Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Múlt héten néztem meg az EW-ben a 42PX80-at, 1 év gari jár rá, de potom 36 ezer forintért 36 hónap garancia vásárolható hozzá, az eladó szerint megéri :))))
na a Pana tv-kre 2 év garit adnak, felhívtam egy boltot, azt hitték, rögtön vinni akarom, van egy épp a raktáron, mondom 1-2 hónapon belül, erre azt mondja a manus, lehet már nem lesz, mert a Pana garnitúraváltást csinál. De mindez a PX80 esetében??!! :))))
de azért gondolom, nem nagy baj, ha kicsit lejjebb kerül a kép...? mert most rakom a leendő tv mögé a mediterrán kőfalat, azt nem akarom összefurkálni, meg színes ledes hangulatvilágítást is akarok a kőre, így a talp jobbnak tűnik... egy. a kanapé és a leendő asztal egy magasság, ezekre jövünk mi és a tv (a legújabb és kedvezőbb állás szerint 42"), tehát tán kicsit lefelé lesz.
HDMI kábel 1 méter 10e? az nem olcsó kategória :) kábelt még nekem is vennem kell sokat... videjó és audijó. a hang sima sztereó erősítőre és két öblös polchangfalra megy majd!
Csatlakozva BBéci-hez: én egy HDMI-s Samsung DVD lejátszót próbáltam ki, és nekem is az volt a tapasztalat, hogy a tévé jobban tud 1080-ra konvertálni, mint a lejátszó.
A www.xpress.hu online árúházban jelenleg 73 db bluray film rendelhető 8500 körüli áron. Mivel szerintem ez a legjobb és alighanem a legnagyobb dvd árúház, valószínűleg sokkal több film nem is jelent meg. De a listát átfutva, javarészt ezek sem a nagy durranások. Egy külföldi felmérés szerint az Amazonon kb 500-600 bd film kapható pillanatnyilag, míg hagyományos korong több tízezer.
Egy lejátszó ára még jellemzően 100 felett van, de azért jönnek lefelé szépen lassan.
Ennek tükrében én még nem erőltetném a bd vásárlást.
Ráadásul a THX szakemberei szerint ez lesz az utolsó korong szabvány, mert hamarosan jön a flashmemóriás terjesztés, és ezért a vásárlók is kivárnak. Vagyis a bd-nek nem jósolnak akkora piaci sikert, mint amilyet a dvd elért eddig.
Én nem nagyon érzek a 16:9 és valós között különbséget, középen ugyanolyan széles feje van Mónikának :-) Lehet, hogy a tévémen nem megy rendesen a valós mód?
Egy digitális műholdvevő beszerzése, mellyel full HD műsorokhoz lehet jutni, már régóta jó ötletnek számít, hiszen elég sok adás fogható vele Persz előfizetéses módon, ellentétben az M2-vel, ami közszolgálati, tehát továbbra is ingyenes lesz!
Blu-ray filmek és árak ügyében használd a Google-t, és nézz körül a készülékgyártók (Sony, Panasonic, Pioneer, Sharp, Samsung) weboldalain!
Aki Bp-en él annak igen. Egyébként ahol elindult ott Mpeg-4 vagy Mpeg-2 az adás?
Itt a 18-19-20 oldal szerint az 1 és 2 MUX-ban mi benne leszünk (Dunakanyar-Nagymaros-Zebegény-Szob környéke) a 3-asban már nem. Csak azt jelenleg senki sem tudja, hogy ebből mikor lesz konkrét vételi lehetőség. :-) Az olimpára (ez érdekes lenne) gyanítom, hogy a HOT-BIRD műholdról jövő digitális m2-t fogják leváltani az mpeg-4-re. Ez lenne logikus, bár valósznűleg lekódolják majd, hogy az egyéni vétel ne lehessen lehetséges :-( Igaz, hogy ha nem is kódolják 60-70 ezerért egy mpeg-4 es SAT vevő beruházása a TV mellé sem biztos, hogy okos gondolat pénzügyileg.
Blue Ray készülékekkel mi az ábra? Mennyi egy lejátszó ára és kapni-e már itthon hozzá filmeket?
Még nagyon mesze vagyok attól, hogy bármit is vegyek. :-)
Sok tényező miatt várnom kell. HD-t csak akkor fogok vásárolni, ha már lesz valami ami azt sugároz is. Addig jó a mostani katód TV a jelenlegi CATV + SAT vételre. :-) Vannak már most lehetőségek. Műholdról Mpeg-4 (de ide is kellene venni vevőt) és lesznek is. Blue-R és a hazai DVB-T. De ezek közül mind csak a jövő zenéje. Addig inkább kérdezgetek, nézelődök, kutakodok. Mire eljön az idő, nem akarok full hülye lenni a vásárláskor. Szóval köszi, hogy ilyen rendesek vagytok és válaszolgattok.
Nálam nem mánia, hanem a gyakolat, a tapasztalat által kialakult vélemény. Amikor 42 colost néztam, csodásnak, hatalmasnak tűnt a 72 centis után. Aztán kaptam egy 50-est, utána egy 52-est, majd 46-os következett. Ezekből megállapítottam, minél nagyobb, annál jobb!
A helyedben nem ragaszkodnék a felvevő 1080-as konvertálásához, a Pana tévék kiválóan elvégzik azt a feladatot. Bár már szinte mindegyik felvevőben megtalálható ez a szolgáltatás.
