Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Miért nincs bizodalmad Alfaweld gépek felé?Most szólj mert hamarosan gépet veszek és Alfát néztem ki,eddig nem igazán volt itt rá panasz a fórumon,jó olyat se irt még senki hogy éjjel-nappal gyilkolom már több éve és birja.
Amit belinkeltél Blm gépet ugyan azt tudja mint mit venni akarok Alfa 175ts-t csak a Blm hez nincs Awi m kábel de annyival olcsóbb is!
Viszont nem tetszik a Blm ben hogy egy 3 digites kijelzést sajnáltak belőle.
Szia, a co gépeden nincs fokozat kapcsoló, finomabban be lehet így állítani mint a fokozatkapcsolós gépeket? Jobb ez a megoldás mint a hagyományos fokozatkapcsolósok, mert nem láttam még annyira elterjedni?
A feszültségingadozást csak bizonyos gépek viselik el és azok is olyan +- 15%-ig. Bár nemelyikre ráírják a huszat is. Alfaweld gépekben nekem nincs bizodalmam.
Ez a w 21,8 as menet ez nem a 5/8" os ment másképp?Mert itt középtájt még átalakitót is találltam,1/2 ről 5/8 ra,de hogy melyik a belsőmenet és melyik a külső azt nem tudom,lehet jó lenne.
Az inverterek többségére rá van írva, hogy agregátorról is üzemeltethető, ergo bírják a feszültségesést. De azért nem a végtelenségig, tudtommal jobban megterheli az alacsony feszkó. De ebben a témában szerintem Csikarc kolléga a szakavatott.
A legtöbb esztergályosnak anyaghiánya és időhiánya van,akinek meg mindkettő az iszonyat áron dolgozik,(azért is van ideje...),van helybe esztergályosom de neki is hol van ideje hol nincs,vgy a roszabbik hogy anyagja nuku,nekem meg hiába van egy kis kecskelábas öreg esztergám,menetett nm tudok vele vágni :(
Az anyaghiány se lenne annyira gond mert ha nem betegszek meg azóta már rég kész lenne a kis kohóm és olyan anyagot öntök amilyet akarok hulladékokból,akár hatszög anyagot is.
Szóval igen,van benne jó is hogy csak egyszer kell megcsináltatni!
Igazad van,7500 ér már....,!Na de 5000ft ér egy hollandert,akkor ahhozvse sokat teszek és reduktort veszek!