Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Van egy nagyon jó kis Einhell trafóm ha gondolod,nagy ventilátorral,4 méteres új munkakábelekkel,35 fokba simán folyamatosan lehet vele 100A-on hegeszteni!
Nekem is van egy Bosch kisflexem,ez még csak egy fapados pws 600-as,semmi extra,épp egy anti vibration fogó ennyi.Azért egy lágyinditásnak örülnék ha lenne benne de semmi más,és szégyelheti magát a Bosch hogy ilyen termékeket ad ki a kezéből,egyre több rájuk a panasz,ezért sokan átpártolnak a makita és hasonló jóbevált márkákhoz,a másik flexem egy Metabo,jobban is szeretem mint a Bosch-t.Előtte egy fúrógépet vettem Bosch-ba, (minden gépem az egyséesen),nagyon jó állapotban volt (650re),látszott hogy szinte nem is volt használva,10 es volt az ára,megjött kibont,kipróbál,pörög faszán,majd forgásirány váltás és úgy szikrázott a szénkefénél mintva csillagszóró,az eladó ezt nem tudta mert kapta és vissza is vette!(itt mejegyzem hogy ezeknél a fúróknál nem úgy mint a régebbi tipusoknál kapcsoló végzi a forgásirány váltást,hanem egy mechanika elforditja a két szénkefét,biztos láttál már ilyet,na szerintem ez sem a legjobb vagy a legtartósabb megoldás!
Azért ha lehetséges majd megnéznék egy videót a lágyinditódról,egy kisgépet rádugva és inditva!
Én azt hittem, hogy az inverterek jobban bírják ezt a tortúrát, de ezek szerint a trafós max. nem hegeszt rendesen, az inverter meg csendben belehal :-(
Miért nincs bizodalmad Alfaweld gépek felé?Most szólj mert hamarosan gépet veszek és Alfát néztem ki,eddig nem igazán volt itt rá panasz a fórumon,jó olyat se irt még senki hogy éjjel-nappal gyilkolom már több éve és birja.
Amit belinkeltél Blm gépet ugyan azt tudja mint mit venni akarok Alfa 175ts-t csak a Blm hez nincs Awi m kábel de annyival olcsóbb is!
Viszont nem tetszik a Blm ben hogy egy 3 digites kijelzést sajnáltak belőle.
Szia, a co gépeden nincs fokozat kapcsoló, finomabban be lehet így állítani mint a fokozatkapcsolós gépeket? Jobb ez a megoldás mint a hagyományos fokozatkapcsolósok, mert nem láttam még annyira elterjedni?
A feszültségingadozást csak bizonyos gépek viselik el és azok is olyan +- 15%-ig. Bár nemelyikre ráírják a huszat is. Alfaweld gépekben nekem nincs bizodalmam.
Ez a w 21,8 as menet ez nem a 5/8" os ment másképp?Mert itt középtájt még átalakitót is találltam,1/2 ről 5/8 ra,de hogy melyik a belsőmenet és melyik a külső azt nem tudom,lehet jó lenne.