Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1038

Bocs, de nem merném magamra venni a felelősséget, hogy én ajánljak gépet. Sem annyi tudás, sem annyi tapasztalat nem áll mögöttem, hogy ezt felelősséggel megtegyem.

Nekem az a Smart TIG 200-as van, amit belinkeltél, én eddig csak jót tudok mondani róla, szintúgy az előző két BLM gépemről. Az ekkora házas gépek (egyébként elég nagytestű ez is), mint az enyém is általában 25% körüli bekapcsolási idővel rendelkeznek. Nem azért mert rosszabbak lennének, csupán nincs bennük hely nagyobb hűtőbordáknak, több, nagyobb ventillátornak.

Mindazonáltal nem tudom, hogy miket akarsz hegeszteni, de nekem még soha nem sikerült annyit és olyan amperrel hegesztenem, hogy egyszer is lekapcsolta volna a hővédelem. De még a kisebb 160-ast sem. 140 A-rel folyamatosan lehet tolni neki és ez úgy értendő, hogy annyi időre sem állsz meg, amíg átfordítod a munkadarabot. Ilyen meg nincs.

Aluhoz több áram kell, de én simán varrtam az 5-ös alut 160 A körül. Szerintem ha ez a teljesítmény nem elég, akkor neked háromfázisú gép kell. 200A felett nem nagyon van egyfázisú. Max. ráírják a dobozára.

De ha ragaszkodsz a nagyobb bekapcsolási időhöz, akkor továbbra is ezeket a nagyházas gépeket nézegesd. Nekem a Stahlwerk lenne alternatíva, de az teljesen analóg kezelőpanellel rendelkezik, nincs benne pl memória (ami hasznos) ellenben egyszerűbb hegesztés közben állítgatni. Amiket én láttam, azok sajnos mind német feliratosak voltak, németül meg nem tudok :-) Bár azt a 10-15 gombot meg lehet tanulni.

Ez lenne az én véleményem, de hangsúlyozom, hogy csak vélemény nem ajánlás.

Előzmény: nagykunsági (1035)
maseratisti Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1037

Igen ez a BLM jó kis gép de ezért ilyen a méret (súly) mert "csak 25% BI" ami egy hobbistának nem gond, de ipari használatnál az lehet.

Stahlwerk 200 as esetleg? (esetleg a plazmás változata) de én a helyedben nem ugrálnék nagyon :-) Igen, az IWELD-nél előfordul ilyen baki az viszont tuti (99%) hogy egy vadiújra cserélt előzetesen átnézett gépet fogsz visszakapni a sajátod helyett, azzal viszont már nem lesz gond.

http://www.civishegesztohaz.hu/?t=1372

Itt viszont nincs digit kezelőfelület, sok poti van.

laci19791202 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1036

Látom az Iweld betette nálad a kaput!sajnálom hogy igy jártál!

nagykunsági Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1035

Na most mivel a neten vettem 14 napig gond nélkül vissza tudom küldeni. 

A kérdés. Mit vegyek helyette?

BLM gépben AC-t csak ezt az egyet találtam.

http://www.blm.hu/acdc.htm

Viszont 25% a bekapcsolási idő. 

Én meg csak olyat vennék aminek 60%.

Ajánlj valamit. Nem gond ha nehéz. Az se gond ha nem 200 amperes, lehet nagyobb is.

Előzmény: Rahed Lee (1029)
laci19791202 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1034

http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Lagyindito_elado_23557763.htm

pl itt is van egy,de hogy jó-e valamire!

Bocs az off ért!

Előzmény: Törölt nick (1032)
laci19791202 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1033

Ja hogy úgy,abba voltam vetted készen.Nem igazán értek az elektronikához,persze kissebb dolgokat már csináltam,mint pl 12v os pwm szabályzó,de nem nagyon szeretek már ilyenbe belekezdeni!

Volt is pár éve ezzel egy rosz históriám.

Hirdetett egy "mérnök" nek nevezni mrte magát,illető a vaterán hogy ő csinál lágyinditókat kisgépekhez 2000w ig,vettem tőle egyet a Metabo kisflexembe,mondom ha beválik akkor kap egyet a kézi körfűrészem is,gondolván csak hagy kimélje a hajtásrebdszert bennük,szóval megjött,beköttem és pár bekapcsolásig müködött de akkor sem úgy ahogy kellene,közel sem úgy!!Valami 40 vagy 60%-ról indult rögtön meg a flex nem pörgött ki teljesen,hangja sem az igazi volz szóval kiszed és visszaküld!Mondtam a "mérnök"-nek hogy ez egy kalap sz@r,persze jött a mentegetőzés hogy lehet  flex nem jó,mondom persze hogy nem jó még ez a szar benne van!Megpróbáltam nagyon gyorsan elfeledni ezt az egészet mert ......!és itt kb egy életre elment a kedvm a lágyinditástól!de egy videót szivesen mgnéznék a tiedről használat közben!!

