Keresés

Részletes keresés

dr_mdavid Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4981
ja, googleban találtam rá... akkor bocs, h most irtam... nekem nem volt pénzem gs_140re, de maradok a butitott változatnál... szerintem jó szoftwarerrel igényes felvételeket készítek majd, egy 12éves VHS-C után...
Előzmény: chgergo (4980)
chgergo Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4980

Höh.

Ez jó régi hozzászólásom volt.

Sajna a GS75 köztudottan a GS120 butított változata, még a Leica lencsét is kilpoták belőle. És még drágábban is mérik nála. "Hülye azért nem vagyok" megvenni azt a vackot.

300e-et meg nem tudok adni egy normális kameráért, ezért végül vettem egy DS25-öt használtan. :)

Előzmény: dr_mdavid (4977)
chgergo Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4979

Sajna én is így jártam a GS140-el. Rádugtam a firewire csatit, és semmi sem ment.

Pedig előtte a DS30-al nem volt gondom.

Utána már pesze az sem ment. Kinyírta a portot az a szar GS140.

Áramtalanítani kellett volna dugdosás közben. :(

Csak annyi tűnt föl, hogy eltűnt a hálózati adapterek közül a 1394 eszköz.

BIOS-ban még megjelenik, de az XP már nem látja.

Újratelepítéskor sem kérte a hálózati adatokat, pedig szokta.

Béke szegény firewire poraira...

Remélem neked nem ez lett a sorsa.

Play módba kapcsoltad a kamerát?

Elvileg egyből kéne egy előugró ablakban pofáznia a renczernek...

Előzmény: caprine (4962)
Transa Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4978

Enzo! Te jó szagú, oktober óta nem is tudod használni a kamerádat? Várjunk még egy fél évet, talán addigra felmegy az ajánlott összeg 10e Ft-ra, akkor majd adok magyar manualt. :-)

Na jó félretéve a viccet, szerintem nyugodtan használhatod a

DCR-HC30 , 40 manual -t, mert ha jól látom szinte tök ugyanaz mint a PC350-es, leszámítva a kamerák formáját. Ha még sincs igazam akkor bocs.

Előzmény: Enzo Molinari (4964)
dr_mdavid Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4977
Maradj a Tri CCD technikánál... Panasonic Gs 75 ;) Én is így jártam, h kifutott termék lett! :(
Előzmény: chgergo (4684)
VChris Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4976

Nos, megcsináltam a kamerafelbontás tesztet most már normális fényviszonyok között, és úgy, hogy a teljes videojelet a tesztábra töltse ki.

Eszerint a tényleges felbontása a HC14-nek kb. 400x350 pixel.

Az ábra:

Márklár Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4975

Félretéve a tréfát, valóban, a képek önmagukért beszélnek.

Előzmény: Törölt nick (4973)
Márklár Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4974

Jól van megnyugodtam, hogy engem sem kell szemészhez elküldeni!

(Hiába néztem a két képet, semmi különbséget nem tudtam felfedezni). :-)

Előzmény: Törölt nick (4972)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4973

Naszóval, elb.tam.

Az előző kettő PCTV- vel lett , ez pedig ADS Instant DVD kártyával, MPeg-ben mind a kettő, azonos botrátával.

Előzmény: Törölt nick (4972)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4972

Az elsőkép PCTV tunerkártyával, a második ADS DVD instant kártyával lett bedigizve.

Előzmény: VChris (4968)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4971
Teljesen egyetértek veled. 80eFt fölött nem MPEG2-t árulnak, hanem DV konverter box-ot, ami őprogramozható, és bármiből bármit előállít. Alatta csak USB-s gagyi MPEG2-set láttam eddig, amik a VHS szintjét sem érik el, és képesek érte 50eFt-ot elkérni.
Előzmény: chgergo (4966)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4970

Én a hivatalos, csak digizésre szánt kártyákról írtam, azért ajánlottam a TVtunert, pont azért, mert azt nagyon olcsón lehet megvenni.

Szerencsére a saját kamerámról nem tudom azt elmondani, hgoy mindegy lenne, hogy DV vagy analóg jellel megyek a gépembe, mert eléggé látványos a különbség.

Előzmény: chgergo (4966)
CiluHS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4969
Elnézést, én a leírását töltöttem le, a 8MB-os PDF-et, ami a cucc user's manualja... abban volt benne, hogy csak DV IN.
Előzmény: Márklár (4965)
VChris Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4968

A TV-tuner kártya valóban alkalmas digizésre. Ha jóminőségű az anyag (márpedig egy 8mm-es kameránál azért annak kell lennie), és gyors a gép, akkor a kép-hang szinkron sem szokott elcsúszni. Igaz, hogy egy TBC-s kártya garantálja a szinkront, de a nem TBC-s TV-tuner is elég jól megoldja a dolgot.

