Nem arra kérdeztem, hogy mit hazudoznak. (Volt, de nincs...) Konkrétan, mely terrocselekményekben vett részt iraki, melyek szervezésében? Mert alant már felsoroltam országokat, akiknek tagjai részt vettek - de irakit még nem találtak. (Sőt, USA, Német, Ausztrál Al-Kaida tagot találtak, irakit NEM.)
El tudom fogadni, hogy azt mondják, most irakot megverjük, mert erős vagyok, kanos vagyok, és valakinek a vérét akarom látni. A VIII. kerületben nőttem fel, ismerem az ilyeneket - vannak olyan egyszerű emberek, aki beisznak, és agyonveri az első szembejövőt. De minek szépítgetni? (btw. Bush is kigyógyult. Állítólag. Lehet, hogy mégsem?)
Na meg anémetek még katonákat is küldenek.
egyébként kérdem a hőzöngőket: akkor is háborúban álltunk, mikor a 0-es évek elején fegyvereket szálitotunk a horváth-szerb héborúba? Akkor is háboruban álltunk, mikor taszárról szálltak fel a nato gépek?
vagy megint csak a szokásos túlzó szószerkezetet használják?
Az angol titosszolgálatnak volt egy jelentése, amiben utaltak az Al-Kaida és Irak kapcsolatára, de ez bizalomvesztés és ideológiai különbségek miatt megszakadt.
Belgium nagy valószínűséggel mégis rendelkezésre bocsátja területét az Irakba irányuló amerikai hadiszállításokhoz ez derült ki Louis Michel belga külügyminiszter keddi rádiónyilatkozatából.
A belga kormány a helyzet áttekintése után belátta, hogy az angolszász hatalmak Irak elleni ultimátumát törvénytelenként megbélyegző álláspontjával magára maradt az Európai Unióban, és úgy döntött, hogy magatartását jobban a francia és a német kormány magatartásához igazítja.
A mi partnerünk nem Szaddám Huszein, hanem az Egyesült Államok. Nem értek egyet azzal, amit csinálnak, de ezen túlmenően élhető kapcsolatokat kell megőriznünk velük. Úgy gondolom, hogy Belgium magatartását az egész világon mint a következetesség példáját ismerik el, akárcsak azt a bátorságot, amellyel álláspontját képviselte. Azt viszont senki sem várhatja el tőlünk, hogy Belgium egyedül és véglegesen elszigetelődjön partnereitől nyilatkozta a közszolgálati rádióban Louis Michel. Ha tehát az amerikai kormány engedélyt fog kérni, hogy Belgiumon át szállítson csapatokat Irakba, a kormány esetenként megfontolja, mire vonatkozik a kérés, és annak megfelelően, valamint francia és német partnerével egyeztetve fog dönteni tette hozzá a belga külügyminiszter.
1. Nem, de másként nem is lehet betartatni.
2. Az EU egy gazdasági szervezet. Soha nem ámogatott háborút és nem is ítélte el, szervezetként. A NATO min. megosztott.
3. A Fidesz kivonta magát előzőleg is. Egy darabig totjázott, megmutatta, hogy "kik ők". Aztán megszavazta. na, erre most nem volt idő.
4. Nem sodródik az ország háborúba. Mint ahogy egész Európa (3 kis ország kivételével) se. nem küldünk fegyveres alakulatot,. A többit a nagyhangúak is megteszik.
5. Nem tudom milyen alkotmányos válságról vizionálsz.
6. SzH se jobb. Ha eltünik, nyer vele a világ.
Egylébként az iraki hadsereg morálja is lazul (talán rövid háború lesz) és a szomszédai is győzködik SzH-t. Én már csak azt kérem, hogy kevés áldozat legyen.
Belpolitikát meg bele lehet ebbe is keverni (mint az EU csatlakozásba), de nem erről van szó. A háborút zsigerből elutasítja az ember, de azt is amit SzH tesz(tt).
A terrorizmus elleni háború oldalán Akkor miért Irak? Milyen terrorakcióban volt benne, szervezte?
Érintett volt, amit biztosan tudok: Pakisztán, Szaúd-Arábia, Kuvait, Palesztína, Jordánia, Jemen - de Irakról nem tudok. Ezenkívül követtek el a közelmúltban terrorcselekményeket a RAF tagjai (német, olasz), a kurdok (török állampolgárok), IRA (ír és brit állampolgárok), ETA (spanyol és francia állampolgárok).
Maga a nagy bozót jelentette ki, hogy nem találtak kapcsolatot az Al-kaida és Irak között (de azért hozzátette, hogy biztosan van).
off Úgy örülök, hogy már másodszor vonják bele valami más topicba, amelyikbe épp írok és annak is, hogy az ilyenkor jelentkező bugot (csak 500-as hozzászólászámnál lehet végigolvasni a topicot)még mindig nem javították ki.
Hihetetlen milyen aktivak ezek a moderatorok, mar megint osszevontak a topicot, boztos tul sok helyet foglalat mar az a 100 hozzaszolas, senki nem gondolja ugye, hogy sullyesztik a topicot ugye.
Egyébként azzal, hogy parlamenti határozat nélkül tették, amit tetek én sem értek egyet.
