Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 131

Golyót te hordasz a gatyádban.

Az automata fegyverek lőszerrel működnek.

Előzmény: mociga (128)
Pénzecske Creative Commons License 2009.09.18 0 0 130
Nem vagyok egy fegyverbuzi, de úgy rémlik, hogy a colt meg a maroklőfegyverek többsége max. félautomata. Vadászfegyverekhez egyáltalán nem értek.
Előzmény: mociga (128)
tongue Creative Commons License 2009.09.18 0 0 129
Már bocsánat, de abcolút lajkusként:

A pénzszállító hátuljának kivágása....csak úgy akkus flexszel, vagy berántottak hirtelen egy aggregátort ? Volt idejük szépen, figyelve a derékszögre, mértani alakzatban kivágni? Meg még sok minden...
mociga Creative Commons License 2009.09.18 0 0 128

Mi az hogy automata? Tudod egyáltalán mit is jelent a fogalom?

Egy uzi 32-őt képes lőni másodpercenként. El lehet vágni vele egy villanyoszlopot, Kettévágni egy normál autót. Az automata azt jelenti, hogy nem kell golyót betölteni az újabb lövéshez. A sörétes vadászfegyverek kivétel, mára már csak autómata fegyvereket használnak. Az első ilyenek a coltok voltak. Forgótárasan mechanikusan működtek. Az ún. gépfegyvereknél az volt a nagy ötlet (ld. uzi, kalasnyikov és sorolhatnám a gépfegyvereket) hogy a lövés vissz-nyomását vezetik vissza a következő töltény minnél gyorsabb betöltésére, és ez a pneumatikus légnyomásos energia, rögtön el is süti újra a fegyvert. Azaz a ravaszdi elsütő ravaszt nem kell állandóan húzigálni. (Ellentétben a coltokkal - forgótárasok s  azok is már ""automata"" újratöltők voltak)

Előzmény: Pénzecske (113)
Pénzecske Creative Commons License 2009.09.18 0 0 127
A különbség az, hogy a BKV, meg a Kisalföld Volán nem hatóság.
Előzmény: MayItBe (121)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 125

Már meg van a pénz? Nem is hallottam. Csak azt, hogy valami belső fószer volt ...

Előzmény: ohrana (123)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 124

Elfogottakat.

Előzmény: inverz (122)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 123
A képek alapján a pénzszállító páncélozott volt: az üveget nem lőtték át, 1-2 réteg repedt meg.
Ezzel szemben a rendőrautón a golyó elöl be, hátul ki...
Mindenesetre nagyon gyagyák voltak: ez most fegyveres rablás, ráadásul nincs is pénz.
Bezzeg a múltkori, aki téglát rakott a zsé helyére: az csak lopás, ráadásul meg is van a pénz.

o
inverz Creative Commons License 2009.09.18 0 0 122

off

olvasva a sorok között:

A támadók egy Győr felől érkező, menekülteket szállító rendőrségi teherautóra is tüzet nyitottak

Milyen menekülteket furikáznak rendörségi teherautók?

on

MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 121

Én a reggeli híradóban láttam az esetről készült képeket, és azt tudom, amit ott elmondtak.

Kamerát? Mikor az ombuccmann azt sem engedi, hogy a buszokra azt rakjanak? Akármennyi buszsofőrt/utast abajgatnak újabban?

(Megkérdezném tőle, hogy az üzletekben levő töméntelen kamera nem sérti-e kényes ízlését? Vagy ott nem állampolgárokat filmeznek?)

Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 119

A skorpion meg 7,65mm-es.Nagyon jó szemed van,ha így észreveszed az átmérőbeni különbséget.:)

Ez egy 7,62mm M43 hüvely.A jó öreg kala.

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 118
Az, 7,62-es gépkarabély lőszer. Egyébként mintha rozsdás lenne a hüvely...
Előzmény: Törölt nick (116)
mociga Creative Commons License 2009.09.18 0 0 117

Nem! Nem is tudod milyen ellenálló a golyóálló üveg. Az a lényege, hogy egy nagyon erős átlátszó fóliával van rétegezve mégkozzá nem is egyben, hanem minnél többen. Az üveg reped, de nem szakad át. És ráadásul nem is úgy eped, ezen szerekezete miatt. Előírás a pénzszállítóknál, hogy az egyiknek mindig az autóban kell maradnia, hogy elhúzhasson a picsába. A motorteljesítménye meg olyan, hogy átmegy és félrelök mindent. A kasznija is olyan erős. Egy audi, egy közönséges személyautónak esélye sincs ellene. De szerintem hülyeségekről vitatkozunk. :-((

A megoldás mégiscsak ezen üzletág (pénzszállítás) leállítása lenne. (Szigorúan szerintem) 

Ui:

Az egy más kédés, hogy profitmaximalizálási okokból a pénzszállító cégek, használnak olyan autókat ócsósítási szempontokból, ahol ezen fenti tulajdonságok nem annyira adottak. De ...... Van arra ellenőrzés egyáltalán előírásszerűen, hogy valaki ezt hitelesítse, mérje? Hát ide a bökőt, hogy nincs!!! De lehet, hogy van.

