Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Több leírásban láttam, hogy a készülék HD readys, ugyanakkor HD megjelenítése nincs, hogy van ez tulajdonképpen. Köszi a segítség, tv-vásárlás előtt állok, de még csak ismerkedem velük és ezekkel a fogalmakkal...
Tesztek között valóban érdekes eltérések fordulnak elő, ezért némelyik lapot nem is tekintem teljes mértékben hitelesnek. Viszont az újságíró szakterületen dolgozónak számít, ráadásul hetekig együtt élhet a készülékekkel, nyúzhatja, azonos körülmények között végezheti az összehasonlításokat.
Konkrétan IT vonalon történtek ezek a fals dolgok, de mással kapcsolatban is olvastam már olyat, ami nem nagyon egyezett a tapasztalattal.
Persze, megértem, a tesztelő elsősorban egy pillanatnyi helyzetet rögzít, soxor szubjektív behatással. A szakterületen dolgozó viszont hosszabb távú, objektív tapasztalattal rendelkezik az adott készülékekről. Aztán a "független" vizsgálatban, tesztben sem vagyok mindig biztos (Csurrancseppenovits). Éppen ezért általában több, főleg külföldi tesztet olvasok el egy kiszemelttel kapcsolatban, így azért teljesebb a kép. Egyébként ott is nemegyszer előfordul, hogy míg az egyik teszt kiválóra értékeli ugyanazt a modellt, a másik csak mondjuk közepesre. Szóval, egyelőre engem nem hat meg a Sztereó magazin lesajnáló véleménye a Panákról. Úgysem most akarom megvenni, addigra pedig lesz már jópár egyéb teszt is az újakról.
Arról nem is beszélve, hogy miután jópár éve a szakmában vagyok, bízhatok a saját tapasztalatomban is, tehát jólcsengő marketingdumákkal nem tudnak megetetni. A gyártók módszereit pedig ismerem, ezekben nincs különbség. A Samsung egyébként minden területen bizonyítani akar, de néhol ez az erőlködés végül beszarást eredményez, oszt jöhet a módosítgatás. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy rossz márka lenne, csak a kiélezett versenyben néha nagyot akar markolni. S aki egy ilyen szériahibás készüléket vesz, nem lesz boldog.
A Digitális Házimoziban évek óta nincsenek összehasonlító tesztek. Határozottan állítom, semmiféle LCD iránti elfogultság nincs a lap egyetlen mondatában sem!
1024x768 a plazmatévéken 16:9 arányú!!! Ilyen adásnál nincs sehol csík! 4:3-as adásnál viszont két oldalon lesz függőleges csík, 2,35:1 mozifilmeknél meg alul és fölül, de ez 1920x1080-asnál is így van!
Nézd meg az árban neked megfelelő tévé adatlapját a gyártó honlapján, én is onnan tájékozódom!
Azt szeretném megtudni (attól akinek van ilyen és ért is hozzá), hogy a t-kabel STB képes-e HD adás vételére vagy csak a mostani digitális adásra.
1024/768 = 4/3. Úgy gondolom ha ezen 16:9-et nézek akkor választhatok, hogy vagy fekete csík lesz, vagy torzítom az adást ha ki akarom használni a teljes képernyőt. Tévedek?
Árakat tudok nézni viszont mintha ti írtátok volna, hogy ez meg ez a tv nem tudja a 24p-t hiába 1920x1080 a felbontása és ilyet nem vennétek. Vagyis olyan oldalt keresek ahol rendesen le van írva a készülékek tudása nem csak a reklámduma, hogy FullHD, HD ready, stb.
Utoljára jónak mondható teszteket a megszűnt Házimozi Magazinban olvastam. A Digitális HM-t is megvettem azóta néhányszor, nekem csak az lcd-k iránti elfogultság jött le belőle.
S mióta azt a készüléket hozta ki egy teszt toronymagas győztesnek, amit mi a szervizben jó közepesnek, viszont rohadt drágának tituláltunk, azóta fenntartásokkal fogadom ezeket a magyar teszteket.
OLvasd el a legfrissebb Sztereó magazin tesztjét a plazmatévékről! Csúnyán leszerepelt a Pana, a Samsung viszont meglepett mindenkit. Erre a hétre igérték a legújabb 50 colos teljes HD modellt kipróbálásra. Majd mesélek.
Szerintem a fekete káva sokkal szebb, de ízlés dolga. Tapasztalatom szerint em porosodik jobban, mint bármelyik másik tárgy a környezetében. Ha ennyire zavar a por, vegyél levegőtisztítót. Két ismerősöm használ ilyet, 3 hét alatt gyűlik össze náluk annyi por, mint az én nappalimban néhány nap alatt.
Unalmas, hogy hozzák a standard jó minőséget, relatíve jó áron :) Mindig fejlesztenek egy picikét, de túl nagyot sem robbantanak, hogy maradjon még a tarsolyban a következő generációs modellekre.
Hát, az ezüst/szürke színűre cserélés a biztos megoldás. :) Az sem tudom, hogy festéssel megoldató-e, pl. üveglap levéve, ráfújva a keretre és vissza az üveg, akkor violá? Persze tudom, hogy a gari ugrani fog. De majd rábeszélek...
Köszi, de a port mégis vonzza. Voltam a MM-ben néhány hónappal ezelőtt, V70P éppen előtt tanulmányoztam, akkor közelebbről szemezgettem hogy miért rakodott ennyi por a képfelület körüli fekete keret. Egy ujjal hozzányúltam és máris rettentő undok por hagyott a mutató ujjamon. Én úgy tudom, hogy kevésbé látszik az ezüst/szürke felületén a por. Azért nem értem, mire jó a fekete kávé. Rühellem a fekete tárgyakat, onnan mindig kilátszik a por. :( Nem tudom mit csináljak vele, majd rábeszélek, hogy ezüst/szürke színű keretre cseréljenek le ráfizetéssel.
2,5 méterre nem tudok sehová helyezni az ajtó és ablak miatt, amint meglesz a saját lakásom, természetesen nagyobb szobába/másik lakásba fogok átköltözni, onnan persze bőven elég a távolság.
"Az mindenesetre furcsa, hogy az AVplaneten olcsóbb a PX, mint a PV." Mert a PV gondolom a Panasonic Hungárián keresztül jön, a PX meg Németországból. :) Nehéz összahasonlító árakat találni, mert a V, Y szériákat nem nagyon forgalmazzák nyugat-európában, de ahol találtam, ott kb. 10%-al volt drágább az X széria a V-nél.
Minden áramjárta cucc vonza többé-kevésbé a port, még a sima hálózati tápegységek is jóval szutykosabbak szoktak lenni, mint pl a kisfeszű vezérlőkörök.
De van rá megoldás: prof. Kompressor és dr. Ecset.:-)
Korábban akartam kérdezni, hogy a plazmák is vonzanak a porok, miért van ez? Tudom hogy a CRT 20kV-os képcső miatt, de a plazmáknál? Ugyanolyan káros a szemünkre (szemvörösödés) mint a CRT-knél? Mert ha káros, mindenképpen le kell mondanom, hiszen 1~1.5 méterről csak így tudok nézni a félszoba miatt! Máshol nem lehet elhelyezni, mert ez nem a saját lakásom, szüleimé.
Alapvetően a DVB-T tuner a különbség, de kispóroltak belőle még egy-két apróságot, pl. a PC-bemenetet. Nem bogarásztam végig, de ha nem kicsinyíti le az index túlzottam akkor lehet látni, hogy van különbség a kettő között.