HDMI kábelből nem szabad a legolcsóbbat, de a Te esetedben a 10000 forintnál drágábbakat sem érdemes megvenni. 1 méteresre gondolok, a hosszabbak arányosan többe kerülnek.
Az a jó elhelyezési magasság, ha a képernyő középpontja pontosan a szemeiddel egy vonalban van.
Köszönöm! Bár szűkös lesz a tesztem, mivel ebben a hónapban annyi pénzem van, hogy csak köv. hónapban tudok venni az 5m-es HDMI-DVI kábelt. Írjanak, hogy melyik típust vegyek és mindenképpen kell a 1.3-as verzió? Az 1080p jelfelkonvertálást tudó merevlemezes DVD felvevőt majd 2 hónap múlva csak így tudok venni, ha jól alakulnak a dolgok.
Nem semmi a vasbeton fal összetétele, vettem magamnak fémkeresőt OBI-ból, mert az előző készülék tönkrement az elszakadt belső vezetéke miatt és nem tudtunk korrigálni a hibát, szóval kerestem merre van az elektromos vezeték, hülyét mutatott. Hol volt, hol nem volt, mindegy. De felkészültem és helyeztem a tartót a falra hogy melyik magasságban nézni fogok, tényleg nem könnyű! Inkább lejjebb vittem az átlagos ülő szemmagasságtól, mivel hevederágyról fogok nézni. Akár guggolva, akár ülve, akár fektetve nézni fogok, pont illik.
Igen AV-nál rendeltem és foglaltam le, mivel az edigital leszedte az árlistáról és ehelyette PY85-t rakták fel és az drágább.
Másfél-két hónapig használtam egy X20-ast - na persze nem miniatűr 32 colost - egész jó a képe, de nem egy nagy szám. A kontrasztja elég kevés, sötét szobában nincs feketéje, csak sötétszürkét képes megjeleníteni. A színei is lehetnének plasztikusabbak! Legnagyobb előnye, hogy karcsú kivitelű, keskeny a kerete és csupán 5-6 centi a mélysége.
Pixmániától ne vegyél semmit, ha jót akarsz! Van egy topikja itt az Indexen, olvass bele!
Ismertek ezen SHARP televízió mellett más 1080p-s 32-es LCD-t? Csodálkoztam, hogy ilyen kicsiben is kapni. A 2000-es kontraszt mikor okozhat problémát? Vagy ez azért jónak számít?
bolic előre is gratulálok én is ilyen tv re pályázom majd légyszi írj pár sort,hogy milyen lett,analóg adás stb. meg a garanciáról is,hogy végül mennyit adnak,milyen garanciajeggyel. köszi. ja ha jól olvastam az av nál rendelted?
Ezt szedtem ki az avplanet infóból kimoderálva xxx-vel:
"Az xxx Kft. által kibocsátott saját garanciával ellátott készülékek meghibásodása esetén, a garanciális javításokat minden esetben a xxx szám alatti üzletben lehet érvényesítetni. Egyéb esetekben a gyártó által kibocsátott garanciajegyen feltüntetett lista szerinti szakszervizekben lehet leadni a készüléket javításra. Az xxx Kft. által kibocsátott garanciák esetén a garancia mellé csatolni kell az Európai garanciát is."
Ha minden változatlan marad, akkor 5 év gari a panelre, 2 év gari az elektronikára. De majd kedden megtudok többet, lehet hogy más lesz.
Mennyi gari van a szurkeimportos verziokra? Mert egy evtol faznek, de irrital hogy a honi verziokat drgabban merik DVB-T tuner nelkul, ami nekem ugyan nem hianyzik, de valaminek a hianya nem emeljen mar az aron.
Igen tudok róla, hiszen mára 4 éve erre terveztem, először 82cm-es LCD TV-re gondoltam, végül pana plazma lett a célpont.
Nemcsak a digitális tuner fontos nekem, hanem az összes tudása/minősége/fejlesztési szintje/generációk lépése szerint döntöttem így. A PY85 valóban sokkal drágább mint a PZ85E, nagyjából 30 ezer Ft a különbség.
Amint meglesz a DVB szabályozás vagyis MPEG4 lesz, nem fogok megbánni. Ha lesz újabb TV, melyben lesz MPEG4 tuner is, akkor igyekszem erre lecserélni adás-vétellel vagy megbeszélni az átépítésről, de korai lenne erről érdeklődni.
Azért nem tudok tovább halogatni az állandó szemvörösödéseim, inkább most kiválasztok egyet és ez van.
- A PX-es szériát nem fogják forgalmazni? - Nem, mert abban digitális tuner van és az sokkal drágább. - Konkrétan 30 ezerrel olcsóbb, mint ez a PV. - De a PX nem használható Magyarországon. - És miért? - Mert digitális tunere van. - ? De hiszen nálunk is lesz digitális adás, már akár a nyár végén. - De az MPEG4-es szabvány lesz. - A kiírásban mindkettő benne van - még nem döntöttek. - De MPEG4 lesz, különben is a PX-el nem lehet fogni az M1-et. - Az antennáról? - Kábelről sem. - Azt nem hinném - kábelen oda rakják ahova akarják. - Idejárnak sírni, akik PX-et vettek, hogy nem tudják fogni az M1-et. - Nagyon csodálkoznék, ha kábelről sem lehetne fogni az M1-et. - Már kétszer megmondtam, hogy nem lehet, nem mondom el még egyszer. - Köszönöm a felvilágosítást!