Az MPEG capture-t csak példának írtam, természetes, ha az ember komolyabb szerkesztést végez, akkor avi-ba kell menteni. Igaz, ahhoz hely kell, de azzal lehet normális vágást csinálni. Aki ismeri a korábbi hozzászólásaimat, az tudja, hogy máskor is ezt mondtam, lásd korábban DV avi vs. MPEG2 vágás hozzászólásvita Márklárral. :-)

VChris

VChris Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4967

Pedig ennek így mennie kellene. Elvileg semmi szoftver nem kell a DV beolvasáshoz, csak az IEEE támogatásnak kell meglennie. Rádugod a kamerát, a kamerát bekapcsolod lejátszás üzemmódba, bemész a videoszoftverbe, és onnan már tudod vezérelni a kamerát: tekerés, play, és ott lehet bekapcsolni a record-ot is, és már megy is gépre a video. Ennyi, és nem több. Ha valamiért mégsem megy, innen nehéz megmondani az okát.

VChris

chgergo Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4966

Az első bt848-as pinnacle kártyám után én is ezt gondoltam. Nem volt olcsó, mégis jó szar képe volt.

Viszont rengeteget fejlődtek azóta a low-end TV tunerek. Én csak az AV-in meg Svideo-in funkciót használom, a tuner nem érdekel, és a mostani hulladék árban vett Philips SAA7130 chipes kártyámmal alig van különbség a kameráról firewire-en és az svideo bemeneten felvett video között! Ja és ez hangot is tud fölvenni, nem a hangkártyát kell használni! 10-es volt egy éve.

VHS-ről vagy Hi8-ról digizéshez bőven elég ennyi.

Persze nem balga módon mpeg-be kell fölvenni, hanem vagy veszteségmentes, vagy valami minimális veszteségű formátumba.

Olcsóbb egy ilyen kártya 10e-ért, + egy nagy winyó 20e-ért, mint valami hardveres mpeg2 digitalizáló, és minőségben sem biztos, hogy nagy a különbség.

Előzmény: CiluHS (4961)
Márklár Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4965

Nem tudom honnan az info, de nem fedi a valóságot.

Panasonic NV-GS15

Csatlakozók:
  • Tápellátás: akku-adapter végű DC kábel
  • S-Video be-/kimenet: +
  • AV be-/kimenet: +
  • Mikrofon (mini sztereo): +
  • Fejhallgató (M3): HP ki- ill. AV be-/ kimenet
  • USB: 2.0 (mini B)
  • DV be-/kimenet (IEEE1394): +/+

NV-GS15

Csatlakozók Tápellátás: akku-adapter végű DC kábel S-Video be-/kimenet: -/+ AV be-/kimenet: -/+ Mikrofon (mini sztereo): + Fejhallgató (M3): fejhallgató ki- ill. AV be-/ kimenet USB: 2.0 (mini B) DV be-/kimenet (IEEE1394): +/+

Előzmény: CiluHS (4963)
Enzo Molinari Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4964

Sziasztok!

(Bocs, ha off a kérésem)

Kb fél éve keresek sikertelenül magyar nyelvű leírást Sony DCRPC-350E kamerához.

Ha valakinek lenne fénymásolva, pdf-ben, vagy akár kőtáblába vésve, 3000 forint üti a markát.

Köszönöm előre is.

CiluHS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4963

Döbbenet, de a kamera hivatalos leírásában az szerepel, hogy csak DV IN van rajta... és PC-vel csak az általad is részletezett funkciók végezhetők el.

caprine Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4962

Hali!

Az egyik kollégám keresett meg azzal a kérdéssel, hogy a Panasonic NV-GS15  kamerájával rögzitett videokat nem-e tudnánk a számítógépre átrakni. Elkértem. Van rajta USB amin keresztül elérhetőek a memoriáda rögzitett képek, de a kazettán lévő video anyaghoz nem tudok hozzá férni. A hozzáadott DV Studio3-al annyit tudok elérni, hogy tudom vezérelni a kamerát, képeket lopni a videoból, de egyébként semmi és azt is USB-n keresztül. Olvasgattam ezt a forumot (200-250 hozzászolást biztos), és állítolag streamként meg kellene jelenni az XP meghajtoi között. Ha felcsatlakoztatom Firewire-t, bekapcsolom a kamerát és playmode-ra állítom elméletileg ennyi és mehet de sehol semmi. A moviemaker és a Pinnacle Studio is csak az ATI AllinWonder capture driveremet látja. Már azon is gondoldoktam hátha BIOS-ban kikapcsoltam az IEEE kártya de nem, (tesztelni sajna nem tudom a müködését még sose kellett, jó-e egyáltalán, dehát alaplapi valszin jó), eszközök között ott van, és nincs letiltva. Azon is gondolkodtam, hogy hátha van a kamerán valami transzfer gomb vagy valami amivel engedélyezni kell, de olyan kevés dolog állítható, hogy ilyet nem találtam. A CD-ről mindent feltettem, USB driver, stb, még volt rajta valami webcam is (nem tudom hogy lehetne használni). 

Kellhet hozzá valami plusz driver?? (mondjuk a WDM mint az ATI-hoz) vagy mi a szösz lehet? Még az sclive sem ismerte fel a cucot. Ha más nem lesz, akkor S-videon keresztül az ATIval fogom rögziteni, csak az Svideo csatija az aksi alatt van, ugyhogy el kell kérnem az adapter.

