Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
OFF egyébként téves ez a főzőlapos dolog, a gáz a legkevésbé hatékony, tán csak a vasmagos rosszabb, csak éppen díszes országunkban semminek sincs reális, normális, összehasonlítható ára, energetikai szempontból a kerámia és az indukciós a legjobb...ON
mondjuk ha az emberek többsége sz...ik rá, környezeti szempontból mindegy, anyagilag meg véletlenül sem halok bele :)
Ne haragudj, de a falnak tudnék menni a számítgatásodtól! Ha ennyire spórolni akarsz az árammal, világíts gyertyával és rajzolgass a falra, mint barlanglakó őseink, azt nézd tévé helyett!
Cseszheted a fogyasztási adatokat, ha 6-8-10 évig limlom képminőséget kell nézned! Szerencsére az alacsonyabb fogyasztású tévéknek sincs vacak képük, csak érzékeltetni akarom, mennyire téves szemlélet az áramfelvétel alapján képmegjelenítő eszközt választani. Kerámialapos főzőlapunk is zabálja az áramot, cserébe ezerszer szebb, higiénikusabb, kényelmesebb, mint a gázos változatok. Nem bántam meg, hogy azt építtettem be.
Mint korábban írtam, 1995-ben cseréltem az 51 centist 72-esre. Akkoriban tépelődtem, hogy 63-ast vegyek-e, de amikor megnéztem egymás mellett a két méretet, nem maradtak kétségeim, hogy a nagyobbat kell választani. Abból sosem lesz baj, ugyanis ez az, amiből sosem lehet elég nagy. Az 52 colos tévéhez képest összehasonlíthatatlanul jobban érzem magam, mikor leengedem a 2-2,4 méter széles vásznat és bekapcsolom a vetítőt. Mindezt 4 méter távolságból.
nem a feleségem :)) hát bementünk a boltokba, megálltunk 1-2 szép nagy (42-46") tv előtt, éppen mozgalmas akciófilm ment, és elég közelről néztük (nem nézőtávolság), zavarta a kép... nagyban ugráltak előtte, ehhez nem vunk szokva (most épp 37 cm! képcsöves van, még kolis tv, de otthon is 50-55cm és nem közelről néztük).
de majd elviszem a pana boltba, kimérem a nézőtávot, és sztem elégedett lesz, vagy meggyőzöm róla, h az :)))
bár a +20e nem vág földhöz, a +20-25W-ot amúgy is megspóroljuk máson, és azért még +12 cm a 37"-hoz (ami amúgy is +12 cm az eredeti terv 32" LCD-jéhez képest) nagyot növel az élményen...
nézegettem a HVTV-k cikkeit is, de aztán láttam, azok csak brutális méretben vannak.
a fogyasztásban meg az van, ami itt elhangzott, az elvileg etalonnak számító Sony LCD-k közül a 40"-os méretben (ami -5 cm) a legkisebb fogy-ú is konstans 170W körül van, a 42-PX80 katalógus szerinti max. 255W, átlagos 215W, szerintetek filmnél (és ez tesztben is volt) 200W alatt, kb. 170-200W... erről ennyit! ja, és a kérdéses Sony az a KDL-40D3000, ami 100Hz, tehát hasonlítható, 339e a legolcsóbb helyen vs. 265e, tehát kb. 42e óra alatt be is hozza az árát a hivatalos átlaggal számítva, egy. meg kellhet neki vagy 50-70e óra, és abban kb. egy DVB-C tunerrel van több, amit a szolgáltató úgyis ad...
na, csak rábeszélem magam erre a pana-ra :)))))
az ECO mód mire jó, pl. sötétben az is elég a filmekhez?
Azt miként kell érteni, hogy a feleségednek nem jöttek be a nagy tévék? Hányfélét és mekkorákat próbáltatok a nappalitokban? Ugyanis csakis úgy lehet érdemben eldönteni, hogy mekkora az ideális. Ennek hiányában érdemes a tapasztaltabbak véleményére hallgatni!
a PX80-ban sem láttam sok funkciót a lehetőségek közül (PIP, PAP, PAT, stb.), de ezek a leírások elég idegesítőek... sokszor tök más szerepel egyikben és másikban!
azt is nézegettem, h nekem lehet elég a 37"-os, annak a felbontása 1024x720, ami ugye pont tudja a 720p-t és közelebb áll vagy 20%-kal a 16:9 arányhoz (mármint a pixeleket tekintve...) és akkor a pixelek is csak közelebbről látszanak, de mivel kb. 2,3-2,5 m lesz a táv, tök mindegy. viszont -20e, -20-25W (de ebben lehet "asszony " fog dönteni, mert neki a nagy tv-k nem jöttek be, bár azok LCD-k vtak).
sokat nem akarok költeni, mert egyrészt kell másra, másrészt félúton lehet lepasszolom vhova, és veszek majd full-fullHD OLED-et :)))
Olyan nincs hogy sima PX80, valószínűleg régióként meg lett adva a típus, pl. Amerikában az U kódot jelenthet, de ne legyen igazam. Hiszen nyugatiban a B kód (nemtom miért pont B és miért nem WE)
Nincs sok tapasztalatom ehhez, de gyűjtöttem az infókat a neten.
