Ok, ettol meg kivancsi lettem volna a velemenyedre, talan kozelebb jutottam volna a megertesehez, hogy mit is tartasz stiklinek.
Persze, abban igazad van, hogy nem szivesen vitatkozik az ember naphosszat korrupt idiotakkal. Senkise teszi ezt szivesen es jobb ha nincs rakenyszerulve az ember...
Azt hiszem, még mindig félreértesz. Tőlem odaadhatod a ciprusit is. Nem akarok ezen a szinten foglakozni a kérdéssel. Számomra ez az egész inkább a mo.-i általános állapotokra jellemző egy példa, millió másik ember kénytelen hozzád hasonlóan gondolkozni (nem a gyorshajtásról beszélek). És az állandó ügyeskedés, jogbiztonság nélküliség, hivatali arrogancia stb. nagyon megneheziti pl. egy high-tech vállalat biztonságos működtetését. Itt is vannak problémák, de ahhoz képest sokkal könnyebb boldogulni. Ha az ember nem különösebben ambiciózus, el lehet lenni Mo-is persze. Sajnos én szerencsétlen vagyok, tele ambicióval, és nem akarok korrupt idiótákkal vitatkozni naphosszat, van más dolgom is éppen elég. Én ezt ebből a szempontból nézem. Szóval add oda neki a ciprusit aztán meg dobd a trash-be.
Csak kiváncsiságképp, eszembe jutott egy példa amit te valószinüleg stiklinek hivsz. Kiváncsi lennék hogy tényleg annak hivod-e s ha igen, miért? Nem csináltam ilyet, csak csinálhatnék, azért jutott eszembe, s nem adózással kapcsolatos.
Itt USA-ban van amerikai jogsim is, meg van magyarországon kiállitott nemzetközi is. Tegyük fel, hogy gyorsan hajtok (igen, hibázok, elöfordul mindenkivel). A rendör megállit és megbüntet. A büntetést kifizetem. A különbség ott van, hogy az USA-beli jogsit adom ida, vagy a nemzetközit. Ha az USA-belit, akkor a rekordomba belekerül a gyorshajtás ténye, ami megemeli a kocsibiztositást, ha a nemzetközit akkor nem. Anyagilag tehát jobban járok, ha a nemzetközit adom oda. Mindkét jogositvány érvényes, tehát nem követek el semmiféle törvénysértést bármelyiket is adom oda. Ez stikli? Bizonyos értelemben igen, mert nem viselem "teljes" mértékben a gyorshajtás következményeit, más értelemben viszont nem, mert nem követek el semmiféle szabálytalanságot (a gyorshajtáson kivül, de hát a rendör által kiszabott büntetést kifizetem).
Igen, en is olvasgattam jó pár hülye törvényröl, de nem tudom mi igaz belölük, melyik van még érvényben és hol, mert ugye városonként is lehet szabályozni. Mindenesetre a kedvenceim (ha igazak, ha nem:):
- Vasárnap hajadonnak ejtöernyövel ugrani tilos.
- A pi értéke "de jure" 4.
- Nös emberek csak a feleségük irásbeli engedélyével vásárolhatnak alkoholt.
- Méhrajoknak tilos a város felett átrepülni.
- Tilos feleséget az ágyról lerúgni.
Sot, meg a hadsereg szabalyzata is tiltja az oralis szexet. Sok ilyen regi torveny van sok allamban, azt hiszem a www.stupidlaws.com-on vannak osszegyujtve.
amelyek milliókat kényszeritenek kisebb-nagyobb csalásra, ügyeskedésre. Ezt az emberek egy idő után megszokják, együtt tudnak élni vele.
Ezzel valamelyst egyet is értek, irtam azt is, hogy Magyarországon rossz az adómorál, és kell hozzá legalább 1-2 generáció amig ez megváltozik.
Megjegyzem:
"Ha szegény nagyanyámra gondolok, akinek 35E forint a havi nyugdíja "
Ezt nem én irtam, mégis úgy látszik, mintha tölem idézted volna. Ezt Abszolut Nulla irta. Lehet, hogy összekeverted azzal, hogy idéztem töle.
