Már csak 7db fogoly 3-4dbvilágos a felesleg Aztán tavaszra majd meg látjuk,hogy mi lesz belőlük. A következő képen lévő tyúknak ill kakasnak kellene pár. Lehetséges?
Kakasok vannak, jérce meg nincs hozzájuk? hát hogy lesz ebből tavasszal szaporulat? vagy csak kakasokat tartasz? (szépen kukorékolnak majd) bár ahogy ismerlek nem lesz gond a beszerzéssel.
Tyúktartó Pontosan nem tudom, de 20 fölött van biztosan, (majd holnap megszámolom) Meg van még a kékfogoly bráhma kakasod? egyébként a csere is szóba jöhetne, ( ha érdekelnek a t.cochinok) és mégis lenne 1 nélkülözhető bráhma kék, vagy kékfogoly jérce, (természetesen értékegyeztetéssel) Szépek a kakasok amit a dísztyúkos fórumra feltettél.
Szia Tyúktartó! Nagyon el vagy veszve, a múltkor küldtem e-mailt, de semmiválasz nem jött. Kérdeztem lenne-e bráhmából 1-2 jércike kék, - meg fogoly színbe? Van eladó t. cochinom, sokan vannak, meg tavasszal új színeket akarok. Gyertek látogassatok meg. üdv.
Köszönöm a dícséretet, már nekünk is kb. 4éve vannak Brahmák, így évről évre szelektálunk, nem vagyunk tenyésztők csak a magunk kedvteléséből, talán még a standardhoz is egyre közelebb van az állomány. Nyár végén kaptam az egyik haveromtól egy magas Brahma kakast és sikerült tölle 10 db utódot fogni, reméljük, hogy jók lesznek. 3képet raktam fel róluk, arany soruk van és egy képet a New-hamphshire családról /ami nem tisztavérű, mert van bennük 1 db kopasznyakú tyúk is/, ezen a képen van pár japi és a sárga t. cochin kakas is láthato kicsit.
Nem adtam fel az álmomat, hogy valamikor lesz sárga /jelenleg 1db kakas van/, aranybúza színű, barna szegett színű törpe cochin családok is, de még nem találtam olyan példányokat amikbe beleszerettem volna. Majd itt a neten /expressz.hu oldalon leginkább/ tavaszig talán vagy majd tavasszal a márciusi Monori börzén csak találok majd.
Heló! Csak fehér színű cochin családot akarsz? Feladtad a sárga ill. aranybúza színűt? Én tavaszra szeretnék aranyporcelánt, valami csodásak, A fehéreket, - feketéket megszüntetem, (eladom). Marad a kendermagos, a kék meg a babosak.
Végre tudtam pár képet csinálni baromfikról. 7db t.cochin növendékem van /3kakas+4jérce/, a Brahma növendékekkel együtt vannak, elvannak mint a befőtt. Tavaszig kiszelektálom a növendékeket és lesz 1 család t.cochin és 1 család Brahma + 1 család japi és 1 család New-hamphshire féle család. A fölösleget eladom.
helló hát nem tehetek róla hogy ez lett az arány XD:D addig is japi tyúkokkal pótolom a hiányt:D de igen akarok majd hozzá venni 1 tyúkot, jövőre keltetek egy csomót és tyúkokból tartok meg kakasokat meg eladom vagy nem tom:D nagyon szépek a t.cochinjaid tetszenek:D
Helló! Szépek a kis t.cochinok, csak éppen fordítva lenne az ideális 1 kakaska 3 jérce, mert így szegény tyúkocskát " lestrapálják" nem akarsz még hozzájuk valamelyik színből tyúkocskákat? pl. feketét, fehéret v. kendermagost? Akkor már egy jó kis társaság lenne. A fehér v. a fekete mind a 3 kakaskához jó lenne, a baboshoz is meg a fekete- fehér-nyírfához, bár én tavaly összeraktam fehér kakast meg kendermagos tyúkocskát (kendermagost szerettem volna hogy legyen) és gyönyörű kékek lettek. Néhány kép a kis csapatról.
Most nekem 4 jérce és 3 kakas növendék van törpe cochin fehérben és 1db sárga t. cochin kakas, hát majd összejön tavaszig a 2 sárga jérce beszerzése. Hirdetem az expressz.hu oldalon, hogy keresek, majd csak lesz. A Monori börzén láttam szép sárga wiandotteokat is alkudoztam is rájuk, de megbántam már, hogy nem vettem, meg őket, bár már itthon nem nagyon örült volna neki az anyu. Mos már, úgy látom, inkább kellett volna vállalnom a lecseszést, majd máskor. A két plusz fehér kakas eladásra kerül vagy mennek a pörkölt mellé. Még vannak columbián színű brahmáink növendékek kb. 25db majd most fogom szelektálni őket, tavaszra csak kb. 8-10 db-ot fogok hagyni, a többit eladom. Még van egy falka japink is, ha csinálok róluk képeket, majd teszek fel róluk, csak legyen időm rá.
Heló! Nem sikerült a börzén venni sárga t.cochinokat? Egyébként én is kerestem, de nem találtam, az enyémeket eladtam a fiatalokat (mert apa lánya) voltak. De nincs el késve majd lesz az még mire keltetni kell. Üdv.