Ez belépőszintű és kifutott termék, azzal sincs baj. Viszont csak 1db HDMI bemenete van! Valamint csak PAT megjelenítésben tud, azaz csak kép és text egyszerre tud megjeleníteni, semmi több. 8 ezer a kontrasztarány, nem tudom hogy ez kevés vagy elég a sötét szobába.
PS3-val kromatikus abberációt fog generálni vagyis balra és jobbra kék és zöld színű késleltet elmosódás mozgásban, ezt olvastam a neten. De fogalmam sincs, melyikben van a hiba, hiszen nem fogsz játszani a PS3-val, azzal nem lesz baj.
De az 1db HDMI biztosan kevés lesz, hogy miért? Pl. merervlemezes DVD felvevő/DVD lejátszó, blu ray lejátszó és HD kamera. Véleményem szerint hosszabb távon legalább 2 hdmi legyen, de nem kötelező hisz van alternatív.
Sziasztok! Mi a vélemény a Pana TH37 PV7 modellről??? Elég jó áron van most, gondolkodunk rajta. Nekem parabolás DigiTV van Humax digitális beltérivel. Elsősorban tv nézésre kellene a plazma, semmi pc, konzol vagy ilyesmi. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Nem, PZ85E-es. :) Hiszen 1.5 méterről már kilátszik belőle a pixelek, inkább választottam a FullHD 1980x1080-t. Én lennék az első, aki bemutatkozik néhány képekkel és némi leírással? Meglátjuk, rövid az idő. :D
könnyen lehet, h az eddig került plazma lesz a választás :))) tudja vki, h a px80E-nél (tehát európai változatnál) a beégés ellen van-e vmilyen beépített eljárás, a 100Hz állítható-e, illetve kül. beállítások (gamma, szürkeskála, fény,...) elérhetőek-e? mert a www.hdtvtest.co.uk-n ezeket hiányolták, de az B verzió volt, nem az E... köszi a többi segítséget is!
hazafelé betértem a westenbe, és ott a sony centrumba, a panasonic shop-ba, és van a media marktnak kint egy samsung tv-s kuckója.
nemtom, h mi lehet az oka (lehet az eladók nem tudják beállítani), de a sony-k nem győztek meg, az X széria sem, a kék színek (tenger, égbolt) teljesen "foltosak" vtak, mintha akadozott vna a kép is, meg az arcok túl pirosak vtak néha, meg úgy egyébként is nem volt az igazi!
a pana LCD-k jobbak vtak ránézésre, méghozzá sokkal, és a plazmák is.
a samsung némelyik jobb volt, némelyik rosszabb, oan középkategória, de nem volt az a nagyon full meggyőző.
megnéztem az ajánlott PX80-as kistesóját (ha jól emléxem, azt mondtátok, a digitális tuner az egyetlen kül.), a PV80-ast, 37 és 42 collban, és jónak tűnt, nem volt foltos, éles, tiszta, szép, kép volt, a külső is ok, szal megfontolandó. a px 245 és 265e-ért kapható, a korábban nézegetett sony is 245e, csak épp 32", és az is eszik 150W-ot. persze a felbontása jobb, de a pana is 100Hz, a frissítés meg ugye egyértelmű, pláne a fekete.
ja tényleg, olvastam egy tesztet is az AVX fórumon, és ott azt írták, már-már közelít a Kuro-khoz, ez így van? meg az egyik boltos srác azt mondta, a plazmának hetente 3-4 óra "beégésmentesítés" kell, ez is igaz?? kicsit soknak tűnik...
Ha a köv. generációban benne lesz a blu ray-DVD kombó készülék, biztosan neveznék egyet! De ez jelenleg egyik lejátszó sem szerepel, az nem lesz könnyű a kiírt DVD lemezekkel bajlódni.
Én a helyedben ebben az árkategóriában plazmát vennék az új pana 42 px80 aspont jó lenne neked nézd meg valahol a képét.én is hasnlóval küzdök pár hónapja megnéztem jó pár lcd t meg plazmát és döntöttem a panasonic pz85 öt várom hogy megérkezzen hozzánk.(bár még kicsit gondolkodom a sony w3000es lcdn is de szerintem a pana lesz a 100hz miatt)a te pénzedhez viszont tökéletes a px80 többet tud mint abban az árban bármelyik lcd.
én is az EB-re meg olimpiára beterveztem egy TV-t a 37 centis után :) de rájöttem, itt is jobb, ha az ember tudatlan, mert minél többet tud, annál naobb a bizonytalanság! nézegettem LCD-ket, hát a kék víz és ég megjelenítése elég gázos, de a plazma fogyasztásilag meg sok filmnél jó csak, meg vigyázni kell nagyon vele ugye, macera az egész választás...:)))
hülye kérdést feltehetek? max. 250-280e-ből (tartó nem kell) mit érdemes venni kb. 2,5 méteres nézőtávra? mondjuk fele-fele tv és film...
köszi! a lényeg, h ebben a pont köztes árkategóriában inkább a méretre vagy a minőségre menjek rá jobban! (pl. kisebb 100 Hz LCD vs. naobb nem csúcs plazma)