Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nemtom, nekem nem sikerült elcseppenteni, pedig állítgattam minden irányba az AC balace-ot. A varrat terülésén, vagy magasságán látszott egyedül változás. De nem kizárt az sem amit mondasz, ahány gép, annyi szokás :-)
Az elcseppent wolfi polaritáshibára utal. De a nem megfelelő gázvédelem is produkál hasonlót, csak nem ilyen durván. Azt gondolom tudod, hogy aluhegesztésnél AC üzemmódban nem kell köszörülni az elektródát, magától kialakul egy kis gombóc a hegyén.
Ma beszéltem a szervízzel. Valószínű, hogy hibás a gép. Közben az üzletnek is írtam , ahol vásároltam.
Mindenki korrektül állt a dologhoz. Szervízből felhívtak, miután az üzlet jelezte a hibát, holnap futárt küldenek érte, úgy néz ki a nagyfrekvenciás része halt be.
Ma rövidzárba lehet ívet fogni, hegeszteni is lehet vele, bár a hangja nem az igazi.
Mondták a szervízben, valóban, járt volna hozzá a villásdugó, elnézést kérnek. Valóban szar a leírás, majd javítani fogják.
No itt van egy kis különbség pld a BLM, meg IWELD közt.
Utóbbi eszméletlen mennyiségben teríti meg gépekkel a Magyar (Lengyel, Román stb) piacot, sokkal gyakrabban becsúszik a hibás, vagy nem erre a piacra szánt darab .. lásd egyéb szabványos kiegészítők.
Kisebb darabszámban jobban megy a minőségellenőrzés. :-(
Gratulálok, majd írd meg milyen a cucc. 180-ason én is sokat gondolkodtam, de eddig nem jutottam dűlőre hogy kell e nekem olyan.
Most épp a LIDL-s akkus 18v-os 115-ösért fáj a szívem, nézegetem napról napra a cibatta vásárlás közben, tetszik tetszik, kéne egy ilyen de minek? Nagyon kevés olyan eset lenne amikor ki lehetne használni hogy mobil a dolog. 22 nem is sok érte, azért hogy a garázs polcon álldogáljon a dobozában hogy egyszer majdcsak erre lesz épp szükség ... úgy viszont ...
Na mindegy hátha valaki:
akkus sarokcsiszoló 22, akkus ütve csavarozó 20, akkus kardfűrész szintén 20 .. az akksik cserélhetők
Hát ez nagyon szomorú. Én is majdnem ilyent vettem. Sajnos az Iweld-nél nem ritka a hibás új gép. Nem te vagy az első itt a fórumon sem. De mentségükre szóljon, hogy nagyon korrektek. Cserélik azonnal. De azért nagyon bosszantó, én is nagyon csalódott lennék. Pedig jó gép lehet.
Majd 300 ezer volt bruttóban, és sajnálnak róla egy villásdugót. Pisztoly elektromos csatlakozónak leírás szerint nincs hely. 2 dugó van egyik lábpedál, másik vízhűtőkör. Aztán kiderült szar a leírás, a vízhűtőkörre kell kötni a pisztolyt.
Géppel együtt rendeltem argon nyomásszabályzót. Nagyon mutatós, csak éppen a palackra nem lehet feltenni.
A reduktor hollander menete fél colos, mint kiderült a palackon meg 22-es withwort menet van. Nem nagy az eltérés csak éppen nem lehet feltenni.
Persze az is kiderült egyik argon palack ilyen, mert éppen CO palackba töltötték, csak elfelejtettek csapot cserélni.
Na esztergáltattam egy közbetétet.
Mire minden megvolt este lett.
Na de má a gépet csak kipróbálom.
Mivel kezdünk? Alumínium.
Naqyon jó, még a hegesztés is elfogadható. Próbálgatom, próbálgatom, egyszer nincs ív. Na azóta nem tudok ívet fogni. Úgy néz ki 1 órát bírt a gép.
Jaja, nem az enyém. Böngészgetés közben találtam és belinkeltem hátha kell valakinek, mert nem rossz vétel. (kicsit gyengébb mint a formig 175, de ettől még nagyon jó kis gép ha valakinek pld szinte csak kasztnira/zártszelvényre kell.)
Plazmavágóhoz mindenképp kell palack? Nem lehet, olyat, hogy csak a levegőből szívja be a gép, amit az ívhez fúj sűrítve?
Bocs a láma kérdésért, de nekem még nem volt dolgom plazmavágóval. Ehhez is van plazmavágó gázkeverék? Vagy jó hozzá az argon is? Gondolom nem annyit eszik, mint pl. egy TIG hegesztés - az argon drága lehet erre... Van olcsóbb gázkeverék, ami kimondottan plazmavágáshoz való?
Feltennék egy érdekes kérdést hátha tudja rá valaki a kb választ,awi val hány kg hozaganyagot (szénacélhoz) lehet kb elnyomni egy 20 literes 4 köbös teli argonpalackal?Olvastam hogy kb a 10-12 liter/perc a megfelelő.
Mivel ferde a teto belulrol a fustgazok osszegyulnek a teto legmagasabb pontjan. Ide beepitettem 5 db 9 cmes pc ventillatort. Meglepo mennyiseget kitolnak. Es olcso. Ingye van.