Az ötleteket megköszönve:
caprine

CiluHS Creative Commons License 2005.03.15 0 0 4961

Annyiért jó digiző kártyát nem kapsz, csak rosszat. Ennyiből inkább valami kombinált VGA-t, vagy profi TVtunert érdemes venni, amin (általában) van videóbemenet is...

Csak kifejezetten digizásre szolgáló külön cucc 80eFt alatt csak abszolut selejt van, ami home célokra sem való, mert rosszabb, mint a VHS. (eddig én még csak ilyet láttam)

Előzmény: Blinea (4960)
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4960
Aham értem!
Köszönöm a hasznos tanácsokat... Szerintem a közeljövőben szeretnék komolyabban foglalkozni a dologgal, talán bátorkodok venni egy jó digiző kártyát 25-30e Ftért.
Előzmény: Törölt nick (4959)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4959

Sajnos normális minőségű digitalizáló kártya 15ezerbe nem fér bele. Próbálkozhatsz olcsóbb TV tuner kártyával is, de nem lesz igazán jó eredmény. Nekem is volt kb. 2 napig PCTV Pro tunerkártyám, de nem tudtam vele megfelelő minőséget elérni, nagy bitrátánál kockásodott a kép. Ezek a szoftveres olcsó kártyák a hangot nem is kezelik, azt a hangkártyával kell felvenni, ami a hang elcsúszását eredményezheti a képtől. Én két nap után visszacseréltettem egy hardveres digit kártyára, egy Snazzi III PCI kártyát használok most, ez nagyon jó minőség, de vagy 35-40 ezer Ft. Nem biztos, hogy megéri neked ilyesmit venni, inkább csináltasd meg olyannal, aki ezzel foglalkozik és jó minőséget tud produkálni, kb. 1500-2000 körül csinálják óránként.

Ha mégis venni akarsz, az atcomp.hu -n találsz ilyen eszközöket jó minőségben.

Üdv.

Előzmény: Blinea (4951)
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4958
ha a kamerám nem a legújabb akkor is meg lehet ezeket csinálni?[Samsung VP-L630 8mm camcorder]

Blinea
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4957
Köszi! végre valaki aki normálisan segít.

Van S.video kimenetem. Ez a megoldás nagyon jól jön, ugyanis most akartam tv-tunert venni, mer rossz a tv-m, és így egyből rendezem a két dolgot .

hálám üldözni fog!
Előzmény: VChris (4955)
chgergo Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4956

Nekem egy 5e Ft-os Philips chipsetes tuner kártyám van, ami videoval kiegeszítve tökéletes a célnak. Volt egy Bt878-as is, de annak sokkal gyengébb volt a képminősége. :(

Digizni nem érdemes mpeg2-be, esetleg izmos géppel mpeg4-be, de archiváláshoz eláször mjpeg ajánlott. Picvideo codekje elég jó választás.

Utána vágni, javítgatni, esetleg bohóckodni effektekkel. Ezután jöhet a hosszadalmas DVD kódolás. :)

Előzmény: VChris (4955)
VChris Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4955

A Pinnacle 9 kezdőknek való, de hatásos szoftver. Szóval kezdetnek jó lesz, én is azzal kezdtem. Arra azért készülj fel, hogy néha-néha fagyogat. Ha telepítetted, érdemes lesz egy frissítőcsomagot beszerezni a netről, az sokat javít a lefagyási statisztikán :-)

Ha nem vagy nagyon igényes, nem feltétlen kell neked digitalizálókártya. Írod, hogy 15-be férjen bele. Nos akkor neked egy TV tuner kártyát kell venned. Bizonyos korlátok között az is alkalmas digitalizálásra. Van S-video kimenet a kamerádon, ugye? Ha igen, akkor gond nélkül fogsz tudni digitalizálni egy TV-tuner kártyával is. Én például egy 12e Ft-os Pinnacle kártyával VHS-ről is digitalizáltam már, és egész jó kompromisszumos megoldás. S-video bemenetére rákötöd a kamerád, kamerát beállítod lejátszás üzemmódra, a szoftverben átváltasz S-video inputra, és elindítod a felvételt. Előtte beállítod a felvételi formátumot MPEG2-re, valami jó minőségre, aztán Studio9-be beolvasod, és megvágod. Működik a dolog. Amikor még nem volt meg a DV kamerám, én ezt játszottam AV bemeneten VHS felvételekkel.

Persze ha igényes vagy, akkor digitkártyát veszel, azért az összehasonlíthatatlanul jobb minőséget eredményez.

VChris

Előzmény: Blinea (4954)
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4954
A Liquid 6 is megvan.
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4953
pinnacle studio version 9 et vettem 1200.-ért másoltat.
ennyiért marhára megérte.
azért vettem meg most mert később már nem adódott volna ez a lehetőség...gondoltam nem lesz nagy ügy egy-két videót megvágni a kutyumról. de úgy látszik tévedtem.
Blinea Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4951
ezt az oldalt ismerem. már csak az a kérdés milyen márkájú típusú kártyát vegyek.
amúgy+ kösz a segítséget!
Előzmény: Törölt nick (4950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!