Előzmény: Törölt nick (1032)
laci19791202 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 1030

Világos ;)

Előzmény: Törölt nick (1011)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1029

Reméljük nem lesz vele több gond. Egy hajszálon múlt, hogy nem ilyen gépet vettem én is. Nagyon tetszik az ipari építése, komoly gépnek tűnik.

Amiatt maradtam a BLM-nél, mert sokat beszélgettem a kedvenc hegesztős szaküzletemben az eladókkal, a szerelőkkel. Mindegyik azt mondta, hogy rengeteget eladtak belőlük, a legtöbbet ipari körülmények között használják, de még egyet sem hoztak vissza javításra, sem garanciában, sem azon túl. És nem csak BLM-et forgalmaznak, legalább 6-8 típus van a polcokon, de azt mondják, hogy ár-érték viszonylatban verik a mezőnyt. Nekem eddig nagyon bevált, de én amatőr vagyok és a gépet sem ipari körülmények között használom.

Előzmény: nagykunsági (1025)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1028

Ja, a zöld az tudtommal ötvözetlen wolfi

Előzmény: Rahed Lee (1027)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1027

AC PURE: Váltóáramú üzemmód, ötvözetlen (tiszta) wolfram

AC THORIATED: Váltóáramú üzemmód, tórium ötvözetű wolfram (piros - radioaktív)

Gas Lens Body: Gázlencsés szett

Standard Body: Hagyományos szorítópatronos szett

Előzmény: nagykunsági (1026)
nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1026

Köszi!

Már csak néhány magyarázat kellene.

AC PURE

AC THORIATED

Gas Lens Body.

Na ezek mit jelentenek?

A számokat ismerem :)

Előzmény: Rahed Lee (1023)
nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1025

Még nem volt awi gépem, nincs összehasonlítási alapom. BLM gépről lebeszéltek, a legtöbben az iweldet ajánlották. Itt a boltok, / az a kettő/ tele van iweld géppel. 

Végül is van rajta 1 év garancia, szerintem a 3. meghibásodás után eladom a francba. 

Előzmény: Rahed Lee (1022)
Kis Kolléga Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1024

Ma sikerült beépítenem a szellőztetőt. Ilyen lett de valami brutális a szívóteljesitménye 2 perc alatt kiüríti a füstöt hegesztés után. Bevált.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1023

Én Maseratisti kollégától kapott gázlencsés szettet használom, de 7-8-asnál soha nem használtam nagyobb kerámiát 2.4-es elektródánál sem. A 10-es túl nagy a 2.4-eshez. Ahhoz már sok argon is kell. Itt egy kis puska:

Előzmény: nagykunsági (1021)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1022

De azért az Iweld elmehet a redvásba. Mert egy 300 ezres AC/DC vízhűtéses gép már nem a barkácsáruházi kategória. Mi az, hogy lefelejtik róla a villásdugót?! Milyen minőségellenőrzés lehet a gyárban, ha az ilyen hiányosságok sem szúrnak szemet? Szerintem semilyen. Ezek után nem csoda, hogy félórás üzem után kifekszik a gép. Sajnos ez nem ritka jelenség az Iweld-nél.

Ahol a BLM gépeimet vásároltam, (szerviz is) azt mondták, ha ragaszkodom hozzá, meghozzák nekem az Iweldet is, de egy ideje nem tartják raktáron, mert annyi bosszantó hiba volt garanciális időn belül, hogy leálltak vele. Nem nagy hibák, a forgalmazó hozzáállásával sem volt gond, de már nagyon unták a folyamatos magyarázkodást.

Persze megértem, hogy a költséghatékonyság mindenekelőtt, a minőségellenőrzés pénzbe kerül, de azért van egy szint a termékpalettán, ami esetében azért illene megugrani az elvárható minimumot.

nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1021

Na most kérdés ki miből mit használ?