"Ha hazamész Mo-ra, mostantól korrekten fogsz adót fizetni, mint azt az ember itt teszi USA-ban ?
Ki mondta, hogy itt korrekten teszi az ember? :) "
Ezzel nem mondtam azt, hogy itt nem korrekten fizetem az adót! Igaz, ezt sugallja, de mégse ezt mondja ki :) Ne higyj feltétlenül a sugallatoknak :)
"Én is sokszor kaptam minimálbért otthon, igy aztán csökkentettem az átlagot". Figyelembe véve, hogy Mo-n magas jövedelmed volt de mégis csökkentetted az átlagot akkor valami nem stimmel
Mi nem stimmel ezzel?? Nem értelek. Az átlagfizetést csökkentettem. És? Ettöl még fizethettem a törvényeknek megfelelö adót. Más a jövedelem és más a fizetés.
1. Azt irtad, hogy "Én is sokszor kaptam minimálbért otthon, igy aztán csökkentettem az átlagot". Figyelembe véve, hogy Mo-n magas jövedelmed volt de mégis csökkentetted az átlagot akkor valami nem stimmel, ezt átadtam az ügyészségnek :)))
2.
Ezt nem akarom indokolni, önmagáért beszél:
"Ha hazamész Mo-ra, mostantól korrekten fogsz adót fizetni, mint azt az ember itt teszi USA-ban ?
Ki mondta, hogy itt korrekten teszi az ember? :) "
4. OK. elismerem, szegény nagymama 35000-ből nem szegény :(((
"Ha szegény nagyanyámra gondolok, akinek 35E forint a havi nyugdíja
Na igen, a nyugdijasok helyzete tényleg elég rossz, ez igaz"
5.-6. Jó neked.
Félreértés ne essék: engem abszolút nem érdekel, fizetsz-e adót Te vagy más Mo-n, itt vagy Cipruson. De az igen, hogy Mo.-n olyan viszonyok vannak, amelyek milliókat kényszeritenek kisebb-nagyobb csalásra, ügyeskedésre. Ezt az emberek egy idő után megszokják, együtt tudnak élni vele. És amikor olyan körülmények közé kerülnek, amelyben az USA átlag többszörösét is kereshetik vagy a magyar átlag 20-szorosát, ez az attitűd megmarad. Ezek a viszonyok csak generációk alatt fognak változni de közben lehetetlenség nemzetközileg versenyképes céget üzemeltetni a káosz és a jogbiztonság hiánya miatt. Ilyenkor az ember követi a multikat. A fentiek nem ellened irányultak személy szerint, sikeres lavirozást kivánok. Nekem elegem van belőle.
nekem csak annyi hozzaszolasom lenne hogy mr.spok kapott 5000 dollart. ha otthon marad es kap 5000 dollart akkor is jol elne. itt az a lenyeg hogy kapott penzt. ha magyarorszagon kapta volna azt a penzt, meg tobb mindene lehetett volna. az egy dolog hogy 100 ev alatt sem fizette volna vissza. mi itt vagyunk 0-val. igy eleg nehez segitseg nelkul, de remelem lesz valahogy.
1. Amig Mo.-n éltél, ott is jól kerestél, de a minimálbér után fizettél adót.
Nem mondtam olyat, hogy Magyarorszagon csak minimalber utan fizettem adot. Azt igen, hogy minimálbéren is voltam, de egyrészt ez nem törvényellenes. Ha a munkám többi ellenértékét más formában kapom az sem törvényellenes. Ha én a szoftvert amit készitek szellemi termék formájában eladom, nem törvényellenes, és fizetek utána adót. Csak más adókulcs van, mint a fizetés esetében.
2. Amerikában sem fizeted az adót korrekten, de szeretnél beleszólni, mire költik. Nem mondtam, hogy Amerikában nem fizetem az adót korrekten. A törvényeknek megfelelöen fizetem itt is és fizettem Magyarországon is. Ezt nem lehet nem korrektnek tartani.
