Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ha neked sikerül és meg leszel vele elégedve akkor csinálnék én is egyet,sajnos egyik kisflexembe sincs lágyinditás (régebbi tipusok,Bosch,Metabo),szóval jó lenne ha összejönne!
Én próbáltam a Dewalt és a Makita darabolót is. A híres Dewalt tárcsával és Makita tárcsával is. Vásárlás előtt volt ez a lehetőségem. Abszolút nem jött be nekem egyik sem. Vastag anyagot is elég jól vitte, de a hangja az kiborított! Úgy voltam vele, ha ingyen adnák se kéne.
A kézi szalag fűrész vagy a nagyobb fekvő, na ilyenekben gondolkodom. Próbáltam a kézi Milwaukee-t nagyon jó! Ráadásul abban van kisebb méret is talán ilyen 50 ezer körül!
Hmm.Irtam egy levelet az Iweldnek,gondoltam megkérdezem nem-e van nekik Argon reduktorra hollanderük,persze van nekik 4800ft bruttóér,akkor lehet van nekik átalakitó is G1/2-W21,8 ra mondjuk kb egy tizesér!kicsit viccesnek tartom azért,vagy inkább szomorúnak!!
ja, olyan 1200-1500 között forognak. Most néztem Holzmann-t a neten, az egy dolog hogy 92000 de még + 22 a fémvágó fűrészlap ami vídiás, tehát nem is a legtutibb :-(
Használ valaki fémvágó körfűrészt? Ezt a fűrésztárcsát fel lehet rakni egy vágótárcsás darabolóra is?
Valamit muszáj lesz beszereznem, mert a darabolás, szabás sok problémát okoz. Tegnap is elcsesztem az aktuális projektemet. Nem tudtam flexxel olyan precízen leszabni, ahogyan kellett volna, elment a derékszög.
Alapon nagyon drága gépek, de fémvágó fűrésztárcsát láttam már 20 ezerért is. Gyanítom, hogy lehet egyéb titok is a dologban, mert akkor mindenki megvenné az olcsóbb vágótárcsásat és rárakná a fűrésztárcsát.
A Messer katalógus szerint az argon palackok DIN szabvány szerinti szelepe W 21,8 x 1/14" (jobbmenetes), de a hazai toltesű 4.8-nal kisebb tisztaságú argont tartalmazó palackokon a régi magyar szabvány szerinti G 1/2-es jobbmenetes szelep van.
Gondolom ez okozza ezt a sok kavart a reduktorokkal/palackokkal.
Argon palacknál van egy kis kavar a szelepméret terén. Én is megszívtam. A svéd reduktoron nagyobb volt, mint általában az argonos palackon, holott nagy betűkkel rá van írva, hogy "Argon Mix" Én is külön csináltattam hozzá hollandert, mert a gyáriak más okból nem stimmeltek. Azt modták a palackos emberek, hogy argonon jelen pillanatban kétféle szelep van forgalomban.
Persze páran mondták a tutit, minek nem vettem co reduktort, csak azt nem nagyon értik, hogy cserekor bármikor kaphatok G1/2-es csapot.
Persze az volt a legszebb, mikor mondták, van egy co reduktorod felteszed az argonra, ha meg kell a co visszateszed. :)
Azt sem értem, ha az argonra jó a CO reduktor, a most vásárolt iweldes argon reduktor is be van skálázva co-ra akkor mi a fenéért nem egyforma a menet?
:-) Kérdezz nyugodtan, addig legalább már rutinosan nyomogatsz :-) Ma semmi forgalom nincs a zaciban, időm is van válaszolni :-)
Ja, a palackokkal meg van ám variálás mindenhol. (majd ha már senkinek nem lesz saját palackja talán akkor lesz rend) A fickónál egyébként lehet kérni hogy tuti olyat küldjön ami kell, akár friss nyomáspróbás palackot is, max nem lesz azonnal raktáron. Nekem egyébként a Co2 palackhoz anno kellett esztergáltatnom egy adaptert, mert ugye a G1/2-es co2/argon reduktor nem ment fel a W21,8-asra, de onnantól mindegy mi a helyzet.
Mindenféle kiegészítőre szükségem lesz, mivel eddig nem volt AWI gépem. Lánggal és ívvel hegesztgettem eddig, persze a láng az évekkel ezelőtt volt, az ívhez meg kézi pajzsom van!
Szívesen. Ilyen gépet (tudtommal) eddig még csak profibbra váltás miatt adtak el. Akinek van az elégedett. Nem tudom kell-e majd hozzá egyéb kiegészítő? (automata pajzs, argon palack, reduktor...stb)
Argon palack ennél olcsóbban nagyon nehezen lesz, a hirdető megbízható:
Köszönöm korrekt válaszod, az általad ajánlott gépet fogom megvásárolni, még átolvasom a másik két ajánlott tipusodat, bár ha ugyan azt tudják akkor egyértelmű, hogy a BLM lesz megvásárolva.
A BLM gép mindkét általad linkelt gépnél jobb minőség. Korrekt a szervizháttér. (nem nagyon van rá szükség) Jó az ár/érték aránya. Picit többet tud a menüben mint a mastroweld. A teljesítménye korrekt, mastroweldék meg szerintem kicsit túloznak az adatokkal. A másik gépnél meg jobb annyival a minőség, tartozékok minősége amennyivel többe kerül ... szerintem. Aztán lehet másnak van más véleménye.
Egyébként ugyanilyen gép van TIG 200 superpulse néven az IWELD-nek, de az drágább kicsit most épp.
Igen, azért is gondolom, hogy ez így nincs rendjén, mert én is sokat agyaltam, kutattam, míg minden infót összeszedtem. Oké, hogy az interneten minden megtalálható, de egyrészről lehet fals infó, másrészről jó lenne, ha ott lenne a fiókban egy megbízható leírás. Van olyan funkció, amit ritkán használ az ember néhány hét alatt el is felejtődik.
Köszönöm gyors válaszod, de pár szóban felvilágosítanál, hogy miért jobb ez mint az általam választottak, ugyanis én annyira nem értek hozzá. A HP-250 PS-t is azért választottam, mert erősebb és állítható rajta sok minden!
Ahogy nézem mind a 3 gépen szinte ugyanazon paraméterek állíthatóak, de lehet hogy tévedek.
Hát simán megérdemelnék a gépek a bővebb használati útmutatót, de még azt is el tudnám fogadni ha nem lenne a gép mellé (manapság már internet ugye elég alap dolog, még ezeken az "odanyúlós" - hadházitól loptam a kifejezést - telefonokon is) de a gyártói honlapról PDF-ben letölthető lenne. Nagyon hasznos dolog ez ... nekem a gépvásárlásnál is segített hogy előbb volt meg a használati útmutató (ERGUS is meg az IWELD tig 160 digital pulse-é, Esab Buddy Tig 160Hf-é is) és ez alapján tudtam nyugodtan/higgadtan dönteni a 3 gép közt.
Hajrá! Iweld-nek is küldj megkeresést, hisz elég hasonlóak a gépek. :-)