Én ebből a leírásból indultam ki.

http://hegeszto.5mp.eu/web.php?a=hegeszto&o=MnIIMZZA4h

Meg ebből.

http://109.74.55.19/tananyagok/tananyagok/Volfr%C3%A1melektr%C3%B3d%C3%A1s%20v%C3%A9d%C5%91g%C3%A1zas%20%C3%ADvhegeszt%C3%A9s%20elve,%20eszk%C3%B6zei,%20berendez%C3%A9sei.pdf

jelenleg 2.4-es wolfram és 10-es kerámia van fent. 

Előzmény: Rahed Lee (1019)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1020

Még az 1.6-os sem

Előzmény: Rahed Lee (1019)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1019

130 A-től a 2.4-es wolfi nem cseppenhet el.

Előzmény: nagykunsági (1017)
nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1018

És mikor nem használod?

Ezt a leírást már kívülről fújom :)

A géphez is adtak kettőt, sőt még garanciajegyem is van kettő. 

Mondjuk egy hibátlan gép jobb lett volna.

Előzmény: Törölt nick (1013)
nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1017

Na most a wolfram 2.4-es zöld színű 130 amper hegesztőárammal. 

Kerámiából nem lógott ki. 

Előzmény: gepzene (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1016

Pontosítanám 

Pulzálást készre hegesztésnél használom vagy néha összeállításnál.

Főként aluminium hegesztésnél használom.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1015

Én vékony lemezeknél is használom az impulzus üzemmódot. Sokkal kisebb a hőterhelés, nem ég át a vékony lemez. Illetve olyan finom kis cuccoknál, amelyik kényes az elhúzódásra.

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1014
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1013

A wolfram csak akkor cseppen el ha túl magas  az amper.Alunál mindig fél gombóc lesz wolframon váltakozó áram miatt.

Pulzálást készre hegesztésnél használom vagy néha összeállításnál.

Itt gépről pár adatott van és egy Használati utasítás ami letölthető táan kicsit jobb amit küldtek.

Előzmény: nagykunsági (1010)
gepzene Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1012

"Hivatalosan" ugyanaz a köszörülés, csak hegy 1/5-öd részét laposra lenyomják. Persze ettől azért szoktak eltérni ésszerű és kevésbé ésszerű megfontolásokból, leginkább feladattól és paramétereitől függően. Ennyire olvadt volfrámmal akkor találkoztam, amikor gyagyások kicserélték szépen köszörült szénacélra. :) Ha rendesen ennyire megolvad, akkor jócskán ki kellett lépni az átmérőhöz tartozó áramerősség-tartományból. Esetleg a túl nagy kinyúlás is dobhat a melegedésén (1cm az irányadó maximum gázlencse nélkül), bár az nem számottevő, ha megfelelő áramerősséggel megy a hegesztés.

Előzmény: nagykunsági (997)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1011

Na méghogy nem adnak részletre hegesztőgépet. A kollegám ugy vette tőlem;-)  macliz áron. De akkor viszi el a gépet ha teljesen kifizeti

nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1010

A wolfram csak akkor cseppent el, mikor  a gép már nem megfelelő módon működött.

Abban a max félórában, míg jól működött, semmi gond nem volt a wolframmal.  

Előzmény: maseratisti (1001)
nagykunsági Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1009

Na ha már ennyire kened vágod.

Bázisáram, Impulzus kitöltés, impulzus frekvencia. Kell e az AC módhoz?

Pulzálás ki-be. Kell e az AC módhoz?

Előzmény: maseratisti (1000)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1008

De én is komolyan gondolom, hogy lehet benne valami amit mondasz, mert ha jól tudom, ez úgy működik, hogy a százalékos aránynak megfelelően vagy az elektródára, vagy a munkadarabra koncentrálja jobban a hőt. Szélsőséges esetben elvileg előfordulhat, hogy annyi hőt terhel az elektródára, hogy elcseppen. Gondolom én, a felületes ismereteim és harmatos tapasztalatom alapján. Kéretik így is kezelni :-)Talán majd hozzászól valaki, aki jobban ért hozzá :-)

Előzmény: maseratisti (1006)
Pete-weld Creative Commons License 2015.06.30 0 0 1007

Használt egészséggel! Nagyon jó gép, volt szerencsém kipróbálni! Jó árban is vetted!

Nekem is vagy egy 180-as gépem (GA 7010C)

Én igazából vágásra használom. Könnyebb, mint a 230-cassal akrobatikázni :)

Előzmény: Törölt nick (984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!