A pénzszállító hátuljának kivágása....csak úgy akkus flexszel, vagy berántottak hirtelen egy aggregátort ? Volt idejük szépen, figyelve a derékszögre, mértani alakzatban kivágni? Meg még sok minden...
Mi az hogy automata? Tudod egyáltalán mit is jelent a fogalom?
Egy uzi 32-őt képes lőni másodpercenként. El lehet vágni vele egy villanyoszlopot, Kettévágni egy normál autót. Az automata azt jelenti, hogy nem kell golyót betölteni az újabb lövéshez. A sörétes vadászfegyverek kivétel, mára már csak autómata fegyvereket használnak. Az első ilyenek a coltok voltak. Forgótárasan mechanikusan működtek. Az ún. gépfegyvereknél az volt a nagy ötlet (ld. uzi, kalasnyikov és sorolhatnám a gépfegyvereket) hogy a lövés vissz-nyomását vezetik vissza a következő töltény minnél gyorsabb betöltésére, és ez a pneumatikus légnyomásos energia, rögtön el is süti újra a fegyvert. Azaz a ravaszdi elsütő ravaszt nem kell állandóan húzigálni. (Ellentétben a coltokkal - forgótárasok s azok is már ""automata"" újratöltők voltak)
A képek alapján a pénzszállító páncélozott volt: az üveget nem lőtték át, 1-2 réteg repedt meg. Ezzel szemben a rendőrautón a golyó elöl be, hátul ki... Mindenesetre nagyon gyagyák voltak: ez most fegyveres rablás, ráadásul nincs is pénz. Bezzeg a múltkori, aki téglát rakott a zsé helyére: az csak lopás, ráadásul meg is van a pénz.
Nem! Nem is tudod milyen ellenálló a golyóálló üveg. Az a lényege, hogy egy nagyon erős átlátszó fóliával van rétegezve mégkozzá nem is egyben, hanem minnél többen. Az üveg reped, de nem szakad át. És ráadásul nem is úgy eped, ezen szerekezete miatt. Előírás a pénzszállítóknál, hogy az egyiknek mindig az autóban kell maradnia, hogy elhúzhasson a picsába. A motorteljesítménye meg olyan, hogy átmegy és félrelök mindent. A kasznija is olyan erős. Egy audi, egy közönséges személyautónak esélye sincs ellene. De szerintem hülyeségekről vitatkozunk. :-((
A megoldás mégiscsak ezen üzletág (pénzszállítás) leállítása lenne. (Szigorúan szerintem)
Ui:
Az egy más kédés, hogy profitmaximalizálási okokból a pénzszállító cégek, használnak olyan autókat ócsósítási szempontokból, ahol ezen fenti tulajdonságok nem annyira adottak. De ...... Van arra ellenőrzés egyáltalán előírásszerűen, hogy valaki ezt hitelesítse, mérje? Hát ide a bökőt, hogy nincs!!! De lehet, hogy van.
Láttam én már olyan pénzszállítókat, hogy... Sima kisbusz. Ez nem tudom milyen volt.
Más. Viszont a cikk szerint a rendőrök tudták, miért mennek: "A rablók épp a hátsó ajtón keresztül próbálták megszerezni a szállítmányt, amikor a helyszínre értek a rendőrök, akiken ekkor már golyóálló mellény volt."
Gondolom, azért automata fegyverre nem számítottak. Mondjuk attól én is megszaladtam volna. Valljuk be, sok hibájuk van rendőreinknek, de ez nem egy mindennapos eset.
Egyébként meg KAMERÁT MINDEN RENDŐRAUTÓBA! Jó, lehet hogy ebben az esetben nem segített volna (egyelőre nem tudjuk), de a legtöbb esetben keletkezik egy hozzávetőleges személyleírás, rendszám, autóleírás, stb.
Ez a kép nekem azt mondja, hogy nem profik voltak. Fingjuk nem volt, hogy néz ki a raktér belseje. Nekiálltak egy téglalapot kiflexezni mint a hülyegyerekek. Minek? A lyukon akartak bemászni? Minek? Hogy ne riasszon a nyitásjelző? LOL Ha ráparancsolnak a sofőrre, az kinyitotta volna nekik a rakteret egy sec alatt, szó nélkül.
Szerintem pár "vagány" szerzett egy Scorpion-t vagy hasonlót, aztán összebarkácsolták a NAGY TERVET.
Ja bocs! De akkor viszont új fordulatot vehet a topic sorsa. Semir ügye török, aki igaznmémet rendőrök elöl veszi el a kenyert. Idegenszívűként terrorizálja szegény tisztafa…, khm, tisztaszívű német megélhetési bűnözőket. :-)
Ehhez én nem értek, de simán el tudom képzelni, hogy amit a jónép páncélozott autónak hív, az egy géppisztollyal simán átlőhető. És hogy ez így van, azt legfeljebb az tudja, aki benne ül.
Ha kilőtték a kerekét és utána hosszan lőtték őket az autóban, ....
Valaki kérdezte,hogy hol van ilyenkor Semir és Tom?Egy német rendőrségi sorozatban autópálya rendőrök.Erre válaszoltam,hogy már Passaunál és veszik az osztrák matricát ,mert erre jönnek myomozni.:))
El tudom képzelni, hogy a motortér pl. nincs páncélozva, és ha beleeresztenek egy sorozatot, műszaki okból is megállhat a pénzszállító autó. Lehet, hogy csak az utastér védett, a normál raktérben meg van egy izmos páncélszekrény, odahegesztve körbe.
Sorozatlövővel lőtték a pénzszállítót. Azt nem tudom, hogy meddig kell lőni, hogy átüsse a golyó - átüti-e egyáltalán valamikor -, de azt el tudom képzelni, hogy talán a bennülők tudták, mit bír el az autó és azért szálltak ki.(Mást nem tudok elképzelni, ill. azt, hogy benne voltak a buliban ...ahogy a cég múltkori kirablásában is belső ember volt benne).
A rendőrökre azonnal elkezdtek lőni, mikor az autóval odaértek - nem mellesleg az úton haladók hívták ki a rendőröket, el tudom képzelni, hogy nem adtak pontos infót arról, mi történik éppen -, őket a közleből irányították oda rádión.