD-ROM-ot.
Ennek ellenére én csak 1x sebességgel írtam vele a Windows XP beépített CD-írójával.
Meg is csinálta.
Kivettem, áttettem a régebbi Matshita 24x CD-ROM olvasóba, és ekor ért a meglepi: a lemez tök üres, nem lehet olvasni.
Visszatettem a 16x10x40-es Lite-on íróba, és csodák csodája, lehet olvasni, stb.
Vissza meginta a régi olvasóba. Megint nem müxik. szomorú vagyok.
Ez az író csak olyan lemezeket tud írni, amelyeket csak ő olvas???
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Külsős Cd-író progi megoldja ezt a gondot?