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 116
Igaz. Nem Scorpion kategória. 7,62-nek tűnik.
Előzmény: Törölt nick (114)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 115
A kép alapján olyan volt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 114
A hüvely alapján gépkarabély volt a fegyver. Szép. Valszeg valami ak-amd verzió.
Előzmény: Törölt nick (107)
Pénzecske Creative Commons License 2009.09.18 0 0 113
Láttam én már olyan pénzszállítókat, hogy... Sima kisbusz. Ez nem tudom milyen volt.

Más.
Viszont a cikk szerint a rendőrök tudták, miért mennek:
"A rablók épp a hátsó ajtón keresztül próbálták megszerezni a szállítmányt, amikor a helyszínre értek a rendőrök, akiken ekkor már golyóálló mellény volt."

Gondolom, azért automata fegyverre nem számítottak. Mondjuk attól én is megszaladtam volna. Valljuk be, sok hibájuk van rendőreinknek, de ez nem egy mindennapos eset.

Egyébként meg KAMERÁT MINDEN RENDŐRAUTÓBA! Jó, lehet hogy ebben az esetben nem segített volna (egyelőre nem tudjuk), de a legtöbb esetben keletkezik egy hozzávetőleges személyleírás, rendszám, autóleírás, stb.
Előzmény: MayItBe (105)
WYW Creative Commons License 2009.09.18 0 0 112
Pedig szinte minden hírben szerepel.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 111
Szvsz ezeket már nem kell kitoloncolni, mennek maguktól is. :-(
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 109
http://inforadio.hu/images/gallery/1253249526/penzszallito09.jpg

Ez a kép nekem azt mondja, hogy nem profik voltak. Fingjuk nem volt, hogy néz ki a raktér belseje. Nekiálltak egy téglalapot kiflexezni mint a hülyegyerekek. Minek? A lyukon akartak bemászni? Minek? Hogy ne riasszon a nyitásjelző? LOL Ha ráparancsolnak a sofőrre, az kinyitotta volna nekik a rakteret egy sec alatt, szó nélkül.

Szerintem pár "vagány" szerzett egy Scorpion-t vagy hasonlót, aztán összebarkácsolták a NAGY TERVET.

Meglesznek pár napon belül.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 108
Tegyünk egy próbát! Ha a mellkasod lyukas, akkor alighanem céloztam. Ha a mennyezet, akkor már nem biztos. :-)
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 106
Ja bocs! De akkor viszont új fordulatot vehet a topic sorsa. Semir ügye török, aki igaznmémet rendőrök elöl veszi el a kenyert. Idegenszívűként terrorizálja szegény tisztafa…, khm, tisztaszívű német megélhetési bűnözőket. :-)
Előzmény: Dobri (97)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 105

Ehhez én nem értek, de simán el tudom képzelni, hogy amit a jónép páncélozott autónak hív, az egy géppisztollyal simán átlőhető. És hogy ez így van, azt legfeljebb az tudja, aki benne ül.

Ha kilőtték a kerekét és utána hosszan lőtték őket az autóban, ....

Előzmény: Törölt nick (101)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 104
Ha meg nem úgy,akkor meg hadbíróságon kellene lennie!
Előzmény: Törölt nick (103)
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 102

Úgy gondoltad, hogy a rendőrök kapják azt a 6hónapot?

Nem csodálkoznék, ha így lenne abban az esetben, ha az a vöröshajú katonai ügyész kapná az ügyet.  :))

Előzmény: pindiy (90)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 100

Az emberi testen lévő golyónyomokból.

Az első lövésnél a csőben lévő olajat viszi ki a lövedék,utána már csak a kormot.Csak meg kell viszgálni a sebet,hogy mi van benne,körülötte.

Előzmény: Törölt nick (98)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 97

Valaki kérdezte,hogy hol van ilyenkor Semir és Tom?Egy német rendőrségi sorozatban autópálya rendőrök.Erre válaszoltam,hogy már Passaunál és veszik az osztrák matricát ,mert erre jönnek myomozni.:))

Nem a fegyveresekre gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 96
El tudom képzelni, hogy a motortér pl. nincs páncélozva, és ha beleeresztenek egy sorozatot, műszaki okból is megállhat a pénzszállító autó. Lehet, hogy csak az utastér védett, a normál raktérben meg van egy izmos páncélszekrény, odahegesztve körbe.
Előzmény: ohrana (88)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 95
Hát az akkor elég gáz! :-(
Előzmény: Törölt nick (84)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 93

A hírekben az volt, hogy kilőtték a kerekét.

Sorozatlövővel lőtték a pénzszállítót. Azt nem tudom, hogy meddig kell lőni, hogy átüsse a golyó - átüti-e egyáltalán valamikor -, de azt el tudom képzelni, hogy talán a bennülők tudták, mit bír el az autó és azért szálltak ki.(Mást nem tudok elképzelni, ill. azt, hogy benne voltak a buliban ...ahogy a cég múltkori kirablásában is belső ember volt benne).

A rendőrökre azonnal elkezdtek lőni, mikor az autóval odaértek - nem mellesleg az úton haladók hívták ki a rendőröket, el tudom képzelni, hogy nem adtak pontos infót arról, mi történik éppen -, őket a közleből irányították oda rádión.

Előzmény: ohrana (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!