Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Én vékony lemezeknél is használom az impulzus üzemmódot. Sokkal kisebb a hőterhelés, nem ég át a vékony lemez. Illetve olyan finom kis cuccoknál, amelyik kényes az elhúzódásra.
"Hivatalosan" ugyanaz a köszörülés, csak hegy 1/5-öd részét laposra lenyomják. Persze ettől azért szoktak eltérni ésszerű és kevésbé ésszerű megfontolásokból, leginkább feladattól és paramétereitől függően. Ennyire olvadt volfrámmal akkor találkoztam, amikor gyagyások kicserélték szépen köszörült szénacélra. :) Ha rendesen ennyire megolvad, akkor jócskán ki kellett lépni az átmérőhöz tartozó áramerősség-tartományból. Esetleg a túl nagy kinyúlás is dobhat a melegedésén (1cm az irányadó maximum gázlencse nélkül), bár az nem számottevő, ha megfelelő áramerősséggel megy a hegesztés.
De én is komolyan gondolom, hogy lehet benne valami amit mondasz, mert ha jól tudom, ez úgy működik, hogy a százalékos aránynak megfelelően vagy az elektródára, vagy a munkadarabra koncentrálja jobban a hőt. Szélsőséges esetben elvileg előfordulhat, hogy annyi hőt terhel az elektródára, hogy elcseppen. Gondolom én, a felületes ismereteim és harmatos tapasztalatom alapján. Kéretik így is kezelni :-)Talán majd hozzászól valaki, aki jobban ért hozzá :-)
Nemtom, nekem nem sikerült elcseppenteni, pedig állítgattam minden irányba az AC balace-ot. A varrat terülésén, vagy magasságán látszott egyedül változás. De nem kizárt az sem amit mondasz, ahány gép, annyi szokás :-)
Az elcseppent wolfi polaritáshibára utal. De a nem megfelelő gázvédelem is produkál hasonlót, csak nem ilyen durván. Azt gondolom tudod, hogy aluhegesztésnél AC üzemmódban nem kell köszörülni az elektródát, magától kialakul egy kis gombóc a hegyén.
Ma beszéltem a szervízzel. Valószínű, hogy hibás a gép. Közben az üzletnek is írtam , ahol vásároltam.
Mindenki korrektül állt a dologhoz. Szervízből felhívtak, miután az üzlet jelezte a hibát, holnap futárt küldenek érte, úgy néz ki a nagyfrekvenciás része halt be.
Ma rövidzárba lehet ívet fogni, hegeszteni is lehet vele, bár a hangja nem az igazi.
Mondták a szervízben, valóban, járt volna hozzá a villásdugó, elnézést kérnek. Valóban szar a leírás, majd javítani fogják.
No itt van egy kis különbség pld a BLM, meg IWELD közt.
Utóbbi eszméletlen mennyiségben teríti meg gépekkel a Magyar (Lengyel, Román stb) piacot, sokkal gyakrabban becsúszik a hibás, vagy nem erre a piacra szánt darab .. lásd egyéb szabványos kiegészítők.
Kisebb darabszámban jobban megy a minőségellenőrzés. :-(
Gratulálok, majd írd meg milyen a cucc. 180-ason én is sokat gondolkodtam, de eddig nem jutottam dűlőre hogy kell e nekem olyan.
Most épp a LIDL-s akkus 18v-os 115-ösért fáj a szívem, nézegetem napról napra a cibatta vásárlás közben, tetszik tetszik, kéne egy ilyen de minek? Nagyon kevés olyan eset lenne amikor ki lehetne használni hogy mobil a dolog. 22 nem is sok érte, azért hogy a garázs polcon álldogáljon a dobozában hogy egyszer majdcsak erre lesz épp szükség ... úgy viszont ...
Na mindegy hátha valaki:
akkus sarokcsiszoló 22, akkus ütve csavarozó 20, akkus kardfűrész szintén 20 .. az akksik cserélhetők
Hát ez nagyon szomorú. Én is majdnem ilyent vettem. Sajnos az Iweld-nél nem ritka a hibás új gép. Nem te vagy az első itt a fórumon sem. De mentségükre szóljon, hogy nagyon korrektek. Cserélik azonnal. De azért nagyon bosszantó, én is nagyon csalódott lennék. Pedig jó gép lehet.