4. Nővéred a kislányával 60000 Ft-ból nem szegény de egy nagymama 35000-ből igen. Nem mondtam, hogy a nagymama 35ezerböl szegény. Azt mondtam, hogy a nyugdijosok helyzete rossz. Ez nem ugyanaz.
5. Az APEH szörnyű, de Te nem látsz különösebb veszélyt emiatt magadra nézve. Ebben vajon mi az ellentomondás?
6. Mindezek után itt legalább akkora az esély a börtönbe kerülésre, mint ott Ezt se mondtam igy ki. Azt mondtam, hogy mindkét országban van esély, minden szándékod ellenére, a bekerülési esélyt nem hasonlitottam össze.
nem lenne egyszerübb megmondanod? Miért kell ez a ködösités, mondd meg egyszerüen, én hiába olvasom mégegyszer végig, nem fogom azt észrevenni amihez a te szemed kellene. "
Juanhu,
Kaliforniában is vége a napnak, itt az összegzés ideje:
1. Amig Mo.-n éltél, ott is jól kerestél, de a minimálbér után fizettél adót.
2. Amerikában sem fizeted az adót korrekten, de szeretnél beleszólni, mire költik.
3. Most vissza fogsz menni Mo.-ra, egy általad méltányosnak tartott adót fogsz fizetni, de az törvényes lesz.
4. Nővéred a kislányával 60000 Ft-ból nem szegény de egy nagymama 35000-ből igen.
5. Az APEH szörnyű, de Te nem látsz különösebb veszélyt emiatt magadra nézve.
6. Mindezek után itt legalább akkora az esély a börtönbe kerülésre, mint ott (nem feledve hogy a magyar börtön orális szex tekintetében ráadásul kényelmesebbek az amerikainál.)
Hölgyeim és Uraim, fárasztó nap volt, de sokat tanulhattunk napjaink Magyarországáról. Hát igen, kell még néhány generáció...
Olvaslak benneteket.Mint topicgazda joerzesel tolt el hogy bekesebb temak kerultek vissza a t-asztalra.Egy kozos vonasuk van: a materialis ertekek felmerese,osszehasonlitasok.Jo,bekebeli,polgari elfoglaltsag.Maradjon is igy, engedje meg az elet.
"Csak vigyázz nehogy lecsukjanak valami olyasmi miatt, amit nem is tudsz... például orális szex, vagy mert grimaszolsz egy kutyára. (Igen, ilyen törvény is volt, valamelyik városban, lehet, hogy még életben van, szóval óvatosan:) "
Inkább néhány hét orális sex miatt :) mint évek a Te önkényes rakétavédelmi elképzeléseid miatt egy ciprusi off-shore cég szervezésében. Amit hallottam a börtönökről, persze Te fogsz jobban járni, mert annyi orális sex-ben lesz részed, hogy még az adódat is befizetnéd a végén helyette inkább :))). Vagy pont ezért ne fizetsz rendesen ? :)
Csak vigyázz nehogy lecsukjanak valami olyasmi miatt, amit nem is tudsz... például orális szex, vagy mert grimaszolsz egy kutyára. (Igen, ilyen törvény is volt, valamelyik városban, lehet, hogy még életben van, szóval óvatosan:)
"Ott az áfa-csalásról meg a költségelszámolásról volt szó. Ha jóhiszeműen veszel egy csempészett számítógépet, azért nem vonhat senki felelősségre."
O.K. , csempészésből felmentlek. Öt év múlva. Marad az ÁFA csalás :)) Are you happy now ? De most már tényleg abbahagyom. Megyek a gyerekkel robotot idomitani. ÁFA fizetve, nem igénylem vissza. Költségelszámolásban sincs benne. Ez van.
Unalmas, tudom. Ezért vagyok amerikai Mo-n.