Viszont egyszerre két helyen még MP sem tud lenni. Aki ez miatt szidalmazza az az egész dolgot rossz irányba, a puszta gyűlölködés felé tereli a témát szvsz.
Ha nem akarok abba a ponyvaregény-szintű találgatásba bonyolódni, miszerint az amerikaiak maguk hajtották végre a szept. 11-i merényletet, hogy ennek ürügyén megtámadhassák Irakot, akkor azt kell mondanom, hogy a levél aláirói akkor is a republikánus holdudvar befolyásos emberei voltak, és természetes, hogy Bush győzelme után többük magas pozicióba került.
1. Az lehet, de nem egy ENSZ-felhatalmazás nélküli agresszióhoz nyújt segítséget.
2. Az EU nem támogatja. öbb ország támogatja, de nem láttam olyan döntést, azhol az Európai Únió, mint intézmény támogatná az ENSZ felhatalmazás nélküli akciót. Ugyanígy a NATO sem.
3. Sajnálatos módon a Fidesz szavazati is kellenek a legtérátengedéshez, mivel az 2/3-os törvényen alapul. A kormánynak ezért tárgyalnia kell és meg kell győznie az ellenzéket. Ha nem sikerül, akkor nincs engedély. Ezek a demokrácia alapvető játékszabályai.
Ráadásul "Az 1998-as "az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben való magyar közremûködés" című 11/1998-as országgyûlési határozat indokolásában a kormány az alkotmány két olyan szakaszára hivatkozott (40/B. § (1) bek.; 40/C. § (1) bek.), amely jelenleg formálisan már nincs hatályban."
4. Mivel a Kormány éppen háborúról döntött, és ilyen döntést csakis az Országgyűlés hozhat, Medgyessynek el kellett volna mennie a bizottság elé. Más programtól függetlenül, hiszen mi lehet fontosabb annál, hogy 2 nap múlva háborúba sodródik az ország? De ezt még holnap megteheti, addigra lehet, hogy befejezik a felkészítését.
5. Ha Bushnak nem számítunk, akkor miért veszübnk részt a háborúban? Bár ez a kérdés nem tartozik szervesen a készülődő alkotmányos válsághoz.
6. Egy ENSZ által nem jóváhagyott hadműveletben a támadó fél agresszorként jelenik meg. Mivel nekünk semmi közünk az Öböl-térséghez, hagyjuk meg a többi ország szuverén problémájának, hogy ők kit akarnak megtámadni nemzetközi felhatalmazás nélkül.
A franciák be fognak lépni. Csak vacilálnak. Nem véletlen, hogy a hajójuk is ott van. ha kapásből "belementek" volna, akkor abból belpolitikai balhé lett volna, ezt nem merték vállalni.
Nem. A döntéshozó mechanizmusból fakadóan. Az 5 legnagyobból a 3 aláírta a levelet. (Nem a háborút!) és a csatlakozók közül is a nagyobbak. MP francia útja volt a bizonyíték, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz.
Valamiért mégis furcsa, hogy a Bush kormányzat az eddigi működése során meg sem próbálta Sharonékat kissé moderálni.
Az iraki háborúhoz szvsz tényleg nem sok köze van Izraelnek és összességében az amerikai zsidóságnak sem, fontosabb szempont, hogy Bushnak bizonyítania kell, hogy ő folyamatosan és kérlelhetetlenül harcol a terrorizmus ellen, nomeg az iraki olajmezők is igen vonzóak egyes erős befektetői csoportoknak, a fegyverlobbiról meg ne is beszéljünk.
Emberek!
Európa átengedte a légterét a hadi repülőknek.
Kivéve tán Belgiumot meg Svájcot!
Lehet itt köpködni, gyalázkodni, de ma a legjobb politika, ha megpróbálunk nem a szél ellen hugyozni.
Orbán könnyen beszél.
Hiszen a döntés már (szerencsére) nem az ő vállát terheli.
Háborúba visz?
Az aki meg azt mondja, hogy ezzel beléptünk a háborúba, egyenesen hazug.
No meg ezzel a logikával a franciák is németek is benne vannak a vétójukkal együtt.
Mit kiabálsz?
1. Az ENSZ 1441.sz. határozata nem mond ellent a háborúnak.
2. Az EU = Németország és Franciaország? A másik fele támogatja.
3. Mert azt a határozatot elő kellett szedni, hogy a fidesz a kivonulásával (meg nem jelenésével) ne tudja egy hétig elhúzni a döntést.
4. A megfutamodás unalmas, két helyen nem lehet egyszerre.
5. Bushnak egy hangyabokányit se számítunk mi.
6. Sokkal nagyobb szerepük van, mondjuk Jordániának és Egyiptomnak, (Szuezi csatorna), Szaúd-arábiának. Ha jól tudom a nagy Németország és Franciaország is átadta a légterét. Ettől már ők is "beléptek" a háborúba? Össze-vissza cirkuszoltok.
Ettől függetlenül még mindig nem tudom, hogy a háború megoldűs-e. Igen, EMBEREK halnak meg. Mint ahogy SzH diktatúrájában is, a saját népébúl.