Ezzel vitatkoznék, szerintem a Pentax a legjobb a 3 közül...meg is lepődtem.
Az tény, hogy a Nikon jellemzően többet hoz ki ugyanabból a szenzorból, pl. A700---D300, A900--D3X, de a 16 megás apsc szenzornál nekem a Pentax tűnt a legjobbnak.
Canon nem nagyon akarja összeszedni magát, váltanék is, csak nincs kedvem mindent eladogatni, bukni rajtuk, hogy kezdjem elölről a keresgélést. Az 5D mkIII egy pofátlan lehúzás, nem vagyok hajlandó plusz 3-4k-t ráfizetni a mkII-re egy jobb AF-ért. :(
Igen, és hozzá a szoftver. Épp az egyik közönségtalálkozón mutatta K.G. barátunk, hogy milyen különbség van a Sony, Pentax és Nikon (D7000) között, amelyekben ugyanaz az érzékelő dolgozik. A Nikoné teljesített legszebben.
"Komolyan elgondolkodtam azon, hogy lecserélema 3s-t 800-ra. Ezt vsz azért nem fogom megtenni, mert néha azért jó az a gyors sorozat meg a kisebb képméret"
Erre ott a D4 és még drága pc-t sem kell venned :)
Na, lehet cseverészni ilyen tesztekről, olyan összehasonlításokról, de legtöbben tudjuk, hogy a valóság úgyis csak éles körülmények között a gyakorlatban jön ki.
Tegnap volt az első olyan esküvőm idén, ahova már a D800-zal mentem (+D3s). Délelőtt készülődés lakásban, utána kreatív fotózás egy múzeumban, mivel csepergett az eső, utána templomi egy alig fény templomban, polgári egy étteremben és buli lekapcsolt lámpák mellett színes világítással.
Ha azt mondom, hogy a D3s-be induláskor betett 3db 8G-s kártya nem telt meg akkor asszem mindent elmondtam. Qrvajó a D800. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy lecserélema 3s-t 800-ra. Ezt vsz azért nem fogom megtenni, mert néha azért jó az a gyors sorozat meg a kisebb képméret, de tényleg jól teljesített a 800-as.
Ahhh! Aztán, lehet hogy éppen valamelyik kapitány feleség vagy annak fiacskája fotózgat a majdnem vázaddal :) A helyszinelők pedig örülnek, ha a bridge vagy belőpő szintű DSLjükben jóváhagynak plusz memória kártyát...
Azt hiszem, a legelfogulatlanabb tesztelő oldalon is találunk 1-2 olyan tesztet aminek az eredménye megkérdőjelezhető. Dpreview értékelései között is volt már pár olyan ahol felvontam a szemöldököm. Eddig nem volt különösebb háborgás a szenzortesztek miatt, pedig korábban is Nikonok voltak a dobogón a 35mm-es vázak között.
A DxO-nak van egy, szerintük kiforrot módszere, amivel semmi mást nem tesztelnek, csak a szenzor teljesítményét, ami a kamera tulajdonságainak tényleg egyik legfontosabbja. E mellett azonban van még tucatnyi másik amivel nem foglalkoznak, holott egyes fotósoknak a fókuszrendszer, a váz ergonómiája, a fénymérés, ... stb. sokkal fontosabb szempont a szenzornál, ha az elér egy megfelelő szintet.
A tesztnek szerintem egy tanulsága van, a Canon kicsit megpihent az elmúlt 3-4 évben a szenzor tekintetében. Az 5DMKIII így is a legjobb Canon szenzor ebben az értékelési rendszerben, csak a fejlődés tűnik kicsinek a D800 hatalmas ugrásával összevetve.
Ha annak idején Canon mellett döntök és most abból lenne komoly objketívparkom, elábrándoznék, hogy milyen lenne a D800 Canon EF csatlakozással, SRAW-val, de amennyiben szükséges, nem kérdés hogy 5DMKIII-at vennék. (Azt legalább lehet, D800-at meg alig. Sose vártam még ennyit vázra és csak kicsit nyugtat, hogy ami nekem érkezett azt végül az ORFK kapta a magasabb prioritása alapján. :P )
A Canon tele esetében biztos, hogy valami hiba csúszott a tesztelésbe. Külföldi fórumok is hangosak ettől a témától. Ekkora szórás nem lehet, a régi verzióból többet is próbáltam a két objektív nem említhető egy lapon. Az újabbik 70-200 2x-vel tudja azt, amit a régi anélkül.
Lehet, hogy egy leejtett, hibás, stb. példányt kaptak, de azt meg észre kellett volna venniük.