Még annyit akartam hozzátanni, hogy USA egyik államában (ha jól emlékszem Texasban, de nem vagyok biztos benne) még van életben van olyan törvény, hogy börtönbe zárhatnak ha kiderül, hogy orális szexet folytattál. Hülye egy törvény. De mivel senki sem veszi komolyan, ezért nem is törödnek vele. Lehet, hogy igy van ez a csempészett számitógéppel is. Igaz, hogy jobb lenne a törvényt eltörölni, de jobb hiján az is elég ha nem veszik komolyan. Szóval USA-ban is ennyi erövel elég sok potenciális bünözö van - legalábbis Texas(?)-ban :-)
Elég ha vesz az ember egy számitógépet. Azt valószinűleg csempészték. Orgazda vagy. Vagy hivj egy rossz számot a mobilodról. Vagy ne, csak bizonyitsd be, hogy jó számot hivtál 3 éve valamikor
Nem tudom, ezek elég erös példák. Egy olyen esetröl sem hallottam még, pl. hogy valakit azért vontak volna felelösségre, mert csempészett számitógépet vásárolt. Nem is lehet felelösségre vonni, ha jószándékúan vette, azaz nem volt tudatában, hogy csempészáru. De nem vagyok jogász. Mindenesetre ilyen esetektöl nem (sem) félek.
1. Az USA-ban is elkapja a hatalom a tökét annak, akinek nagyon akarja. Ez a világon mindenhol így van.
2. Azért 9 9x0 000 ember szabadon él Magyarországon, és csak x0 000 van börtönben. Az USA-ban jóval rosszabb az arány - ha minden igaz, a nyugati világban ott a legmagasabb a börtönbüntetésüket töltők aránya. Tehát juanhunak statisztikailag több esélye van a bekerülésre, ha kint marad.
3. A bűncselekmény, bűntett és szabálysértés között is különbség van. Ha te boltban veszel egy csempészett számítógépet, nem követsz el semmit.
Ööööööö ez tévedés... az olaszok nem hadarnak. A percenkénti szótagszámot tekintve jóval lassabban beszélnek, mint pl. a magyarok. Mindenesetre ha tanár kell, és már hazajöttél, hozzám fordulj.:)
"Azért azt erösnek találom azt, hogy a lakosság többéségét bünözönek nevezed. "
Miért ? Elég ha vesz az ember egy számitógépet. Azt valószinűleg csempészték. Orgazda vagy. Vagy hivj egy rossz számot a mobilodról. Vagy ne, csak bizonyitsd be, hogy jó számot hivtál 3 éve valamikor. Ha nagyon ragaszkodsz az igazadhoz, 5 év múlva meglesz az első tárgyalás. Minden véletlenszerű. Potenciális bünöző vagy :))). Remélem, megúszod. Sok szerencsét hozzá.
Vannak, több is, mint kellene.:) Programozókat meg keresnek, de olaszul tudni kell, mert az olaszok ált. semmilyen nyelven nem beszélnek. Olaszul sem.:)
Itt csak a minöség, árak stb-röl van szó. Na meg arrol hogy az összehasonlitást ha jól emlékszem Te kezted valahogy az amerikai viszonyokkal, nem de? Nem :) Arról volt szó, hogy magyar átlagkeresetböl nem lehet autóhoz, lakáshoz jutni. Én ezt cáfoltam, úgy érzem sikeresen. Hogy az a kocsi rosszabb, mintha amerikában élne, nem tagadom. De nem ez volt a kérdés.
Ezért mondom mindég hogy nem igazságos dolog az USA vs Mo. hasonlitgatása. Én is azt mondtam, hogy nincs értelme az összehasonlitgatásnak, de hát le lettem hurrogva mások által. Anyagi szempontból USA tünik a jobbnak, föleg egy átlagpolgárnak. De nem csak anyagi szempontok vannak, vannak más szempontok is, és mind az anyagi- mind a nem anyagi szempontok különbözö súllyal esnek latba mindenkinél. Van akinek fontos az anyagi dolog, van akinek kevésbé.
De amugy off modon- s a fentieket megértve- mond Te tényleg "autonak" számitod a Trabantot? Igen. Persze a legrosszabb kocsik dijért jó eséllyel indulhatna, de attól még autó. Éppenhogy.